LA VREMURI NOI... TAXE NOI! SI E DOAR INCEPUTUL...

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

Scrie răspuns
adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 10 Feb 2009, 22:24

ioane,

nu am pomenit de pretul permisului de pescuit care la valoarea de 30lei era sau este derizoriu,iar la valorile vehiculate de 250 - 300lei (parca sunteti masochisti bre, :lol: ) nu se justifica (am avea cel mai scump permis din europa)
eu vorbeam de ceea ce vor sa impuna aps-urile si anume accesul la resursa,iar in conditiile in care totul va fi impartit si manageriat de ei,ce te face sa crezi ca preturile nu se vor alinia la cele mai de sus cote,cum dealtfel se intampla la mai toate lucrurile in romania??!!
crezi ca va disparea agitatia de pe ape??
hai ca nu cred ca vorbesti serios,nu vad ce ar retine pe cei care pana acuma nu au platit un permis de pescuit,sau au braconat in dusmanie sa nu mai aiba acelasi comportament???
aaaaaaaaa,crezi ca vor spune:
"-bah,au facut astia permisul 300lei,hai sa stam draqu acasa si sa lasam pescarii cinstiti sa pescuiasca"???
nuuuu,nici pe departe,mai degraba va fi ceva de genul
-"dai in masa de bogatani,radeti tot sa nu mai raman nimic,ceee e numai pt gura lor???"
sincer,care varianta ti se pare mai viabila??

asociatiile au avut intodeauna pt ce lupta,numai ca au preferat sa isi indrepte "tunurile" catre gloata dezorgazinata si urlatoare a pescarilor neiregimentati doar erau tinta cea mai facila si usor de combatut.
de ce nu au indretpat energiile catre lupta cu statul si organismele lui??
pai de acolo pica cascavalul si nu poti sa musti si sa scuipi pe cineva ,iar dupa aia sa ii cersesti pomana.

feugen
veteran
veteran

Mesaj de feugen » 10 Feb 2009, 22:43

Daca pana acum asociatiile isi "trageau" 50-60lei din cotizatii, probabil ca in urma noii jegoslatii vor avea comision pentru vanzarea permiselor de 100lei. Nu-i asa ca s-ar baga bani in buzunarele lor cu "japca", iar ei nu ar avea nimic impotriva? Cum va puteti astepta ca asociatiile ca si persoane juridice sa lupte pentru pescar, din momentul in care statul le baga bani mai multi in buzunare deci se poate spune ca vor "cumpara" tacerea asociatiilor? Uitati-va la APS Alba care pana acum se batea cu pumnii in piept cu ce face el pentru pescari si de cateva zile tace. Poate omul a avut motive obiective sa nu intre pe net, iar eu sunt rautacios. Si asta este posibil... Totul este posibil, dar absolut totul ca.... "traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul" (ca sa-l citez pe MB).

pityu
veteran
veteran

la vremuri noi

Mesaj de pityu » 11 Feb 2009, 00:11

Nu vreti sa intelegeti ca e o ineptie sa criticati asociatiile de pescari !!!!
Nu vreti sa intelegeti ca asociatiile inseamna o forma de asociere a mai multor pescari ca voi, cu deosebirea ca ei decat sa caute nod in papura la unii si altii, au trecut la fapte (au avut sange in vene, cum s-ar spune). Intrebarea mea este: de ce voi din 2006 incoace nu v-ati asociat. E foarte simplu sa faci o asociatie si nici nu costa asa de mult. Stiu ca e infinit mai simplu sa comentezi la nesfarsit fara sa realizezi ceva prin asta, dar nu de asta are nevoie pescuitul sportiv romanesc acum, ci de organizare. Suntem pe nicaieri, avem zeci de comentatori si doar cativa care mai si fac ceva sau macar incearca sa faca pentru a resuscita din moarte clinica pescuitul sportiv. Pacat ca voi nu vreti sa intelegeti ca acum mai mult ca niciodata ar fi nevoie de actiune, de organizare, de regruparea fortelor pentru obtinerea unor drepturi ale pescarilor. Pe AGVPS nu i-a interesat niciodata pentru ca ei nu sunt pescari ci simplii slujbasi platiti din banii pescarilor. Daca pe noi nu ne intereseaza decat ca ...... eu vreau de maine sa nu mai fiu obligat sa ma asociez, atunci rezultatele vor fi pe masura. Sa nu va mirati ce va urma!
Pacat, pacat ca nu vreti sa ma intelegeti, desi sunt convins ca va dati seama ce vreau sa va zic ! Mare pacat !

