Cum poti scapa de vidra?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
sorin_sorin
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de sorin_sorin » 21 Apr 2011, 12:03

luati in calcul si niste catei de isprava,va recomand cu caldura rasele teckel si Jagd terrierul.
nu trebuie neaparat sa vaneze cartitele,daca dansele o sa le simta mirosul prin curtea voastra,nici daca o sa le rugati frumos nu o sa mai apara pe acolo.
cainii din rasa terrier sunt foarte activi,nu presupun tratament special,nu sunt mofturosi la mancare,nu cunosc frica(sunt buni si de pasnici in curte).
vreo 10 ani ,macar,nu o sa mai aveti treaba cu cartitele,sobolanii si alte vietati d-astea(care,pana la urma ,isi au si ele rolul lor in natura).
:D

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 21 Apr 2011, 12:08

sorine, cainii astia stiu sa sape si in loc de musuroaie o sa aiba gropi :lol: :lol: :lol:

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 21 Apr 2011, 12:11

luci_t scrie:toni, doua-trei buruieni din alea, asezate prin colturile gradinii/curtii rezolva "problema" Dupa un an doi se inmulteste singura si plntele care te incurca le poti elimina sau face cadou altora. La socru in gradina (aprox 4000mp) era plin de cartite, acum a scapat de ele, dar tot mai are cateva plante crescute razlet si lasate pe acolo.
Daca stii planta poti incerca preventiv, daca nu, incerc sa-ti fac rost de o poza :wink:
Exista o singura planta care alunga cartita: chizda tigancii... :lol:
Iar vidra o alungi cu plante carnivore acvatice. Plesicora batracivora Lipmann - mananca broaste si pesti, libelule etc. Cand prinde cate un pui de vidra il suge pana ramane doar pielea!

sorin_sorin
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de sorin_sorin » 21 Apr 2011, 12:14

luci_t scrie:sorine, cainii astia stiu sa sape si in loc de musuroaie o sa aiba gropi :lol: :lol: :lol:
sigur ca stiu sa sape(stiu ei sa faca chiar mai multe,te asigur),dar o sa sape daca au motive.
ideea este urmatoarea: daca d-nele(sau d-rele) cartite o sa le simta prezenta prin curte,nu se mai apropie de locul respectiv.
animalutele de genul asta(cartite,sobolani etc) sunt foarte fricoase,niciodata nu o sa le vezi ca actioneaza la vedere.
un caine(sau mai multi) activ(i) prin curte o sa le tina la distanta.
de altfel,pocitaniile astea mici actioneaza doar acolo unde se simt in siguranta.
pastile speciale,plante speciale pt tinut la distanta etc.,toate actioneaza pe acelasi principiu.ce difera la ele sunt doar efectele.
terrierul face cat toate la un loc si chiar mai mult .

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 21 Apr 2011, 13:00

sorine, daca te apuci sa citesti pe net de la cei care au avut probleme cu cartitele, ai sa vezi ca luci are perfecta dreptate ...

cainii prin curte la liber, oricat de civilizati ar fi, inseamna devastare totala ...

pana pleca cartitele inseamna gropi cat china in loc de musuroaie, iar dupa ce pleaca inseamna mai putine gropi dar inca gropi, pisat pe o gramada de plante care evident nu suporta sa se pise cainii pe ele si se coclesc, inseamna rahati care trebuie stransi de pe o suprafata mare , inseamna copacei sau stalpi de pergola rontzaiti si multe multe altele ...

sa folosesti caini ca sa alungi cartitele, e ca si cum ai trage cu tunu dupa tzantzarii si gandacii lui rine :P :P :P .... se pare ca ar merge cu pisici, daca ai unele mai smechere asa ... doar ca nu imi plac pisicile ....

asa ca, oricat de simpatici ar fi cainii, nu sunt o unealta impotriva cartitelor ... vezi pe net ca mai fura cate unii altii ce postara gropi facute de caini in cautarea cartitelor ....

musuroaiele erau chiar dragute ....

danstiucaru
veteran
veteran

Mesaj de danstiucaru » 21 Apr 2011, 13:11

nu ai incecat cu o tablita"doar ptr vegetarieni"

