De ce asociatii non AJVPS - ???

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 16 Dec 2007, 20:42

ovidiu14 scrie:vreun aspect pozitiv gasim miky?!!
sigur ca da Ovidiu,... acestea nu pot fi negate,... dar nici nu rezolva problemele
ele insa sunt mult mai bine puse in valoare atunci cand initiativele vin in completarea obligatiilor statului, nu in locul acestor obligatii... si efectele pot fi mai mari atunci,... si mai durabile...
io nu am negat aspectele pozitive ci am vrut sa le semnalez si pe cele negative,... ca in foarte multe cazuri, exista 2 taisuri, si e bine sa vedem care parte taie mai adanc si mai nereparabil ?!
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

pityu
veteran
veteran

De ce asociatii non ajvps?

Mesaj de pityu » 16 Dec 2007, 23:01

adiwolf a scris: "...da ovidiu,generalizez pt ca nu vad pe nimeni sa miste ceva in sensul asta. "
Scuza-ma Adi, dar de-acolo unde esti tu, nu vei vedea niciodata o panorama asupra tuturor asociatiilor de pescari, ca sa te poti pronunta intotdeauna la modul general. Da - daca ai fi sa zicem ... presedintele ANPA, sa ai in subordine salariati care sa-ti intocmeasca rapoarte complete despre realizarile tuturor asociatiilor din tara, atunci ash mai zice, desi chiar si atunci s-ar putea intampla ca acele rapoarte sa nu oglindeasca intocmai realitatea din teren.
Asadar ... sunt deacord cu Ovidiu 14, cand iti mai "taie un pic" din "lungimea nasului" si din elanul de "generalizare exagerata" !
Inca odata - scuza-ma pentru aceste ghilimele, dar ar trebui sa o lasi mai moale cu generalizarile, ca nu esti tu in masura sa dai asemenea vedicte :!:

adiwolf
veteran
veteran

Re: De ce asociatii non ajvps?

Mesaj de adiwolf » 17 Dec 2007, 18:21

pityu scrie:adiwolf a scris: "...da ovidiu,generalizez pt ca nu vad pe nimeni sa miste ceva in sensul asta. "
Scuza-ma Adi, dar de-acolo unde esti tu, nu vei vedea niciodata o panorama asupra tuturor asociatiilor de pescari, ca sa te poti pronunta intotdeauna la modul general. Da - daca ai fi sa zicem ... presedintele ANPA, sa ai in subordine salariati care sa-ti intocmeasca rapoarte complete despre realizarile tuturor asociatiilor din tara, atunci ash mai zice, desi chiar si atunci s-ar putea intampla ca acele rapoarte sa nu oglindeasca intocmai realitatea din teren.
Asadar ... sunt deacord cu Ovidiu 14, cand iti mai "taie un pic" din "lungimea nasului" si din elanul de "generalizare exagerata" !
Inca odata - scuza-ma pentru aceste ghilimele, dar ar trebui sa o lasi mai moale cu generalizarile, ca nu esti tu in masura sa dai asemenea vedicte :!:
pityu,

de acolo de unde sunt eu,imi permit sa generalizez deoarece eu nu emit verdicte,imi expun pe un forum de discutii propia-mi parere.
asadar,te rog f mult sa iti revizuiesti limbajul chiar daca ai pus tu ghilimelele ,tot aia este.( e ca si cum mi-ai trage o palma si dupa aia te-ai scuza ca,ti-a scapat :? )
nu vreau sa mai creez un conflict ,tocmai acuma in prag de sarbatori,insa te rog f mult sa iti recitesti postarile si afirmatiile de acuma 1 an si apoi fa afirmatii despre "lungimea nasului".

scuze la toti pt acest off topic :oops:
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 18 Dec 2007, 17:09

vine iarna...hop si cearta...hai mah ce naiba...nu mai vb nimik...nici unu despre vreo pescuiala planificata pt la anu....un vobler nou iesit ...care sa faca si clatite cu dulceatza....
@miky...miky tot respectu...tot ce scri este dureros de adevarat..(pt uni)
dar nu ai mai facut si tu o musca ceva...sa ne incantzi privirea....
@tavi...mai baga si tu o gluma de aia...sa ma prapad de ras la calculator..
@restul forumului...lustruitiva ancorele si sculele...am o presimtirre k va veni un an foarte solicitabt :wink:

gene3004
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gene3004 » 18 Dec 2007, 17:26

@miky : faci muste? :o
da-mi te rog un link sa vad si eu cateva facute de tine.as vrea sa imi fac si eu cateva...si inca sunt in cautare de informatii si materiale. multumesc
sorry de offtopic.

pityu
veteran
veteran

De ce asociatii non ajvps?