Ioan S.
veteran
veteran

Re: la vremuri noi

Mesaj de Ioan S. » 11 Feb 2009, 07:02

pityu scrie:Nu vreti sa intelegeti ca e o ineptie sa criticati asociatiile de pescari !!!!
Nu vreti sa intelegeti ca asociatiile inseamna o forma de asociere a mai multor pescari ca voi, cu deosebirea ca ei decat sa caute nod in papura la unii si altii, au trecut la fapte (au avut sange in vene, cum s-ar spune). Intrebarea mea este: de ce voi din 2006 incoace nu v-ati asociat. E foarte simplu sa faci o asociatie si nici nu costa asa de mult. Stiu ca e infinit mai simplu sa comentezi la nesfarsit fara sa realizezi ceva prin asta, dar nu de asta are nevoie pescuitul sportiv romanesc acum, ci de organizare. Suntem pe nicaieri, avem zeci de comentatori si doar cativa care mai si fac ceva sau macar incearca sa faca pentru a resuscita din moarte clinica pescuitul sportiv. Pacat ca voi nu vreti sa intelegeti ca acum mai mult ca niciodata ar fi nevoie de actiune, de organizare, de regruparea fortelor pentru obtinerea unor drepturi ale pescarilor. Pe AGVPS nu i-a interesat niciodata pentru ca ei nu sunt pescari ci simplii slujbasi platiti din banii pescarilor. Daca pe noi nu ne intereseaza decat ca ...... eu vreau de maine sa nu mai fiu obligat sa ma asociez, atunci rezultatele vor fi pe masura. Sa nu va mirati ce va urma!
Pacat, pacat ca nu vreti sa ma intelegeti, desi sunt convins ca va dati seama ce vreau sa va zic ! Mare pacat !
Deosebirea intre mine si un presedinte al unei asociatii pe care o sustii este ca eu nu ma uit in buzunarul lui sa vad ce i-as putea lua si nu-mi bat capul cum l-as putea minti ... pe cind el asta face.

Si ar mai fi un subiect de discutat. Daca (prin absurd) ar veni cineva si - gratuit sau pe sume derizorii - sa-ar oferi sa-mi prasesca gradina casei ... eu unul l-as refuza. Daca am nevoie de astfel de servicii prefer sa le platesc ... si asta ma scuteste de a fi suspicios fata de toti cei din jur. :roll: :wink:
adiwolf scrie: hai ca nu cred ca vorbesti serios,nu vad ce ar retine pe cei care pana acuma nu au platit un permis de pescuit,sau au braconat in dusmanie sa nu mai aiba acelasi comportament???
aaaaaaaaa,crezi ca vor spune:
"-bah,au facut astia permisul 300lei,hai sa stam draqu acasa si sa lasam pescarii cinstiti sa pescuiasca"???
nuuuu,nici pe departe,mai degraba va fi ceva de genul
-"dai in masa de bogatani,radeti tot sa nu mai raman nimic,ceee e numai pt gura lor???"
sincer,care varianta ti se pare mai viabila??
Vorbim de locuri de pescuit diferite. Acolo unde pescuiesc eu braconierii sunt o minoritate nesemnificativa.

