LA VREMURI NOI... TAXE NOI! SI E DOAR INCEPUTUL...

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

Scrie răspuns
adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 17 Feb 2009, 18:55

_Sanya scrie:Luci daca socotesti cand e vorba de cheltuieli nici aici nu e mai ieftin kilu la puiet, benzina etc.. la personal cred ca acolo tot atata se dau, ca acolo daca te prinde la braconaj ai puso, nu trebe personal mare , aici cand vin in control de multe ori vin cu toata gasca ca sa nu aiba probleme :D
dar la banii astea ce se cer asociatii in Ro (15-30 euro/an) daca faci socoteala nici nu poti sa ai mari pretentii ... adevaru e ca undeva asa cum a zis Genu la 100 euro ar trebui sa fie taxa pe an la asociatii ca sa mearga totu bine ... is curios, cand se termina "haosul" (daca om trai n nu anul asta ) cat de serios va lua ANPA sarcinile , cat de repede si cum reactioneaza la sesizari , cat de transparent va fi sistemul ...
asociatia poti sa privesti ca un instrument care are grija de banii tai , daca "haosul" a fost produs intentionat pt a schimba tot sistemul in bine(monitorizare si socoteala) petitia a fost facut degeaba ca totu era gandit dinainte, o petitie nu se schimba nimica, vom avea pesti contracost ... daca a fost facut pt aburire sau din gresala proasta au ajuns aici petitia nu va fi nici macar citit de nimeni acolo unde trebuie ca totu se misca cum vor interesele ...
in cazul asta doar atunci se va schimba ceva (la o asociatie) daca pescarii se aduna si cer socoteala sau fac alta asociatie de pescari etc

despre reciprocitate, ce sa zic io n-as avea curaj sa plec in alt judet cu "permisu" meu d'aci .. cred ca aradenii tai au fost prostiti ... de reciprocitate in felu ca in alt judet platesti 50% daca ai permis ajvps am auzit ,dar 100% gratis sau reciprocitate nu ...
la Tamasda majoritatea pescarilor e din Arad sau Timisoara nu-s convins ca toti au avut permis de bihor , ci ca in Bh a fost cel mai scump asa zis permisu (140ron la AGVPS, la celelalte 2 asociatii 70 ron)
sanya,

dupa cum ai vazut nu de bani e vorba aici,deci nu de cuantumul acelui permis de pescuit,care fie vorba intre noi,exista in alte tari europene mai ieftin decat Austria ta :wink:
noi vorbim aici de niste idei si principii,fiindca mai mult de atat nu putem face aici pe forum si incercam sa combatem cu argumente cat mai pertinente pe cei ce sustin contrariul cu speranta ca pana la urma din aceste contre sa iasa ceva bun pt noi toti.
dar tu sustii ca numai din partea asociatiilor poate veni ceva bun si asta este viitorul,insa uite ca in numai cateva zile s-au strans peste 500 semnaturi pe aceea petitie (aviz,detractorilor :twisted: ) si chiar daca nu isi v-a atinge scopul,macar a fost facut un prim pas,un pas pe care muuulte asociatii nu au vrut si nu au fost in stare sa il faca.
poate ca aceasta petitie este defapt inceputul constientizarii ,nu ai de unde stii acest lucru, drept pt care nu poti afirma atat de categoric ca numai o parte poate detine dreptatea si adevarul absolut.

in ceea ce priveste partea a doua a mesajului aceea in care spui ca nu ai avea curaj sa pescuiesti in alt judet,te intreb si eu
tu in ce tara locuiesti??
platesti taxele si impozitele in alta tara cumva??
daca accepti magaria impusa samavolnic de ajvpsurile locale,nu ai decat,dar daca ai fi citit macar topicurile deschise pe aceasta tema de acuma 2-3ani de zile,ai fi priceput ca acea reciprocitate nu exista din cauza ca nu are baza legala deoarece asociatiile ,deocamdata,nu sunt stapane pe nimic din domeniul public si toate vechile contracte sunt anulate.
dar asta e alta poveste pe care tu ai rezolvato simplu,ai avut posibilitatea financiara sa pescuiesti in alta tara,insa te intreb ,cati sunt ca tine??
aceaia ce vor face?? ca sunt tare multi,iar pe criza asta vor aparea si mai multi.
de ce se vrea a face din acest placut hobby al pescuitului care pana nu demult era un hobby al maselor,un hobby elitist??
daca tu poti,asta nu inseamna ca toti ceilalti pot si trebuie sa fie in acelasi consens cu tine.

