LA VREMURI NOI... TAXE NOI! SI E DOAR INCEPUTUL...

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

Scrie răspuns
_Sanya
veteran
veteran

Mesaj de _Sanya » 17 Feb 2009, 08:56

Genu unde ai pescuit tu in strainatate (UE) pe apa publica si nu a cerut doar pesrmis de stat fara sa mai platesti si sau numai taxa de zi ?
si in strainatate platesti la fiecare zona sau apa administrata de asociatii diferite daca nu au cumva ceva contract de apreciere.. pescuitul e un hobby care se plateste , daca ai dubii dute in austria sa vezi cat costa un bilet de zi pe ape full populate (70-150 euro) ...
Da administrarea e proasta la noi , dar aici pe forum nu se rezolva in veach ... de ce nu reclamati la ANPA si la politia daca fac inselaciuni si declaratii in fals ? e cauza de puscarie !
daca aveti doar o asociatie nu se rezolva problema doar daca apare inca una, o concurenta ... la mine is 3, de si aia se misca fundu ajvps-u aici in ultimi ani ... stii ce bine trec cu jeepurile peste rauri cand vad un pescar :lol: ?

pacat ca in situatia pe moment nici o plaie de peste nu mai ajuta pe noi ... si ca am ajuns aici nu numai ANPA sau asociatii is de vina ,ci o parte egala de vina au si pescarii in toata treaba asta ...

lucky_51
veteran
veteran

Mesaj de lucky_51 » 17 Feb 2009, 09:44

Ce vina au pescarii ? Ca au inceput sa renunte la asociatii ? Ce ati facut pentru ei, le-ati oferit promisiuni pe care nu santeti in stare sa vi le tineti ? Va dispare elanul cand incepeti sa dati de greu si cautati scuze si cine poate fi vinovat daca nu contribuabilul ca nu va intelege cat de greu e intr-o astfel de lume, in care fiscalitatea e asa cum e si legile sant asa cum sant. :x :evil:

_Sanya
veteran
veteran

Mesaj de _Sanya » 17 Feb 2009, 13:42

io nam asociatie , dar am sa aleg din 3 ... insa indiferent cate asociatii ai la indemana ei atat fac de cap cat o lasa membrii :wink:

fara administrator adica asociatii no sa avem pesti , si e sigur ca asociatii care sant acum raman si in continuare ... nu stiu ce vise aveti dar nimeni no sa stearga asociatiile de la zi la alta , si in locul lor sa vine altii ... cand, cum, cine , din ce ? ...
pe la urma asta ramane valabil "indiferent cate asociatii ai la indemana ei atat fac de cap cat o lasa membri" ...

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 17 Feb 2009, 13:53

Sanya
nu toate tarile UE au tarife asa de "mari" ca austria. De ex in italia permisul de pescuit pt apele publice e undeva la~40euro. Si ce salariu mediu au ei?
Am vazut ca esti din bihor si acolo la voi ajvps face treaba. Stiu din sursa sigura ca in toamna au populat cu 3 tone de caras, crap si cteno. Nu stiu cantitatile din fiecare specie; daca-i musai pot sa ti le spun si pe alea :wink:
Dar mai fac si magarii. De ex pescarii din arad au cate doua cotizatii platite: la ajvps arad si ajvps oradea(salonta) pt ca nu exista reciprocitate intre ajvps-urile judetene, spun bihorenii. Dar cei din bh vin si pescuiesc in zona si in caz de control nu li se intampla nimic. Aradul are reciprocitate cu bihorul :shock:
Asta s-a intamplat anul trecut(2008), sper ca in acest an sa primim permisul de pescuit anpa si sa ma intrebe atunci cineva de cotizatia platita la o asociatie, oricare ar fi asociatia aia, daca pescuiesc pe o apa publica.

