keep it on the low.....shimano scrie:Aha, atunci tot mai bine populez o balta..
ne implicam in populare?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- veteran
Fario....a trecut revelionu omule...mai laso moale cu beuturaFario_nebunu scrie:Ma tot roade intrebarea daca Apsalba o fi strans banii aia promisi, 1000 RON, pentru Miki si cei care au facut deja popularea aia cu pastrav. Mi-l si imaginez tinand post negru ca sa stranga banutz cu banutz...bietul om!

In cazul popularii unui portiuni de apa se poate pune prohibitie (restrictie) temporara sa se climatizeze pestii populati ... 3-5 zile si chiar pazit de catre oamenii asociatiei si sau jandarmi.oby 1 scrie:pt ca o populare sa aiba un procent cit mai mare de reusita, ar trebui facutala inceputul prohibitiei pt a da posibilitatea pestelui introdus sa se aclimatizeze
altfel tot pescarii il scot incepind de a doua zi
Sau nu se poate ???
Nici o garantie ....shimano scrie:Ma iertati ca ma bag in seama si eu. M-ar interesa sa populez, impreuna cu cativa prieteni, o zona promitatoare din raul Mures, insa habar n-avem ce inseamna asta. Ce garantie am ca stiucile populate de mine vor sta cat de cat in zona respectiva? Cam cat de departe pleaca stiucile ? Stiu, stiu, stiuca-i acolo unde i se ofera conditiile necesare, respectiv gaseste hrana din belsug. E posibil sa-i izolez intr-o apa curgatoare, sa-i pastrez in acele locuri, sau acestea pot sa plece si la zeci de kilometri-n sus sau jos pe rau? In acelasi timp, ce cantitate de stiuca trebuie sa introduc, ca peste ani zona sa fie una productiva? Intrebari prostesti? Probabil, pt ca n-am mai facut asa ceva..dar voi trebuie sa aveti raspunsurile, iar eu fac rost de marlitze
In Ungaria dupa Cianiada de pe Tisa au populat raul cu pesti marcatii ,si au prins somni marcati peste 100 km de locul popularii care au trecut si de n baraje . Exemplarele cele mai apropiate erau prinse la 25-30 km de locul popularii . Crapii , salai erau capturate in zona de 50 km .Cel putin cele raportate ...De stiuca nu se specifica nimic in raport, dar pestii migreaza si cele mai lenese cum ar fi somnul ...
Acum e ocupat dumnealui cu organizari de campionate nationale si cu afilierea "federatiei" la FIPS-CIPS.Fario_nebunu scrie:Ma tot roade intrebarea daca Apsalba o fi strans banii aia promisi, 1000 RON, pentru Miki si cei care au facut deja popularea aia cu pastrav. Mi-l si imaginez tinand post negru ca sa stranga banutz cu banutz...bietul om!
Chestia asta ii cam consuma din fonduri.
Cand va termina cu cele de mai sus(prin anul 2211), sunt sigur ca va plati si banii promisi pt. populare.
-
- utilizator nou
ia uitati-va aici sa vedeti daca cineva a populat in romania o apa publica cu banii stransi din permise ,cate reprosuri au pt ca au populat,ca nu trebuia caras ,ca sa stricat ecosistemul,ca trebuiau facute milioane de studii [care costa bani],cu toate ca au avut acordu institutiilor statului,nui bine nici sa faci fapte bune in romania ca primesti reprosuri....... Sprijiniti Asociatia,,Prieteni Pescari''-Filiala Pascani ? http://www.rapitori.ro/forum/viewforum.php?f=2 nu-i lauda aproape nimeni pt fapta facuta,daca erau sa bage banii in buzunare sau sa braconeze poate erau priviti ca smecheri...
