Disparitia AGVPS !!!
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Eu nu fac astfel de socoteli, ci simplu trebuie schimbat AGVPS-ul? Raspuns este DA. Atunci daca la nivel de judet s-a trait bine din aceste cotizatii si ale vinatorilor, care nu sint mici si nici putine. Atunci se poate traii cel putin la fel la nivel de bazin dar cu anume rezultate care sa multumeasca pescarul romanesc.Pericolul este f. clar, ca potentialii platitori sa dispara, acest lucru vrem nu vrem se intimpla si sper sa ne miscam intr-un timp util si sa oprim acest fenomen care poate sa se generalizeze si sa devina ireversibil.Daca facem atitea prezumtii ca cu drobul de sare...nu vom face nimic.
Dady
Dady
Asta seamana cu drobu de sare. Uite am dat anunt pt a merge cineva din tara la un mondial de pescuit stationar, evident cu mine, si din aprox 200 vizitari si pe rapitorii si pe aventuri, nimeni ... vezi sovaiala romaneasca ne caracterizeaza in tot ce facem . Cei ce au curaj se baga, dar pacatul este mare ca se vede ca s-au cam bagat pina acum, mai multi smanglitorii...Chiar credeti ca oamenii cinstiti trebuie sa moara?
Dady
Dady
Dady, legat de anuntul tau, l-am citit si as fi vrut sa vin, dar problema e timpul. Nu e corect sa crezi ca oamenii nu vor, sau n-au chef, sau mai stiu eu ce... Cred ca ar fi fost destui doritori, ca si mine, dar cea mai mare problema cred ca e timpul...
Cine poate sa-si ia liber o luna jumate de la lucru?
Cine poate sa-si ia liber o luna jumate de la lucru?
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
Poate ca nu m-am exprimat corect, nu stam atit dar in aceasta perioada se presupune sa se desfasoare antrenamentele, de aceea am lasat loc sa fiu intrebat pt ulterioare comunicari. Deci in prima faza este sa stiu sigur omu, sa anunt datele acestuia deoarece se fac forme pt a putea fi prinsa persoana in staful echipei pe care ar urma sa o antrenez si sa poata avea asigurate toate servicile necesare, cazare, masa, transport etc. Directorul de competitii care mi-a cerut sprijinul mi-a cerut aceste lamuriri cu termen de urgenta. Apoi trebuie sa fac un program de pregatire care de comunacord cu ei il vom stabilii de cind si pina cind trebuie sa fie, precum si pauzele de vizitare a inprejurimilor care s-au exprimat ca vor sa fie incluse in program. Este vorba despre ceva organizat la nivel mondial,noi nu prea sintem obisnuiti cu stilul lor, de aceia se par anumite lucruri deplasate.Deci in acea perioada trebuie sa aiba loc antrenamentul.Eu ma gindisem sa fac cam 3 saptamini legate si de competitie cu tot. Dar de asta este..
