cum sa iesi din situatii critice cand esti la pescuit

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 27 Dec 2010, 14:33

kingofbeasts scrie:.... va spun doar ca un shad la vremea lui face cat 1000 de voblere :wink:
:lol: Corect la vremea lui :wink: .
Revenind la intratul cu masina in apa .... usa nu prea se deschide nici in apa de 2 m geamul daca nu e electric poti sa tragi jos cu manerul -maneta ce o fii din interior . La Saulia (MS)odata am alunecat cu Dacia in apa ( de atunci n-am fost decat pe jos pe acolo).... m-a prins o ploaie zdravana si alunecam pe pamantul negru ca pe gheata...am iesit pe geam ...masina dupa cateva ore a fost scoasa cu ajutorul unui escavator ....
Pe gheata este indicat sa aveti o sfoara lunga si rezistenta ,eu am si o sanie usoara si 2 scanduri cand dau la biban cu dandineta in zona malului ... inca nu am folosit ,dar sunt prieteni care au apelat la ele.
As recomanda un set de haina uscata (incape in masina) pentru orice eventualitate ... in orice anotimp !
Dupa mine cel mai periculos lucru este manevrarea barajelor cand apa creste cu 1-2 m in cateva minute nu prea ai ce face ...lasi totul si incerci sa scapi ... am fost surprins de cateva ori mai ales cand pescuiam noaptea, este destul de neplacut ...vara inca mai merge o baie dar primavara si toamna ....
Pescuitul din barca pneumatica printre sloiuri ...inca nu am avut curaj sa incerc cu barca din tabla si din lemn am incercat am si ramas blocati de cateva ori , dar am scapat cu bine.... de cand m-am insurat incerc sa gandesc de 2-3 ori :lol:

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 27 Dec 2010, 14:40

kzoli scrie:.... de cand m-am insurat incerc sa gandesc de 2-3 ori :lol:
poi da, ca a fost nevoie de o clipa de neatentie si uite unde ai ajuns :lol: :lol: :lol:

dan_lupul
junior
junior

Mesaj de dan_lupul » 27 Dec 2010, 16:12

anul acesta, acum doua luni, un amic pescar a murit in timpul unei partide de pescuit. a atins cu undita un fir de inalta tensiune. multi dintre noi uita ca unditele si lansetele conduc electricitatea si am vazut multe balti care au stalpi de inalta tensiune aproape de luciul apei.

avea pana in 30 ani amicul meu, era casatorit si avea un copil mic. mare pacat. sa invatam cu totii din aceasta intamplare tragica si sa mai spunem si la altii daca ii vedem in asemenea situatii

sorinB
veteran
veteran

Mesaj de sorinB » 27 Dec 2010, 16:16

Pai si monofilamentul conduce electricitatea? :roll:
Sau a atins direct firele cu lanseta?...
Doamne fereste :?

serbanhbk!!
veteran
veteran

Mesaj de serbanhbk!! » 27 Dec 2010, 18:27

yo mi-am rupt umarul stang si mai aveam de stat 7 zile in delta...pescuieste frate cu un umar rupt la spinning... :) mai greu a fost de folosit gripul... :?

grey-wolf
veteran
veteran

Mesaj de grey-wolf » 28 Dec 2010, 01:13

kingofbeasts scrie:n-a trecut prea multa vreme de la ultima belea si iata ca iar am ajuns sa scriu in topicul asta :( :D
deci , ce a-ti face daca , in timp ce sunteti in barca , in mijlocul unui lac sau baraj de acumulare , din neatentie , v-ati pricopsit cu o taietura de 2-3 cm la unul din baloanele principale :?: ca sa fie totul mai picant adaugati la asta si 80-90% din suprafata luciului de apa acoperita de gheturi si un singur firicel circulabil pe curent care sa permita accesul inapoi la masina (care, intre noi fie vorba, se afla la juma de kilometru mai in amonte ) . :shock:
io zic sa fi mai atent ca si mita are 7 vieti da se gata si tot o calca masina !

PS : ca tot aveam eu ceva idei cu o rotativa in alt topic acum incerc sa ma gindesc la o gonflabila ,, custom" special pentru tine :lol: ceva de tabla sau ciment :datz: sper ca sti de gluma :lol: :lol: :lol:

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 28 Dec 2010, 07:44

Gonflabilele mai bine o lasati pentru primavara-vara-toamna ... iarna nu e de jucat!!! Gheata taie mai bine ca cutitul !
Am vazut ceva benzi adezive care se lipesc si pe suprafata umeda, si tin cateva ore la o adica ar fi o solutie... Din Praktiker am luat "candva" dar nu am folosit si am dat o, cu barca cu tot....

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 28 Dec 2010, 15:47

Un alt pericol pe balta il constituie....bolile venerice. Nu e de gluma, luati cauciucuri la voi nu faceti economie! :lol:

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 28 Dec 2010, 17:38

Fario_nebunu scrie:Un alt pericol pe balta il constituie....bolile venerice. Nu e de gluma, luati cauciucuri la voi nu faceti economie! :lol:
...asa e
...cand , dupa cateva ore nu ai nici un "tzac" , parca iti vine sa iti bagi p..a in el de pescuit
...atunci e cel mai riscant... :lol:

modigliani
veteran
veteran

Mesaj de modigliani » 28 Dec 2010, 18:43

Radeti voi ,, Harap Alb " , radeti , ..... da cu ,, maimuta " dupa voi ( nu am spus ,, sotia ! " ) aveti o MARE grija-n plus ! E venita pan-acolo ca , vezi Doamne " , s-o ia Soarele ! Insa face boacana dupa boacana . O inteapa toate alea , o pisca tot ce misca pe malu' garlii , vrea sa se racoreasca si se scufunda de nu mai dai de ea , o dai cu barca si cade din nimic , si .... alte alea !

Nenicule , pescuitu'-i pescuit ! PUNCT ! Aia cu ,, baloanele " e cea mai mica problema ridicata de-o ,, maimutica " la pescuit . Sau mai bine las-o-acasa . Treci pe la ea in drum spre casa si ..... ,, cazi in picioare " .

p.s. - Pe bune , iti mai arde de pescuit cu ..... ,, beleaua " pe cap ? :D :D :D

Scrie răspuns