LA VREMURI NOI... TAXE NOI! SI E DOAR INCEPUTUL...
Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori
@ feugen
Am vazut ca era vorba tot despre taxe si impozite aberante si am zis ca nu este cazul sa mai infiintez eu o petitie strict despre viza P.G. (pentru a nu diviza nr. de semnaturi). In comentariul meu am facut referire la majorarea tarifelor pentru acordarea avizului politiei de frontiera... dar daca tu faci o petitie pe acest domeniu o voi semna fara ezitare! Multe salutari.
P.S. Ar trebui sa ne gandim la o petitie prin care sa protestam in vederea asocierii fortate prin impunerea practicarii unui hobby (cum ar fi practicarea pescuitului recreativ in bazinele piscicole naturale ) conditionat de apartenenta la o asociatie! Se pare ca se cloceste ceva in sensul asta si ar trebui sa fim pregatiti!
Am vazut ca era vorba tot despre taxe si impozite aberante si am zis ca nu este cazul sa mai infiintez eu o petitie strict despre viza P.G. (pentru a nu diviza nr. de semnaturi). In comentariul meu am facut referire la majorarea tarifelor pentru acordarea avizului politiei de frontiera... dar daca tu faci o petitie pe acest domeniu o voi semna fara ezitare! Multe salutari.
P.S. Ar trebui sa ne gandim la o petitie prin care sa protestam in vederea asocierii fortate prin impunerea practicarii unui hobby (cum ar fi practicarea pescuitului recreativ in bazinele piscicole naturale ) conditionat de apartenenta la o asociatie! Se pare ca se cloceste ceva in sensul asta si ar trebui sa fim pregatiti!
Fir intins!;-)
Hai ca pana la urma o punem de o mitingire...aditoader scrie:@ feugen

Re: LA VREMURI NOI... TAXE NOI! SI E DOAR INCEPUTUL...
S-au facut controale. Vara trecuta ii vedeam zi de zi cum patrulau cu salupa, insa cum totdeauna exista un "dar" controalele erau facute de ochii lumii. Vara trecuta am fost chiar luat ca martor asistent la confiscarea mai multor plase monofilament si am vazut cam cum sta treaba. Am mai aflat de la caralii ca, salupa lor consuma 25l/oraedstefan scrie:Macar de banii astia sa isi faca datoria , poate scapam de braconieri.
La baraj la Stanca-Costesti, de la Mitoc pana la Stanca se braconeaza la greu cu setci de monofilament, organizat si fara rusine, in miezul zilei.
In 2008 nu am vazut nici un control.

La vremuri noi ...taxe noi
aditoader a scris
Fratilor! Nu este acum momentul pentru asta! Va rog frumos sa intelegeti odata! Asa ceva este posibil intr-o tara in care toate legile sunt respectate fara cracneala. La noi din pacate (inca) nu.
In clipa de fata se trage in pescuitul sportiv din toate pozitiile, de catre organele abilitate ale statului, pentru a stoarce bani din pamant, din piatra seaca. Acum ne aflam in situatia in care ar trebui (din potriva) sa formam 3.000 de asociatii de pescari independentela nivel national, cu 42 de Federatii Judetene si o Federatie Nationala. Atunci am putea reprezenta o forta de care statul ar fi obligat sa tina cont. Asa ne pierdem in lucruri marunte, care ar putea fi rezolvate ulterior foarte simplu (inclusiv neobligativitatea asocierii), dar repet ... acum nu e momentul
Ady! Iti spun tie si tuturor celor care nutresc aceleasi ganduri de neobligativitate a asocierii (crede-ma si eu sunt printre ei)!Ar trebui sa ne gandim la o petitie prin care sa protestam in vederea asocierii fortate prin impunerea practicarii unui hobby (cum ar fi practicarea pescuitului recreativ in bazinele piscicole naturale ) conditionat de apartenenta la o asociatie!
Fratilor! Nu este acum momentul pentru asta! Va rog frumos sa intelegeti odata! Asa ceva este posibil intr-o tara in care toate legile sunt respectate fara cracneala. La noi din pacate (inca) nu.
In clipa de fata se trage in pescuitul sportiv din toate pozitiile, de catre organele abilitate ale statului, pentru a stoarce bani din pamant, din piatra seaca. Acum ne aflam in situatia in care ar trebui (din potriva) sa formam 3.000 de asociatii de pescari independentela nivel national, cu 42 de Federatii Judetene si o Federatie Nationala. Atunci am putea reprezenta o forta de care statul ar fi obligat sa tina cont. Asa ne pierdem in lucruri marunte, care ar putea fi rezolvate ulterior foarte simplu (inclusiv neobligativitatea asocierii), dar repet ... acum nu e momentul

