LA VREMURI NOI... TAXE NOI! SI E DOAR INCEPUTUL...

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

Scrie răspuns
miky
veteran
veteran

Re: La vremuri noi ...taxe noi

Mesaj de miky » 13 Feb 2009, 11:15

pityu scrie:Miky si Adiwolf! V-as raspunde si voua cu placere, dar nu am la ce. Interventiile voastre nu au spus nimic in afara vechilor rautati clasice.
Intelegem Pityule, nu-i nici un bai... ne asteptam !!! :D
da' poate raspunzi macar aici:
http://www.rapitori.ro/forum/post-165790.html#165790
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

_Sanya
veteran
veteran

Mesaj de _Sanya » 13 Feb 2009, 11:37

MihaiV scrie:
pensionaru scrie:Deci sa inteleg din spusele domnului pityu ca cei ce sunt asociati au mai multe drepturi decat mine care nu sunt asociat si imi platesc toate taxele la zi.
O fi o lege noua??[/quote ]
nu , asta asa a functionat si pana acum :)

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 13 Feb 2009, 15:10

pityu scrie:IoanS a scris
Deosebirea intre mine si un presedinte al unei asociatii pe care o sustii este ca eu nu ma uit in buzunarul lui sa vad ce i-as putea lua si nu-mi bat capul cum l-as putea minti ... pe cind el asta face.
Daca esti asa de destept, de ce nu+ti faci tu o asociatie in care sa fii tu presedinte si sa spun eu acelasi lucru despre tine :?:
ORDONANŢĂ nr.26 din 30 ianuarie 2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii
Art. 1. - (1) Persoanele fizice şi persoanele juridice care urmăresc desfăşurarea unor activităţi în interes general sau în interesul unor colectivităţi locale ori, după caz, în interesul lor personal nepatrimonial pot constitui asociaţii ori fundaţii în condiţiile prezentei ordonanţe.

Art. 4. - Asociaţia este subiectul de drept constituit de trei sau mai multe persoane care, pe baza unei înţelegeri, pun în comun şi fără drept de restituire contribuţia materială, cunoştinţele sau aportul lor în muncă pentru realizarea unor activităţi în interes general, comunitar sau, după caz, în interesul lor, personal nepatrimonial.

Art. 5. - (1) Asociaţia dobândeşte personalitate juridică prin înscrierea în Registrul asociaţiilor şi fundaţiilor aflat la grefa judecătoriei în a cărei circumscripţie teritorială îşi are sediul.

(2) În temeiul dreptului constituţional la asociere, persoanele fizice se pot asocia fără a constitui o persoană juridică atunci când realizarea scopului propus permite aceasta.

Art. 46. - (1) Veniturile asociaţiilor sau federaţiilor provin din:
a) cotizaţiile membrilor;
b) dobânzile şi dividendele rezultate din plasarea sumelor disponibile, în condiţii legale;
c) dividendele societăţilor comerciale înfiinţate de asociaţii sau de federaţii;
d) venituri realizate din activităţi economice directe;
e) donaţii, sponsorizări sau legate;
f) resurse obţinute de la bugetul de stat şi/sau de la bugetele locale;
g) alte venituri prevăzute de lege.
- Eu nu urmăresc desfăşurarea unor activităţi conform art. 1. (1) din Ordonanta 26/2000.
- Conform art. 5. (2) din Ordonanta 26/2000 pot exista forme de asociere fără a constitui o persoană juridică atunci când realizarea scopului propus permite aceasta.
- In aceste conditii nu sunt nevoit sa-mi bat capul cu surse de finantare (altele decit veniturile personale) . La asta m-am referit cind am spus ca nu ma uit in buzunarul altora ... eu nefiind nevoit sa atrag noi cotizanti (eventual sponsorizari, donatii, etc.). Prin urmare eu nu fac promisiuni ... :shock:

Problema nu se pune daca as vrea sau as daca putea sa fiu presedinte al unei asociatii de pescari. Precizez, de asemeni, ca nu invidiez si nici nu compatimesc presedintii de asociatii de pescari. :oops: E de presupus ca fiecare are ce si-a dorit. :wink:

Problema e ca vreau sa fac ce vreau cu banii ... adica sa-i dau cui doresc, fie chiar si numai pe promisiuni, insa in nici un caz celui mai smecher, care a incheiat protocolale, a semnat contracte pe care stia de la inceput ca nu le va onora (pentru ca si-a asumat obligatii de gestionare durabila cu mult peste potenta asociatiei) sau a facut "lobby" pentru a obtine constringeri legislative care sa-i aduca membri "cu arcanul".

In opinia mea asociatia care-mi vrea banii trebuie sa vina cu proiecte dintre care eu sa aleg.
Uitati-va cum se fac acum programele de activitate anuale ale majoritatii asociatiilor: cind se propune o activitate nimeni nu se gindeste ce sustinere va avea din partea membrilor, citi membri se vor implica activ, citi s-ar implica finaciar, ce cistig de imagine se obtine.

