Disparitia AGVPS !!!

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Dady
veteran
veteran

Mesaj de Dady » 16 Mar 2005, 17:06

Referirea la schimbarea legislativa nu ma refer la schimbarea legilor privind dreptul la libera asociere, ci, dupa cum am mai specificat in paralel cu constituirea noilor asociatii,actionarea in instanta in vederea anularii unor prevederi statutare din actualele statute ale actualelor asoc.care sa permita apoi pe baza hot. judec. sa putem sa obtinem mijloacele fixe care ni se cuvin(procentual cu aportul avut in asoc. veche)deci revin, paralel cu aceste doua actiuni sa desfasuram o actiune de adunare de propuneri legislative noi privitoare la soarta si ocrotirea pestelui din apele domeniului public(ex. interzicerea pescuitului industrial in aceste ape, interzicerea popularii cu specii care nu apartin arealului respectiv, cantitatea de peste care se poate retine pe specii, zonarea apelor de munte dupa specificul fiecareia in asa fel incit sa se poata pescuii la salmonide in o perioada din care sa se scada timpul efectiv de reproducere, nu ca acuma 6 luni interzis,introducerea interdictiei pesc. in vederea ocrotirii reproducerii numai in perioadele care se stabilesc pt fiecare zona in parte, fctie de conditiile de mediu etc, nu ca acuma ca aceasta prohibitie se face in toata tara o data, fie ca este sau nu pestele in bataie, c;lasificarea speciilor de pesti in sensul determinarii specilor de importanta mare, medie si fara importanta, pt ca atunci cind se practica prohibitia, pescarului sportiv sa isa poata oferi sansa sa poata pescuii in bazine piscicole pesti din cea de-a treia categorie fara a se produce pagube piscicole celorlalte specii, si exemplele pot continua. Eu am spus ca ar fi bine daca aceste trei etape s-ar desfasura concomitent, cu sprijin juridic.
Dady

fff
senior
senior

Mesaj de fff » 16 Mar 2005, 17:51

Dady:
- teoretic, pentru a se realiza "actionarea in instanta in vederea anularii unor prevederi statutare din actualele statute ale actualelor asoc.care sa permita apoi pe baza hot. judec. sa putem sa obtinem mijloacele fixe care ni se cuvin" ar trebui ca MAREA MAJORITATE a actualilor membri ai AGVPS sa treaca in noua asociatie paralela, altfel, oricate modificari s-ar aduce statutului AGVPS si legislatiei, daca cei mai multi vor ramane unde sunt acum nu se vor putea obtine mijloacele fixe de care vorbesti. Practic, pentru a fi convinsi de utilitatea unei astfel de initiative, va trebui ca potentialii doritori sa schimbe "barca" sa gaseasca in noua asociatie cel putin aceleasi conditii (din pacate cam asta-i adevarul)
- teoretic s-ar putea obtine interzicerea pescuitului in apele naturale, dar nu si pe Dunare, Prut si alte ape de frontiera deoarece in celelalte state se practica ...
- interzicerea popularii cu specii care ... - si acum exista prevederi legislative in acest sens
- cantitatea de peste ce poate fi retinuta - exista asemenea prevederi, daca astea nu sunt respectate ai impresia ca altele vor fi??? Poate da, daca ar fi vorba de vreo 10-15 kg ...
- de ce sa se pescuiasca in apele de munte o perioada mai lunga de timp? Au ajuns oare pescarii la o asemenea mentalitate incat sa se limiteze la un anumit numar de capturi (sa nu mai vorbesc de eliberat)? Ai idee cam ce ar insemna 200 de zile (nu mai mult) pe an cate 4-5 pescari pe zi care retin cate 4-5 pesti fiecare??? Iti spun eu, inseamna automat depopularea raului/paraului respectiv. Asta inseamna pescuit sportiv/recreativ???
- prohibitia pe specii si pe zone ar fi binevenita dar, vezi tu, la adapostul acestui aspect pescarii vor prinde pesti din speciile prohibite justificand ca de fapt au pescuit la alte specii care-s libere (vezi ceea ce se intampla in momentul de fata cand e oprit la stiuca sau ce se intampla in timpul prohibitiei generale cand cica se pescuieste la stiuca dar se prind cleni, salai, avati sau mai stiu eu ce alte specii prohibite).
- ce inseamna importanta mica, medie sau mare a unei specii? Importanta din ce punct de vedere si din al cui? Da, exista o astfel de clasificare dar, ATENTIE, numai pentru pescuitul INDUSTRIAL. Dupa parerea mea toate speciile sunt importante (poate mai putin cele din complexul de ciprinide asiatice introduse initial pentru piscicultura), in primul rand datorita rolului jucat in ecosistem. Reducerea numarului de exemplare al unei specii considerate de mica importanta poate genera efecte negative. Pe de alta parte, a se permite pescuitul in timpul prohibitiei la o specie considerata "fara importanta" va perturba celelalte specii exact in perioada in care au nevoie de liniste + cele spuse anterior referitor la comportamentul unora dintre noi.

