Delta - un lux justificat ?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- utilizator nou
Precum ziceam si mai devreme, am mers Cluj - Tulcea - Cluj in total 1500 de km exact 90l de benzina. mashina supernova, 4 persoane, bagaje multe, mashina incarcata de numa. Am gonit destul de mult cu 1110 - 120 chiar 140 dupa prietenul meu cu golful. Cost total 3 mil. Dar oricat de putin ar consuma mashina nu drumul facea cei 1000 de dolari calculati de baieti. majoritatea banilor se pare ca merg in cazare si inciriatul barcii. Cred ca e chestie de buget cum vrea sa mearga fiecare. Daca ei au alocat 1000$ de caciula pentru toata treba, atunci ne batem capul degeaba.
- mihaimircea
- veteran
Eu 40 mil. nu cheltui tot anul cat ma duc la peste , si merg destul de des .
In delta am fost de 2 ori o data 2 sapt. si o data 1 luna . Iar d.p.d.v. a capturilor nu a fost nimic deosebit . Asa ca mai bine prin alte parti .
Am impresia ca tartalaii sunt altundeva mai usor de gasit decat in delta .
Cu banii astia te duci 2 sapt. la Adriatica si prinzi si peste si poate si vreo croata cu butelii si airbag dilatate .
+ ca stai si la cata conditii !
In delta am fost de 2 ori o data 2 sapt. si o data 1 luna . Iar d.p.d.v. a capturilor nu a fost nimic deosebit . Asa ca mai bine prin alte parti .
Am impresia ca tartalaii sunt altundeva mai usor de gasit decat in delta .
Cu banii astia te duci 2 sapt. la Adriatica si prinzi si peste si poate si vreo croata cu butelii si airbag dilatate .

o mai veche meteahna a celor ce vor imbogatire peste noapte, chestia cu preturile exorbitante. sunt tare curios daca in loc de cinci persoane ce'si pot permite niste preturi mari ar veni o suta pe niste preturi la jumatate.
ar castiga organizatorul mult mai bine?
check this out
"-Cazare+pensiune completa - intre 110 si 140 ron in functie de lungimea sejurului
- barca cu motor 15 hp si barcagiu/zi -intre 110 si 140 ron in functie de lungimea sejurului se adauga combustibilul consumat"
wilddanube nene, de'abia iesi din iarna ca'ti vin 30 de persoane pe an la pescuit. pentru ce iei 1.400.000 ROL? din aia dai poate 200.000 la barcagiu, restu'? taxe anuale? normal, ca trebuie sa le platesti din 10 zile/an in care inchiriezi barca
si sa'ti mai ramana si tie niste banuti. Daca pot intelege de ce hotelurile de pe litoralul romanesc ofera servicii la preturi mari, ca e sezonul scurt, pescuitul se poate practica dupa prohibitie pana in decembrie
Nu, in aceasta tara de doi lei toti vor sa faca bani repede, nu afaceri pe termen lung.
Fuck off!

check this out
"-Cazare+pensiune completa - intre 110 si 140 ron in functie de lungimea sejurului
- barca cu motor 15 hp si barcagiu/zi -intre 110 si 140 ron in functie de lungimea sejurului se adauga combustibilul consumat"

wilddanube nene, de'abia iesi din iarna ca'ti vin 30 de persoane pe an la pescuit. pentru ce iei 1.400.000 ROL? din aia dai poate 200.000 la barcagiu, restu'? taxe anuale? normal, ca trebuie sa le platesti din 10 zile/an in care inchiriezi barca

Nu, in aceasta tara de doi lei toti vor sa faca bani repede, nu afaceri pe termen lung.
Fuck off!
-
- utilizator constant
@Adelin: eu am calculat benzina masinii si barcagiul+barca la 2 pers. Iar restul de cheltuieli sunt relative. Dar un alt calcul ar suna asa:
Benzina-180lx37800=6.804.000:3=2.268.000/pers.
Barcagiu+barca-1.500.000x14=21.000.000:3=7.000.000/pers.
Permis pescuit-2x300.000=600.000/pers.
Transport vapor-2x160.000=320.000/pers.
Cazare+masa-5.880.000/pers.
Parcare cu plata-14x50.000=700.000:3=235.000/pers(rotunjit).
Total-16.303.000lei/pers. La care sa zicem mai adaugi un 5.000.000 ptr.alte cheltuieli. Rezultat final-21.303.000.
Dar in conditiile ca sunt 3 pers.

Benzina-180lx37800=6.804.000:3=2.268.000/pers.
Barcagiu+barca-1.500.000x14=21.000.000:3=7.000.000/pers.
Permis pescuit-2x300.000=600.000/pers.
Transport vapor-2x160.000=320.000/pers.
Cazare+masa-5.880.000/pers.
Parcare cu plata-14x50.000=700.000:3=235.000/pers(rotunjit).
Total-16.303.000lei/pers. La care sa zicem mai adaugi un 5.000.000 ptr.alte cheltuieli. Rezultat final-21.303.000.
Dar in conditiile ca sunt 3 pers.

