@pityu
Citat:
"Nu vreti sa intelegeti ca e o ineptie sa criticati asociatiile de pescari !!!!
Nu vreti sa intelegeti ca asociatiile inseamna o forma de asociere a mai multor pescari ca voi, cu deosebirea ca ei decat sa caute nod in papura la unii si altii, au trecut la fapte (au avut sange in vene, cum s-ar spune)".

Gresit! Eu nu critic asociatiile! Si nici nu le caut nod in papura. Critic doar faptul ca pentru a putea sa pescuiesc pe o apa a domeniului public trebuie sa devin membru al asociatiei care si-a arogat apa respectiva pe toata intinderea judetului. Nu am nimic impotriva sa faca acest lucru pe amenajarile piscicole! Acolo da, inteleg! Dar de ce pe apele domeniului public?
P.S. N-am inteles care-i treaba cu sangele din instalatie! L-ati donat sau ce, ca nu m-am lamurit. Si care fapte?(ma refer la bazinele piscicole naturale)!
Citat:
"Intrebarea mea este: de ce voi din 2006 incoace nu v-ati asociat."

Da! Buna intrebare. Mai ales cand ne este pusa noua, celor care nu vrem in asociatii. Pe un alt site facusem o astfel de propunere! Adica, sa ne asociem in "Asociatia pescarilor amatori care nu vor sa se asocieze" dar au fost unii care au zis ca dupa ce ne asociem, trebuie sa intram si intr-o federatie, asa ca... am renuntat! Hai sa fim seriosi. La o asociatie te duci daca aceasta iti ofera ceva mai mult decat elementarul drept de a fi lasat sa pescuiesti pe o apa apartinand domeniului public.
Citat:
"Suntem pe nicaieri, avem zeci de comentatori si doar cativa care mai si fac ceva sau macar incearca sa faca pentru a resuscita din moarte clinica pescuitul sportiv. Pacat ca voi nu vreti sa intelegeti ca acum mai mult ca niciodata ar fi nevoie de actiune, de organizare, de regruparea fortelor pentru obtinerea unor drepturi ale pescarilor."

Cine sunt si ce au facut in relatia cu MADR sau ANPA privind pescuitul recreativ/sportiv in bazinele piscicole naturale? Voi nu vreti sa intelegeti ca mai sunt si altfel de pescari. Asa cum sunt "soferi de duminica" exista si "pescari de duminica". Acestia nu sunt pescari sportivi. Sunt pescari amatori. Adica niste oameni care la sfarsit de saptamana (cand au timp sau le permite vremea) sau in concedii, le place sa colinde malurile apelor cu o lanseta sau o undita in mana! Prind vreun peste sau nu, mai putin conteaza. Conteaza faptul ca au un hobby pe care vor sa-l practice legal. Daca sunt lasati. Daca nu, ori braconeaza, ori (daca-si permit) se duc pe la baltile privatizate, ori renunta la aceasta pasiune. Fortat, acest tip de pescar, nu se va inscrie in vreo asociatie decat silit de imprejurari. Cu ce va ajuta pe voi lucrul asta? Ce castigati din asta? Doar inversunarea noastra impotriva voastra! De ce faceti totul pentru a acapara fiecare metru de bazin piscicol natural? Las-o p-aia cu grija fata de mediu, cu popularea, ca nu o cred! Nu puteti voi sa supravegheati toate apele publice dintr-un judet. Statul trebuie sa impuna reguli si sa urmareasca respectarea lor prin organele abilitate iar acolo unde gaseste nereguli sa le sanctioneze. Aaa, ca asociatiile pot sa dea o mana de ajutor, da, sunt de acord, dar nu pe noi cei care vrem sa pescuim legal trebuie sa ne vanati ci pe cei care nu respecta legea. Braconierilor putin le pasa de asociatii, de politie, de permise, de prohibitie, de faptul ca pestii sunt subdimensionati! De ce nu sunteti voi pentru dreptul la libera optiune privind asocierea? De ce nu combateti concesionarea apelor apartinand domeniului public? De ce nu sustineti posibilitatea ca fiecare om care vrea sa pescuiasca legal in bazinele piscicole naturale, sa poata face acest lucru, singura opreliste fiind doar respectarea prevederilor legale din domeniu? De ce v-ati alaturat ajvps-urilor si ati pus monopol pe toate apele publice? V-a fost frica sa nu ia ajvps tot si voi sa nu ramaneti cu nimic? Asa ca mai bine ati impartit ciolanul! Intrebi de ce nu ne-am asociat? Poi... e simplu. Nu ne-ati convins. Chiar daca apsalba declara sus si tare ca este impotriva asocierii fortate, nu spune nimic despre concesionarea in anul trecut a fiecarui centimetru de apa catre asociatii care nu erau numai ajvps-uri (intr-un loc in ph am vazut trecut un parau care nici nu mai exista decat... in hartile mai vechi, acum fiind transformat in teren agricol). Dar are dreptate si-l cred. Nu este pentru asocierea fortata. Dar ca sa poti pescui pe apele domeniului public (concesionate asociatiilor) trebuie sa fi membru al unei asociatii de pescuit sportiv. Daca vreau sa pescuiesc intr-un judet vecin trebuie sa fiu membru si la asociatia care si-a arogat apa respectiva sau daca nu, sa platesc suplimentar pentru ca nu sunt membru. Si-n cazul asta, cum sa sustin eu asociatiile? Doar pentru ca vor sa-ngroape ajvps-urile? Poi nu este acelasi dreaq? Cu ce ne-a ajutat ca la alegeri am votat unii cu psd-ul si altii cu pd-l? Uite ca astia si-au dat mana pe sub masa si-n frunte cu Baselu` ne-o trag ne sar solzii!
Citat:"Pacat, pacat ca nu vreti sa ma intelegeti, desi sunt convins ca va dati seama ce vreau sa va zic ! Mare pacat !"
Aveti dreptate, mi-am dat seama ce vreti sa spuneti si va asigur ca va si inteleg! Din pacate asociatiile nu au reusit sa ma convinga. Cel putin deocamdata. Poate pe viitor...daca voi mai apuca!