Au fost criticati pentru milogeala si pentru jignirea utilizatorilor de pe forum ... mai putin pentru populare.antibraconaj scrie:ia uitati-va aici sa vedeti daca cineva a populat in romania o apa publica cu banii stransi din permise ,cate reprosuri au pt ca au populat,ca nu trebuia caras ,ca sa stricat ecosistemul,ca trebuiau facute milioane de studii [care costa bani],cu toate ca au avut acordu institutiilor statului,nui bine nici sa faci fapte bune in romania ca primesti reprosuri....... Sprijiniti Asociatia,,Prieteni Pescari''-Filiala Pascani ? http://www.rapitori.ro/forum/viewforum.php?f=2 nu-i lauda aproape nimeni pt fapta facuta,daca erau sa bage banii in buzunare sau sa braconeze poate erau priviti ca smecheri...
S'altare și bunăstare !
-
- utilizator nou
in loc sa ne asociem si sa sustinem ce fac cei de la pascani ,pt a da un exemplu de urmat asociatiilor din tara,noi spunem ca se milogesc si ca jignesc,dar de fapt poate sunt iritati ca in loc sa fie sustinuti primesc numai cuvinte de jignire,totusi cereau sprijinu nu se milogeau,si cei ce vor sa faca si ei ceva, poate vor fi descurajati de modul de sustinere al pescarilor vizavi de populari si lupta impotriva braconajului...taicanoe scrie:Au fost criticati pentru milogeala si pentru jignirea utilizatorilor de pe forum ... mai putin pentru populare.antibraconaj scrie:ia uitati-va aici sa vedeti daca cineva a populat in romania o apa publica cu banii stransi din permise ,cate reprosuri au pt ca au populat,ca nu trebuia caras ,ca sa stricat ecosistemul,ca trebuiau facute milioane de studii [care costa bani],cu toate ca au avut acordu institutiilor statului,nui bine nici sa faci fapte bune in romania ca primesti reprosuri....... Sprijiniti Asociatia,,Prieteni Pescari''-Filiala Pascani ? http://www.rapitori.ro/forum/viewforum.php?f=2 nu-i lauda aproape nimeni pt fapta facuta,daca erau sa bage banii in buzunare sau sa braconeze poate erau priviti ca smecheri...
Apele curgatoare trebuie populate cu pui de clean ,avat ,mreana, scobar, morunas , platici pesti care sunt si apartin zonei respective ,dar din ce in ce mai putini se gasesc .
Carasi sunt unii dintre pesti care n-ar trebui populate decat sub sticta supraveghere fiindca sunt foarte nocivi ,manaca tot ,chiar si icrele celorlalte pesti si nu lasa spatiu altor pesti ... cunosc mai multe zone de pescuit unde au pus caras (cu sau fara aprobare ) si la un moment dat au disparut toti pesti in afara de carasi ... Nu de pe o zi pe alta dar in 2 max 3 ani ... au incercat sa remedieze populand zona cu stiuci ,dar in zadar ....
Chiar daca nu se rezolva popularea ca costa mult si dureaza , macar ar trebui avut in vedere REPRODUCEREA NATURALA, perioada de prohibitie si asigurat un nivel potrivit al apei ptr a favoriza icrele si aluviunile . De multe ori am gasit zone ramase pe uscat cu icre pe iarba deja uscata ,sau pestisori de cativa cm ramas in baltoace dupa ce au scazut nivelul apei drastic dintr-o clipa in alta ....
Carasi sunt unii dintre pesti care n-ar trebui populate decat sub sticta supraveghere fiindca sunt foarte nocivi ,manaca tot ,chiar si icrele celorlalte pesti si nu lasa spatiu altor pesti ... cunosc mai multe zone de pescuit unde au pus caras (cu sau fara aprobare ) si la un moment dat au disparut toti pesti in afara de carasi ... Nu de pe o zi pe alta dar in 2 max 3 ani ... au incercat sa remedieze populand zona cu stiuci ,dar in zadar ....
Chiar daca nu se rezolva popularea ca costa mult si dureaza , macar ar trebui avut in vedere REPRODUCEREA NATURALA, perioada de prohibitie si asigurat un nivel potrivit al apei ptr a favoriza icrele si aluviunile . De multe ori am gasit zone ramase pe uscat cu icre pe iarba deja uscata ,sau pestisori de cativa cm ramas in baltoace dupa ce au scazut nivelul apei drastic dintr-o clipa in alta ....