genu
veteran
veteran

Mesaj de genu » 11 Feb 2009, 07:06

Uite de exemplu APS Tarnava Mare din Odorhei elibereaza chitanta pentru pescuit de 100 de lei + 200 lei chitanta pentru pescuit pe lacul de baraj Zetea care a apartinut de RNP . Ce baza legala au pentru a percepe acea taxa suplimentara de 200 ron. ( pe care au si populat-o cu salau si stiuca ) pe un lac de munta , care in fond este zona de protectie cu regim sever deoarece este pentru alimentarea cu apa a orasului . Si cei de la RNP au raspuns " in cazul in care romsilva primeste inapoi apele atunci pe baza contractului incheiat intre ei si aps tarnava , asociatia poate face ce vrea , si percepe ce taxe vor . E voie sa populezi o apa cu ce specii vrei , fara niciun plan ? :twisted: . La o astfel de asociatie sa ma inscriu Pityu ? Care te fura dupa cum vreau muschii lor ? Si bonul de zi pentru cei care nu sunt membrii ai asociatiei este de 25 de lei/zi , ca deh , au populat . Pai ce sa caute crap , caras , stiuca si salau intr-un lac de munte care avea doar pastrav si clean ? Asta fac majoritatea asociatiilor si de asta mi-e sila . De asta nu vreau sa ma asociez . Anpa scria ca asociatiile au voie sa puna maxim 50% din valoarea permisului , adica ar fi 45 de lei , dar ... nu mai bune nu mai zic nimica ca nimai ma enervez de pomana :oops:

aditoader
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de aditoader » 11 Feb 2009, 18:26

@pityu
Citat:
"Nu vreti sa intelegeti ca e o ineptie sa criticati asociatiile de pescari !!!!
Nu vreti sa intelegeti ca asociatiile inseamna o forma de asociere a mai multor pescari ca voi, cu deosebirea ca ei decat sa caute nod in papura la unii si altii, au trecut la fapte (au avut sange in vene, cum s-ar spune)".

:shock: Gresit! Eu nu critic asociatiile! Si nici nu le caut nod in papura. Critic doar faptul ca pentru a putea sa pescuiesc pe o apa a domeniului public trebuie sa devin membru al asociatiei care si-a arogat apa respectiva pe toata intinderea judetului. Nu am nimic impotriva sa faca acest lucru pe amenajarile piscicole! Acolo da, inteleg! Dar de ce pe apele domeniului public?
P.S. N-am inteles care-i treaba cu sangele din instalatie! L-ati donat sau ce, ca nu m-am lamurit. Si care fapte?(ma refer la bazinele piscicole naturale)!

Citat:
"Intrebarea mea este: de ce voi din 2006 incoace nu v-ati asociat."

:roll: Da! Buna intrebare. Mai ales cand ne este pusa noua, celor care nu vrem in asociatii. Pe un alt site facusem o astfel de propunere! Adica, sa ne asociem in "Asociatia pescarilor amatori care nu vor sa se asocieze" dar au fost unii care au zis ca dupa ce ne asociem, trebuie sa intram si intr-o federatie, asa ca... am renuntat! Hai sa fim seriosi. La o asociatie te duci daca aceasta iti ofera ceva mai mult decat elementarul drept de a fi lasat sa pescuiesti pe o apa apartinand domeniului public.

Citat:
"Suntem pe nicaieri, avem zeci de comentatori si doar cativa care mai si fac ceva sau macar incearca sa faca pentru a resuscita din moarte clinica pescuitul sportiv. Pacat ca voi nu vreti sa intelegeti ca acum mai mult ca niciodata ar fi nevoie de actiune, de organizare, de regruparea fortelor pentru obtinerea unor drepturi ale pescarilor."

