Delta - un lux justificat ?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
grama v
veteran
veteran

Mesaj de grama v » 28 Aug 2005, 08:00

la mila 23 unde am stat la d.na valentina tel 0741312868 sau 0240546450.cind vorbiti de camera puteti sa spuneti si de barca si pina ajungeti acolo o si aveti.o varianta mai este la vechea cherhana,la firma iorom unde am inteles ca conditiile sunt mai beton si in plus au si barci pentru clientii lor .anul trecut era 150000 lei pe zi pentru barca , m-i se pare,tel0724323001.si transportul de la tulcea l-am facut cu o barca rapida de 4 persin 30 min.m-a costat 2000000lei,dar cel putin nu am mai stat 5 ore pe salupe!transport dl iulian 0745327847.sunt si variante mai ieftine , dar si mai sc :wink: umpe.

Sile
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Sile » 31 Aug 2005, 14:32

Nenea Adelin, cat sunt oamenii dispusi sa cheltuiasca sau cat isi permit sa cheltuiasca e pana la urma irelevant. Important e ca mata spui ca, citez:

"idea nu e sa mergi in Delta, sa te simti pt o saptamana ca un boschetar, sau sa faci supravietuire"
"pt romani Delta inseamna cort, lotca cu vasle, mancare la ceaun si apa din Dunare"
"ci faptul ca nici nu ne dorim ceva mai bun, mai comfortabil, ne plafonam in tipare invechite de genu:"Ba,...dar nu asta inseamna Delta","... Delta ca sa o simti, tre' sa stai la cort si sa dai la vasla...sa bei apa din Dunare..."

Acu' daca eu merg cu cortu' nu-s nici boschetar si nici nu fac supravietuire. La vasle trag foarte bine, 10km ii fac intr-o ora jumate. Ciorba (facuta de mine cu apa din Dunare) de ciortan cu somotel si ce-o mai vrea Domnu' e mai degraba o delicatesa decat mancare de supravietuire.
Asa ca nenea Adelin, eu daca vreau sa ma simt bine ma duc in Delta. Daca vreau confort ma duc in Dominicana. Da' nu ma lua in seama, sunt subiectiv findca iubesc Delta prea patimas. Oricum nu-ti face probleme, oamenii ca mata au viitor, eu n-am decat prezent. Sunt deja prea multe hoteluri si se mai fac...
Mie-mi place-n Delta!

pupu
veteran
veteran

Mesaj de pupu » 31 Aug 2005, 17:24

Neme mi-a placut....

radua
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de radua » 31 Aug 2005, 20:29

horacleus scrie:Tocmai m-am intors dupa o saptamina petrecuta in Delta, la Mila 23....Am prins undeva la 35-40 kg stiuca intre 1 si 2,5 kg.
Horacleus, ai fost cumva pe ghiolul Trei Iezere? La Mila, in acea perioda( si eu am fost tot atunci) stiuca mergea doar pe Trei Iezere sau pe Olguta. Este?

bivanus
junior
junior

Mesaj de bivanus » 31 Aug 2005, 22:14

preturi mari?veniti pe la constanta in minunata statiune mamaia sa vedeti preturi mari :shock: si ca sa intri acolo costa.mai lipseste sa puna taxa si pe iesire dar sa nu cobim... :)

cel mai aproape de delta am ajuns la ...tulcea in anul de gratie 1994 unde , pescuind impreuna cu ceilalti pustani de virsta mea de pe faleza, am prins la pluta...o cega :shock: care m-a speriat de moarte caci habar nu aveam ce e.un meserias de acolo mi-a scos-o din undita si mi-a urat sa o prind cind o creste mare (era pui, nu avea mai mult de 30 cm) :roll:
inca nu ne-am reintilnit :D

daca as avea de ales unde sa ma duc la peste as alege in zona Sinoe campingul de la Gura Portitei.A ajuns cineva pe acolo?
Criza a mai mare care acuma ne doare este criza de valoare

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 31 Aug 2005, 23:01

Sile scrie:Nenea Adelin, cat sunt oamenii dispusi sa cheltuiasca sau cat isi permit sa cheltuiasca e pana la urma irelevant. Important e ca mata spui ca, citez:

"idea nu e sa mergi in Delta, sa te simti pt o saptamana ca un boschetar, sau sa faci supravietuire"
"pt romani Delta inseamna cort, lotca cu vasle, mancare la ceaun si apa din Dunare"
"ci faptul ca nici nu ne dorim ceva mai bun, mai comfortabil, ne plafonam in tipare invechite de genu:"Ba,...dar nu asta inseamna Delta","... Delta ca sa o simti, tre' sa stai la cort si sa dai la vasla...sa bei apa din Dunare..."

