sal ai pmtincu ilie scrie:Marti-vineri sunt in Cluj,ceva adrese de magazine,cel de langa filiala il stiu.MersiScuze off topic
ne implicam in populare?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
- kingofbeasts
- veteran
ar mai fi o varianta de populare, asta intrucat cu slalu si stiuca e mai complicat (cu achizitia si transportul) si anume pastrav curcubeu pe baraj la scorei sau avrig.argumente:
- e un rapitor activ si placut la drill
- e o specie care tolereaza bine si apele mai putin curate(tinand cont de faptul ca s-a prins pastrav indigen la scorei in coada si sub baraj, accidental ce-i drept, nu cred sa existe probleme de adaptare pentru curcubeu)
- se adapteaza bine pe lac dar mai greu pe rau,barajul fiind compromisul ideal
-zonele mentionate sunt alimentate cu ape curate din munte
- pastravarii sunt vreo doua trei in zona ,la distanta foarte mica ceea ce presupune ca nu e necesara o logistica deosebita la transport(distanta fiind scurta se poate face si cu 1-2 break-uri , in butoaie de 60l eventual cu o pastila-doua de oxigen)
- ar fi o placere si pentru muscari peste vreo 4-5 ani
Probleme:
- ar fi o specie noua pe olt
- nu stiu in ce conditii putem obtine avizul anpa pentru a introduce o noua specie intr-o apa(poate ne poate spune cate ceva pescuitorul)
alte opinii
respecte
- e un rapitor activ si placut la drill
- e o specie care tolereaza bine si apele mai putin curate(tinand cont de faptul ca s-a prins pastrav indigen la scorei in coada si sub baraj, accidental ce-i drept, nu cred sa existe probleme de adaptare pentru curcubeu)
- se adapteaza bine pe lac dar mai greu pe rau,barajul fiind compromisul ideal
-zonele mentionate sunt alimentate cu ape curate din munte
- pastravarii sunt vreo doua trei in zona ,la distanta foarte mica ceea ce presupune ca nu e necesara o logistica deosebita la transport(distanta fiind scurta se poate face si cu 1-2 break-uri , in butoaie de 60l eventual cu o pastila-doua de oxigen)
- ar fi o placere si pentru muscari peste vreo 4-5 ani

Probleme:
- ar fi o specie noua pe olt
- nu stiu in ce conditii putem obtine avizul anpa pentru a introduce o noua specie intr-o apa(poate ne poate spune cate ceva pescuitorul)
alte opinii

respecte
-
- veteran
nu prea e posibil ceea ce propui tu cu pastravul.oricum nu vei primi avizul institutiilor.
referitor la salau si stiuca nu prea sunt in zona de cumparat si de adus din sud e cam greu si cum spunea cineva e pretentios la transport.
asa ca pentru inceput ar trebuii pe apele de munte cu pastrav ca nu are mari cerinte.
si pe olt daca vrem sa bagam salau trebuie aviz de la mediu si nu stiu daca se merita ptr cateva kg de salau
referitor la salau si stiuca nu prea sunt in zona de cumparat si de adus din sud e cam greu si cum spunea cineva e pretentios la transport.
asa ca pentru inceput ar trebuii pe apele de munte cu pastrav ca nu are mari cerinte.
si pe olt daca vrem sa bagam salau trebuie aviz de la mediu si nu stiu daca se merita ptr cateva kg de salau
pescuitorul scrie:...asa ca pentru inceput ar trebuii pe apele de munte cu pastrav ca nu are mari cerinte.

nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/
acum vin si eu cu o intrebare....ce rauri de munte are AJVPS in adiminstrare? Miky ma luminiezi si pe mine??
sau ar mai fi solutiadata de colegu
sau ar mai fi solutiadata de colegu
pescuitorul a scris:
......
Atunci sa "POLUAM " Oltul cu cateva kg de salau ... ,ca sa nu mai avem nevoie de aviz.UPS! I did it again!....

