Ioan S. scrie:leba scrie: solutii, domnilor? am rabdare de ceva timp, mai astept inca.
O fi ea asocierea obligatorie ... dar inca nu s-a (re)inventat sistemul in care nemultumirea sa nu poata fi facuta publica. Chiar daca unii cred ca au gasit solutia miraculoasa - asocierea - uite ca nu toti inghit asa ceva.
Aici este prima buba ... inclin sa cred ca la infiintarea unor asociatii (poate nu toate) problema cu asocierea a fost luata in calcul la "conditii legislative favorabile". E greu sa renunti acum la asa ceva ... sa fii de acord ca asocierea trebuie sa fie libera este acceptabil doar la nivel declarativ, in fapt (cu o singura exceptie) nu vad asociatii care sa-si afirme pozitia in acesta problema intr-o adresa oficiala.
Sa trecem la nerealizari ... dar de data asta intreb nu afirm ... voi unde ati incadra o asociatie care are delegare de gestiune pentru apele dintr-un judet si sunt zeci de km de apa publica in acel judet pe care nici un membru al asociatiei nu l-a vazut (nici macar in timpul liber cind pescuia) timp de un an de zile ?
Sa admitem insa ca nu este cazul si apele au fost vazute de cel putin un membru al gestionarului delegat macar o data intr-un an de zile. Asa ca gestionarul delegat si-a luat treaba in serios si a inceput activitatea de gestionare durabila a apelor pe care are contract cu statul.
Si aici din nou intreb care si in cite locuri din tara (pe ape colinare si de ses) ati vazut vreo modificare care sa ateste asta ? Adica sa spunem un KM de riu pe care malul sa fie curat, pe care sa nu se braconeze etc.?
Presupun ca asociatiile au inceput sa-si ia in serios rolul de gestionar delegat ... sau nu ?
este ultima oara cand gasesc de cuviinta sa-ti raspund, ca la gradinita, pe pozitii. (cu exceptia cazului cand ma(ne) ofensezi in mod direct).
1. nu ti-a zis nimeni sa taci din gura ci doar ca nu meriti un raspuns;
2. nu consider asocierea o solutie miraculoasa, dimpotriva;
3. spui ca nu vezi asociatii sa-si exprime pozitia oficiala in sustinerea neasocierii. spune-mi, te rog:
unde ai cautat? concret. pe forumuri? s-avem pardon, nu ai cautat bine, mai sapa putin. am facut o scrisorica la guvern in sensul asta, mi se pare mie sau ai semnat si mata la LH?
4. unde ne incadram? nu-mi place sa ma laud dar vreau sa cred ca am facut ceva pentru membrii nostrii. incepind de la faptul ca am eliberat
permisul de pescuit, permis pe care "dincolo" sunt foarte multi pe care nu l-au vazut nici macar cum arata. in rest, am mai miscat cate ceva pe ici colo.
5. ia zi: pe benzina cui ar trebui sa mergem sa "vedem" fiecare km de apa? pe a membrilor? care? stii in ce cadru legal poti sa-nfunzi un braconier? cauta pe google, ai sa-ti dai seama ca suntem legati la maini. stii cumva cine si de cate ori a sesizat inspectorul piscicol si politia? nu. atunci de ce vorbesti despre noi?
6. daca vrei un km de rau curat (aproximativ, dupa noi au aparut din nou gunoaie mergi te rog la Bosia, de la insula pana la podul Sculeni. Daca-ti place sa stii ca e (si) meritul nostru.
Nea Nelu, te rog frumos pentru ultima oara: cand te exprimi incearca sa fii echidistant, nu-ti varsa frustrarile pe unii despre care, recunoaste: stii prea putin ca sa-i judeci.
Carcotelile, criticile sunt bune dar acuzatiile ar trebui sa aiba ceva in spate, mai precis
argumente.