cum sa iesi din situatii critice cand esti la pescuit

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

kingofbeasts
veteran
veteran

cum sa iesi din situatii critice cand esti la pescuit

Mesaj de kingofbeasts » 23 Noi 2010, 15:53

:idea:
un topic in care as vrea sa adunam toate sfaturile de genul asta care provin din situatii critice traite in timpul partidelor de pescuit.

zander
veteran
veteran

Mesaj de zander » 23 Noi 2010, 16:07

detaliaza te rog "situatii critice".... :shock:

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 23 Noi 2010, 16:07

cum ar fi.... sa te traga un peste'n apa :))))))))))))))
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

ANDREI RIGA
veteran
veteran

Mesaj de ANDREI RIGA » 23 Noi 2010, 16:14

Mai usor cu rasul, ca mutati topicul inapoi la "intamplari haioase" ! :D

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 23 Noi 2010, 17:06

zander scrie:detaliaza te rog "situatii critice".... :shock:
de exemplu: sa cazi din barca, sa te rastorni cu barca, sa cazi in apa cand dai la copca, sa te intalnesti cu salbataciuni pe malul apei, sa-ti rupi o mana sau un picior pe malul apei , sa creasca apa brusc atunci cand esti pe o insula sau atunci cand ai intrat pe o peninsula cu masina etc.
ajunge ? sau mai vreti?

modigliani
veteran
veteran

Mesaj de modigliani » 23 Noi 2010, 17:09

Pai hai sa-ti dau cateva exemple , din cele traite de mine , din cele mai intalnite , cu posibilitatea de a le intalni oricand ( Doamne Fereste ! )

- Intalnirea pe rauri ( presupunem ca barca-i stationata/ancorata ) cu un copac ce pluteste in cea mai perversa liniste si te ia-n coroana .
- Acelasi copac sau bustean fatidic iti poate sfasia/sparge barca .
- Fractura ( cele mai intalnite : la alergarea catre scula in care tocmai se zbate vreun ,, animal " . Nu prea ne mai uitam pe unde calcam , mai ales daca-i intuneric )
- Putini stiu despre sine daca sunt sau nu sunt alergici la intepaturi de viespi , tauni , albine , etc ) . Concret : socul anafilactic .
- Inotul in zine necunoscute ( indiferent de veleitatile ce presupui ca le ai ) , in anafoare , in zone cu bradis sau matasea broastei , etc .
- Caderea-n gheata la pescuitul la copca ......
- ..... tragerea dupa tine a colegilor salvatori .

..................................................

Si asa mai departe . Las lista deschisa la dispozitia colegilor .

Multi au senzatia ca pescuitul asta e ,, floare de Mai " . Parerea mea , si-am vazut multe , nene , la viata mea , .... e ca nu-i chiar asa . Depinde foarte mult de noi si de insotitori ca sa putem avea parte de o iesire plina de farmec si lipsita total de neplaceri .

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 23 Noi 2010, 17:13

Nemernic scrie:cum ar fi.... sa te traga un peste'n apa :))))))))))))))
si aia se poate si poate fi critic. am asistat la o astfel de scena cu vreo 15 ani in urma. eram pe malul muresului la pescuit de clean iarna . unuia din grup i-a intrat un somn de vreo 5 kg si in dril a alunecat si s-a dus in apa. din fericire a apucat sa se prinda de o radacina in cadere si a ajuns in apa numai pana la piept insa era imobilizat acolo tinanadu-se cu o mana de radacina si in cealalta tinand batul cu pestele. tot din fericire alti 2 membrii ai grupului erau in apropiere si l-au auzit strigand astfel ca au putut sari in ajutor in timp util.

Adriann
veteran
veteran

Mesaj de Adriann » 23 Noi 2010, 17:27

Eu nu am reusit sa ies din aceasta situatie decat ajungand la spital.E tare carnea de om,m-am convins singur!
http://www.rapitori.ro/forum/album_page ... c_id=11997
Imagine

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 23 Noi 2010, 17:31

ps. daca va uitati pe topicul din care deriva acest subiect , o sa vedeti ca dincolo de partea amuzanta a unor situatii , multe dintre cele prezentate au fost critice si se puteau incheia tragic.
ca sa va faceti o idee lecturati de la inceput aici:

http://www.rapitori.ro/forum/viewtopic. ... sc&start=0

grey-wolf
veteran
veteran

Mesaj de grey-wolf » 23 Noi 2010, 17:49

o,, situatie critica " des intilnita pe malul apelor e excesul de alcool :!: si toate cele ce deriva din aceasta ! certuri, scandaluri , batai , abandon de parteneri de pescuit sau parteneri de pescuit ce parasesc grupul ! sa nu ziceti ca nu ati auzit de asa ceva .

Scrie răspuns