nickydarnico
senior
senior

Mesaj de nickydarnico » 17 Feb 2009, 19:25

gata ! deja mi-a ajuns. (mie)
atatea polemici pe seama taxei.
initial nu sunt deacord cu platirea unui statut de membru intr-o asociatie. pe de alta parte as fi dispus sa platesc chiar si 100 de euro ca in alte tari, dar numai cu conditia unui contract intre mine personal ( ca si contribuabil) si o asociatie care are boashe , contract din care sa reiasa un angajament sub litera legii , cum ca din banii mei ,cota aparte se cheltuie pt: populari ;actiuni de combatere a braconajului; amenajarea drumurilor din aproprierea apelor ,drumuri unde mi-am ruipt masina in nenumerate randuri;concursuri in vedera acapararii viitorilor pescari sportivi (si aicia ma refer la copii nostri) ;
amenajarea unor bazine noi unde sa pot pescuii in timpul prohibitiei (C&R);
etc. si de toate actiunile de mai sus sa fiu instintat cu data ,ora si locatie , in cazul in care sufar de necredibilitate sa ma duc sa vad cu ochii mei.
tot in acest contract sa existe o clauza prin care asociatia sa fie deacord, ca in cazul in care nu-si respecta obligatile fata de fiecare membru in parte ,sa ii plateasca daune morale si materiale.
DA ! asa as fi primul pe lista unei asociatii.
PS. asta nu se va intampla nicodata si tot atuncia voi fi si eu deacord cu o statutul de membru cu dea-sila intr-o asociatie .
Hai vara !! hai!!!!!( poate la anu' )

Cucu Ionel
senior
senior

Mesaj de Cucu Ionel » 17 Feb 2009, 22:02

_sanya, ai pescuit aici? http://maps.google.com/?ie=UTF8&ll=47.8 ... 2&t=h&z=11 Stii cat te costa sa pescuiesti pe acest imens lac? 11 euro, permis pe care ti-l elibereaza la un mag. din Mondse, ptr. o zi. Este apa publica in Austria. Toate cele bune!
Fir intins tuturor celor ce-si doresc acest lucru!

_Sanya
veteran
veteran

Mesaj de _Sanya » 17 Feb 2009, 23:11

adiwolf scrie: acea reciprocitate nu exista .

si eu de ce am scris ce am scris "io n-as avea curaj sa plec in alt judet cu "permisu" meu d'aci" ? :lol:

nam zis ca pescuitul e un hobby pt elita , e un hobby in care daca vrei satisfactii (si orice pescar vrea) tre sa platesti ... pana cand majoritatea pescarilor va fi zgarcit no sa iesim din groapa ... chiar daca era o asociatie care as vrea sa faca totu ca la carte , dar pe langa el ar fi si (hai sa zicem un ajvps ca cu astea aveti probleme) deci ajvps cu "permis " la jumatate pret, toate lumea as duce la ajvps ca e mai ieftin ...

nickydarnico de acord , dar poa sa fie de 10 ori mai multe asociatii daca nu respecta nici una regulile si cel care tre sa ia impotriva lor prima masura (ANPA) trage din umeri cand primeste vr-o sesizare ... ca pana la urma ei propun legi, ei aplica, ei dau autorizatii, permise , fac monitorizar si dau sanctiuni ... totu va depinde de ANPA nu de o asociatie oarecare ... ma'nsel ?

binenteles putem sa mergem si fara asociatii , dar la 30ron - eu- ma bucur ca ma lasa sa pescuiesc si n-am pretentii,fac poze faine de peisaje ca nu trebuie un an si poza de peste no sa am ocazie in tara ...

is curios ce va fi , dar deja ieri a fost tarziu sa se hotareasca ceva :x

nickydarnico
senior
senior

Mesaj de nickydarnico » 17 Feb 2009, 23:32

_Sanya scrie: nickydarnico de acord , dar poa sa fie de 10 ori mai multe asociatii daca nu respecta nici una regulile si cel care tre sa ia impotriva lor prima masura (ANPA) trage din umeri cand primeste vr-o sesizare ... ca pana la urma ei propun legi, ei aplica, ei dau autorizatii, permise , fac monitorizar si dau sanctiuni ... totu va depinde de ANPA nu de o asociatie oarecare ... ma'nsel ?

