Disparitia AGVPS !!!

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 14 Mar 2005, 20:52

Dady scrie:Draga Ioane, ai toata consideratia din partea mea. Nu te obliga nimeni sa nu astepti ceilalti 4 ani ca poate vine PSD la putere ..................
Dady, uite ca tocmai s-au rotit "scaunele", ai dovezi - pune-le pe masa ... ca astia noi (care nici nu s-au instalat in totaliate) abia asteapta sa le ia locul celor vechi.
Si daca s-or deda si ei la aceleasi naravuri, vrei - nu vrei, va trebui sa astepti impreuna cu mine, nu sa vina PSD-istii ca "justitiari" ci pentru ca abia asteapta motive sa le ia locul.
:idea: Mai aveai putin si-mi spuneai ca acum traim binele absolut, iar pina cum citeva luni am trait iadul generalizat ! :D :roll: :D
Draga Dady, in politica totul e relativ, raul pentru cel rau nu inseamna neaparat bine pentru cel bun, nici macar putin mai bine. Schimbarea politica, de cele mai multe ori nu inseamna decit noi ocazii pentru oportunisti. Daca-mi arati cel putin unul "in virf acum" care sa nu-si doresca altceva decit o statuie ... iti sustin punctul de vedere neconditionat. :twisted:

Nu cu taxe modice vei asigura paza si popularea apelor, ci cu taxe mai mari. Taxele mai mari nu vor rezolva problemele daca nu sunt bine gospodarite.
Iar abundenta de fonduri (banesti) - indiferent de ce-ai vrea sa credem - mareste tentatia. Gindeste-te numai ce afacere iese pentru firma care asigura banalele tablite pentru marcarea zonelor de pescuit (asa cum o cere legea) pe 1000 de km de riu.
(Nu ma indoiesc de corectitudinea ta si totusi te intreb, ce ai vrea sa fii ? presedintele unei asociatii care comanda inscriptii pentru 1000 de km sau al unei asociatii care comanda pentru 30 de km ? Parerea mea este ca daca gestionezi 1000 de km de riu, la o asemenea afacere nu trebuie nici sa impui, nici macar sa ceri si tot iese acolo ... o atentie ... o maslina ... A, uitasem, esti corect, nu te pretezi la asa ceva .... nici o grija tot se va gasi cineva "de incredere" din subordine care sa faca treburile "compromitatoare" in numele tau ... si chiar fara stirea ta.)

Acum revenind la calcule, eu am avansat niste cifre. Iti trebuie 600 milioane lei pe an ca sa asiguri paza pe 20 km de riu, pe care poti gasi in unele zile chiar si 200 de pescari.
Daca ar fi o asociatie mica, paza o fac membrii, prin rotatie (cei care nu fac vor suporta contravaloare). Se reduc cheltuielile cu paza pentru cei care vor si pot sa presteze o astfel de munca. Cresc pentru cei care percep asociatia ca un prestator de serviciu si nu vor sa se implice in nici un fel in asociatie. Acestora din urma nu trebuie decit sa le oferi servicii pe masura banilor pe care ii ceri.

Daca insa ai o lungime de riu de 50 de ori mai mare, nu inteleg cum reduci cheltuielile. Hai sa zicem ca rationalizezi utilizarea paznicilor, in echipe mobile, dupa un program numai de ei stiut, cu care sa asiguri numai punctele critice la orele critice, nu 24 de ore din 24, ci prin sondaj. Rezulta o reducere, ce-i drept, anulata insa de faptul ca iei "la pachet" toate cursurile naturale din respectivul bazin hidrografic, chiar si pe cele fara importanta pentru pescuit. Reduci numarul de presedinti de asociatie, insa tot vei lasa acolo un reprezentant local (aici poate ma insel eu). Poate nu lasi ....... Insa eu, ca membru intr-o astfel de asociatie, ar trebui sa pot participa la adunarea generala a membrilor. Lunar, la trei judete distanta (sau 150 km daca vrei).

