Delta - un lux justificat ?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 25 Aug 2005, 14:06

Nemaipomenit! De la barcagiu ai ajuns la ghid de pescuit :shock: chiar daca pute a transpiratie si votca ieftina de nu'ti vine sa stai langa el in barca? Costurile cu un astfel de om sunt mai mari de 20 ron/zi? eu nu castig atat, nici dupa 5 ani de proiecte cu finantare europeana :lol:

Cat despre cazare, iar constat cu stupoare ca in tara p**ii se practica preturi mai mari decat cele de pe litoralul greciei, ciprului etc.

Nu mai insist asupra subiectului ca mi'e sila si cum ai spus tu, sunt destule alternative. Eu unul n'as plati niciodata un astfel de pret pentru un om cu o barca/zi si sunt convins ca de'asta acest "business" al tau, dupa cum spui, de'abia te scoate din iarna.

Ma uit de curiozitate pe site'uri cu fishing trips, adica "barcagiul + 15 hp" :lol: :lol: :lol: si vad niste preturi:

http://www.bksfishing.com.au/
http://www.hurricanefleet.com/prices.html
http://www.hawaiiwebdesign.com/kauai_fi ... arters.htm

grama v
veteran
veteran

Mesaj de grama v » 25 Aug 2005, 16:42

m-ati omorit fratilor cu preturile astea!anul trecut am sunat la uzlina la pensiunea tamarin sau cormoran, nu mai stiu sigur si vroiau 40$ de persoana pe zi.anul trecut am fost la mila 23 in octombrie la niste particulari. aveau spre cazare 3 camere cu 2 paturi la 300000lei si o camera cu 4 paturi la 600000 lei.masa era 150000 de persoana, doua mese pe zi cu meniu la alegere.am avut motor propriu de 4 cai si am inchiriat o barca de fibra de 6 pers cu 100000lei pe zi.nu am luat ghid, am avut harta si am mers la stiuca prin balti si chiar am prins!am vazut la mila 23 citeva pensiuni extra.am plecat din tulcea cu un tip cu barca lui si in 35 min eram . :wink: la mila

Armand
veteran
veteran

Mesaj de Armand » 26 Aug 2005, 08:25

Salut!
Poti sa dai si numere de telefon sau ceva date de contact de la cei la care ai stat anul trecut?
Merci mult!
Spining....Prea bun ca sa fie light...

eugend
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de eugend » 26 Aug 2005, 16:06

nici in visurile mele cele mai frumoase nu am gandit ca pot cheltui atata banet cat cu mare zgarcenie au socotit baietii. oameni buni consider ca de la delta nu poti avea pretentia de a primi servicii de n-spe stele si daca merg la pescuit nu am nevoie de servitori sa-mi aduca si pestele in tigaie.farmecul pescuitului in delta cuprinde printre altele si exersarea talentelor de cercetasi cu tot ce implica mijloacele de supravietuire.cu un cort ,o barca mica si un motor mic nu cheltuiesc mai mult de 3000000lei rol /pers. o saptamana 3 insi. cu tot cu transportul 700 km dus -intors . nu ca as fi modest dar cu banii din discutie va cumparati toate indemanarile de mai sus si petreceti o saptamana de neuitat in delta.
oricum dupa prognozele meteo facuta nu cred ca in perspectiva apropiata o sa avem unde pune cortul in delta.

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 27 Aug 2005, 17:46

eugend scrie:nici in visurile mele cele mai frumoase nu am gandit ca pot cheltui atata banet cat cu mare zgarcenie au socotit baietii. oameni buni consider ca de la delta nu poti avea pretentia de a primi servicii de n-spe stele si daca merg la pescuit nu am nevoie de servitori sa-mi aduca si pestele in tigaie.farmecul pescuitului in delta cuprinde printre altele si exersarea talentelor de cercetasi cu tot ce implica mijloacele de supravietuire.cu un cort ,o barca mica si un motor mic nu cheltuiesc mai mult de 3000000lei rol /pers. o saptamana 3 insi. cu tot cu transportul 700 km dus -intors . nu ca as fi modest dar cu banii din discutie va cumparati toate indemanarile de mai sus si petreceti o saptamana de neuitat in delta.
oricum dupa prognozele meteo facuta nu cred ca in perspectiva apropiata o sa avem unde pune cortul in delta.
Deci 3 persoane=total 9.000.000 lei...??? :shock: :shock: :shock:
Poti sa detaliezi putin?Ex.: -transport 1.500.000:3pers.=500.000.lei/ pers
-conserve+paine=100.000lei/pers
...si inca ceva, sa ti cont de preturile din anul 2005 la socoteala.
...si tine cont, ca idea nu e sa mergi in Delta, sa te simti pt o saptamana ca un boschetar, sau sa faci supravietuire.... a sta in octombrie intr-o casa modesta, cu o masa calda seara nu sunt n-spe stele, dar daca mergem in concediu, cu nevasta eu zic ca un minim de comfort ar trebui sa cautam.
Stiti, pt romani Delta inseamna cort, lotca cu vasle, mancare la ceaun si apa din Dunare... stiti de ce??!!Pentru ca inainte de '89, sub un regim comunist aceasta zona a fost vitregita si nu aveai alta alternativa! Eu nu inteleg de ce nu ne desteptam si cautam aceleasi conditii ca acu' 15-20 de ani?!...da, probabil ca din lipsa banilor, imi vor spune unii, dar nu asta e problema, ci faptul ca nici nu ne dorim ceva mai bun, mai comfortabil, ne plafonam in tipare invechite de genu:"Ba,...dar nu asta inseamna Delta","... Delta ca sa o simti, tre' sa stai la cort si sa dai la vasla...sa bei apa din Dunare..."