O barca cu motor (anunt luat la intamplare!http://www.pescuitul.ro/ps/page.php/id/ ... /cat/null/)costa 90 de mil.
Adeline, tie ti se pare normal ca chiria pe 2 luni sa fie cat costul barcii?
Tu ai plati chirie la un apartament de 2 camere 500de EUR pe zi???!!!
Degeaba faci mistouri!! Incercam doar sa iti spun ca pretul depinde de pretentiile tale si de compararea ofertelor.
Poti la fel de bine sa stai in Tulcea la hotel de 4 * sa dai 60 de EUR pe zi(fara masa) si sa iti inchiriezi salupa, Doar nu o sa stai ca muritorii de rand la tarani acasa
Nu am nimic de impartit cu nimeni.
Nu va convin comentariile mele ignoratile!
Adeline, tie ti se pare normal ca chiria pe 2 luni sa fie cat costul barcii?
Tu ai plati chirie la un apartament de 2 camere 500de EUR pe zi???!!!
Degeaba faci mistouri!! Incercam doar sa iti spun ca pretul depinde de pretentiile tale si de compararea ofertelor.
Poti la fel de bine sa stai in Tulcea la hotel de 4 * sa dai 60 de EUR pe zi(fara masa) si sa iti inchiriezi salupa, Doar nu o sa stai ca muritorii de rand la tarani acasa

Nu am nimic de impartit cu nimeni.
Nu va convin comentariile mele ignoratile!
Spining....Prea bun ca sa fie light...
- wilddanube
- veteran
Nu voi intra in polemica cu nimeni. Nici cu "nenea Todi"
Va voi spune doar cateva concluzii:
- absolut tot ce inseamna operare turistica sau agrement pe apa implica costuri foarte mari- costurile cu barcagiul(ghidul de pescuit) care sunt mult mai mari de 20 ron/zi - intretinerea si consumabilele pentru barci dar mai ales pentru motoare(cei care stiu ca un cablu de acceleratie pentru 15 hp costa 300 ron si service-ul pe apa te indoaie, vor intelege)- taxe impozite si autorizatii pe care le cunoaste toata lumea.
- faceti-va si voi un calcul cat cheltuiti la o crasma sau mai bine cat cheltuiti cu mancarea acasa la voi.
- oriunde in lume turismul "personalizat" , prin asta includ si turismul de pescuit, este mai scump decat turismul de masa.
Si daca tot sunteti indragostiti de pescuit si poate de delta de ce nu incercati sa investiti bani, munca si mai ales nervi in pasiunea voastra. Construiti la munte, in delta, oriunde este potential, incercati sa-i invatati pe oameni ce inseamna pescuitul si mai vorbim peste 2 ani daca rezistati.
Am facut acest business dupa 19 ani de delta in care am avut multe tepe asteptand barcagii la 4 dimineata care nu veneau, cautand un 14 crivaci 2 zile si gasing doar o fibra rupta cu care nu-mi faceam treba, si alte multe chinuri si umilinte. Si mi-am spus doar atat: la mine nu se vor intampla astfel de lucruri. Cei care ma cunosc pot confirma
A fost prima si ultima data cand intru in acest gen de discutii economice.
Alternative exista si vor mai exista. Rolul meu pe acest forum nu este sa-mi fac reclama ci doar sa va informez si sa va informez corect
Va voi spune doar cateva concluzii:
- absolut tot ce inseamna operare turistica sau agrement pe apa implica costuri foarte mari- costurile cu barcagiul(ghidul de pescuit) care sunt mult mai mari de 20 ron/zi - intretinerea si consumabilele pentru barci dar mai ales pentru motoare(cei care stiu ca un cablu de acceleratie pentru 15 hp costa 300 ron si service-ul pe apa te indoaie, vor intelege)- taxe impozite si autorizatii pe care le cunoaste toata lumea.
- faceti-va si voi un calcul cat cheltuiti la o crasma sau mai bine cat cheltuiti cu mancarea acasa la voi.
- oriunde in lume turismul "personalizat" , prin asta includ si turismul de pescuit, este mai scump decat turismul de masa.
Si daca tot sunteti indragostiti de pescuit si poate de delta de ce nu incercati sa investiti bani, munca si mai ales nervi in pasiunea voastra. Construiti la munte, in delta, oriunde este potential, incercati sa-i invatati pe oameni ce inseamna pescuitul si mai vorbim peste 2 ani daca rezistati.
Am facut acest business dupa 19 ani de delta in care am avut multe tepe asteptand barcagii la 4 dimineata care nu veneau, cautand un 14 crivaci 2 zile si gasing doar o fibra rupta cu care nu-mi faceam treba, si alte multe chinuri si umilinte. Si mi-am spus doar atat: la mine nu se vor intampla astfel de lucruri. Cei care ma cunosc pot confirma
A fost prima si ultima data cand intru in acest gen de discutii economice.
Alternative exista si vor mai exista. Rolul meu pe acest forum nu este sa-mi fac reclama ci doar sa va informez si sa va informez corect