P.S. daca cei mai multi nu respecta legislatia actuala crezi ca noile reglementari, daca se va obtine legiferarea lor, vor fi???

Dady
veteran
veteran

Mesaj de Dady » 16 Mar 2005, 20:01

Este f. pertinent ca ai punctul tau de vedere altfel nici ca se poate. Trebuie sa fie unele combatute altele ... Ceeace nu pot sa trec cu vederea este faptul ca nu iei in considerare ca paza va trebuii sa-si faca datoria si astfel incet incet va trebuii sa ne adaptam unor prevederi Europ. Si acolo se protejaza pestele dar prin masuri cu totul altele. Masuri care ar scandaliza la noi. Pescuitul cu naturala la salmonide, per. scurta de proh etc...hai ca a inceput meciul. Important este ca exista opinii de care or fi dar bine ca sint.
Dady

gemba111
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gemba111 » 16 Mar 2005, 21:01

ideea de a crea un cont pentru semnaturi mi se pare buna,cel putin pentru inceput. sa deschidem acest subiect pe toate forumurile pescaresti cu adresa contului creat si sa vedem cam cite semnaturi putem aduna. dupa asta sa trimitem un memoriu sau petitie ma rog ceva de genul asta la minister.daca nu ne baga de seama trimitem flux continu pina ne aud. imposibil sa ne ignore la nesfirsit. trebuie sa ne facem auziti,ca doar noi detinem puterea numai ca inca nu stim. sper sa putem face ceva si pentru generatia urmatoare sa aiba si ei satisfactiile si placerile unei partide de pescuit cum am avut si sper sa mai avem multe si deacum incolo.
suntem o familie mare indiferent in care colt al tarii suntem , avem multe in comun,si cred ca daca vrem cu adevarat ceva putem sa-l obtinem. asa ca hai la treaba.

pescari trezitiva

Dady
veteran
veteran

Mesaj de Dady » 16 Mar 2005, 22:04

gemba, perfect de acord, subscriu. Dar tot la parerea mea ramin. Semnalul trebuie tras de la Bucuresti.
Dady

legio1083
veteran
veteran

Mesaj de legio1083 » 17 Mar 2005, 14:38

Bravo lor... Au facut 0-0 pt ei... :cry:
Sa nu patim si noi asa cu Ajvpsul ca emigrez in Gongo! :wink:
Acuma serios, abi astept sa apata baza ai de date, sa vedem cati pun semnatura acolo.
Legio - Patria Nostra

Prieteni Pescari _Iasi

Dady
veteran
veteran

Mesaj de Dady » 17 Mar 2005, 15:30

Astazi am auzit la stiri ca s-a reusit, dupa lupte seculare, sa se definitiveze legea liberei asocieri. Lucru care il pomeneam mai inainte.Printre prevederi, care nu am avut curiozitatea si nici timpul sa le caut, este si prevederea ca infiintarea unei asociatii se poate face numai de catre 3 persoane care se considera membrii fondatori, precum si altele. S-ar parea ca s-au simplificat multe, in acceptiunea noilor prevederi.Oricum, sa nu ai de atitia ani o lege clara care sa reglementeze functionarea asociatiilor, prevedere care este CONSTITUTIONALA,... ce respect s-a acordat constitutiei statului de catre cei ce au fost alesi pt a rezolva treburile tarii la acest nivel.Sintem departe de ceea ce se numeste Europa. Oricum, trebuie sa vedem ce aduce nou aceasta lege.
Dady.