Oameni buni treziti-va, in felul asta si cu gandirea asta nu v-om ajunge niciodata sa o ducem mai bine!

mihaimircea
veteran
veteran

Mesaj de mihaimircea » 27 Aug 2005, 19:11

Pentru concediu de acord cu tine Adeline, dar majoritatea (probabil) merg in delta nu in concediu cu famlia ci la vanatoare de pesti cu prietenii. Si aici intervine factorul buget. Sincer mi se pare mai suportabil cortul si ceaunul decat facaletul si abstinenta pe motiv de cheltuieli "nejustificate". Si asa am inceput sa fac calcule de genu 2 beri inseamna cam o oscilanta berti fara ancora... Partea buna e ca in stilu asta mai dau si burta jos :lol:
Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.

horacleus
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de horacleus » 27 Aug 2005, 21:13

Tocmai m-am intors dupa o saptamina petrecuta in Delta, la Mila 23.Costurile mele:
-motorina aprox 2,5 mil dus intors;
-cazare 600.000/pers cu 2 mese incluse(mese cu 2 feluri+desert).Retete si preparate cum nu maninci la restaurante selecte...calcan, scrumbie, salau, crap preparate intotdeauna altfel...
-multi o sa-mi sara-n cap, da' barca de fibra cu motor de 4 CP a fost...600.000/zi CU BENZINA INCLUSA IN PRET! 8) :lol:.Suma am injumatatit-o cu 2 pescari din Bucuresti cu care m-am imprietenit.
-drumul Mila 23 dus intors 2 pers 1 mil;
-permis pt. o saptamina nu se mai face :evil: este ori 100.000/zi sau 1,1 mil permis /an.Deci 700.000.
La o rotunjire, 14-15 mil. 8 zile(7 nopti) in delta, cu apa calda permanent, curatarea si congelarea capturilor in pret.
Pe de alta parte, astea sint preturi pt.clienti fideli-mergem in acelasi loc de 5 ani, de 2 ori/an.
Apropo, nu merita sa carati la Mila 23 apa minerala sau bere.De ex. Beks la sticla 25 mii lei.
Am prins undeva la 35-40 kg stiuca intre 1 si 2,5 kg.

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 27 Aug 2005, 21:59

eugend scrie: oameni buni consider ca de la delta nu poti avea pretentia de a primi servicii de n-spe stele si daca merg la pescuit nu am nevoie de servitori sa-mi aduca si pestele in tigaie.farmecul pescuitului in delta cuprinde printre altele si exersarea talentelor de cercetasi cu tot ce implica mijloacele de supravietuire.
Eugen, am fost si eu in Delta cu cortul de cateva ori. A fost cand am stat la cort doua saptamani, in octombrie. Am avut parte si de nopti cu 4/5 grade C, de ieseam dimineata din cort afara si ne dezbracam in loc sa ne imbracam. Am prins si ploi de cate 3/4 zile, cand cadea apa oblic, aproape paralel cu solul si batea vantul din NE de tineam de corturi sa nu le smulga din pamant. Am avut si zile cu ceata de nu mai gaseam malul. Si am fost si rupt de tantzari uneori de imi venea sa plang.
Uneori am prins, alteori nu.

Insa nu intotdeauna e nevoie sa stai la cort ca sa simti ce-i Delta. Daca pescuiesti la crap, la somn si mai lasi betele peste noapte in apa, da, are sens.
Dar de data asta vrem sa mergem la stiuca. Ce rost are sa dormi in cort cand nu pescuiesti intr-un loc anume.
In plus Adelin si inca un prieten isi iau si nevestele. Poate le convingi tu sa-si exerseze talentele de cercetasi...
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 27 Aug 2005, 22:10

razvan m. scrie:...In plus Adelin si inca un prieten isi iau si nevestele. Poate le convingi tu sa-si exerseze talentele de cercetasi...
:lol: :lol: :lol:
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

eugend
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de eugend » 28 Aug 2005, 05:45

:shock: :shock: :shock:
:D :D :D

Scrie răspuns