Acu' daca eu merg cu cortu' nu-s nici boschetar si nici nu fac supravietuire. La vasle trag foarte bine, 10km ii fac intr-o ora jumate. Ciorba (facuta de mine cu apa din Dunare) de ciortan cu somotel si ce-o mai vrea Domnu' e mai degraba o delicatesa decat mancare de supravietuire.
Asa ca nenea Adelin, eu daca vreau sa ma simt bine ma duc in Delta. Daca vreau confort ma duc in Dominicana. Da' nu ma lua in seama, sunt subiectiv findca iubesc Delta prea patimas. Oricum nu-ti face probleme, oamenii ca mata au viitor, eu n-am decat prezent. Sunt deja prea multe hoteluri si se mai fac...
Nu ai inteles nimic mosu' din ceea ce am spus eu acolo...eu nu ii judec pe cei adevarati, care au ca pasiune iesitul in natura, la cort si le place ceea ce fac, ci din contra ii apreciez si le respect alegerea. Si mie imi place sa ies in felul acesta, deci sa sti ca nu m-am nascut in HOTEL*****, dar una e sa o faci ca asa vrei si alta e sa o faci "ca asa vrei".... cei ce se simt poate ca inteleg, chiar daca pe fata lor nu se vede.
II inteleg si pe aceia care din motive financiare, dar din prea multa dragoste pentru Delta, opteaza pentru iesiri in conditii lipsite de comfort, dar cand vad grandomani care merg in Delta cat mai sumar echipati, numai ca sa aiba ce povesti la intoarcere, pentru a castiga ADMIRATIA prietenilor FRIGUROSI, simt ca ma aprind.....si cand vad ca se si strang ciorchine de admiratori cu gurile cascate in jurul lor explodez! :oops: ....iar cand ii aud ce la ieftinie s-au scos, ma dezintegrez... :lol:

...intelegi tu nenea Sile?! :roll:

Nick
veteran
veteran

Mesaj de Nick » 31 Aug 2005, 23:12

Vad ca lumea face calcule peste calcule,eu in vara asta am folosit ambele variante.Am fost cu prietenii din Iasi cu cortul la Crisan o saptamana cu costuri reduse.Ptr mine e o desfatare sa ies la 5 dim si sa ma apuc in sec urmatoare de pesc.Costurile au fost reduse si nu am ales optiunea asta din motive financiare dar prefer o anumita independenta pe care mi-o confera cortul.Si acum o sapt am fost la Sfantu-gheorghe cu sotia(la "mare" )asa ca pot sa detailez cheltuielile de acolo.Eu vb de cheltuielile din Tulcea:
-cursa rapida 250000
-cazare cu 2 mese pe zi,preparate din peste cum numai ei stiu sa le faca-500000
Am stat 6 zile-deci 3500000.Barcile cu vasle erau 200000-250000 ziua.
http://www.easteam.ro
Pestii nu citesc carti!

horacleus
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de horacleus » 01 Sep 2005, 08:22

Este, Radua! :D 8) :wink:

Sile
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Sile » 01 Sep 2005, 09:06

Zici mata Adeline ca n-am inteles nimic. Se prea poate.
Uite ca sa-mi mai clarific ideile raspunde la o intrebare: Iti place-n Delta?

Eu d-aia zic ca daca-ti place cu adevarat e irelevant cat cheltuiesti. Intinde-te cat te tine plapuma si-o sa fie bine. Inca.
Daca cuiva ii place sa stea la cort doar ca sa impresioneze ce treaba ai mata? Inseamna ca-i place mai mult sa impresioneze decat Delta.

Si-apoi sti mata mai bine decat mine. Preturile le strica nu doar ofertantii (de servicii) ci si cererea.
Mie-mi place-n Delta!

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 01 Sep 2005, 11:22

Adelin scrie: Deci 3 persoane=total 9.000.000 lei...??? :shock: :shock: :shock:
O saptamana in Delta cu sotia, ne-a costat in jur de 5 milioane lei... Hai sa zic 6, dar e deja exagerat.
Cel mai mult, cum am mai zis, a costat transportul (in care am inclus si inchirierea barcii) Deci, nu este chiar asa de speriat sa mergi o saptamana in Delta.

Revin... si n-am murit nici de foame si nici de sete.... ba, ne-a mai ramas si apa si mancare destul de multa.

Scrie răspuns