LA VREMURI NOI... TAXE NOI! SI E DOAR INCEPUTUL...

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

Scrie răspuns
MihaiV
Moderator
Moderator

Re: la vremuri noi taxe noi

Mesaj de MihaiV » 16 Feb 2009, 07:43

pityu scrie:MihaiV a sris
Pe ce lege te bazezi cand faci discriminarile astea cu drepturile pescarilor asociati fata de cei neasociati?
Pe aceasi lege pe care se bazeaza ei cand sustin ca pescarii neasociati au mai multe drepturi decat cei asociati. Na :!: Ce zici ? Merge?
Te stiam om rational! Pe bune, de ce vrei sa ma dezamagesti? Nici macar un om de pe forum nu a sustinut ce zici tu! Daca nu ai raspunsuri rationale, argumentate, atunci mai bine nu raspunde ca intelegem noi!

lucky_51
veteran
veteran

Mesaj de lucky_51 » 16 Feb 2009, 14:04

Domnilor, pescarul de sambata sau dumineca va plati intodeauna serviciile oferite. Nu cred ca acel pescar care lucreaza 5 zile pe saptamana din plin sa vina sa depuna alta munca in plus in zilele lui libere. Societatea care prinde contur e bazata pe plata contra servicii, de aceea vedem si ne minunam la altii pentruca se plateste dar se si primeste. :idea: :wink:

alexis
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de alexis » 16 Feb 2009, 16:46

nu stiu de ce atata razboi pentru asociere si neasociere.Uitati-va un pic ce se intampla cu acele ape "" publice "" pentru care va zbateti atata,in curand nu va fi peste deloc.si atunci ce facem???? ne asociem la ce...sa bem bere, sa strigam hotii sau ce altceva sa facem.La o asociatie de la noi i s-a dat tot raul si afluentii lor...siiiii cei care spun ca este peste se inseala sau poate merge pe ideea """un peste doi pesti ""si atunci sant pesti in apa,tot ape apartinand ap.publice pana atunci,si ca acestea sant multe in tara asta si pe unde mai pescuiti voi.Pe an ce trece toata fauna piscicola este tot mai putina si asta a vazut fiecare din noi.problema este incotro mergem spre o europa piscicola ca vad ca tot aduceti aminte ca asa e la unguri asa e la cehi sau turci sau cine stie pe unde a-ti umblat la pescuit.Ar fi bine sa ne uitam in ograda noastra ca pe cei de dincolo nu prea -i intereseaza apele noastre suprapopulate de peturi,excavatoare,haine second devieri de apa si alte metode traditionale de distrugere.

lucky_51
veteran
veteran

Mesaj de lucky_51 » 16 Feb 2009, 17:16

De fapt asocierea vizeaza asocierea apelor publice ASP-urilor si nicidecum a pescarilor. Dupa ce obtin apele publice vor apare si regulamentele protejate de legile care urmeaza a fi implementate,si uite asa pescarul amator va avea doua solutii:
-1) sa se inscrie ,,benevol" intr-o asociatie si sa beneficieze de facilitatile oferite.
-2) sa pescuiasca pe domeniu privat cu ziua.

Sa speram ca domeniul public va ramane public si noi sa putem ajuta statul sal redreseze.

_Sanya
veteran
veteran

Mesaj de _Sanya » 16 Feb 2009, 20:14

pai daca a venit vorba , cei care umblati in ungaria si nu stici de ce is pesti hai ca spun ....
exista privati si exista asociatii ... oriunnde mergi la pescuit tre sa ai permis de stat echiv. cu cel de la ANPA , drep costa doar 15 ron dar permisu la asociatii e mai scump ... adica permisul teritorial (achivalent cam cu o suprafata cat un judet la noi ) costa 280 RONI !!! permisul pe saptamana cam 112 RONI si biletul de zi intre 15-450 RONI !

ei din banii astea in 2007 au facut repopulari nu mai putin de 4200 TONE de pesti ! acum puteti sa faceti calcule pe 200000 pescari romani cat pica sa iese pretu a 4200tone de pesti etc + personal de asociatie,controlorii etc , spun eu cam 280 roni din care 150roni merge la repopulare :wink:

toate aceste date puteti sa le vedeti pe pagina www.mohosz.hu

acum, sincer , vreti sa scapati cu 30 roni ? :lol: :lol:

alexis
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de alexis » 16 Feb 2009, 20:54

