De ce asociatii non AJVPS - ???

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 20 Dec 2007, 06:54

leba scrie: solutii, domnilor? am rabdare de ceva timp, mai astept inca.
O fi ea asocierea obligatorie ... dar inca nu s-a (re)inventat sistemul in care nemultumirea sa nu poata fi facuta publica. Chiar daca unii cred ca au gasit solutia miraculoasa - asocierea - uite ca nu toti inghit asa ceva.
Aici este prima buba ... inclin sa cred ca la infiintarea unor asociatii (poate nu toate) problema cu asocierea a fost luata in calcul la "conditii legislative favorabile". E greu sa renunti acum la asa ceva ... sa fii de acord ca asocierea trebuie sa fie libera este acceptabil doar la nivel declarativ, in fapt (cu o singura exceptie) nu vad asociatii care sa-si afirme pozitia in acesta problema intr-o adresa oficiala.

Sa trecem la nerealizari ... dar de data asta intreb nu afirm ... voi unde ati incadra o asociatie care are delegare de gestiune pentru apele dintr-un judet si sunt zeci de km de apa publica in acel judet pe care nici un membru al asociatiei nu l-a vazut (nici macar in timpul liber cind pescuia) timp de un an de zile ?
Sa admitem insa ca nu este cazul si apele au fost vazute de cel putin un membru al gestionarului delegat macar o data intr-un an de zile. Asa ca gestionarul delegat si-a luat treaba in serios si a inceput activitatea de gestionare durabila a apelor pe care are contract cu statul.
Si aici din nou intreb care si in cite locuri din tara (pe ape colinare si de ses) ati vazut vreo modificare care sa ateste asta ? Adica sa spunem un KM de riu pe care malul sa fie curat, pe care sa nu se braconeze etc.?
Presupun ca asociatiile au inceput sa-si ia in serios rolul de gestionar delegat ... sau nu ?

Teodor
veteran
veteran

Mesaj de Teodor » 20 Dec 2007, 13:32

@Nelu,
pui in practica "Repetio mater studiorum est" ? :)

V-ati invirtit in jurul "diamantului" si acum il priviti din acelasi punct. Ce ar fi sa-l ridicam si sa-i vedem toate fatetele ?

Pina una alta, in ultimii 18 anii statul a dovedit nu numai ca este cel mai prost gestionar dar si ca interesele minoritatilor au fost puse inaintea majoritatii.

Va duceti aminte de popularea cu sturion facuta cu tam-tam ?
Sa revedem firul evenimetelor (am sa folosesc citate ca e mai simplu):
In anul 2004, Romania ocupa locul trei in lume la exportul de caviar, dupa Iran si Rusia.
xxx and Wildlife Service (FWS) este agentia americana care, incepand cu data de 28 octombrie 2005, a suspendat importul de icre negre si sturioni proveniti din Romania.
( Sursa )
„Aceste specii de peÅŸte au cunoscut un regres din cauza capturilor necontrolate făcute în ultimii ani. Vrem să populăm Dunărea ÅŸi, în acest sens, vom deversa 100.000 de exemplare de sturion, le vom identifica cu dispozitive pentru a urmări evoluÅ£ia lor în habitatul naturalâ€
"Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba." - Shakespeare

ovidiu14
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu14 » 20 Dec 2007, 14:28

IoanS
ma vad nevoit sa te contrazic putin
in unele aspecte doar si cel mai bine hai doar in unul sa nu zici ca sunt rau
nu ai vazut nici o asociatie care sa puncteze oficial chestia cu neobligativitatea asocierii

poate te mai uiti o data peste postarile din aces forum si vei descoperi ca nu ai dreptate
evident ca iti voi da exemplul APR
nu iti voi spune nici ca am fost primii sau ultimii , asa cum e plin forumul de "relatari" cu primii"
dar in discutia de la Ministerul Agriculturii ,APR a facut acest demers
e suficient ?
si ca sa vezi ca pe APR nu -i supara neobligativitatea de care vorbeam
poti sa urmaresti ca asa cum am fost acuzati nu o data suntem exclusivisti
si prefer exclusivisti decat vanzatori de permise
suficient ?
poate ca iti vei schimba putin optica acum si vei incerca si tu sa fii punctual in discutii si sa nu folosesti o singura oala pentru toata lumea

btw
vom ramane exclusivisti ca APR si la fel deexclusivisti si ca , , CLUB SPORTIV AL PESCARILOR DE RAPITORI.

sarbatori fericite
si fire zbuciumate :)
Clubul Sportiv al Pescarilor de Rapitori
Imagine