Stii ceva, nu mai am rabdare sa continui, te rog arata-mi unul ... sa-i facem statuie ! :shock:

eugend
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de eugend » 14 Mar 2005, 21:27

a.j.v.p.s-urile au obligatia ca anual in ad. generala sa prezinte o dare de seama cu privire la modul de utilizare a fondurilor constituite din cotizatii si alte surse (valorificare vanat s.a.).cu aceasta ocazie se prezinta in mod distinct si fondul constotuit pe seama cotizatiilor membrilor pescari cit si modul cum au fost utilizate ac. fonduri ( cand au cum justifica, pe la noi chestia asta este o abureala).dar vreau sa va spun ca in asociatia pe care o cunosc lucrurile nu sunt favorabile pescarilor in conditiile unei scindari cu pretentii la cota parte din patrimoniu pt ca desi pescarii sunt mai multi, vanatorii constituie cam 70% din fonduri. si sa mai stiti ca unii vanatori care ca si noi sunt nemultumiti au constituit si alte asociatii urmand ca atunci cand se vor face din nou licitatii de fonduri de vanatoare sa participe si ei pt. a obtine dreptul de folosinta a acestora, ce ne poate opri in faza asta sa ne organizam si noi ?

Dady
veteran
veteran

Mesaj de Dady » 14 Mar 2005, 21:36

Nu m-am gindit si nici nu ma voi gindi vreo data la vreo statuie dedicata unuia sau altuia.Paza o data ce-si va face datoria iar legiuitorii parchetele etc. vor devenii ceea ce nu mai sint sau nici nu au fost vreo data, adica niste crese ale drepratii si corectitudinii, dupa primele cazuri de braconaj si nu numai puse in conformitate cu prevederile legale, lumea rea se va pune pe ginduri. Dupa un anume timp in care va concerta legea si activitatea de paza, paza va deveni mult mai posibil de redus, nu va mai avea obiectul muncii. Trebuie niste prevederi legale care altii le aplica cu succes si nu mai au nici hoti nici braconieri nici evaziune. Legile simple sint cele mai perfecte. De ex prinderea si deferirea justitiei a persoanelor care se fac vinovate de acte de braconaj va fi recompensata cu 25 la suta din cuantumul amenzii administrate bani care vor intra in contul persoanei sau persoanelor care au determinat acest lucru. De asemenea se aplica si hotilor sau si altora care fac abateri. Se practica pt. agentiile de mediu de afara care au privatizat aceasta activitate ex Italia, unde 2persoane si-au luat o dubita cu aparatura de lab si computer legat la retea satelit care emite rezultatele direct la baza, si unde nu se poate mismasi nimic. Deci acesti agenti care legea ia ocrotit prin imunitate, nu fac altceva de cit sa scormone in permanenta sa gaseasca incalcari legislative pe care sa le amendeze cu cea mai mare suma pt ca lor le intra in cont 25 la suta din aceste amenzi. La cazuri majore pot sa negocieze aceste sume. Deci daca se vrea se poate aceste lucruri sper sa fie inpuse de comunitate ca noi nu sintem in stare sa eradicam raul.Noi trebuie sa gindim sa facem asa cum am spus ceva pt. noi. Ati de repede pina cind nu o sa ne trezim cu concesiuni facute de excrocii care pastoresc
actualele asoc si care si-au facut deja asoc private si care asteapta sa bage la tescherea ceva fonduri de vinatoare ceva riuri care sa fie mai productive etc...Noi sa stam si sa filosofam, este idilic dar sa nu fie prea tirziu.Sa sti ca nu exista apa care sa nu fie inportanta toate sint inportante in felul lor. Dar unele pot fi mai productive. Vor fi judete care vor apartine a doua bazine si nu sint probleme. Trebuie sa facem sa se schimbe legile, paralel cu celelalte prevederi.Daca punem problema ca punem un hot in locul altuia nu facem nimic. eu la asta ma refer sa facem ca legea sa triunfe si chiar daca se va intimpla asta acesta va raspunde.
Dady

Dady
veteran
veteran

Mesaj de Dady » 14 Mar 2005, 21:50

Eugen, abureli se fac peste tot, nu numai acolo latine, totul este o activitate reglata la bunul plac si la profitul individual al fiecarui tov sef. Ceace spui si 30 la suta care sa zicem ca ne cuvine, si ala trebuie preluat si exploatat. La noi sefu a furat un spatiu care a fost lasat de izbeliste si la un moment dat s-a pus problema de oameni sefului ca mai bine da si el ceva si ia spatiul ala care aduce asociatiei numai paguba. Si asa sefu s-a ales cu frumusete de spatiu comercial fix in buricul tirgului la bani care puteau fi platiti de copii de la casa de copii, si aveau si ei cevace sa le asigure ziua de miine.Acum aplica aceasi stratagema unui spatiu vecin cu primul , ba uni spun ca la si luat deja ...vezi cind ajungem sa ne luam partea ce sa mai luam. Acestea sint surse sigure de venit.
Dady