:? Cine sunt si ce au facut in relatia cu MADR sau ANPA privind pescuitul recreativ/sportiv in bazinele piscicole naturale? Voi nu vreti sa intelegeti ca mai sunt si altfel de pescari. Asa cum sunt "soferi de duminica" exista si "pescari de duminica". Acestia nu sunt pescari sportivi. Sunt pescari amatori. Adica niste oameni care la sfarsit de saptamana (cand au timp sau le permite vremea) sau in concedii, le place sa colinde malurile apelor cu o lanseta sau o undita in mana! Prind vreun peste sau nu, mai putin conteaza. Conteaza faptul ca au un hobby pe care vor sa-l practice legal. Daca sunt lasati. Daca nu, ori braconeaza, ori (daca-si permit) se duc pe la baltile privatizate, ori renunta la aceasta pasiune. Fortat, acest tip de pescar, nu se va inscrie in vreo asociatie decat silit de imprejurari. Cu ce va ajuta pe voi lucrul asta? Ce castigati din asta? Doar inversunarea noastra impotriva voastra! De ce faceti totul pentru a acapara fiecare metru de bazin piscicol natural? Las-o p-aia cu grija fata de mediu, cu popularea, ca nu o cred! Nu puteti voi sa supravegheati toate apele publice dintr-un judet. Statul trebuie sa impuna reguli si sa urmareasca respectarea lor prin organele abilitate iar acolo unde gaseste nereguli sa le sanctioneze. Aaa, ca asociatiile pot sa dea o mana de ajutor, da, sunt de acord, dar nu pe noi cei care vrem sa pescuim legal trebuie sa ne vanati ci pe cei care nu respecta legea. Braconierilor putin le pasa de asociatii, de politie, de permise, de prohibitie, de faptul ca pestii sunt subdimensionati! De ce nu sunteti voi pentru dreptul la libera optiune privind asocierea? De ce nu combateti concesionarea apelor apartinand domeniului public? De ce nu sustineti posibilitatea ca fiecare om care vrea sa pescuiasca legal in bazinele piscicole naturale, sa poata face acest lucru, singura opreliste fiind doar respectarea prevederilor legale din domeniu? De ce v-ati alaturat ajvps-urilor si ati pus monopol pe toate apele publice? V-a fost frica sa nu ia ajvps tot si voi sa nu ramaneti cu nimic? Asa ca mai bine ati impartit ciolanul! Intrebi de ce nu ne-am asociat? Poi... e simplu. Nu ne-ati convins. Chiar daca apsalba declara sus si tare ca este impotriva asocierii fortate, nu spune nimic despre concesionarea in anul trecut a fiecarui centimetru de apa catre asociatii care nu erau numai ajvps-uri (intr-un loc in ph am vazut trecut un parau care nici nu mai exista decat... in hartile mai vechi, acum fiind transformat in teren agricol). Dar are dreptate si-l cred. Nu este pentru asocierea fortata. Dar ca sa poti pescui pe apele domeniului public (concesionate asociatiilor) trebuie sa fi membru al unei asociatii de pescuit sportiv. Daca vreau sa pescuiesc intr-un judet vecin trebuie sa fiu membru si la asociatia care si-a arogat apa respectiva sau daca nu, sa platesc suplimentar pentru ca nu sunt membru. Si-n cazul asta, cum sa sustin eu asociatiile? Doar pentru ca vor sa-ngroape ajvps-urile? Poi nu este acelasi dreaq? Cu ce ne-a ajutat ca la alegeri am votat unii cu psd-ul si altii cu pd-l? Uite ca astia si-au dat mana pe sub masa si-n frunte cu Baselu` ne-o trag ne sar solzii!

Citat:"Pacat, pacat ca nu vreti sa ma intelegeti, desi sunt convins ca va dati seama ce vreau sa va zic ! Mare pacat !"

Aveti dreptate, mi-am dat seama ce vreti sa spuneti si va asigur ca va si inteleg! Din pacate asociatiile nu au reusit sa ma convinga. Cel putin deocamdata. Poate pe viitor...daca voi mai apuca!
Fir intins!;-)

aditoader
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de aditoader » 11 Feb 2009, 18:40

@ feugen
"Autorul acestei actiuni este Marian Adar, a postat la noi pe site si apoi pe site-ul lui Gheorghe Ion. Judecand dupa numarul celor care s-au inscris in 2 zile, ma indoiesc ca-mi voi schimba parerea ca romanul este o fire comoda si asteapta totul de la altii. Iar daca nu se rezolva, se complace in "... asa a fost sa fie..." sau "cu mine, ori fara... tot aia este", exemplele pot continua, insa le stiti si voi."