lazarini
veteran
veteran

Mesaj de lazarini » 18 Mar 2005, 01:04

Dady scrie:Astazi am auzit la stiri ca s-a reusit, dupa lupte seculare, sa se definitiveze legea liberei asocieri. Lucru care il pomeneam mai inainte.Printre prevederi, care nu am avut curiozitatea si nici timpul sa le caut, este si prevederea ca infiintarea unei asociatii se poate face numai de catre 3 persoane care se considera membrii fondatori, precum si altele. S-ar parea ca s-au simplificat multe, in acceptiunea noilor prevederi.Oricum, sa nu ai de atitia ani o lege clara care sa reglementeze functionarea asociatiilor, prevedere care este CONSTITUTIONALA,... ce respect s-a acordat constitutiei statului de catre cei ce au fost alesi pt a rezolva treburile tarii la acest nivel.Sintem departe de ceea ce se numeste Europa. Oricum, trebuie sa vedem ce aduce nou aceasta lege.
Dady.
Salut.
Aici esti putin in eroare. Si pana acum exista o legislatie care reglementa infintarea asociatiilor si fundatiilor. Este vorba de Ordonanta guvernului nr.26/2000, care inlocuia la data aparitiei Legea 21/1924. Iar chestia cu 3 membri necesari pentru a infinta o asociatie este valabila din 2000, de la data aparitiei ordonantei, fata de 21 cat stipula fosta reglementare (Legea 21/24)

lazarini
veteran
veteran

Mesaj de lazarini » 18 Mar 2005, 01:59

Legat de desfintarea AGVPS, trebuie sa intelegeti ca AGVPS este in fapt o asociatie privata, indiferent de faptul ca a fost declarata de utilitate publica. Fiind o asociatie privata, nici guvernul, nici parlamentul, nici apele romane si nici compania de pescuit nu poate lua nici o hotarare in sensul asta, atata timp cat asociatia a fost legal constituita si functioneaza in conformitate cu legea. Desi aici s-ar putea spune cate ceva, avand in vedere faptul ca o asociatie se constituie din membri persoane fizice, iar AGVPS este constituita din organizatiile de vanatori/pescari afiliate la aceasta (adica actualele AJVPS-uri), care sunt in fapt persoane juridice. :lol:
Ideea e ca singurul care poate decide asupra divizarii sau desfintarii AGVPS este Congresul AGVPS. Conform statutului AGVPS, Congresul este alcatuit din delegatii alesi de adunarile generale ale asociatiilor afiliate.
Si asa ajungem la amaratele de AJVPS-uri. Conform aceluiasi statut, orice asociatie care doreste afilierea este obligata sa adopte, ca statut propriu, Statul-cadru anexa la Statutul AGVPS. Cu alte cuvinte, marja lor de alegere este foarte limitata, neadoptarea acelui model de statut facand imposibila afilierea.
Iar cand citesti acel statut-cadru, adoptat de toate asociatiile judetene pe care le injurati voi pe aici, va dati seama ce sistem diabolic au creat. Adunarea generala a asociatiei judetene, singurul organ care, printre altele, desemneaza si delegatii la Congresul AGVPS, este alcatuita din reprezentanti ai filialelor sau grupelor, dupa caz, mandatati pe baza normelor de reprezentare stabilite de AGVPS. Aceiasi adunare generala alege si conducerea AJVPS. Cu alte cuvinte, conducerea AJVPS stabileste reprezentantii in adunarea generala, iar adunarea generala alege conducerea AJVPS. Adica noi va alegem pe voi, voi ne alegeti pe noi, bizonul mioritic sa traiasca, ca fraierii oricum marca banii.
Caz concret: avand in vedere faptul ca grupe de pescuit nu mai exista de la revolutie, adunarea generala a AJVPS de la mine din judet este alcatuita din paznicii de vanatoare, ca reprezentantii ai grupelor de vanatoare; care paznici (hoti intre hoti) sunt majoritatea nepoti, fini, prieteni apropiati, bla bla bla, cu directorul executiv al asociatiei judetene. In ceea ce priveste reprezentarea pescarilor, avand in vedere lipsa grupelor care sa desemneze reprezentantii conform statutului, au fost alesi cativa pe spranceana, chiar si dintre cei care de regula mai fac si galagie (asta asa, pentru a mima putina democratie), dar mult prea putini pentru a reusi sa influenteze intr-un anume fel votul general. Si uita asa actuala conducere s-a eternizat, orice incearcare de a schimba ceva fiind sortita din start esecului. E elocvent faptul ca pe la mijlocul anilor 90 la noi a avut loc o adunare generala la care eu participat peste 1000 de persoane, zic unii, 4000 zic altii, care a hotarat schimbarea actualei conduceri. Rezultatul = zero barat. Adunarea era nestatutara, avand in vedere faptul ca a fost alcatuita din membrii asociatiei si nu din delegatii acestora, conform statutului. Asa ca, peste o saptamana s-au adunat putin peste 100 de persoane, de data asta statutar, si au hotarat realegerea organelor de conducere de la acea vreme, organe care au ramas in functie si azi, si in vecii vecilor amin, sa le fie tarana usoara.
Am povestit toate astea ca sa intelegeti ca orice apel este sortit din start esecului, singura schimbare neputand veni decat din interiorul asociatiilor judetene. Numai adunarile generale ale asociatiilor judetene pot desemna care sunt persoanele care vor participa la congresul AGVPS. Si numai congresul AGVPS poate hotara modificarea statutului, in sensul eliminarii prevederii referitoare la indivizibilitatea patrimoniului, modificarii Statutului-cadru al asociatiilor judetene si mai apoi a divizarii AGVPS si a celor judetene in asociatii distincte, de vanatoare si de pescuit.
Astia sunt pasii ce trebuie urmati. Problema e cum se pot influenta adunarile generale ale asociatiilor judetene, avand in vedere situatii de genul celor prezentate de mine. Daca gasiti raspunsul, sa mi-l spuneti si mie :lol:

