un topic in care as vrea sa adunam toate sfaturile de genul asta care provin din situatii critice traite in timpul partidelor de pescuit.
cum sa iesi din situatii critice cand esti la pescuit
Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori
- kingofbeasts
- veteran

cum sa iesi din situatii critice cand esti la pescuit
un topic in care as vrea sa adunam toate sfaturile de genul asta care provin din situatii critice traite in timpul partidelor de pescuit.
-
ANDREI RIGA
- veteran

- kingofbeasts
- veteran

de exemplu: sa cazi din barca, sa te rastorni cu barca, sa cazi in apa cand dai la copca, sa te intalnesti cu salbataciuni pe malul apei, sa-ti rupi o mana sau un picior pe malul apei , sa creasca apa brusc atunci cand esti pe o insula sau atunci cand ai intrat pe o peninsula cu masina etc.zander scrie:detaliaza te rog "situatii critice"....
ajunge ? sau mai vreti?
- modigliani
- veteran

Pai hai sa-ti dau cateva exemple , din cele traite de mine , din cele mai intalnite , cu posibilitatea de a le intalni oricand ( Doamne Fereste ! )zander scrie:detaliaza te rog "situatii critice"....
- Intalnirea pe rauri ( presupunem ca barca-i stationata/ancorata ) cu un copac ce pluteste in cea mai perversa liniste si te ia-n coroana .
- Acelasi copac sau bustean fatidic iti poate sfasia/sparge barca .
- Fractura ( cele mai intalnite : la alergarea catre scula in care tocmai se zbate vreun ,, animal " . Nu prea ne mai uitam pe unde calcam , mai ales daca-i intuneric )
- Putini stiu despre sine daca sunt sau nu sunt alergici la intepaturi de viespi , tauni , albine , etc ) . Concret : socul anafilactic .
- Inotul in zine necunoscute ( indiferent de veleitatile ce presupui ca le ai ) , in anafoare , in zone cu bradis sau matasea broastei , etc .
- Caderea-n gheata la pescuitul la copca ......
- ..... tragerea dupa tine a colegilor salvatori .
..................................................
Si asa mai departe . Las lista deschisa la dispozitia colegilor .
Multi au senzatia ca pescuitul asta e ,, floare de Mai " . Parerea mea , si-am vazut multe , nene , la viata mea , .... e ca nu-i chiar asa . Depinde foarte mult de noi si de insotitori ca sa putem avea parte de o iesire plina de farmec si lipsita total de neplaceri .
- kingofbeasts
- veteran

si aia se poate si poate fi critic. am asistat la o astfel de scena cu vreo 15 ani in urma. eram pe malul muresului la pescuit de clean iarna . unuia din grup i-a intrat un somn de vreo 5 kg si in dril a alunecat si s-a dus in apa. din fericire a apucat sa se prinda de o radacina in cadere si a ajuns in apa numai pana la piept insa era imobilizat acolo tinanadu-se cu o mana de radacina si in cealalta tinand batul cu pestele. tot din fericire alti 2 membrii ai grupului erau in apropiere si l-au auzit strigand astfel ca au putut sari in ajutor in timp util.Nemernic scrie:cum ar fi.... sa te traga un peste'n apa)))))))))))))
Eu nu am reusit sa ies din aceasta situatie decat ajungand la spital.E tare carnea de om,m-am convins singur!
http://www.rapitori.ro/forum/album_page ... c_id=11997
http://www.rapitori.ro/forum/album_page ... c_id=11997

- kingofbeasts
- veteran

ps. daca va uitati pe topicul din care deriva acest subiect , o sa vedeti ca dincolo de partea amuzanta a unor situatii , multe dintre cele prezentate au fost critice si se puteau incheia tragic.zander scrie:detaliaza te rog "situatii critice"....
ca sa va faceti o idee lecturati de la inceput aici:
http://www.rapitori.ro/forum/viewtopic. ... sc&start=0
o,, situatie critica " des intilnita pe malul apelor e excesul de alcoolzander scrie:detaliaza te rog "situatii critice"....