Locul meu de munca nu-mi permite participarea la mitinguri, demonstratii etc. si pe vremurile astea nu-mi permit sa raman... somer! Culmea e ca aici am vrea sa facem o asociatie da` n-avem voie! Nu ne lasa regulamentu`! Sa traiti, am-nteles. Deocamdata pot sa fac miting doar pe site pana cand s-or prinde si ne vor interzice si... "navigatia"
Apropos, am semnat aici http://www.petitieonline.ro/petitie-p23782051.html
Fir intins!;-)

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 11 Feb 2009, 18:46

aditoader scrie:@pityu
:shock: Gresit!...
De ce nu sunteti voi pentru dreptul la libera optiune privind asocierea? De ce nu combateti concesionarea apelor apartinand domeniului public? De ce nu sustineti posibilitatea ca fiecare om care vrea sa pescuiasca legal in bazinele piscicole naturale, sa poata face acest lucru, singura opreliste fiind doar respectarea prevederilor legale din domeniu? De ce v-ati alaturat ajvps-urilor si ati pus monopol pe toate apele publice? V-a fost frica sa nu ia ajvps tot si voi sa nu ramaneti cu nimic? Asa ca mai bine ati impartit ciolanul! Intrebi de ce nu ne-am asociat? Poi... e simplu. Nu ne-ati convins.
mai, mai, mai... !!!
Aditoader,
iti prevad in viitorul apropiat o merituoasa cariera de "bagator de strambe" :lol: ,...
iar daca te misti bine si sprinten, poti sa avansezi rapid la gradul de "tesator de intrigi, cu sange de agvpsist " ... :lol: :lol: :lol:
bun venit pe lista neagra !!! :lol: :lol: :lol:
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

aditoader
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de aditoader » 11 Feb 2009, 19:04

miky scrie: Aditoader,
iti prevad in viitorul apropiat o merituoasa cariera de "bagator de strambe" :lol: ,...
iar daca te misti bine si sprinten, poti sa avansezi rapid la gradul de "tesator de intrigi, cu sange de agvpsist " ... :lol: :lol: :lol:
:lol: Poi am fost inregimentat fortat in ajvps din ...2000! Stiu cum e viata-n cazarma si am vazut si ce s-a facut pentru pescuit cu banii mei! Mai ales anul trecut a fost o parodie. Nici acu` n-am intrat in posesia permisului pe 2008. Acu` am si io posibilitatea sa dezertez si...uite ca nu se poate :roll: :lol: :lol: Nici sa fug la dusman nu merge ca aici in PH nu functioneaza decat ajvps-ul (daca o mai functiona, ca io n-am mai trecut pe la ei anul asta) :oops: :lol: :lol:
Fir intins!;-)

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 11 Feb 2009, 20:57

miky scrie:
aditoader scrie:@pityu
:shock: Gresit!...
De ce nu sunteti voi pentru dreptul la libera optiune privind asocierea? De ce nu combateti concesionarea apelor apartinand domeniului public? De ce nu sustineti posibilitatea ca fiecare om care vrea sa pescuiasca legal in bazinele piscicole naturale, sa poata face acest lucru, singura opreliste fiind doar respectarea prevederilor legale din domeniu? De ce v-ati alaturat ajvps-urilor si ati pus monopol pe toate apele publice? V-a fost frica sa nu ia ajvps tot si voi sa nu ramaneti cu nimic? Asa ca mai bine ati impartit ciolanul! Intrebi de ce nu ne-am asociat? Poi... e simplu. Nu ne-ati convins.
mai, mai, mai... !!!
Aditoader,
:lol: :lol: :lol:
mai sa fie si ce "speach" imi pregatisem,dar.............nu mai este nevoie.
cum e mai miky cu lista aia??
e chiar asa de neagra?? :? :wink: :lol:

Scrie răspuns