ne implicam in populare?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 02 Ian 2010, 13:12

eu trec destul de rar prin zona si nu cunosc barajul sau obiceiul locului, dar fetele erau doar vanzatorii. Cei care au prins pestii sigur erau altii.
Pana la urma si ei sunt o problema. Salaul pe care-l tinea de coada una din fete nu avea mai mult de 30 cm deci csigur in lighene erau mai mici.
Si onor politistu din sat nu face nimic??? Sper sa nu-i mai vad altadatapt ca atunci sigur o sa sun la 112. Aproppo jandarmeria se mai implica in probleme de braconaj?

pescuitorul
veteran
veteran

Mesaj de pescuitorul » 02 Ian 2010, 13:40

Aproppo jandarmeria se mai implica in probleme de braconaj?

Dupa cum suna noua lege nu mai au acest drept.
Eu cred ca singura solutie cu ei ar fi sa se primeasca iar ape in gestionare de catre asociatii si sa faca protocoale cu ei.

Ptr banul proupus ptr apsalba poate va sxrie in continuare mintind admin ca ii va vira banii. :!: :!:
Eu propun altceva: fiecare de pe forum sa ii trimita mesaj pe privat cu text mare RUSINE sau TEPARULE.

iovys
veteran
veteran

Mesaj de iovys » 02 Ian 2010, 13:41

Nu cred ca se mai implica. In sfarsitul de an am facut o descindere pe lac, mai multi pescari, impreuna cu un reprezentant al ajvps, avand informatia ca s-au bagat doua plase. Am iesit vreo 8 voluntari. Binenteles ca am vrut sa avem si un om al legii cu noi, asa ca a fost sunat prima data inspectorul ANPA. El a recomandat sa sunam la 112. Cei care au raspuns au zis ca jandarmeria nu mai are drept de control si sa sunam la politie. A fost sunata politia, care ne-a recomandat sa sunam la politia din Varsolt sau Crasna. Pana la urma am reusit sa luam legatura cu politia Varsolt, dar cand am ajuns era deja foarte tarziu si nu sa mai gasit nimic in apa. Acum ar fi mai multe explicatii: ori s-a rasuflat treaba(cu atatea telefoane), ori a fost o pista falsa, ori nu am cautat noi unde trebuie. Cert este ca nu se face ce ar trebui pentru paza si controlul acestui lac.
PS daca ar fi retinuti doar strapi de 30 cm nici nu ar fi asa grav. In vara unii dintre "pescari" prindeau la comiher cca 50 pui de salau cat tigara(din care jumatate mureau si erau aruncati) pe care ii puneau in carlig si prindeau salai de 15- 20 cm pe care ii retineau.

masini
utilizator nou
utilizator nou

re

Mesaj de masini » 02 Ian 2010, 15:43

Problema este cine aplica legea. Astia care ar trebui sa o aplice poate nu vor sau poate sunt legati la maini cand intalnesc un braconie de asta cu multe stele pe umar. De, suntem in Romania si legea e facuta numai pentru prosti :x

edâ„¢
veteran
veteran

Mesaj de edâ„¢ » 02 Ian 2010, 17:34

tzzi se face scarba la propiu cand auzi de aplicat legea in pescuit,cred ca noi suntem ultimi pe lista aia la guvern,ca de aici nu prea au ce fura,ca pl fonduri de la eu,asa ca ne lasa de izbeliste in plm, nimeni nu mai vine dac suni la 112 :evil: :evil:

shimano
veteran
veteran

Mesaj de shimano » 15 Ian 2010, 19:59

Ma iertati ca ma bag in seama si eu. M-ar interesa sa populez, impreuna cu cativa prieteni, o zona promitatoare din raul Mures, insa habar n-avem ce inseamna asta. Ce garantie am ca stiucile populate de mine vor sta cat de cat in zona respectiva? Cam cat de departe pleaca stiucile ? Stiu, stiu, stiuca-i acolo unde i se ofera conditiile necesare, respectiv gaseste hrana din belsug. E posibil sa-i izolez intr-o apa curgatoare, sa-i pastrez in acele locuri, sau acestea pot sa plece si la zeci de kilometri-n sus sau jos pe rau? In acelasi timp, ce cantitate de stiuca trebuie sa introduc, ca peste ani zona sa fie una productiva? Intrebari prostesti? Probabil, pt ca n-am mai facut asa ceva..dar voi trebuie sa aveti raspunsurile, iar eu fac rost de marlitze :wink:

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 15 Ian 2010, 20:30

:lol:

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 15 Ian 2010, 20:44

shimano scrie:Ma iertati ca ma bag in seama si eu. M-ar interesa sa populez, impreuna cu cativa prieteni, o zona promitatoare din raul Mures, insa habar n-avem ce inseamna asta. Ce garantie am ca stiucile populate de mine vor sta cat de cat in zona respectiva? Cam cat de departe pleaca stiucile ? Stiu, stiu, stiuca-i acolo unde i se ofera conditiile necesare, respectiv gaseste hrana din belsug. E posibil sa-i izolez intr-o apa curgatoare, sa-i pastrez in acele locuri, sau acestea pot sa plece si la zeci de kilometri-n sus sau jos pe rau? In acelasi timp, ce cantitate de stiuca trebuie sa introduc, ca peste ani zona sa fie una productiva? Intrebari prostesti? Probabil, pt ca n-am mai facut asa ceva..dar voi trebuie sa aveti raspunsurile, iar eu fac rost de marlitze :wink:
garantie ZERO 0000000!!!
este ca si cum ai pune un barbat intr-un cartier de femei....sta el ce sta...dar cand i se casuna la cap.....pleaca :lol:

shimano
veteran
veteran

Mesaj de shimano » 15 Ian 2010, 21:21

Aha, atunci tot mai bine populez o balta..

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 15 Ian 2010, 21:23

Numai vezi ca trebuie sa ceri "binecuvintarea"celor de la ANPA :lol:
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Scrie răspuns