din pacate unii ar vrea sa pescuiasca moka,din toata tarasenia asta de asociatii,, agvps si alte acareturi se supara si nu mai platesc niciunde.Ca dincolo de ce e asa ,dincolo de ce e altcumva aia sant mai cu mot si tot asa mai departe.Si mai e o treaba ...permis ieftin DA si peste cat cuprinde ...se cunosc turbatele capturi ale unora de acum 2 ani de la inundatii de la BISTRET e.t.c .si ma refer nu la capturi de tras in poza ci la zecile de kg prinse care erau in temeiul legii noastre ROMANE.pai tatae daca tot vb de legi de ce nu a-ti lasat din pesti acolo si a-ti venit acasa cu ei cat pe-aci sa va rupeti telescoapele la masina si mai vorbim de C&R.De aia au inventat astia combinele astea frigorifice enorme,sigur patronul era ROMAN.

DidelPro
veteran
veteran

Mesaj de DidelPro » 16 Feb 2009, 20:59

Nu, stimata doamna,pe multi dintre noi ne intereseaza numai apele curgatoare,si!?Poate trebuia anpa sa faca permisul 100 -200 ron ,care e problema?Credeti, ca" UNA" din asociatii, a bagat peste, in apele curgatoare(in afara de timisoara)eu nu am stinta,de asa ceva!
Noi suntem fro 40(gasca),care de multi ani luam 3(TREI),permise,NICI UNA DIN ASOCIATII ,nu a facut nimic,pentru noi,nici macar control!Asa ca diferenta dintre 30 si 110 o baga in buzunar,platesc 16% impozit si restul salariu!Ce spuneti?Vi se pare normal!?
Aici ,este ROMANIA,care este doar frumoasa!!!!!!!!!!...............si atit!

_Sanya
veteran
veteran

Mesaj de _Sanya » 16 Feb 2009, 21:39

DidelPro scrie:Credeti, ca" UNA" din asociatii, a bagat peste, in apele curgatoare(in afara de timisoara)eu nu am stinta,de asa ceva! atit!
eu stiu si altul dar nu asta e problema ...

unii spun ca la ei nu fac nimica asociatiile, iaca poa sa faca si ei asociatia lor dar dau numai cu vorbe ...alti vor sa pescuiasca pt 8 euro (30 ron) in toata tara - :lol: :lol: si asteapta si controale si repopulari :lol: :lol: :lol: ...
daca nu vrei sa asociezi cumperi permis ANPA de unde vrei si ori mergi la privati si platesti taxa de zi ori mergi la asociatie si platesti taxa de zi ... nu te obliga frate nimeni sa te asociezi cu careva , dar sa nu astepti ca cineva sa te lasa sa pescuieti pe apa gestionata fara sa platesti ...
cel 30 roni reprezinta ca tu o iubesti pe anpa si el la fel pe tine ... titlul topicului e gresit ca nu exista nici o taxa noua , deocamdata , ca cartonas CNAFP sau permis ANPA pe 2008 am platit si pana acuma ... cel putin eu, in alte judete voi nu stiu cum si ce ati avut ...
in rest, fir intins !

genu
veteran
veteran

Mesaj de genu » 17 Feb 2009, 06:43

Sanya , nu e vorba de asta . Sa se faca permisul 100 eu/an si platesc , dar sa nu trebuiasca sa scot carnet de membru la fiecare asociatie care are o bucata de apa in gestiune . Si daca merg in apele lor care sunt populate si vreau sa pescuiesc , atunci normal ca platesc . Dar nu pentru apele publice . Asociatia de la Odorhei elibereaza chitante de 200 de lei/ sezon ( in plus peste cotizatia de membru de 100 de lei ) pe o apa pe care o avea RNP-ul si care este baraj facurt pentru alimentarea cu apa a orasului . Si ca sa fie mai frumos , in barajul cu pastrav si clean li s-a sculat lor si au bagat salau si stica sa nu mai zic de crap si caras care o sa se si reproduca in apa de munte . Cum poti cere 200 de lei pe o apa care inca nu se stie cui o sa apartina ? :twisted:

lucky_51
veteran
veteran

Mesaj de lucky_51 » 17 Feb 2009, 08:02

De unde si pana unde apele lor, le-au mostenit, le-au primit, cadou de la vreun binefacator ? Au cerut de la stat si au primit si acum se fac stapani, au cerut si nu mai sant in stare sa le mentina si maresc taxele, au cerut le-au golit de peste si cerem bani pentru repopulari si cerem in continuare ca nu santem in stare sa le administram. In schimb administram pe linga ele baze de agrement cu piscine, cu bazine de pescuit, scoli de pescuit ca de, astea sant de viitor !

Scrie răspuns