Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
Fario_nebunu
- veteran

lucky_51 scrie:Prin taxa impusa de RNP, apele de munte erau cat de cat protejate. Daca aceasta taxa va disparea probabil dar mai mult ca sigur ca vom putea spune adio pescuitului pe paraie, rauri si lacuri montane. Daca sesul e vraiste de ce nu ar fi si muntele nu-i asa ?
Vrei sa spui ca daca RNP nu mai poate incasa nimic nu va mai face controale? Pai atat de materialista sa fie nobila regie? Ei de munca voluntara nu au auzit?

Poate ca inspectorii ANPA si jandarmii vor lua la patrulat paraiele de care zici. Uite, pe Azuga te controleaza mai des jandarmii decat padurarii.
-
stiucar
- junior

Adevarat, am vorbit si eu cu inspectori ampa, care au confirmat ca ANPA si cu RNP fiind subordonati aceluiasi ministru, au fost "obligati "sa semneze protocolul, dar protocolul respectiv nu are putere de lege, asa ca subalternii (de la ANPA ) nu pot sa dea comunicate, sau sa va spuna oficial, decat sa respectati legea si daca insistati raspunsul corect va fii : NU-I PROST CINE CERE Ii PROST CINE DA !!!
Pe anul acesta (dupa ce au dat comunicatul parafat ANPA ) nu cred ca o sa mai faca vreun protocol in afara de cel cu Raduta de pe bratul Chilia ca ar fi penibili sa mai intoduca alte exceptii de la LEGE

-
lucky_51
- veteran

Fario_nebunu scrie:
Vrei sa spui ca daca RNP nu mai poate incasa nimic nu va mai face controale? Pai atat de materialista sa fie nobila regie? Ei de munca voluntara nu au auzit?

Poate ca inspectorii ANPA si jandarmii vor lua la patrulat paraiele de care zici. Uite, pe Azuga te controleaza mai des jandarmii decat padurarii.
Crezi ca inspectorii ANPA si jandarmii vor popula vreodata apele de munte? Daca da cu ajutorul cui ?

-
Fario_nebunu
- veteran

lucky_51 scrie:
Crezi ca inspectorii ANPA si jandarmii vor popula vreodata apele de munte? Daca da cu ajutorul cui ?

Mda, si eu ma indoiesc ca vor popula. Aici nu am o soltie...inca.
-
dstb
- utilizator constant

Fario_nebunu scrie:
Mda, si eu ma indoiesc ca vor popula. Aici nu am o soltie...inca.
Jandarmii nu vor repopula pentru ca... nici macar drept de control nu mai au.
Probabil faceau ceva treaba deci deranjau...
Altfel, nu stiu nici daca RNP-ul mai facea ceva in materie de repopulari.
Pastravariile, cate mai sint, produc pentru consum nu pentru repopulari.
-
Tavi
- veteran

solutii sunt.
O parte din banii de permise se pot aloca repopularilor. Daca ANPA pune ceva bani, asociatiile interesate se pot implica si cu munca.
sau: ANPA poate concesiona unei asociatii o apa in schimbul unor bani care pot fi alocati si spre populari facute in prezenta lor...
etc
numai sa se vrea
cu paza e mai greu
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
-
Dulugeanu Stefan
- utilizator nou

stiucar scrie:Adevarat, am vorbit si eu cu inspectori ampa, care au confirmat ca ANPA si cu RNP fiind subordonati aceluiasi ministru, au fost "obligati "sa semneze protocolul, dar protocolul respectiv nu are putere de lege, asa ca subalternii (de la ANPA ) nu pot sa dea comunicate, sau sa va spuna oficial, decat sa respectati legea si daca insistati raspunsul corect va fii : NU-I PROST CINE CERE Ii PROST CINE DA !!!....................:
De cand Mihai Dumitru(agricultura) este Laszlo Borbely(mediu si paduri), ca sunt si eu curios

-
Fario_nebunu
- veteran

E ceva gen Mister Jeckill si Doctor Hyde. Ziua e Borbely, omul vesel si bun, noaptea devine "bestia" Dumitru, ucigas in serie. Deci e unul si acelasi ipochimen. Ziua, ca sa se ascunda, adopta un accent maghiar. Degeaba, l-am ginit!

-
danone
- veteran

stiucar scrie:Adevarat, am vorbit si eu cu inspectori ampa, care au confirmat ca ANPA si cu RNP fiind subordonati aceluiasi ministru, au fost "obligati "sa semneze protocolul, dar protocolul respectiv nu are putere de lege, asa ca subalternii (de la ANPA ) nu pot sa dea comunicate, sau sa va spuna oficial, decat sa respectati legea si daca insistati raspunsul corect va fii : NU-I PROST CINE CERE Ii PROST CINE DA !!!
Pe anul acesta (dupa ce au dat comunicatul parafat ANPA ) nu cred ca o sa mai faca vreun protocol in afara de cel cu Raduta de pe bratul Chilia ca ar fi penibili sa mai intoduca alte exceptii de la LEGE

Nici nu va putea fi incheiat un astfel de protocol intre ANPA si RNP,deoarece conform HOTARARII nr. 1.194/2008, privind organizarea, structura si functionarea ANPA, aceasta nu are aceste competente. Singura competenta de incheiere a unor protocoale, conform legii, este in domeniul activitatii de control si inspectie piscicol (art.8, paragraful G, lit.f din hotarare - " f) incheie protocoale cu institutiile publice implicate in activitatea de control si inspectie privind sectorul pescaresc").
Deci ANPA nu poate incheia protocoale cu alte institutii publice in domeniul administrarii resurselor acvatice vii si acvaculturii.
-
_Sanya
- veteran

-
daca e asa si ramane asa cum ziceti voi , inseamna ca pe fiecare judet anul asta va fi doi oameni (2 inspectori anpa) cu drept de control , care o sa "faca" controale (legal) pe ape montane si pe ape publice