_Sanya
veteran
veteran

Mesaj de _Sanya » 17 Feb 2009, 15:34

Luci daca socotesti cand e vorba de cheltuieli nici aici nu e mai ieftin kilu la puiet, benzina etc.. la personal cred ca acolo tot atata se dau, ca acolo daca te prinde la braconaj ai puso, nu trebe personal mare , aici cand vin in control de multe ori vin cu toata gasca ca sa nu aiba probleme :D
dar la banii astea ce se cer asociatii in Ro (15-30 euro/an) daca faci socoteala nici nu poti sa ai mari pretentii ... adevaru e ca undeva asa cum a zis Genu la 100 euro ar trebui sa fie taxa pe an la asociatii ca sa mearga totu bine ... is curios, cand se termina "haosul" (daca om trai n nu anul asta ) cat de serios va lua ANPA sarcinile , cat de repede si cum reactioneaza la sesizari , cat de transparent va fi sistemul ...
asociatia poti sa privesti ca un instrument care are grija de banii tai , daca "haosul" a fost produs intentionat pt a schimba tot sistemul in bine(monitorizare si socoteala) petitia a fost facut degeaba ca totu era gandit dinainte, o petitie nu se schimba nimica, vom avea pesti contracost ... daca a fost facut pt aburire sau din gresala proasta au ajuns aici petitia nu va fi nici macar citit de nimeni acolo unde trebuie ca totu se misca cum vor interesele ...
in cazul asta doar atunci se va schimba ceva (la o asociatie) daca pescarii se aduna si cer socoteala sau fac alta asociatie de pescari etc

despre reciprocitate, ce sa zic io n-as avea curaj sa plec in alt judet cu "permisu" meu d'aci .. cred ca aradenii tai au fost prostiti ... de reciprocitate in felu ca in alt judet platesti 50% daca ai permis ajvps am auzit ,dar 100% gratis sau reciprocitate nu ...
la Tamasda majoritatea pescarilor e din Arad sau Timisoara nu-s convins ca toti au avut permis de bihor , ci ca in Bh a fost cel mai scump asa zis permisu (140ron la AGVPS, la celelalte 2 asociatii 70 ron)

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 17 Feb 2009, 15:49

am vazut pe baltile teuzului cand i-a intrebat pe niste bihoreni de permis si avand carnetul de membru si cotizatia platite la ajvps bihor au fost lasati in pace.
Sper sa se infiinteze un fel de politie a apelor, care sa aiba dreptul de a controla si amenda eventualii contravenienti. Si permisul de pescuit sa fie valabil in toate apele libere din tara.
Eu pierd o zi sa merg la salonta sau oradea sa platesc cotizatia la o asoc din bh pt a nu avea probleme pe apele voastre. Si la voi e aceeasi chestie.
Am fost 5 zile la herculane in 2007 si doua zile in loc sa pescuiesc l-am cautat pe ala care trebuie sa-mi taie chitanta pt apele de munte.
Birocratia ne omoara.

lucky_51
veteran
veteran

Mesaj de lucky_51 » 17 Feb 2009, 15:51

Care din trei ?
Sa nu confundam administrator-ul cu asociatia, administrator-ul are, asociatia poate primi dar numai in conditiile puse de administrator.
Normal ca asociatiile raman si nu o sa le modifice nimeni statutul atata timp cat nu se reprofileaza singure, ca doar daca maine nu merge pestele o dam pe broaste, nu merg nici broastele trecem la crosetat in asa fel incat sa putem supravietui asta in cazul in care vrem sa avem continuitate si numai cu avizul membrilor. De aceea poate pescari poarta o vina ca nu vor altceva decat pescuit si nimic altceva.

_Sanya
veteran
veteran

Mesaj de _Sanya » 17 Feb 2009, 15:55

asta a asa a fost .. de aceea eu anul trecut n-am mai mers in alte judete .. am mers direct in alta tara la pescuit daca nu mi-o placut acasa :D

genu
veteran
veteran

Mesaj de genu » 17 Feb 2009, 16:10

Da , dar tu nu faci 500 km pana la granita :P

_Sanya
veteran
veteran

Mesaj de _Sanya » 17 Feb 2009, 18:32

nu's io primu nici ultimu care o sa faca permis de pescuit in strainatate ... :D

Scrie răspuns