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 21 Apr 2011, 13:23

sorin_sorin scrie: animalutele de genul asta(cartite,sobolani etc) sunt foarte fricoase,niciodata nu o sa le vezi ca actioneaza la vedere.
.
Aici trebuie sa te contrazic, ziua in amiaza mare apar musuroaie una dupa alta, avem prin jurul casei 2 corcituri ale vecinilor care misuna prin curte, dar fara efect asupra cartitelor, vecinul asteapta cu sapa si din trei-patru loveste una, mie personal mi-e mila de ei nu vreau sa-l omor, doar sa ma lasa in pace... are cineva un link o poza despre planta aceea miraculoasa ?
Am luat eu niste radacinii si seminte de pe net acu doi ani si fara efect ...

sorin_sorin
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de sorin_sorin » 21 Apr 2011, 13:23

toni f scrie:sorine, daca te apuci sa citesti pe net de la cei care au avut probleme cu cartitele, ai sa vezi ca luci are perfecta dreptate ...

cainii prin curte la liber, oricat de civilizati ar fi, inseamna devastare totala ...

pana pleca cartitele inseamna gropi cat china in loc de musuroaie, iar dupa ce pleaca inseamna mai putine gropi dar inca gropi, pisat pe o gramada de plante care evident nu suporta sa se pise cainii pe ele si se coclesc, inseamna rahati care trebuie stransi de pe o suprafata mare , inseamna copacei sau stalpi de pergola rontzaiti si multe multe altele ...

sa folosesti caini ca sa alungi cartitele, e ca si cum ai trage cu tunu dupa tzantzarii si gandacii lui rine :P :P :P .... se pare ca ar merge cu pisici, daca ai unele mai smechere asa ... doar ca nu imi plac pisicile ....

asa ca, oricat de simpatici ar fi cainii, nu sunt o unealta impotriva cartitelor ... vezi pe net ca mai fura cate unii altii ce postara gropi facute de caini in cautarea cartitelor ....

musuroaiele erau chiar dragute ....

cate cartite mai ai in curte dupa ce-ai folosit pastilele sau alte alea ?
in nici un caz un terrier prin curte nu inseamna ce spui tu : pisat pe plante,rahatii care trebuie stransi de pe o suprafata mare etc.poate doar daca tii vreo cateva zeci de caini in curte.

am casa la tara si terrier in curte.nu vorbesc din auzite.
n-a facut nici o groapa in curte.simpla lui prezenta acolo a fost indeajuns pentru sobolani sau alte lighioane d-astea.
cred ca e mai greu sa nu ai un caine in curte decat sa-l ai ...
cu pastilutele si ce mai spui tu ,mi se pare ca te scarpini cu piciorul la ureche...

:lol:

sorin_sorin
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de sorin_sorin » 21 Apr 2011, 13:31

kzoli scrie:
sorin_sorin scrie: animalutele de genul asta(cartite,sobolani etc) sunt foarte fricoase,niciodata nu o sa le vezi ca actioneaza la vedere.
.
Aici trebuie sa te contrazic, ziua in amiaza mare apar musuroaie una dupa alta, avem prin jurul casei 2 corcituri ale vecinilor care misuna prin curte, dar fara efect asupra cartitelor, vecinul asteapta cu sapa si din trei-patru loveste una, mie personal mi-e mila de ei nu vreau sa-l omor, doar sa ma lasa in pace... are cineva un link o poza despre planta aceea miraculoasa ?
Am luat eu niste radacinii si seminte de pe net acu doi ani si fara efect ...
cu 2 corcituri,ai remarcat si tu ,nu se realizeaza nimic.multi oameni locuiesc pe langa universitati dar nu toti sunt profesori universitari. :lol: cam asa mi se pare mie treaba asta .
nu toti cainii sunt facuti pentru asa ceva.

eu spun cum am rezolvat eu aceasta problema ,repede,bine (din punctul meu de vedere) si fara nici un disconfort de genul celor enumerate mai sus de tony f.

acuma,fiecare face cum crede de cuviinta.

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 21 Apr 2011, 13:40

@ Sorin, ... ai dreptate dar acestea corcituri sunt "specializate" in prinderea sobolanilor, soriceilor si alte misunatoare terestre..... , de aceea o tin langa ciobanescul german, acela doar la bipezi se repede si eventual la alte caini si pisici ... rozatoarele nu-l intereseaza.... daca mai aduc si un Terrier ...cred ca trebuie sa ma mut eu de acolo :shock: .

Scrie răspuns