Dady
Dady
Cred ca daca citeai cele expuse anterior ai fi inteles multe. Deocamdata pt a se realiza desprinderea de vinatoare trebuie facuti anume pasi pe care i-am expus deja. S-a conturat un context in care trebuie sa se desfasoare aceasta actiune, bineinteles ca poate sa existe si prezumtia ca nu se vrea acest lucru si atunci trebuie sa ne vedem de treaba si sa nu mai hulim AGVPS-ul.Dupa cite se pare nimeni inclusiv tu nu esti multumit de ceea ce se intimpla. Schimbare fara sa se schimbe nimic nu se poate.Tocmai am spus ca daca actualele asociatii traiesc si inca bine, cum iti imaginezi ca intr-un bazin care, cum este sa zicem Olt, cuprinde 6 judete, care vor veni la o singura asociatie, unde se vor stringe cotizatiile pe cele 6 jud, unde in loc de 6 directori, 6 contabili, 6 secretare, 6 casieri etc, ai numai cite unul.Din primul foc se face o importanta economie care se poate redistribuii in sensul paznicilor care pot sa fie mai multi, mai dotati etc.Aceste asoc. o sa aibe filiale teritoriale formate numai dintr-un brigadier si brigada de paznici. Cu o buna desfasurare a acestei activitati se poate obtine o buna colectare a obligatiilor financiare, o buna paza, un respect al individului, categoriile care nu platesc vor deveni platitori, samd.Nu toate trebuie facute intr-o zi. Popularile se vor face cu f putini bani, deoarece nu cred ca in sa zicem 6 judete sa nu se gaseasca zone corespunzaroare acestui scop care gospodarit corespunzaror va produce necesarul de puiet. Si in alta ordine de idei popularile se fac pentru pastrarea echilibrului natural, dar o data restabilit acest echilibru acestea se reduc.De asemenea cheltuielile cu paza cele mai mari vor fi in primii ani pina cind populatia se va obisnuii sa respecte legea. Daca vrei neaparat sa faci o estimare contabila se poate face luind cifrele care reprezinta platitorii, sumele achitate si se poate vedea si cam cit se stringe din aceasta afacere la nivel de jud, tara etc.Esential este sa fim o data hotariti si sa spunem ce vrem.Eu cam asa gindesc. Multumesc pt. propunere dar nu cred ca pot sa onorez asa o functie. Sint prea mic pt asa ceva , dar pot ajuta sa facem ceva pt. noi .
Dady
Dady
Buuun... Si atunci ce facem? Nu-i omoram pe AJVPS da le luam painica de la gura? Adica doar ii despartim de vanatori si bagam alti oameni in locul astora de acum? Stiu si eu...
.....
Intr-un fel ar fi mai simplu asa, dar nu cred ca s-ar schimba prea multe... Si apoi radacinile sunt multe, si adanci.

Intr-un fel ar fi mai simplu asa, dar nu cred ca s-ar schimba prea multe... Si apoi radacinile sunt multe, si adanci.
Legio - Patria Nostra
Prieteni Pescari _Iasi
Prieteni Pescari _Iasi
Da, ii schimbam pe astia ca merita cu prisosinta, fata de nemernicii astia nu am nici cea mai mica remuscare. Daca cineva are un singur moment de sovaire sa ma lase pe mine. Dami Doamne posibilitatea sa o fac.Ce radacini, sint citiva mafioti la Min Agricol pe care-i stiu si Dnu Flutur de nu scapa repede de ei, scapa ei de Flutur.Dar noi trebuie sa ne decidem ce facem. Eu desi i-as termina cu mina mea, ma supun disciplinat si fac ce vrea majoritatea. Mai astept vreo 100 de ani ca cine stie poate intr-o viata viitoare ....Vreau sa vad asociatiile pescarilor sportivi conduse de ingineri piscicoli tineri, baieti care sa aiba pasiunea pescuitului in singe, care sa faca treaba din pasiune, din dragoste si care vor sti sa ocroteasca, sa creeze binele atit al pescarului sportiv cit si al pestelui. Doamne, voi apuca aceste zile. Ba grabitiva ca mai vreau sa vad si eu un pic din viitor...
Dady.
Dady.
Nu stiu daca pozitia lui Dady, de inlocuire a actualelor AJVPS-uri cu "colosi" cuprinzind citeva judete, pe principiul bazinelor hidrografice, este cea mai corecta.
Eu as fi de alta parere, si anume farimitarea pe riuri, pe 20-30 de km dintr-un riu. (Numai ca acesta companie nationala a pescuitului e de alta parere si vrea sa discute cu asociatii cit mai mari carora sa le "paseze" la "pachet" tot ce este apa naturala intr-o zona cit mai mare).
S-ar evita astfel situatii de genul celei din judetul Iasi, unde in permis era trecut si riul Bahlui, riu care nu prezinta nici o importanta pentru pescuitul sportiv. Sau cind pe Prut lungimi insemnate erau oprite la pescuit (conform prevederii din legea frontierei de stat conform careia administratiile locale stabilesc zonele in care se poate pescui) si inca mai sunt interzise citeva astfel de zone.