:x
tocmai asta ziceam si eu , nu ma intereseaza la cine dau banii , atata timp cat stiu pe CE ! :wink:
Hai vara !! hai!!!!!( poate la anu' )

lucky_51
veteran
veteran

Mesaj de lucky_51 » 18 Feb 2009, 08:11

Pai ANPA a hotarat fiind administrator al apelor publice sa retraga dreptul de a administra asociatiilor probabil din motive intemeiate si a considerat ca 30 lei sant suficienti pentru a pescui, lasand loc concurentei sa-si etaleze mara si sa-si expuna preturile. Cei rau in asta ?

_Sanya
veteran
veteran

Mesaj de _Sanya » 18 Feb 2009, 08:55

ajunge 30 ? pai ajunge si 10 sau 1 ron ca deocamdata asa ma duc la pescuit ca poate peste noapte a iesit un HG si ma tuna careva o amenda de no sa uit niciodata :D ... recreatie adevarata :D
"lasand loc concurentei sa-si etaleze mara si sa-si expuna preturile"
exista concurenta asta sau, vorbim de lucruri reale (sanu numai teoretic vorbim) ?
pt ce au expus preturile ca momentan nu au nimica (si asta nuami teorie?) ?
in augst anul trecut au luat in serios cu suspendarea contractelor, de atunci a trecut 6 luni ,no fost de ajuns sa stabilizeze situatia (deci inca is la faza de teorii) ? :D in tara asta nici odata nu a fost problema sa introduca o lege noua , mai ales daca era vorba ca intra ceva bani la buget ... tre sa fie o lege supercomplicata ce va iese , dupa atata timp :o
teoretic pot duce la pescuit dar cineva oricum ma leaga ...
pai, prea multa teorie ... si , parca asa se zice "teoria omoara practica" , ce adevarat e :roll:

lucky_51
veteran
veteran

Mesaj de lucky_51 » 18 Feb 2009, 09:07

Au ei ceva, dar inca nu au permis ! :D :D

_Sanya
veteran
veteran

Mesaj de _Sanya » 18 Feb 2009, 09:20

lucky_51 scrie:Au ei ceva, dar inca nu au permis ! :D :D
no comment :D :D

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 18 Feb 2009, 12:21

nu neg rolul asociatiilor si a cluburilor de pescuit. Ele chiar trebuie sa existe. Dar nu sa existe pe baza obligativitatii asocierii; nu esti membru intr-o asociatie nu poti pescui legal. Sunt pe forum reprezentanti(poate chiar membri fondatori) ai unor asociatii care sustin neobligativitatea asocierii. Intr-o astfel de asociatie care nu are ca scop marirea numarului de membri cotizanti chiar m-as inscrie.
Sportul a fost vazut pana mai anii trecuti ca un mod de relaxare atat pt cei cu posibilitati financiare cat si pt cei mai putin potenti financiar. Pe apa in majoritatea cazurilor dispare statutul social, ca si la vanatoare de altfel. Trebuie sa ne gandim ca in momentele prin care trecem sunt oameni (cunosc si eu) pt care ~70 de ron cat e la ajvps arad cotizatia+contravaloarea permisului de pescuit reprezinta o suma pt obtinerea careia chiar fac sacrificii.
Cand apele vor fi pazite cu adevarat zi si noapte, cand vor fi marii braconieri sanctionati si bagati in spatele gratiilor atunci chiar si o taxa mai mare pt permisul de pescuit nu ar deranja multa lume pt ca stii sigur unde se duc banii pe care-i dai. Dar sa se stie cel putin din septembrie- octombrie cat va fi valoarea permisului de pescuit pt anul care urmeaza. Asa si cei fara prea mari posibilitati financiare o sa poata strange cureaua si pe 1ianuarie sa mearga la pescuit cu permisul in buzunar...

Scrie răspuns