gemba111
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gemba111 » 14 Mar 2005, 22:43

sal la toata lumea

gemba111
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gemba111 » 14 Mar 2005, 23:00

urmaresc cu interes acest subiect.sunt din tg-mures si sunt cu totul de acord cu desfintarea asociatiilor.pina acum am crezut ca braconajul a inflorit in ultimul hal numai pe la noi dar se pare ca m-am inselat.,si aici trebuie precizat ca un factor important este (sunt) asociatia (asociatiile). ,unde sau instalat niste oameni care nu au nici o legatura cu pescuitul, dupa 25 de ani de membru nici acum nu stiu cum si prin ce metode se fac alegerile in cadrul asociatiilor.,si ma intreb noi chiar nu contam deloc???????????

Dady
veteran
veteran

Mesaj de Dady » 14 Mar 2005, 23:50

Deci, Tr. Muresul e cu noi. Sa sti ca se aleg in asa fel ca tot cine trebe iese.La noi comitetul nu a fost de acord ca seful sa ia in privat un spatiu, imediat sefu a facut sedinta si a schimbat comitetul cu un altul aservit total La asta contam, Dar acestia sint niste unii dintre noi, ce sa-i faci padure fara uscaturi nu exista.Si sa nu uit, multi ani inainte dar sa dea Dumnezeu intr-un nou sistem care sa nereprezinte indiferent de unde sintem.
Dady

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 15 Mar 2005, 08:47

IoanS,

[quote]
Nu mai vrem, nu ne place AJVPS-ul insa:
- Participam la sedintele organizatiei (AJVPS) ai carei membri suntem ?
- Stim ce probleme sunt acolo ?
- Ne-am spus vreodata punctul de vedere in adunarea generala a membrilor?
- Care ar fi gradul de reusita (estimativ) al ideilor noastre ca sustinere din partea celorlalti membri?
[/quote]

La noi nu ai voie sa participi la sedinte daca nu esti de acord cu seful. Asa ca se participa la sedinta pe baza de invitatie. Cine n-a fost invitat nu are voie sa intre (e paza la intrare). Au fost cazuri cand unii din cei invitati au fost contra. Nu numai ca nu i-au mai chemat la sedinte, dar le-au interzis sa-si mai vizaze permisul aici!!! Sper ca ti-am raspuns la intrebarile de mai sus

legio1083
veteran
veteran

Mesaj de legio1083 » 15 Mar 2005, 14:35

Tare asta cu Invitatiile... Cu prima ocazie imi vizez permisul si impreuna cu prietenii cerem adunare generala si sedinta. Reportofon in buzunar si sa vedem cine mai face abuzuri de genul asta...
Iasul e de acord?

Nu-i exclus ca si aici sa se faca asemenea chestii. Acuma cred ca va fi ceva de genul care-pe-care...
Legio - Patria Nostra

Prieteni Pescari _Iasi

Dady
veteran
veteran

Mesaj de Dady » 15 Mar 2005, 15:15

Legio, nu trebuie sa te epacientezi, cred ca prima data trebuie sa ai in mina un exemplar al statutului de functionare a asoc. tale judetene.Apoi sa vezi ce prevede acest statut. La noi este prevazut la pct.3 asocierea in participatiune cu firme care desfasoara activitati de pescuit industrial si elaborarea de strategii in vederea comercializarii pestelui rezultat din aceste activitati.Al doilea, sa vezi in ce conditii se poate declansa aprobarea unei sedinte dupa cum spui. Sa vezi ce inseamna mijloace fixe si cum sint exploatate acestea...etcMulte chestii o sa fie la surpriza. La noi aceste statute se tin secret ca si cum ar fi pt asoc. nu pentru pescari. In cazul in care nu te incadrezi in asa zisele prevederi statutare Asoc are dreptul sa va actioneze in justitie ca ati adus prejudicii de imagine si suporti consecintele. Sint sigur ca nu o sa va recunoasteti ca ati fi fost capabili sa semnati in sedinta prin care a fost aprobat acest statut deoarece este de-a dreptul oneros, este inpotriva firi nu poate sa semneze pescarii sportivi pentru pescuit industrial.Aceste statute s-au facut la nivel national la fel, au votat vinatorii pt. pescari pt ca acestia erau si de fapt sint strins dependenti de asoc. asa ca speculind acest lucru precum si statutul care nu prevede ca hotaririle legate de pescuit sa fie luate de pescari si invers. Verifica si ai sa vezi ce s-a aranjat.
Dady

Scrie răspuns