Mesaj de pityu » 19 Dec 2007, 00:19

Degeaba te superi Adi, dar asta e adevarul :!: Prea te iei de toata lumea (a se citi asociatiile private) fara sa fi in tema cu ce face sau nu face fiecare. Crezi ca suntem obligati sa-ti dam tie raportul pe forum ca ce am facut si ce nu am facut :?:
Daca chiar te intereseaza, te invit sa iei parte la Adunarea Generala de la inceputul anului, unde vei avea sansa sa iei la cunostiinta de toate realizarile si nerealizarile asociatiei. Dupa ce ai parcurs astfel majoritatea sociatiilor private, ai putea sa-ti faci o idee cat de cat despre ceea ce se intampla in viata acestora. Altminteri toate (dar absolut toate postarile tale prin care ataci fara dovezi aceste asociatii), sunt nefondate si rauvoitoare. In asemenea conditii sa nu te astepti sa-ti trimit felicitari :!:
Fiecare stie ce se intampla in asociatia sa si are dreptul sa ia cuvantul, sa vina cu propuneri, sa ceara socoteala pentru lucrurile care le considera ne la locul lor, etc., etc. Am spu-o de "n" ori si o mai repet (numai rauvoitorii nu vor sa inteleaga!) - intr-o asociatie adevarata, toti suntem la fel de asociati. Nu e nici unul mai ... "asociat decat celalalt". Azi sunt eu presedinte, maine e altul si nici nu conteaza de fapt cine e presedinte, pentru ca urmarim cu totii acelasi statut, cu obiectivele si scopurile declarate si aprobate in instanta. Iarasi am mai spus ca in conditiile actuale, cand oricine are dreptul la libera asociere, nici nu mai are rost sa critici o asociatie sau alta. Cea mai buna critica este sa ii lasi cu marfa-n soare, daca te supara. Te duci 3m mai incolo, iti iei doi prieteni si-ti faci o alta asociatie, cu care ii vei da gata (ii vei falimenta pe ... fostii). E atat de simplu :!:
Nu va inteleg de loc ce aveti cu asociatiile private :!: Daca nu va plac, nu va mai duceti la ele :!: Cine va mai obliga :?:
Uite ca vine acuma si "neobligativitatea asocierii". Ai de gand si dupa asta sa te tot iei de aceste asociatii ?

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 19 Dec 2007, 06:31

pityu scrie: Nu va inteleg de loc ce aveti cu asociatiile private :!: Daca nu va plac, nu va mai duceti la ele :!: Cine va mai obliga :?:
Uite ca vine acuma si "neobligativitatea asocierii". Ai de gand si dupa asta sa te tot iei de aceste asociatii ?
Probabil cind va exista loc pe apele publice si pentru pescarul neasociat atacurile la adresa asociatiilor vor diminua. (Cred ca vor aparea si noi forme de asociere ale pescarilor, altele decit asociatiile actuale.)

Acum insa trebuie sa intelegi ca in fata unor oameni care pretind ca reprezinta interesele a mii sau zeci de mii de pescari, cei liberi de asociatie trebuie sa-si manifeste prezenta. Care prezenta poate fi pusa sub semnul intrebarii cita vreme o lege (sau mai bine zis un ordin al ministrului) i-a obligat pe toti sa se asocieze.

Pe de alta parte nu am vazut asociatie care sa-si faca publice nerealizarile. La toate asociatiile numai lapte si miere (deh ... stiinta de a-ti vinde marfa!) ca te intrebi ce dracu nu le convine contestatarilor !

Cel putin eu m-am saturat de prezentari "meseriase" a activitatii remarcabile a diverselor entitati. Sper ca prin libertatea asocierii sa vad si fapte in teren ... adica pe apele publice !

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 19 Dec 2007, 07:44

Ioan S. scrie:Probabil cind va exista loc pe apele publice si pentru pescarul neasociat atacurile la adresa asociatiilor vor diminua. (Cred ca vor aparea si noi forme de asociere ale pescarilor, altele decit asociatiile actuale.)
Nu zice nimeni ca asociatiile nu trebuie atacate de nici un fel. Dar sa o faca cu argumente si la concret, nu in dorul lelii, ca a vazut el la doua asociatii cum merg lucrurile si deja arunca praf in ochi tuturor: n-ati facut nimic, sunteti nashpa toti!
(au si aparut acele noi forme de asociere: la Cluj exista, din 06.12.2007 Clubul sportiv Aqua Fishing Club, creeat pentru a se ocupa de problemele competitionale)
Pe de alta parte nu am vazut asociatie care sa-si faca publice nerealizarile
Poate ca majoritatea nici nu au nerealizari. Au plecat de la drum de la zero, dorindu-si sa faca cat mai mult. Ceea ce au facut sunt realizari. Atat!

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 19 Dec 2007, 20:17

Ioan S. scrie:[...]
Pe de alta parte nu am vazut asociatie care sa-si faca publice nerealizarile. La toate asociatiile numai lapte si miere (deh ... stiinta de a-ti vinde marfa!) ca te intrebi ce dracu nu le convine contestatarilor !