eu stiu asa:
de ajvps apartin valea avrigului, valea moasei (asta nu merita... e prea mica si prea calcata, practic e hopeless), cibinul (raul mare si raul mic), precum si lacul de la Gura Raului...
pescuitorul cred ca poate sa le confirme daca nu s-a schimbat nimic fatza de anul trecut...
daca ma intrebati pe mine, dintre apele astea, cred ca cibinul (raul mare) e cel care merita cel mai tare o sansa... e un rau destul de mare in debit,... e destul de accidentat pentru braconieri,... si in plus, e si lacul de la Gura Raului care ar merita o sansa,... pe vremuri lacul asta tinea pastravi frumosi (nu stiu cati au mai apucat dar eu in facultate fiind, am avut drilluri cu pastravi de 1 - 2,5 kile pe lac ...si nu o data...)
celelalte ape, adica sadu in jos de gatul berbecului, sadu in sus de rozdesti, porumbacu, balea, laita, arpasul si arpaselul pana acum erau ale RNP, ca si lacul de la Gatul Berbecului ...
la fel Valea Frumoasei, Bistra si Cibanul... (tot RNP Sibiu)
de ajvps apartin valea avrigului, valea moasei (asta nu merita... e prea mica si prea calcata, practic e hopeless), cibinul (raul mare si raul mic), precum si lacul de la Gura Raului...
pescuitorul cred ca poate sa le confirme daca nu s-a schimbat nimic fatza de anul trecut...
daca ma intrebati pe mine, dintre apele astea, cred ca cibinul (raul mare) e cel care merita cel mai tare o sansa... e un rau destul de mare in debit,... e destul de accidentat pentru braconieri,... si in plus, e si lacul de la Gura Raului care ar merita o sansa,... pe vremuri lacul asta tinea pastravi frumosi (nu stiu cati au mai apucat dar eu in facultate fiind, am avut drilluri cu pastravi de 1 - 2,5 kile pe lac ...si nu o data...)
celelalte ape, adica sadu in jos de gatul berbecului, sadu in sus de rozdesti, porumbacu, balea, laita, arpasul si arpaselul pana acum erau ale RNP, ca si lacul de la Gatul Berbecului ...
la fel Valea Frumoasei, Bistra si Cibanul... (tot RNP Sibiu)
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
Parerea mea: singura sansa pt. Gura Raului ar fi otravirea, sa scapi macar pentru o vreme de biban si dup-aia sa bagi pastrav. Americanii cica mai fac chestii de-astea ca sa scape de specii nedorite. E drept ca pe rauri, pe lac nu stiu daca mere. Numa nu poti face asa ceva la Gura Raului, ca de-acolo bem apa. Din cauza asta cred ca e complicat si cu avizele pentru o eventuala populare.
Daca bagi pastrav acum , cred ca bagi degeaba. Ce bagi se gata in timp iar puietii nu au sanse in fatza milioanelor de bibani cat putza.
Io mai degraba as baga stiuca pe un asemenea lac, asta macar creste mare si la apa rece si mai papa din bibi. Cica prin Alaska e tot mai multa, sau nu stiu io bine?.
Si oricum, nu zicem pe forum unde bagam pastrav, nu?
Daca bagi pastrav acum , cred ca bagi degeaba. Ce bagi se gata in timp iar puietii nu au sanse in fatza milioanelor de bibani cat putza.
Io mai degraba as baga stiuca pe un asemenea lac, asta macar creste mare si la apa rece si mai papa din bibi. Cica prin Alaska e tot mai multa, sau nu stiu io bine?.
Si oricum, nu zicem pe forum unde bagam pastrav, nu?

corectTavi scrie:Si oricum, nu zicem pe forum unde bagam pastrav, nu?

cu stiuca insa si eu as fi de acord pe Gura Raului,... am si vrut sa zic si eu de chestia asta, da mi-era ca sariti pe mine cu avize si alte chestii de astea...
pentru asa ceva eu zic ca merita efortul si sa obtii avizele alea,... daca sunt bine argumentate (si ar putea fi) se pot obtine,... greu, ... dar eu cred ca nu e imposibil...