Infiintarea simpla de asociatii si obtinerea permise ANPA

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

dstb
utilizator constant
utilizator constant

Infiintarea simpla de asociatii si obtinerea permise ANPA

Mesaj de dstb » 08 Apr 2010, 10:52

Buna ziua,

Daca in cadrul organizatiei dvs. sunt membri pescari sportivi si organizatia are prevazute in statut si obiective legate de pescuitul sportiv, cadrul legislativ va permite sa obtineti, pentru membrii dvs. permise de pescuit eliberate de catre ANPA, valabile in intraga tara.

Daca sunteti un grup fara statut juridic, va puteti infiinta ca si asociatie printr-o procedura simpla, si ulterior puteti obtine pentru membrii dvs. permise de pescuit.

Accesati link-ul pentru informatii privind procedura prin care puteti distribui permise de
pescuit ANPA catre membrii dumneavoastra:

http://cre.naturabacau.ro/?p=432

Va stam la dispozitie cu toate informatiile pe care le detinem. Nu ezitati sa ne contactati:
http://naturabacau.ro/contact.php

Felicitam ANPA pentru decizia de a realiza un cadru legislativ care sa permita libera asociere in vederea practicarii pescuitului sportiv.

Prin eliminarea monopolului anumitor asociatii se creaza premisele liberei concurente astfel incat serviciile oferite in prezent pescarilor se vor imbunatati, costul permiselor se va reduce, si in mod sigur numarul practicantilor in mod legal a acestui sport va creste.

Mult succes tuturor !
Gabriel Gritcu
coordonator CRE Bacau

apsscobarul
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de apsscobarul » 08 Apr 2010, 11:53

Am citit blogul dvs si am constatat ca pe apele de munte spuneti ca nu este valabil permisul ANPA.
Permisul ANPA este valabil in HABITATELE PISCICOLE NATURALE deci si pe apele de munte (vezi L.317/2009 art.1 pct.5...3.habitate piscicole naturale litera c) piraiele,riurile si lacurile de munte...
Scuze ptr. obs. dar nu vroiam sa se interpreteze gresit o prevedere expresa a legii.
TRANSPARENTA

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 08 Apr 2010, 11:58

apsscobarul scrie:Am citit blogul dvs si am constatat ca pe apele de munte spuneti ca nu este valabil permisul ANPA.
Permisul ANPA este valabil in HABITATELE PISCICOLE NATURALE deci si pe apele de munte (vezi L.317/2009 art.1 pct.5...3.habitate piscicole naturale litera c) piraiele,riurile si lacurile de munte...
Scuze ptr. obs. dar nu vroiam sa se interpreteze gresit o prevedere expresa a legii.
Asta e clar, poate suna oricine la ANPA si asa i se va zice. Permisul ANPA e valabil pe toate apele naturale, cu exceptia celor din Delta concesionate de mafiotul Radutza. Deci RNP si asociatiile de pescari nu pot revendica nici un drept exclusiv si nu pot cere taxa pentru "ape de munte".

dstb
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de dstb » 08 Apr 2010, 12:01

Aveti dreptate, nu trebuie sa va cereti scuze!

Se vorbeste, ca si-n ceilalti ani, despre semnarea unui protocol intre ANPA si RNP. Protocol care vaschimba situatia actuala.

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 08 Apr 2010, 12:07

dstb scrie:Aveti dreptate, nu trebuie sa va cereti scuze!

Se vorbeste, ca si-n ceilalti ani, despre semnarea unui protocol intre ANPA si RNP. Protocol care vaschimba situatia actuala.
E aproape sigur ca se va semna "odiosul" protocol, nu de alta dar nea Bucz are si el o rozeta la popou si nu isi doreste sa nu mai poata sta pe scaun o saptamana daca "supara" pe cineva din guvern! :lol: Lasand gluma la o parte, mi s-a spus de un reprezentant ANPA ca indiferent daca se semneaza sau nu protocolul, RNP nu poate cere nici un ban in plus celor ce au permis. Punct. L-am rugat sa posteze asta si pe site. Daca vor face asta, jos palaria!

dstb
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de dstb » 08 Apr 2010, 12:17

Sigur, cu toti am spune "Jos palaria!". Mai rau e ca vedem in ce tara traim si cum se respecta si modifica legile. Ce sa mai vorbim de promisiuni... O sa ne lamurim repede, ca nu mai e mult pana la 1 Mai.

lucky_51
veteran
veteran

Mesaj de lucky_51 » 08 Apr 2010, 12:43

Prin taxa impusa de RNP, apele de munte erau cat de cat protejate. Daca aceasta taxa va disparea probabil dar mai mult ca sigur ca vom putea spune adio pescuitului pe paraie, rauri si lacuri montane. Daca sesul e vraiste de ce nu ar fi si muntele nu-i asa ?

dstb
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de dstb » 08 Apr 2010, 14:36

lucky_51 scrie:Prin taxa impusa de RNP, apele de munte erau cat de cat protejate.
Corect spus 'cat de cat'. Oricum, mai bine decat nimic si, intr-adevar, asta
ar fi un lucru rau, o paza mai slaba, practic inexistenta.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 08 Apr 2010, 14:55

Eu zic ca trebuie sa eliminati de pe blog exceptia cu apele de munte.
Nu e conforma cu legislatia in vigoare si induce in eroare.
Pana nu apare protocolul ANPA-RNP pe apele "de munte" se poate pescui legal cu permisul ANPA. In plus, din cate stiu nu cred ca in legislatia actuala sunt definite ape de munte, de ses, etc...
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

dstb
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de dstb » 08 Apr 2010, 14:59

Tavi scrie:Eu zic ca trebuie sa eliminati de pe blog exceptia cu apele de munte.
Corect! Transmit si cred ca se va face. Multumesc!

Scrie răspuns