Vorbesc aici de asociatiile care se vor de mii de membri, pentru ca exista si asociatii care procedeaza altfel (adica corect) si carora nu am ce sa le reprosez. :wink:

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 13 Feb 2009, 19:21

pityu scrie:.....In schimb nu poti avea pretentia ca asociatiile sa nu primeasca nici o apa din domeniul public, deoarece si acolo sunt pescari, care au cel putin aceleasi drepturi ca si tine, daca nu cumva mai multe, avand in vedere ca ei spre deosebire de tine mai si muncesc gratis pentru imbunatatirea conditiilor de pescuit, repopularea apelor respective, ecologizare, etc. nu doar pescuiesc duminica fara nici o obligatie fata de stat.
doamne ca multe prostii mai spui ma pityule.

cum adica sa nu avem pretentia asta??
cu ce e mai deosebit pescarul din asociatia X de pescarul Ghe care nu este inscris in nici o asociatie??
si unul si celalat sunt pescari corecti,platesc permisul de pescuit,platesc taxele catre stat,sunt buni contribuabili,sunt cetateni ai aceluiasi stat cu drepturi depline.
deci ,cu ce este ala asociat mai deosebit decat cel neasociat??
o fi avand doua perechi de coae?? nu cred,cu toate ca e unul pe aici care crede asa ceva,insa se inseala amarnic.
raspunde-mi la intrebarea asta daca tot spui ca nu ai la ce.

de ce a-ti fi voi indreptati sa primiti ape din domeniul public??
spune un motiv temeinic nu faptul ca "si acolo sunt pescari"
munca lor poate fi recompensata prin diverse alte feluri nu prin pomeni.
cand pescarii din acea asociatie s-au asociat,telul lor a fost altul sau premisa de la care s-a plecat a fost de la inceput primirea(daca nu fortarea) de pomeni din partea statului
v-ati facut voi niste planuri simple,ce a-ti zis,hai sa punem de o asociatie si apoi facem presiuni sa primim ape in asa fel incat cine va vrea sa pescuiasca in zona noastra sa scoata banii din buzunar,astfel asigurandu-ne si noi un viitor luminos si un domeniu de pescuit gratis pe toata viata.

de ce nu vreti voi sa luati in custodie o apa,una singura deocamdata,sa zicem vreo 10km de rau sau doar un luciu de cateva ha sa o ingrijiti benevol,iar ca recunostita pt meritele voastre statul sa va scutesca de plata permisului de pescuit ,sa va acorde nu stiu ce facilitati fiscale,sau cine mai stie ce modalitati de recompensare a meritelor (daca sunt,fireste)

si daca tot tineti mortis sa aveti ape in propietate,cumparati teren si sapati,amenajati-va singuri aceste locatii din munca voastra si banii vostri si nimeni nu va mai avea ce spune.
acolo chiar puteti face ce vreti voi ca asociatie,puteti sa puneti taxe pt cine vreti voi,sa populati cu ce vreti voi,ca doar sunteti propietari.
insa nu cereti sa acceptam ca asa ceva sa se intample pe ape publice si domeniul public.

aditoader
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de aditoader » 14 Feb 2009, 17:23

pityu scrie:aditoader a zis
Critic doar faptul ca pentru a putea sa pescuiesc pe o apa a domeniului public trebuie sa devin membru al asociatiei care si-a arogat apa respectiva pe toata intinderea judetului. Nu am nimic impotriva sa faca acest lucru pe amenajarile piscicole! Acolo da, inteleg! Dar de ce pe apele domeniului public?
Gresit! Daca s-ar aplica propunerea mea personala, facuta mai bine de 2 ani pe acest forum si nu numai, ar fi ape libere apartinand domeniului public, cu nemiluita.
In schimb nu poti avea pretentia ca asociatiile sa nu primeasca nici o apa din domeniul public, deoarece si acolo sunt pescari, care au cel putin aceleasi drepturi ca si tine, daca nu cumva mai multe, avand in vedere ca ei spre deosebire de tine mai si muncesc gratis pentru imbunatatirea conditiilor de pescuit, repopularea apelor respective, ecologizare, etc. nu doar pescuiesc duminica fara nici o obligatie fata de stat.
Unde dai si unde crapa! :shock: :lol: Eu am spus ca asociatiile au impartit TOATE apele, pe TOATA lungimea cuprinsa intre granitele judetului! Nu am spus ca au luat "o apa" sau "un sector de apa" (ar fi fost ok daca ar fi facut asa. Numai ca... )! Am depasit demult stadiul in care credeam in Alba ca Zapada, Scufita Rosie, Ursul pacalit de vulpe si alte basme de adormit copiii! Pe unde am pescuit eu nu am vazut vreo asociatie care sa faca vreo populare, ecologizare sau vreo imbunatatire a conditiilor de pescuit (cu exceptia amenajarilor piscicole).

