Mihaltul....iarna
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Mihaltul....iarna
Decembrie - Februarie e perioada cea mai buna pentru pescuitul mihatului . Cel putin unde merg eu la pescuit dupa dansul .
Astept pe cei ce au mai prins aceasta specie , la o discutie despre felul ales de a pescui mihalt , momeli , conditii atmosferice , etc.
Astept pe cei ce au mai prins aceasta specie , la o discutie despre felul ales de a pescui mihalt , momeli , conditii atmosferice , etc.
l-am cautat pe google, e urat ca
Are si ochii belitzi, poate are vederea buna si de-aia n-o pune botul la artificiale, dar la peste mic se prinde? ..ca prins la rama nu ma convinge ca-i rapitor
..si-n toate pozele care le-am gasit aparea pe fundul apei, are si camuflaj de fund asa ca probabil doar pe fund vaneaza

Are si ochii belitzi, poate are vederea buna si de-aia n-o pune botul la artificiale, dar la peste mic se prinde? ..ca prins la rama nu ma convinge ca-i rapitor
..si-n toate pozele care le-am gasit aparea pe fundul apei, are si camuflaj de fund asa ca probabil doar pe fund vaneaza
Eu cel mai bine prind la peste mic ( carasel ) pe Dunare , iar in alte parti pe unde mai e la porcon se baga cel mai bine . Tot in portiuni cu apa adinca si fund pietros am prins .
Dar niciodata nu am prins la alta momeala decat peste mic . Montura ce o folosesc e cu plumb culisant si carligul in fata .
Merge numai cand e teribil de frig , prin alte parti e la fel ?
Anul asta nu am fost la mihalt , dar intentionez , de aia am deschis topicul .
Dar niciodata nu am prins la alta momeala decat peste mic . Montura ce o folosesc e cu plumb culisant si carligul in fata .
Merge numai cand e teribil de frig , prin alte parti e la fel ?
Anul asta nu am fost la mihalt , dar intentionez , de aia am deschis topicul .
Re: Mihaltul....iarna
Intrebare: Mihaltul nu isi depune icrele iarna? Prin perioada ianuarie-februarie. Daca nu e asa, ma scuzi.... Am sa caut si apoi am sa revinCalone scrie:Decembrie - Februarie e perioada cea mai buna pentru pescuitul mihatului .
Am gasit:
P.S. pagina: http://www.pescarulsportiv.go.ro/html/mihaltul.htm
Dar ce scrie mai jos, pe aceeasi pagina e si mai frumos:Perioada depunerii icrelor tine de la sfarsitul lunii noiembrie si pana in ianuarie, cand mihaltul poate fi observat adesea inotand in grupuri. O femela depune de obicei un numar de 300000-400000 de icre galbui, cu diametrul de 1-1,2 mm.
Asa ca... fir intins!Legea nu reglementeaza pescuitul mihaltului (nici perioada si nici lungimea minima).
P.S. pagina: http://www.pescarulsportiv.go.ro/html/mihaltul.htm
Se pare ca e inchis tot anul , dar perioada lui de depus icre nu cred ca e iarna , daca l-au inchis in 21 aprilie .
ART. 3
Se interzice pescuitul anumitor specii de pesti, după cum urmează:
a) sturionilor si al scrumbiei de Dunăre, în tot cursul anului, în fata gurilor de vărsare ale Dunării în Marea Neagră, pe o lungime de 5 km spre largul mării si pe un coridor lat de 2 km, socotit câte 1 km de o parte si de alta a axului bratelor Sfântul Gheorghe si Sulina. ÃŽn fata bratului Chilia lătimea coridorului interzis la pescuit este de 1 km spre sud de axul bratului, iar spre nord, până la limita apelor teritoriale române;
b) sturionilor în zona litorală, pe o durată de 91 de zile, în perioada 15 februarie - 15 mai inclusiv, cu carmace si ohane;
c) sturionilor în tot cursul anului, cu carmace si cărmăcute în senalul Dunării, inclusiv bratele sale;
d) stiucii, pe o durată de 40 de zile, în perioada 15 februarie - 25 martie inclusiv în anii 2004 si 2005; pescuitul stiucii în perioada 12 aprilie - 10 iunie se poate efectua numai cu folosirea uneltelor de pescuit sportiv, utilizându-se doar nălucile artificiale;
e) în apele de munte al păstrăvului indigen, fântânel si al coregonului, pe o durată de 228 de zile, în perioada 15 septembrie 2004 - 30 aprilie 2005, iar al păstrăvului curcubeu, lipanului si lostritei, pe o durată de 152 de zile, în perioada 1 ianuarie - 31 mai în anii 2004 si 2005;
f) al speciilor: văduvită, mihalt, sip si viză, în perioada 12 aprilie 2004 - 11 aprilie 2005.
ORDIN Nr. 207 din 24 martie 2004
privind prohibitia pescuitului în anul 2004
EMITENT: MINISTERUL AGRICULTURII, PĂDURILOR, APELOR SI MEDIULUI
PUBLICAT ÃŽN: MONITORUL OFICIAL NR. 308 din 7 aprilie 2004
ART. 3
Se interzice pescuitul anumitor specii de pesti, după cum urmează:
a) sturionilor si al scrumbiei de Dunăre, în tot cursul anului, în fata gurilor de vărsare ale Dunării în Marea Neagră, pe o lungime de 5 km spre largul mării si pe un coridor lat de 2 km, socotit câte 1 km de o parte si de alta a axului bratelor Sfântul Gheorghe si Sulina. ÃŽn fata bratului Chilia lătimea coridorului interzis la pescuit este de 1 km spre sud de axul bratului, iar spre nord, până la limita apelor teritoriale române;
b) sturionilor în zona litorală, pe o durată de 91 de zile, în perioada 15 februarie - 15 mai inclusiv, cu carmace si ohane;
c) sturionilor în tot cursul anului, cu carmace si cărmăcute în senalul Dunării, inclusiv bratele sale;
d) stiucii, pe o durată de 40 de zile, în perioada 15 februarie - 25 martie inclusiv în anii 2004 si 2005; pescuitul stiucii în perioada 12 aprilie - 10 iunie se poate efectua numai cu folosirea uneltelor de pescuit sportiv, utilizându-se doar nălucile artificiale;
e) în apele de munte al păstrăvului indigen, fântânel si al coregonului, pe o durată de 228 de zile, în perioada 15 septembrie 2004 - 30 aprilie 2005, iar al păstrăvului curcubeu, lipanului si lostritei, pe o durată de 152 de zile, în perioada 1 ianuarie - 31 mai în anii 2004 si 2005;
f) al speciilor: văduvită, mihalt, sip si viză, în perioada 12 aprilie 2004 - 11 aprilie 2005.
ORDIN Nr. 207 din 24 martie 2004
privind prohibitia pescuitului în anul 2004
EMITENT: MINISTERUL AGRICULTURII, PĂDURILOR, APELOR SI MEDIULUI
PUBLICAT ÃŽN: MONITORUL OFICIAL NR. 308 din 7 aprilie 2004