Ne-au luat-o altii inainte!feugen scrie:
Hai ca pana la urma o punem de o mitingire...
Informatie preluata de pe un alt site:
"Incerc sa organizez un protest, o manifestatie in fata sediului guvernului, mai ales impotriva noilor taxe PG (50 lei !). Domnilor, pai daca vrei sa pescuiesti oriunde pe Dunare, ar trebui sa scoti din buzunar vreo 300 de lei, iar daca ceri pegeul in regim de urgenta - si sa fim seriosi, nu te duci azi pentru el si peste o saptamana pentru peste - asta iti scoate din buzunar 600 de lei.
De retinut ca aceiasi suma e platita de aia care pescuiesc industrial si de 2,5 mai mult decat vanatorii.
Rog pe cei interesati in participare, sa confirme aici, in special bucurestenii.
Va multumesc."
Are dreptate omul...
Fir intins!;-)
@ pityu
Cuvinte frumoase si mobilizatoare dar...
nu pot sa uit asta: http://www.anpa.ro/index.php?v=subcat&i ... ubmeniu=15 
Cuvinte frumoase si mobilizatoare dar...

Fir intins!;-)
O intrebare:
Odata pusa viza de PG, in conditiile actuale, adica 5 lei in CS, si gratis in MH, dupa intrarea in vigoare a legii, ce sanse sunt sa vina cineva de la politia de frontiera si sa zica: Ne pare rau, dar viza voastra nu e valabila, ea costa 50 lei, si nu se poate ca tu sa ai viza "moka". Si cand zic asta, ma gandesc ca poate va trebui aplicata ceva vreo viza pe permisul ANPA, undeva acolo, pe spate...
Odata pusa viza de PG, in conditiile actuale, adica 5 lei in CS, si gratis in MH, dupa intrarea in vigoare a legii, ce sanse sunt sa vina cineva de la politia de frontiera si sa zica: Ne pare rau, dar viza voastra nu e valabila, ea costa 50 lei, si nu se poate ca tu sa ai viza "moka". Si cand zic asta, ma gandesc ca poate va trebui aplicata ceva vreo viza pe permisul ANPA, undeva acolo, pe spate...
Re: La vremuri noi ...taxe noi
nu te cred.pityu scrie: Ady! Iti spun tie si tuturor celor care nutresc aceleasi ganduri de neobligativitate a asocierii (crede-ma si eu sunt printre ei)!
daca era asa,militai de la inceput pt asta,nu acuma.
da cand va fi acest moment??pityu scrie:Fratilor! Nu este acum momentul pentru asta!
..............................................................................................
Asa ne pierdem in lucruri marunte, care ar putea fi rezolvate ulterior foarte simplu (inclusiv neobligativitatea asocierii), dar repet ... acum nu e momentul
cand totul se va imparti si nu va mai ramane piatra si firisor de apa "nemanageriat" de apsuri???
cand o sa vreau sa pescuiesc undeva in tara asta si o sa-mi trebuiasca geanta lui Becali ca sa pot plati,culmea,accesul la niste ape ale statului roman??
nu e acuma momentul??dar cand??spuneti voi cand,dati un termen,insa nu uitati ca a-ti irosit 2ani degeaba.
vreti liniste,sa va lasam sa lucrati in liniste??de ce am face asta??
ce avantaje am avea??
ne pierdem in lucruri marunte??
pai tocmai aceste lucruri marunte fac diferenta inte unii si altii,dar este foarte greu de inteles cand vorbesti din interes si altceva cand vorbesti in numele unei idei
Autorul acestei actiuni este Marian Adar, a postat la noi pe site si apoi pe site-ul lui Gheorghe Ion. Judecand dupa numarul celor care s-au inscris in 2 zile, ma indoiesc ca-mi voi schimba parerea ca romanul este o fire comoda si asteapta totul de la altii. Iar daca nu se rezolva, se complace in "... asa a fost sa fie..." sau "cu mine, ori fara... tot aia este", exemplele pot continua, insa le stiti si voi.aditoader scrie:Ne-au luat-o altii inainte!feugen scrie:
