Disparitia AGVPS !!!

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
legio1083
veteran
veteran

Disparitia AGVPS !!!

Mesaj de legio1083 » 28 Feb 2005, 15:28

Salutare! Uite ma uitam si eu ca omul la Infopescar si vine d-l Gigi Stefan cu o idee/propunere: Strangem semnaturi ca sa desfiintam Agvps-ul si sa constituim o organizatie ce se ocupa doar de pescuit!
De ce?
De ce nu!
Va convine sa platiti ca sclavii permisu' si banii sa pleve la sectorul "Vanatoare si cultura vanatului"? :evil:
Va convine sa se ia hotarari fara sa fiti consultati, referitor la apele in care aveti voie sau nu sa pescuiti? :evil:
Va convine sa vedeti tot felul de jigodii care prada apele in baza controalelor de la "Filiala" :evil:
Va convine sa platiti cotizatie in fiecare judet? :evil:
Va convine sa cautati pestii in atlase zoologice pt ca toti cei care ar trebui sa fie in apa de fapt stau incurcati in setci si burdusiti in saci , ca vorba aia... "E PT SEFU"... :evil:
Pot sa mai continui da' deja mi-e sila...

Ia spuneti voi , frati pescari, ii trantim pe smecherii astia cu bucile de pamant? :twisted: :twisted: :twisted:
Hai dom'le sa punel mana sa facem ceva. Uite, tov. Gigi se baga! Merge el pt noi(asta doar daca nu vrea sa mai mearga si altcineva) cu jalba in protap si hai sa miscam ceva!
De ce Francezii au "Garde de la peche" de care tyremura toti si noi sa nu avem?! Sa ne spuna Tudor unde prinde el somna de peste 30kg... In Sena i, in buricul Parisului... Iar noi tre' sa-l cautam cu lumanarea prin cinestie ce cotloane ale Deltei sata dupa ce ne taie cu toporul pe fata braconierii? :twisted: :twisted: :twisted:
Mai da-o-n colo de viata!Hai si noi sa facem ceva! :idea: :idea: :idea: :idea:
Legio - Patria Nostra

Prieteni Pescari _Iasi

Ioan S.
veteran
veteran

Re: Sa moara AGVPS-ul !!!

Mesaj de Ioan S. » 28 Feb 2005, 15:56

legio1083 scrie:Hai dom'le sa punel mana sa facem ceva. Uite, tov. Gigi se baga! Merge el pt noi ...
...................................................
De ce Francezii au "Garde de la peche" de care tyremura toti si noi sa nu avem?!
...................................................
Mai da-o-n colo de viata!Hai si noi sa facem ceva! :idea: :idea: :idea: :idea:
legio, in ceea ce voi spune, departe de mine ideea de a critica pe cineva.
Constat!
Daca suna a critica, este in primul rind la adresa mea ....

Vezi tu, ideea de separare e veche. Trebuie insa ca cineva sa o faca. Culmea e ca am putea s-o facem noi ... Insa preferam sa ne intilnim prin baruri intr-un mod cvasiclandestin.
Va veni si vremea cind vom face intilnirile lunare ale pescarilor ieseni in actualul sediu al AJVPS Iasi. Oficial. Doar suntem membri si trebuie sa ne implicam in functionarea asociatiei din care facem parte.

Hai sa incepem cu fundatia. Pina la AGVPS mai este, insa vad ca mai sunt citeva nuclee in alte orase importante.

Nu am nimic impotriva sprijinului acordat in actiunea
legio1083 scrie:Uite, tov. Gigi se baga! Merge el pt noi ...
Insa hai sa facem noi ceva pentru noi. Altfel, degeaba se separa pescarii de vinatori, daca intre pescarii si structura lor centrala ramine aceeasi prapastie.

Gyorg
veteran
veteran

Mesaj de Gyorg » 28 Feb 2005, 16:30

V-as recomanda sa faceti o filiala a unei asociatii de pescuit mai mari, sa creasca sansele de a fi luat in seama.
http://www.kronect.ro
http://www.shopconectica.ro
conectica de calitate pentru retele de calculatoare sau telecomunicatii

legio1083
veteran
veteran

Mesaj de legio1083 » 28 Feb 2005, 16:31

Bacaul are o organizatie cum e cea de la Covorasul der de 50 de ori mai mare si de 300 ori mai organizata. Au fugarit braconieri au luat bataie de la ei, si culmea au fost denuntati de Ajvps ca le submineaza autoritetea!
Beton nu?
Legio - Patria Nostra

Prieteni Pescari _Iasi

legio1083
veteran
veteran

Mesaj de legio1083 » 28 Feb 2005, 16:35

Hai dom-le sa-l chemam pe GIGI Stefan aici pe forum sa ne mai explice el odata cum si ce...
Iliuta? Dai si tu un tel? Hai adu-ne omu' aici si sa strangem intai semnaturile de la forumisti apoi luam alte forumuri la rand... etc!
:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Legio - Patria Nostra

Prieteni Pescari _Iasi

ovidiu14
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu14 » 28 Feb 2005, 16:51

legio ...pentru ca s-a actionat cum nu e cazul
nu exista parghiilegale care sa permita asociatiei respective implicatia fizica in actiune
exista alte prghii la indemana ce trebuiesc folosite
in nici un caz bataia cu braconierii
asta tine de un plan de masuri studiat si de o organizare care in cazul de mai sus da-mi voie sa spun ca nu era corecta ...
se poate face ceva
cum a spus Gyorg ...e nevoie de materiale filmate fotografii si sesizari scrise cu care se pot face demersuri
cei ce au ar fi excelent sa ajute la o strangere de astfel de dovezi ce pot duce la multe schimbari
inclusiv a AGVPS-ului
Clubul Sportiv al Pescarilor de Rapitori
Imagine

