leba scrie:
ne pricepem bine cum am zis: carcoteala, lamentari, acuze.
solutii, domnilor? am rabdare de ceva timp, mai astept inca.
Ai dreptate,
lamentarile nu sunt bune,… chiar m-am intors pe topicul asta inapoi sa le caut sa le postez sa iti arat cine se lamenteaza aici, si surpriza

: am gasit foarte putine, in comparatie cu alte topicuri, au fost cateva mai nevinovate, nici nu are rost sa le reamintim, mai mult au fost invocate lamentarile, ca si posibil deznodamant de catre cei carora le e teama ca pana la urma discutia chiar ar putea iesi constructiva, si vorba lu’ Teodor, sa sara la nivelul urmator…
Carcotelile sunt bune, critica impinge lucrurile inainte mai des decat laudele…. Ce ar insemna numa’ sa ne laudam intruna noi pe noi, noi pe ceilalti, si tot asa,… plin de atitudini civice frumoase, fapte bune, spirite nobile, constiinte adevarate,… o sa ajungem sa credem ca de fapt ii bine si frumos, chiar perfect, in atata armonie,…si ca suntem fericiti,… ori mi se pare ca nu suntem, pe partea cu pescuitul, nici unii si nici ceilalti,..
Acuzele, nu sunt bune daca persistam in a le indrepta noi impotriva noastra,…
a ne arata cu degetul tot timpul unii pe altii, e in asentimentul celor care au creeat si se folosesc de situatia asta,… am putea sa facem efortul macar sa nu le mai dam satisfactia asta,… daca insa acuzele capata o directie si se indreapta nu neaparat catre vinovati ci catre cauza care mentine situatia asta,… atunci ii bine… inseamna ca am putea progresa…
Solutii n-o sa-ti ofere nimeni pe tava, daca astepti vreun Mafalda care sa vina si sa le expuna aici ca un oracol…
Dar sa fim rationali, si din discutii sa identificam care-s cauzele care trebe schimbate ca sa produca efectele pe care le dorim, asta am putea…
Iar una din principalele cauze, si cu care trebuie inceput, sigur ii cadrul legal care-i stramb si nu ne avantajeaza acum nici pe pescari si cred eu nici pe asociatii, dar cel mai mult dezavantajeaza apele si pestii… deci acolo trebe umblat, acolo trebe schimbat,…
Dar inainte de a ne intreba cum se poate face, ar trebui sa stim ce vrem sa fie pus in loc… Nu ce si pe unde s-ar putea incerca sa schimbam ceva, sau cat de greu si imposibil ii, ci Care-i pozitia noastra vizavi de toate aspectele tangente cu pescuitul sportiv…
sunt sigur ca pe forum aici sunt useri, care nu degeaba se bucura de respectul majoritatii, si care ar putea aduce multe lucruri utile in discutia asta, daca ea s-ar pastra in termeni constructivi, si cred ca n-ar ezita sa o faca, dar prezenta lor este rara tocmai datorita tonurilor si termenilor belicosi in care s-au desfasurat pana acum orice astfel de discutii, care mai devreme sau mai tarziu au ajuns sa fie o balacareala generala…
a incadra si discutia asta in aceeasi categorie, inainte de vreme, … asta inseamna
LAMENTARE…