Hai ca pana la urma o punem de o mitingire...
Informatie preluata de pe un alt site:
"Incerc sa organizez un protest, o manifestatie in fata sediului guvernului, mai ales impotriva noilor taxe PG (50 lei !). Domnilor, pai daca vrei sa pescuiesti oriunde pe Dunare, ar trebui sa scoti din buzunar vreo 300 de lei, iar daca ceri pegeul in regim de urgenta - si sa fim seriosi, nu te duci azi pentru el si peste o saptamana pentru peste - asta iti scoate din buzunar 600 de lei.
De retinut ca aceiasi suma e platita de aia care pescuiesc industrial si de 2,5 mai mult decat vanatorii.
Rog pe cei interesati in participare, sa confirme aici, in special bucurestenii.
Va multumesc."
Are dreptate omul...
Hai sa recunoastem ca 30 RON ar fi fost mai putin decit te costa o zi pe o balta aflata in administrare privata. Poate ca ar fi fost prea mult in conditiile in care nu se face nimic pe acea apa ... insa prea putin avind in vedere alte preturi din romania.adiwolf scrie:nu te cred.pityu scrie: Ady! Iti spun tie si tuturor celor care nutresc aceleasi ganduri de neobligativitate a asocierii (crede-ma si eu sunt printre ei)!
daca era asa,militai de la inceput pt asta,nu acuma.
da cand va fi acest moment??pityu scrie:Fratilor! Nu este acum momentul pentru asta!
..............................................................................................
Asa ne pierdem in lucruri marunte, care ar putea fi rezolvate ulterior foarte simplu (inclusiv neobligativitatea asocierii), dar repet ... acum nu e momentul
cand totul se va imparti si nu va mai ramane piatra si firisor de apa "nemanageriat" de apsuri???
cand o sa vreau sa pescuiesc undeva in tara asta si o sa-mi trebuiasca geanta lui Becali ca sa pot plati,culmea,accesul la niste ape ale statului roman??
nu e acuma momentul??dar cand??spuneti voi cand,dati un termen,insa nu uitati ca a-ti irosit 2ani degeaba.
vreti liniste,sa va lasam sa lucrati in liniste??de ce am face asta??
ce avantaje am avea??
ne pierdem in lucruri marunte??
pai tocmai aceste lucruri marunte fac diferenta inte unii si altii,dar este foarte greu de inteles cand vorbesti din interes si altceva cand vorbesti in numele unei idei
Poate ca nici sumele care se vehiculeaza pe aici (250 RON permisul si 50 RON PG-ul) nu sunt tocmai corecte, ba chiar sunt cam mari ... insa pot avea si aspecte pozitiv.
Mai intii ca va mai dispare din agitatia de pe apele publice ... ceea ce nu e neaparat rau.
In al doilea rind ca peste sumele astea exagerat de mari nu prea mai ramine loc si de "capacul" asociatiei.
Iar acest al doilea aspect poate sa insemne ca acum e momentul pentru neobligativitatea asocierii.
Mai departe ar trebui sa fie simplu ... asociatiile si-ar putea asuma responsabilitati pe apele publice (nu pe toate dintr-un judet sau bazin hidrografic ci proportional cu numarul de permise solicitate) si in compensatie ar putea primi permise de pescuit la un pret de 10 ori mai mic. Permisele le-ar da membrilor care participa la actiunile asociatiei intreprinse in folosul apelor publice, iar pentru acestia pretul permisului plus "capacul" asociatiei tot vor face mai putin decit cel care vrea libertate de asociere. Ramine loc si de permis cu valabilitate nationala, apa publica nefiind a asociatiei, iar ceea ce fac asociatii pe o apa fiind recompensat cu discounturi serioase (pina la 90%) din pretul permisului.

Uite ca asociatiile au pentru ce lupta si e pentru prima oara cind lupta nu o vor duce contra drepturilor individuale ale membrilor.