Obligatiile stabilite de stat pentru a practica pescuitul recreativ/sportiv legal, in BAZINELE PISCICOLE NATURALE, sunt:
1. achitarea taxei pentru eliberarea permisului de pescuit;
2. cunoasterea si respectarea legislatiei cu privire la pescuit si protectia mediului.

Daca eu respect aceste conditii nu pot fi acuzat de neindeplinirea obligatiilor fata de stat!
Daca asociatiile isi propun sa faca mai mult, cinste lor, e laudabil dar este problema lor! Aceasta insa, NU constituie o obligatie fata de stat decat in cazul in care... asociatia respectiva si-a luat acest angajament catre stat in schimbul... a ceva :roll: :wink:
In privinta drepturilor de pescuit nu inteleg de ce un membru al unei asociatii ar avea mai multe pe apele apartinand domeniului public. Nu eu i-am impus obligatii in plus fata de cele prezentate mai sus si nici statul ci, ... propria lui asociatie (si constiinta :roll: )
Fir intins!;-)

pityu
veteran
veteran

la vremuri noi taxe noi

Mesaj de pityu » 14 Feb 2009, 20:08

Adiwolf a scris
cu ce este ala asociat mai deosebit decat cel neasociat??
Cu faptul ca el depune in plus fata de cel neasociat o munca in folosul comunitatii, pentru protejarea naturii, a faunei piscicole in speta. Face asta intr-un mod organizat, declarat, verificabil, nu doar izolat, individual si pe alocuri.
doamne ca multe prostii mai spui ma pityule.
Stai linistit ca nu spun mai multe ca tine. Tu si cu prietenul tau conduceti detatsat in topul forumului.

old_radu
veteran
veteran

Re: la vremuri noi taxe noi

Mesaj de old_radu » 14 Feb 2009, 22:29

pityu scrie:Adiwolf a scris
cu ce este ala asociat mai deosebit decat cel neasociat??
Cu faptul ca el depune in plus fata de cel neasociat o munca in folosul comunitatii, pentru protejarea naturii, a faunei piscicole in speta. Face asta intr-un mod organizat, declarat, verificabil, nu doar izolat, individual si pe alocuri..
:o :shock: ...adica ?

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 15 Feb 2009, 12:05

pityu scrie:Cu faptul ca el depune in plus fata de cel neasociat o munca in folosul comunitatii, pentru protejarea naturii, a faunei piscicole in speta. Face asta intr-un mod organizat, declarat, verificabil, nu doar izolat, individual si pe alocuri.
1. Nu ai spus ca pescarul asociat care face treaba trebuie sa aiba mai multe drepturi, ci doar ca pescarul asociati trebuie sa aiba mai multe drepturi.
2. Cum e verificabil? Doar un exemplu: daca cei 40 000 pescari din FNPSR si cei 100 000 pescari din AGVPS ar fi facut atata treaba cat iti inchipui tu ca fac pescarii asociati, atunci tara asta ar fi avut o mare problema: suprapopularea cu peste!
3. Un pescar plateste 10 000 ron impozit la stat din salar, bani din care statul poate sa faca ceva pentru natura. Altul are salar mic, plateste si el 1000 ron, dar curata doua ore malul apei. Care are mai multe drepturi.
4. Pe ce lege te bazezi cand faci discriminarile astea cu drepturile pescarilor asociati fata de cei neasociati?

pityu
veteran
veteran

la vremuri noi taxe noi

Mesaj de pityu » 15 Feb 2009, 22:25

MihaiV a sris
Pe ce lege te bazezi cand faci discriminarile astea cu drepturile pescarilor asociati fata de cei neasociati?
Pe aceasi lege pe care se bazeaza ei cand sustin ca pescarii neasociati au mai multe drepturi decat cei asociati. Na :!: Ce zici ? Merge?

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 15 Feb 2009, 22:38

pityu scrie:MihaiV a sris
Pe ce lege te bazezi cand faci discriminarile astea cu drepturile pescarilor asociati fata de cei neasociati?
Pe aceasi lege pe care se bazeaza ei cand sustin ca pescarii neasociati au mai multe drepturi decat cei asociati. Na :!: Ce zici ? Merge?
Nu merge ! pescarii neasociati, cum le zici tu nu sustin nicaieri ca trebe sa aiba mai multe drepturi ca cei asociati,...
sustin ca trebuie sa aiba drepturi egale, ... inclusiv dreptul (nu obligatia) de a se asocia... si atat !
si mai sustin accesul pescarilor pe toate apele publice, fie ca sunt asociati, fie ca nu, in aceleasi conditii generale...
asociatiile pot negocia pentru membrii lor, anumite inlesniri si avantaje, in schimbul aportului lor la fericirea apelor respective, dar fara a suprataxa si a ingradi dreptul celorlalti pescari de a avea acces la aceleasi ape publice ...
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

Scrie răspuns