Sau de ce pescarul din Iasi sa plateasca pentru paza riului Siret, daca nu ajunge nici macar o data pe an sa pescuiasca acolo?
Pina la urma compania ar ramine cu apele neatractive in loc sa incaseze taxe si pe ele. Si poate le-ar face atractive pentru a le putea valorifica. Sau le-ar da la pret redus unei asociatii dornice de a le revitaliza.
Intr-o asociatie mica, treburile se schimba fata de cele prezentate de mine in postarea anterioara. Un numar important de membri pot primi drept de control. Numai ca acest drept devine si o obligatie. Va mai aduceti aminte ca pe vremuri membrul pescar era obligat sa presteze 5 zile de munca in folosul asociatiei? (daca nu le presta platea contravaloarea lor).
Daca am reveni la exemplul dat de mine anterior (cel cu 2000 de membri) din calcul ar rezulta 10 000 de zile de paza anual (realizata de membrii asociatiei) ceea ce ar insemna ca aproximativ 10 membri ar putea fi gasiti in orice moment asigurind paza. Sau aproximativ 500 000 lei ziua de paza pentru cel ce nu o efectueaza.
Insa s-a abandonat ideea de munca in folosul asociatiei si, sincer sa fiu, si eu o consideram pe atunci ca o cerinta nedreapta (si m-am bucurat). Iar de platit, cei mai multi pescari, nu pot suporta contravaloarea unei paze corespunzatoare a fondului pe care asociatia il are in administrare.
Cit despre calitatea serviciilor, cind in Iasi vor exista cel putin 5 asociatii de pescari, fiecare cu fondul piscicol propriu, s-ar putea sa vedem si ceva concurenta intre ei cu efecte multumitoare asupra noastra. (Colateral, dar la fel de imbucurator, s-ar putea sa asistam la conditii mai bune si pe amenajarile private).
Pina la urma ce e de facut? Eu unul nu stiu. Si n-as vrea sa aleg o cale mai paguboasa decit cea de acum.
Nu mai vrem, nu ne place AJVPS-ul insa:
- Participam la sedintele organizatiei (AJVPS) ai carei membri suntem ?
- Stim ce probleme sunt acolo ?
- Ne-am spus vreodata punctul de vedere in adunarea generala a membrilor?
- Care ar fi gradul de reusita (estimativ) al ideilor noastre ca sustinere din partea celorlalti membri?
Functie de raspunsul la aceste intrebari (si de gradul de implicare in problemele asociatiei - vechi sau nou-infiintate - ) depinde in buna masura cit de multumiti vom fi de noile structuri ale pescarilor. Pentru ca succesul (sau insuccesul) unei asociatii de pescari va depinde de implicarea fiecaruia in problemele asociatiei. Sau de acoperirea (prin comunicare) a prapastiei existente acum intre pescar si asociatie.
N-are rost sa motivam cu incompetenta sau hotia (presupusa sau reala) comisa de conducerea unei anume asociatii. Se pot aduna probe, se pot sesiza organele abilitate sa intervina. (Acum sau peste 4 ani cind se schimba conducerea politica) Important e sa fim acolo si sa vedem, sa luam atitudine, sa adunam probe.
Eu as fi de alta parere, si anume farimitarea pe riuri, pe 20-30 de km dintr-un riu. (Numai ca acesta companie nationala a pescuitului e de alta parere si vrea sa discute cu asociatii cit mai mari carora sa le "paseze" la "pachet" tot ce este apa naturala intr-o zona cit mai mare).
S-ar evita astfel situatii de genul celei din judetul Iasi, unde in permis era trecut si riul Bahlui, riu care nu prezinta nici o importanta pentru pescuitul sportiv. Sau cind pe Prut lungimi insemnate erau oprite la pescuit (conform prevederii din legea frontierei de stat conform careia administratiile locale stabilesc zonele in care se poate pescui) si inca mai sunt interzise citeva astfel de zone.