Cel putin eu m-am saturat de prezentari "meseriase" a activitatii remarcabile a diverselor entitati. Sper ca prin libertatea asocierii sa vad si fapte in teren ... adica pe apele publice !

back. :roll:
Nea Nelu, cu tot respectul vorbesti fara sa stii despre ce-i vorba.
Si anume cam ce "fapte in teren" ti-ai dori dumneata? ridici mingea la fileu fara sa spui nimic, de fapt. bagi tot felul de comparatii si parabole cu sistemul sindicalist sau alte chestii.
si eu m-am saturat sa dau explicatii, e de-ajuns. cand o sa merite explicatii cineva am sa le dau. pana atunci o pauza mica de tigare si una mare de pescuiala. punct.
"trebuie sa-si manifeste prezenta"? e ori mistocareala ori naivitate, parol. in ce fel? prin lamentari? acuze? alte forme libere de exprimare?
miky scrie:[...]
io nu am negat aspectele pozitive ci am vrut sa le semnalez si pe cele negative,... ca in foarte multe cazuri, exista 2 taisuri, si e bine sa vedem care parte taie mai adanc si mai nereparabil ?!
frumos, laudabil, admirabil.
aplauze.
si eu pot gasi o mie de probleme in parlament, pe strada, in institutiile publice sau aiurea. si? sa spunem ca ridic problema, bun. si?
ne pricepem bine cum am zis: carcoteala, lamentari, acuze.
solutii, domnilor? am rabdare de ceva timp, mai astept inca.
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 19 Dec 2007, 23:58

leba scrie: ne pricepem bine cum am zis: carcoteala, lamentari, acuze.
solutii, domnilor? am rabdare de ceva timp, mai astept inca.
Ai dreptate, lamentarile nu sunt bune,… chiar m-am intors pe topicul asta inapoi sa le caut sa le postez sa iti arat cine se lamenteaza aici, si surpriza :D : am gasit foarte putine, in comparatie cu alte topicuri, au fost cateva mai nevinovate, nici nu are rost sa le reamintim, mai mult au fost invocate lamentarile, ca si posibil deznodamant de catre cei carora le e teama ca pana la urma discutia chiar ar putea iesi constructiva, si vorba lu’ Teodor, sa sara la nivelul urmator…
Carcotelile sunt bune, critica impinge lucrurile inainte mai des decat laudele…. Ce ar insemna numa’ sa ne laudam intruna noi pe noi, noi pe ceilalti, si tot asa,… plin de atitudini civice frumoase, fapte bune, spirite nobile, constiinte adevarate,… o sa ajungem sa credem ca de fapt ii bine si frumos, chiar perfect, in atata armonie,…si ca suntem fericiti,… ori mi se pare ca nu suntem, pe partea cu pescuitul, nici unii si nici ceilalti,..
Acuzele, nu sunt bune daca persistam in a le indrepta noi impotriva noastra,…
a ne arata cu degetul tot timpul unii pe altii, e in asentimentul celor care au creeat si se folosesc de situatia asta,… am putea sa facem efortul macar sa nu le mai dam satisfactia asta,… daca insa acuzele capata o directie si se indreapta nu neaparat catre vinovati ci catre cauza care mentine situatia asta,… atunci ii bine… inseamna ca am putea progresa…
Solutii n-o sa-ti ofere nimeni pe tava, daca astepti vreun Mafalda care sa vina si sa le expuna aici ca un oracol…
Dar sa fim rationali, si din discutii sa identificam care-s cauzele care trebe schimbate ca sa produca efectele pe care le dorim, asta am putea…
Iar una din principalele cauze, si cu care trebuie inceput, sigur ii cadrul legal care-i stramb si nu ne avantajeaza acum nici pe pescari si cred eu nici pe asociatii, dar cel mai mult dezavantajeaza apele si pestii… deci acolo trebe umblat, acolo trebe schimbat,…
Dar inainte de a ne intreba cum se poate face, ar trebui sa stim ce vrem sa fie pus in loc… Nu ce si pe unde s-ar putea incerca sa schimbam ceva, sau cat de greu si imposibil ii, ci Care-i pozitia noastra vizavi de toate aspectele tangente cu pescuitul sportiv…
sunt sigur ca pe forum aici sunt useri, care nu degeaba se bucura de respectul majoritatii, si care ar putea aduce multe lucruri utile in discutia asta, daca ea s-ar pastra in termeni constructivi, si cred ca n-ar ezita sa o faca, dar prezenta lor este rara tocmai datorita tonurilor si termenilor belicosi in care s-au desfasurat pana acum orice astfel de discutii, care mai devreme sau mai tarziu au ajuns sa fie o balacareala generala…
a incadra si discutia asta in aceeasi categorie, inainte de vreme, … asta inseamna LAMENTARE…
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

Scrie răspuns