Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
Aquaro Angler
- veteran

Art. 4
Se interzice pescuitul anumitor specii de pesti, dupa cum urmeaza:
... mihaltului, tot timpul anului;
Daca ar fi posibil sa se faca repopulari cu mihalt ... (din cotizatiile platite la AJVPS) + amenzile incasate de la cei care pescuiesc fara permis sau braconeaza

-
bluesky1ro
- utilizator constant

-
Fii sigur ca aia care l-au interzis, majoritatea nici nu stiu cum arata... sunt convins de asta, in plus e un peste care se prinde accindental fiindca nu prea da nimeni dupa el, nu vad de ce nu ar face populari cu anghila, ca si asta e un peste foarte rar...lasind gluma la o parte eu o sa ma uit pe site-ul ministerului agriculturii sa vad cam ce e interzis si ce nu... ca asta e de baza. vroiam sa merg la mihalt dar daca voi citi ca e interzis nu voi merge clar.

Traim intr-o tara frumoasa, pacat ca e populata...
-
alex dan
- utilizator constant

-
eu stiu ca mihaltul este specie pe cale de disparitie in Romania, de aceea este interzis pescuitul la mihalt, ca si la sturioni de altfel.
mihaltul este peste rapitor si se pride de obicei toamna, ianra pe ger.
in revistele straine (ungaria, germania, franta) mai apare care cate un articol despre mihalt.
-
laurentiucat
- utilizator constant

la fel si eu am prins la carasel si ciortan.mihaltul cel mai mare avea 1,6 kg.tot pe piatra,fund adanc ,curent puternic la suprafata cel putin..am inceput sa prind cam de pe la 10 noiembrie.e f bun la gust ,mai bun ca somnu...am facut o ciorba de cega ,mihalt si somn..de mancai ,mureai ,inviai si iar mancai...
-
laurentiucat
- utilizator constant

nu stiam ca este interzis sa prinzi.eu am luat cam 15 kilograme in ultimele 2 sapatmani.acum ce sa fac?prima data cand am prins nu stiam ce e.mi-a zis un pescar batran .e lacom .am rupt o gramada de ace cand le-am scos din gura lui.am prins numai la pestisor si este greu la recuperat,cred ca se inconvoaie "secera" cand este tras prin apa.mi-a spus cineva ca e un fel de sanitar al baltilor..daca pui 2-3 mihalti intr-o balta ti-o curata..prima data nestiind ce e si cum e la gust 3 exemplare i-am dat tipului care mi-a zis ca e un fel de sanitar al baltii.eu am gasit un loc pe dunare unde am prins constant mihalt.cred ca e un sant sau groapa .lansez cam la 30-40 de metri in curent pe un fund pietros.desi fundul piestros se intinde pe cateva sute de metri numai daca lansez intr-o zona de 10 m latime se prinde. arunc si blochez imediat .daca las sa ia fir nu mai trage nimic,la fel si la aruncari mai scurte.daca mai doriti amanunte spuneti-mi ce v-ar interesa.
-
attilaf
- veteran

Bah!!!! STOP!!! Cum adica "daca vreti detalii despre cum sa prinzi mihalt,( care de altfel este un peste protejat), sa cereti detalii". Unde sunt cei care pana mai ieri faceau moarte de om daca auzeau ca cineva da cu raman la pastrav??!! Asta parca era site de pescari sportivi, pe care se discuta tehnici de pescuit sportiv, nicidecum site de braconieri...in care discutam diferite tehnici de a bracona
-
laurentiucat
- utilizator constant

detalii despre peste.eu nu o sa mai pescuiesc mihalz.si asa nu am mai spus nimanui locul asa ca o sa stea linistit sa se inmulteasca.eu am prins din inatmplare.dadeam la salau si era intr-o pauza in care nu musca.atunci am incercat sa arunc mai departe si am prins mihaltzu..am mai aruncat si am mai scos...dar atunci scuze nu stiam ca e interzis...
-
laurentiucat
- utilizator constant

nu am mers cu legislatia la balta si nici prin cap nu mi-a trecut ca e interzis.stiam de sturioni dar cum nu se prea prind in lansete si undite..nu mi-am pus problema de interzicere pe dunare a pescuitului la specii care se prind in lanseta.acum o sa studiez legea mai bine.
-
DjBeju
- utilizator constant

Am vazut intr'o revista germana de profil,maihaltz de 12 pfund. Din cate stiu eu asa inseamna aproximativ 6 kg.
C&R, please!