Delta - un lux justificat ?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Armand
veteran
veteran

Mesaj de Armand » 24 Aug 2005, 17:07

Depinde ce va doriti!!!
Se pot taia mult din cheltuieli.
In primul rand am dubii ca ati sta 2 sapt la peste. Si eu sunt ahtiat dar totul are o limita. Prinzi 3-4 zile in care nu vrea sa traga iti bagi picioarele in el pescuit.
Cazarea se poate inlocui cu un cort. Deci -7mil
Barca cu motor se poate inlocui cu barca cu rame-19 mil.
Banii de cheltuiala(zile negre) nu pot fi calculati la cost initial.
Concluzie: 57200000-36000000=21.2 mil
Ar fi cam 12 mil de om+ eventuale cheltuieli max 15 milioane.
Pentru 2 saptamani nu este rau.
Spining....Prea bun ca sa fie light...

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 24 Aug 2005, 17:11

daca nu-mi amintesc aiurea, ar fi cam 7 ore de condus din arad in ljubjana, aproape numai pe autostrazi cinstite. dar nu prea sunt somni si mega stiuci iar pescuitul la pastrav costa extrem de mult.

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 24 Aug 2005, 17:31

Nu stiu cat e din arad in ljubjana. Ce stiu insa sigur e ca Aradul e mai aprope de 3 din capitalele europene decat de Bucuresti. Budapesta, Belgrad si Viena. :wink:
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 24 Aug 2005, 17:37

Armand scrie:Depinde ce va doriti!!!
Se pot taia mult din cheltuieli.
In primul rand am dubii ca ati sta 2 sapt la peste. Si eu sunt ahtiat dar totul are o limita. Prinzi 3-4 zile in care nu vrea sa traga iti bagi picioarele in el pescuit.
Cazarea se poate inlocui cu un cort. Deci -7mil
Barca cu motor se poate inlocui cu barca cu rame-19 mil.
Banii de cheltuiala(zile negre) nu pot fi calculati la cost initial.
Concluzie: 57200000-36000000=21.2 mil
Ar fi cam 12 mil de om+ eventuale cheltuieli max 15 milioane.
Pentru 2 saptamani nu este rau.
Eu as propune altceva:In loc de 2 saptamani eu zic ca 2-3 zile e destul,cortul se poate inlocui cu o coliba, care se poate construi din stuf si ceva cioate, de mancare... nu se pune problema caci tot ceva s-o prinde si in 3 zile chiar nu se moare de foame...nici apa minerala nu trebuie ca nu unu' a baut apa din canal si de aia n-a crapat.Bani de cheltuiala n-ai nevoie, ca doar nu te duci la Disco la Mamaia.Barca cu rame... :roll: nici vorba, un cauciuc de tractor cu fundul vulcanizat, asa in fuga, inainte de plecare, e tot ce ai nevoie...iar de transport, sa stiti ca se poate face autostopul, fara probleme! :!: Deci doriti sa recapitulam?!....Transport,... ceva acolo de-o cafa la sofer, cazare canci, caci ai cabana ta( pe care o poti chiar inchiria, sau de ce nu chiar vinde la plecare), mancarea e gratis, caucuicul e moca, permise...acu hai ca e buna ce permis mai faci pt 2-3 zile... :oops:, bani de buzunar NU AI NEVOIE :x , iar cu apa stam bine...ei unde vedeti voi scump?!!! :o
Cred ca unii de aici au figuri in cap si chiar exagereaza! :x

Era sa uit de RAPIDA...pai ce RAPIDA vreti, Dunarea nu curge? :lol:

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 24 Aug 2005, 17:40

adilucu scrie:
Adelin scrie:Da, e putin eronat, hai sa facem calcule: 900km*2=1800km(dus intors) la 9%, consum cu 37800lei/litru=6.100.000lei...deci nu prea seamana cu 3000000 pt amandoi... :shock:
Adeline, masina ta consuma 9l/100km afara din oras? :shock: Vinde-o tata. A mea e din `87, diesel ce-i drept, dar consuma 5l/100km afara din oras. Totusi, eu zic sa faci o proba sa vezi cat consuma ca nu cred ca ia 9 la 100.
Hai sa zicem un 7 la 100 daca e benzina.... si ajungi la 4.800.000 lei drumul...
Alea 5 mil. de zile negre e bine sa-i ai la tine, dar daca nu vor fi zile negre ii aduci inapoi.... si alte mici retusuri la calcul....
Oricum, e destul de scump, oricum ai calcula....
Ma, acu' depinde si de sofer cum ii da sa pape, stiu unii merg mai batraneste de ii depasesc trotinetele, dar eu nu pot spune ca ma numar printre ei... :wink:

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 24 Aug 2005, 17:50

E mult fratilor ce ati scris voi acolo... Eu am fost cu sotia o saptamana in Delta si ne-a costat maxim 6 milioane din care cea mai mare parte din suma am chetuit-o pe transport, inchiriat barca etc.
Bineinteles am fost cu cortul, iar barca inchiriata a fost cu vasle, dar chiar si cu barca cu motor, tot nu cred ca ar ajunge la 500$/saptamana de om.
Nu zic, daca se vrea, se poate cheltui si 50 milioane pe saptamana in Delta, dar ... 1000$ este exagerat...
Parerea mea!

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 24 Aug 2005, 18:00

Paul, preturile pe care le-am postat ni le-a comunicat cineva din Crisan, unul la care Adelin a fost si anul trecut. Daca cineva stie ceva variante mai rezonabile, sa bage....
Cred ca sunt si alti interesati.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 24 Aug 2005, 18:03

Mici retusuri: sa lasi masina in Tulcea sau Murighiol face cam 50.000/zi. Da eu nu le-as spune ca o las pt 2 saptamani. Nu de alta, dar sa nu le dai idei. :D

In rest, decat sa inchiriezi barca cu motor, mai bine iti cumperi un motor secondo mano, il adaptezi pe o lotca si il mai ai si alta data. Asta daca esti norocos si nu te lasa vreo componenta...

Daca totusi decideti sa mergeti, luati cu voi canistre cu benzina. Pentru motive greu de elucidat, benzina costa in Delta se calculeaza la 50.000 litru.

In fine, din informatiile mele se practica un tarif de aprox. 500.000 pt ora de mars pt o lotca cu 2-3 persoane.

Mai ganditi-va daca merita!
near the beer

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 24 Aug 2005, 18:06

Razvan.. in Crisan am fost si eu...
Si acolo sunt oameni si oameni... Din Crisan pana pe Litcos ne-a luat 500.000, de inchiriat o barca...1 milion pe saptamana. Barca cu rame, dar destul de buna pentru 4 persoane.
Daca va hotarati pentru Crisan, iti mai scriu pe privat cateva mici "secrete" si locuri care merita incercate. :wink:

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 24 Aug 2005, 18:11

costica_fishing scrie:Mici retusuri: sa lasi masina in Tulcea sau Murighiol face cam 50.000/zi. Da eu nu le-as spune ca o las pt 2 saptamani. Nu de alta, dar sa nu le dai idei. :D
Masina am lasat-o in Tulcea... Ai doua parcari cu plata, una chiar langa port (la autogara) si cealalta la un hotel in apropiere de autogara. Costa cam 5000lei/ora... Timpul il calculati si voi.
Daca prindeti loc la hotel, este mai bine, parcarea este mai bine pazita.
Biletul la cursa rapida (care pleaca la ora 13:00) costa 160000 pana la Crisan.
In rest...
Apa gasiti si la magazinul din fata pontonului (noi ne-am cumparat din Tulcea.. cam 15 litri de apa de om pe saptamana)

Scrie răspuns