Daca accepti orice , asteapta-te la orice ! 14

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 20 Dec 2007, 15:20

Ioan S. scrie:
leba scrie: solutii, domnilor? am rabdare de ceva timp, mai astept inca.
O fi ea asocierea obligatorie ... dar inca nu s-a (re)inventat sistemul in care nemultumirea sa nu poata fi facuta publica. Chiar daca unii cred ca au gasit solutia miraculoasa - asocierea - uite ca nu toti inghit asa ceva.
Aici este prima buba ... inclin sa cred ca la infiintarea unor asociatii (poate nu toate) problema cu asocierea a fost luata in calcul la "conditii legislative favorabile". E greu sa renunti acum la asa ceva ... sa fii de acord ca asocierea trebuie sa fie libera este acceptabil doar la nivel declarativ, in fapt (cu o singura exceptie) nu vad asociatii care sa-si afirme pozitia in acesta problema intr-o adresa oficiala.

Sa trecem la nerealizari ... dar de data asta intreb nu afirm ... voi unde ati incadra o asociatie care are delegare de gestiune pentru apele dintr-un judet si sunt zeci de km de apa publica in acel judet pe care nici un membru al asociatiei nu l-a vazut (nici macar in timpul liber cind pescuia) timp de un an de zile ?
Sa admitem insa ca nu este cazul si apele au fost vazute de cel putin un membru al gestionarului delegat macar o data intr-un an de zile. Asa ca gestionarul delegat si-a luat treaba in serios si a inceput activitatea de gestionare durabila a apelor pe care are contract cu statul.
Si aici din nou intreb care si in cite locuri din tara (pe ape colinare si de ses) ati vazut vreo modificare care sa ateste asta ? Adica sa spunem un KM de riu pe care malul sa fie curat, pe care sa nu se braconeze etc.?
Presupun ca asociatiile au inceput sa-si ia in serios rolul de gestionar delegat ... sau nu ?
este ultima oara cand gasesc de cuviinta sa-ti raspund, ca la gradinita, pe pozitii. (cu exceptia cazului cand ma(ne) ofensezi in mod direct).
1. nu ti-a zis nimeni sa taci din gura ci doar ca nu meriti un raspuns;
2. nu consider asocierea o solutie miraculoasa, dimpotriva;
3. spui ca nu vezi asociatii sa-si exprime pozitia oficiala in sustinerea neasocierii. spune-mi, te rog: unde ai cautat? concret. pe forumuri? s-avem pardon, nu ai cautat bine, mai sapa putin. am facut o scrisorica la guvern in sensul asta, mi se pare mie sau ai semnat si mata la LH?
4. unde ne incadram? nu-mi place sa ma laud dar vreau sa cred ca am facut ceva pentru membrii nostrii. incepind de la faptul ca am eliberat permisul de pescuit, permis pe care "dincolo" sunt foarte multi pe care nu l-au vazut nici macar cum arata. in rest, am mai miscat cate ceva pe ici colo.
5. ia zi: pe benzina cui ar trebui sa mergem sa "vedem" fiecare km de apa? pe a membrilor? care? stii in ce cadru legal poti sa-nfunzi un braconier? cauta pe google, ai sa-ti dai seama ca suntem legati la maini. stii cumva cine si de cate ori a sesizat inspectorul piscicol si politia? nu. atunci de ce vorbesti despre noi?
6. daca vrei un km de rau curat (aproximativ, dupa noi au aparut din nou gunoaie mergi te rog la Bosia, de la insula pana la podul Sculeni. Daca-ti place sa stii ca e (si) meritul nostru.
Nea Nelu, te rog frumos pentru ultima oara: cand te exprimi incearca sa fii echidistant, nu-ti varsa frustrarile pe unii despre care, recunoaste: stii prea putin ca sa-i judeci.
Carcotelile, criticile sunt bune dar acuzatiile ar trebui sa aiba ceva in spate, mai precis argumente.
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

Rambo
senior
senior

Mesaj de Rambo » 22 Dec 2007, 18:28

Uite un argument bun contraAJPS...scurt si la obiect...AJPS-urile is condus de "grasi" cu buzunaru gros care nu fac nimic pentru ape si singurul lor scop e sa se imbogateasca.Cei care au infiintat asociatiile astea "non-AJPS" cred ca le-au facut cu scopul de a schimba situatia in ceea ce priveste pescuitul sporti si cred ca sunt oameni cu mai multa determinare si ambitie de a realiza ceva...

pityu
veteran
veteran

De ce asociatii non ajvps?