Dady
veteran
veteran

Mesaj de Dady » 18 Mar 2005, 07:00

Nu am spus si nu voi sustine faptul ca sint un bun cunascator al sistemului legislativ, posibilitatea de a fi in eroare in acest caz am primit-o de la televizor, unde se spunea exact ceea ce am relatat. Poate numarul de 3 persoane era specificat de mult, si sint sigur ca o forma legala a existat si la functionarea AGV-urilor, ca doar este logic, nu? sau crede cineva ca acest diabolic nastase s-a asezat in fruntea unui sistem care poate fi labil?
Eu am inteles ca aceasta forma finala are anume modificari la ceea ce exista.Am cerut si spun in continuare ca avem nevoie sa gasim o persoana care cel mai bine sa fie si pescar sportiv, si jurist, avocat om de lege pt a putea sa ia in serios treaba, sa planifice tot ceea ce trebuie facut, pt ca plecarea la lupta cu niste semnaturi mi se pare cam cu mina goala. Eu stiu ca in toata lumea civilizata exista o realitate, ca tot ce e facut are si un desfacut. Asa ca astept sa apara acea persoana care sa puna la punct ceea ce trebuie facut in sistem perfect juridic si sa demaram aceasta procedura. Sau daca este nevoie ne stringem la Bucuresti si facem demonstratie ii alergam ii belim , iitragem in teapa trebuie sa existe ceva, nu am de gind ca poporul asta sa suporte aceasta clasa de hoti in continuare. Exista foruri internationale, se poate sigur face ceva. pe plan local este f greu sa se faca ceva. Aici daca acest comitet nu si-a dat acceptul ca Antonescu sa ia moca spatiul aspciatiei, acesta a schimbat acest comitet si a pus unul care a facut ce a vrut el.
Asa ca ....sa ne pregatim sa tavcem din gura, ...eu deja m-a gindesc in ce genunchi o sa ma intorc la usa lui Antonescu, sa-i pup bocancul si sa cer indurare, ca am fost un razvratit, dar nu mai fac...
Dady

Scrie răspuns