Sau de ce pescarul din Iasi sa plateasca pentru paza riului Siret, daca nu ajunge nici macar o data pe an sa pescuiasca acolo?
Pina la urma compania ar ramine cu apele neatractive in loc sa incaseze taxe si pe ele. Si poate le-ar face atractive pentru a le putea valorifica. Sau le-ar da la pret redus unei asociatii dornice de a le revitaliza.
Intr-o asociatie mica, treburile se schimba fata de cele prezentate de mine in postarea anterioara. Un numar important de membri pot primi drept de control. Numai ca acest drept devine si o obligatie. Va mai aduceti aminte ca pe vremuri membrul pescar era obligat sa presteze 5 zile de munca in folosul asociatiei? (daca nu le presta platea contravaloarea lor).
Daca am reveni la exemplul dat de mine anterior (cel cu 2000 de membri) din calcul ar rezulta 10 000 de zile de paza anual (realizata de membrii asociatiei) ceea ce ar insemna ca aproximativ 10 membri ar putea fi gasiti in orice moment asigurind paza. Sau aproximativ 500 000 lei ziua de paza pentru cel ce nu o efectueaza.
Insa s-a abandonat ideea de munca in folosul asociatiei si, sincer sa fiu, si eu o consideram pe atunci ca o cerinta nedreapta (si m-am bucurat). Iar de platit, cei mai multi pescari, nu pot suporta contravaloarea unei paze corespunzatoare a fondului pe care asociatia il are in administrare.
Cit despre calitatea serviciilor, cind in Iasi vor exista cel putin 5 asociatii de pescari, fiecare cu fondul piscicol propriu, s-ar putea sa vedem si ceva concurenta intre ei cu efecte multumitoare asupra noastra. (Colateral, dar la fel de imbucurator, s-ar putea sa asistam la conditii mai bune si pe amenajarile private).
Pina la urma ce e de facut? Eu unul nu stiu. Si n-as vrea sa aleg o cale mai paguboasa decit cea de acum.
Nu mai vrem, nu ne place AJVPS-ul insa:
- Participam la sedintele organizatiei (AJVPS) ai carei membri suntem ?
- Stim ce probleme sunt acolo ?
- Ne-am spus vreodata punctul de vedere in adunarea generala a membrilor?
- Care ar fi gradul de reusita (estimativ) al ideilor noastre ca sustinere din partea celorlalti membri?
Functie de raspunsul la aceste intrebari (si de gradul de implicare in problemele asociatiei - vechi sau nou-infiintate - ) depinde in buna masura cit de multumiti vom fi de noile structuri ale pescarilor. Pentru ca succesul (sau insuccesul) unei asociatii de pescari va depinde de implicarea fiecaruia in problemele asociatiei. Sau de acoperirea (prin comunicare) a prapastiei existente acum intre pescar si asociatie.
N-are rost sa motivam cu incompetenta sau hotia (presupusa sau reala) comisa de conducerea unei anume asociatii. Se pot aduna probe, se pot sesiza organele abilitate sa intervina. (Acum sau peste 4 ani cind se schimba conducerea politica) Important e sa fim acolo si sa vedem, sa luam atitudine, sa adunam probe.
Draga Ioane, ai toata consideratia din partea mea. Nu te obliga nimeni sa nu astepti ceilalti 4 ani ca poate vine PSD la putere si poate nastase se va mai implica in oarece naspa si o punem de nu...Nu stiu altii cum sint dar eu cind ma gindesc....da este prozaic este frumos hotii o duc bine in tara asta cit timp pendulam ..si daca..Eu am dat o varianta fara sa conving pe nimeni ca si in alte tari se procedeaza la fel important ca la micile asociatii nu se gasesc banii. Banii se vor gasi la asoc mari care pot sa puna taxe minime si sa aiba multi platitori.Concurenta poti sa faci in momentul cind ai o lege ca pescarul este liber sa vizeze oriunde in tara si poate pescuii in toata tara. Mai concurenta ca asta ce mai vrei. Esti liber sa vizezi unde vezi ca merita sa ia banii. Pa
Dady
Dady