Mesaj de pityu » 23 Dec 2007, 01:06

Suntem putin pe langa topic, dar tuturor celor care sunt impotriva asociatiilor, le-as pune o singura intrebare:
- Daca noi (asociatiile) suntem de acord cu neobligativitatea asocierii, ce aveti voi impotriva noastra ... si de ce ?

gigi 2007
senior
senior

Mesaj de gigi 2007 » 23 Dec 2007, 01:10

rambo a scris

[Uite un argument bun contraAJPS...scurt si la obiect...AJPS-urile is condus de "grasi" cu buzunaru gros care nu fac nimic pentru ape si singurul lor scop e sa se imbogateasca.Cei care au infiintat asociatiile astea "non-AJPS" cred ca le-au facut cu scopul de a schimba situatia in ceea ce priveste pescuitul sporti si cred ca sunt oameni cu mai multa determinare si ambitie de a realiza ceva...
]

da, ce sa zic ?...foarte profund...pai tu daca esti sef asociatie lucrezi pe salariu minim pe economie ???? eu cred ca ar trebui sa te dedici acestei activitati si sa fi platit pe masura muncii depuse, trebuie sa traiesti din ceva si administratorul meu de bloc a mai luat 6 asociatii , munceste mai mult castiga mai mult,
- tu daca vrei sa spui ca o sa muncesti pe 2 lei atunci asa va fi si rezultatul!
- de undeva trebuie sa traiesti ! daca ai salariu din alta parte rezultatul e ca neglijezi partea de final a mesajului in care vorbesti de ambitia de a realiza ceva ...scopul de a schimba situatia s.m.d
- munca facuta in asociatie in mod profesionist trebuie platita ,dupa munca depusa si marimea asociatiei , altfel degeaba , doar idealuri si vorbe mari!!!!
- daca nu exista profesionisti in randul membrilor ei trebuie angajati ,vorbim de o asociatie mare si serioasa!!!

[/quote]

pityu
veteran
veteran

Mesaj de pityu » 23 Dec 2007, 01:31

Mai Gigi draga ! Imi pare rau ca trebuie sa-ti spun franc in fata, dar voi care vorbiti asa, nu aveti nici cel mai mic habar ce inseamna de fapt o asociatie. Voi stiti doar afaceri si ca trebuie sa profitati. Asociatiile sunt ONG-uri, adica organizatii non-profit :!:

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 23 Dec 2007, 08:19

pityu scrie:Suntem putin pe langa topic, dar tuturor celor care sunt impotriva asociatiilor, le-as pune o singura intrebare:
- Daca noi (asociatiile) suntem de acord cu neobligativitatea asocierii, ce aveti voi impotriva noastra ... si de ce ?
Pai hai sa vedem ...
Trece anul, imi trebuie alt permis de pescuit (pentru anul 2008)!
Precizez ca eu la AJVPS Iasi nu ma mai duc ... mai bine ma las de pescuit decit sa le mai trec pragul !
Pe de alta parte nici parerea personala despre asociatii nu mi-o schimb (peste noapte) ... si nici nu ezit sa mi-o exprim !
Voi merge la cealalta asociatie din Iasi ... unde intentionez se le respect regulile "casei" (nu ma intereseaza drepturile de a-mi expune vreun punct de vedere contrar "politicii" oficiale a asociatiei).
Insa ... si nu mai e mult pina vom vedea ... o metoda de a reduce nemultimirile pescarilor fata de asociatii ar fi ca nemultumitii sa nu mai fie pescari ! (Lucru de altfel de inteles avind in vedere ca o asociatie cheltuieste timp si bani pentru o imagine publica ... si vine unul de-alde mine sa atenteze la imagine prin insinuari ca nu ar fi indeplinit in totalitate contractul cu statul.)

Altfel spus s-a incalcat un drept (cel la libera asociere) si sunt create premisele incalcarii dreptului la libera exprimare ...
Nu este vina asociatiilor ... dar sa vedem ce va urma .

Pina atunci ...
SARBATORI FERICITE !

gigi 2007
senior
senior

Mesaj de gigi 2007 » 23 Dec 2007, 11:03

- pityu draga ,ONG o inseamna asociatie nonprofit , dar nu nonsalariu,
daca asociatia e mica e clar ca nu poate sa-si permita salarii ,dar nici nu poate fi pe tot terenul...ca e mica , n-are cum ,chiar daca inima e mare..
- eu vorbeam de o asociatie mare , adevarata cu profesionisti si care vrea sa faca ceva profesionist cum nu s-a mai vazut pana acum nici macar la ajvps ...asa cum se tot vorbeste pe acest forum..ca vom face si vom drege..dar membrii sunt ori zidari, ori brutari ori comercianti.etc..fara nici un profesionist.
- profesionistul trebuie cautat , chemat sa faca treaba , sa ne spuna ce stie si noi sa-l ajutam , dar asta nu se face gratis
- ONG egal profit zero , nu salarii zero ,deci banii trebuie cheltuiti , poate nu toata lumea stia ,precum vad eu si cum unii tot explica membrilor...
- fara bani , idealurile raman doar vise..de asta trebuie sa fim multi intr-o asociatie!!!!

Scrie răspuns