Daca accepti orice , asteapta-te la orice ! 14

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 28 Feb 2005, 16:52

legio,
Tocmai asta se intampla cand astfel de asociatii actioneaza local si heirupistic.
Abordarea problemei braconajului si a modificarilor legislative trebuie sa fie facuta organizat , cunoscand exact modalitatile de actiune , nu in ultimul rand persoane care ne pot indruma si asta in numele unei persoane juridice care sa fie cunoscuta .
Primul pas e tocmai intarirea unei astfel de asociatii iar Gyorg a surprins f bine problema
Avem posibilitatea sa facem ceva concret nu doar sa semnalam fara vreo finalitate din spatele monitoarelor
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 28 Feb 2005, 18:27

Din ce stiu eu despre ideea lui Gigi, sunt perfect de acord cu ea. Trebuie schimbat tot sistemul. Fie asa cum propune Gigi, fie cum propune Dady, dar trebuie schimbat. Actiunile astea mici, gen filmat braconierii, sunt bune si astea, dar sunt deja minore. Trebuie facute si astea de catre cine le poate face. Dar in paralel se poate desfasura si activitatea de schimbare a sistemului.
Despartirea simpla de vanatori nu rezolva nici ea problema. Dovada sta faptul ca la Cluj pescarii sunt despartiti de vanatori si cu toate astea nu se intampla mai nimic din ceea ce ne asteptam. Mergem tot la vale si inca nu se intrezareste dealul! :(

eugend
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de eugend » 28 Feb 2005, 21:35

in general problema este ca a.j.v.p.s.-urile folosesc in principal fondurile pentru asigurarea platii salariilor si acoperirea cheltuielilor administrative neramanand bani nici macar pentru intretinerea fondurilor de vanatoare ,cat despre fondurile piscicole.......nu stiu cum o fi in alte parti dar la noi in judet asociatia a ajuns in situatia de a i-se pune sechestru pe un sediu urmind a fi pus in vanzare datorita neachitarii darilor la buget, asta in conditiile cand cotizatiile sunt mai mari ca in alte locuri.sambata trecutra a avut loc adunarea generala si nimeni nu a bagat de seama si in seama dezastrul petrecut ,au votat ca oile si au ramas aceiasi oameni sa gospodareasca asociatia. am auzit ca se preconizeaza sa se elibereze permise de pescuit unice pe tara ,cu cotizatie unica iar fondurile rezultate sa fie folosite numai pentru repopularea apelor.cred ca ar fi cea mai buna solutie. cat despre a.j.v.p.s.-uri ,nimeni nu-i impiedica pe oameni sa se asocieze si sa faca ce vor cu baniilor dar nu cu banii din cotizatii. asta daca nu cumva or sa ne oblige sa facem parte si din vre-o asociatie.

tehnic
junior
junior

AGPS

Mesaj de tehnic » 01 Mar 2005, 00:57

Salutari ...
Daca-mi permiteti, domnilor, Legio are perfecta dreptate in ceea ce priveste admistrarea fondurilor provenite din taxele de permis, indiferent ca-i pt. pescuit sau vanat si asta datorita faptului ca fondul de vanatoare e singurul care mai aduce ceva cashcaval la bugetul filialei (adica ceva mai constant), asta deoarece controalele sunt mult mai stricte, braconajul aici este pus sub o "lupa" ceva mai mare; vazut-ati voi unu' care sa dea la japca la iepuri ? sau la fazani ? sau la mistreti ? Hmmm...n'-as prea crede, poate doar daca mi-ar spune-o vreun vanator mai batran, in fata unui foc mic, la miez de noapte intr-o padure deasa, in fata unei cani de vin fiert, in timp ce-si rasuceste mustatile ingalbenite... l-as crede :shock:
In schimb, simbata, vazut-au ochii mei cum se japcuia pe barajul Oltului de la Frunzanesti, in stil barbar, iar gardienii care sunt pe baraj (doar ca design), priveau curiosi, pufaind o tigara, trecand-o de la unul la altul, tresarind plini de speranta la fiecare recuperare in care varful lansetei se indoia ceva mai mult decat normal. Apoi am plecat spre Rusanesti...
aceeiasi situtie, japca la greu pentru cateva platici cam cat palma...si iar m-am urcat in masina, si-am luat-o spre Izbiceni... aici situatia mai altfel, japca tot la greu, tot pt. platicile respective, doar ca gardienii de pe baraj se ocupau cu despaduchiatul unui caine vagabond. Si uite asa domnilor, japca e in mare floare, gardieni-si vad linistiti de paza barajelor, (ca doar au misiune stricta), desi firmale de paza, ar putea incheia un contract cu filialele judetene (contract zic eu benefic si ptr. filiala si ptr. pescarii sportivi si pt. firmele respective), care sa interzica accesul acestor mamifere "nevertebrate" cel putin aici, in zonele fierbinti.
Eugend,
la fel...perfecta dreptate! fondurile sunt prea mici, abia daca acopera salariile. Totusi s-ar putea incerca ce zice Legio, si cred ca s-ar putea incerca si ce zic eu, o noua clauza in contractele ce le incheie firmele de paza a barajelor. Dar cine sa puna problema? Noi? Hai s-o facem!
Si ar mai fi o ultima solutie, sau nu se mai numeasca AGVPS,
ci AGPS :idea:
ne vedem pe balta...

Scrie răspuns