Cum poti scapa de vidra?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Cum poti scapa de vidra?
Un prieten are o balta(de fapt doua, una langa cealalta) si de o vreme, de anul trecut, ii da tarcoale o vidra, aceasta decimandu-i in mod serios populatia de peste. Stie cineva o metoda prin care poti scapa de musafirul nepoftit? As dori cazuri concrete, nu povesti de pe net. Daca cineva a scapat de vidra, as vrea sa stiu cum.
Multumesc!
Multumesc!
Salut!
Din cate stiu... daca se pune mana pe "capcana" direct, ramane o dara de miros, indeajuns ca s-o atentioneze. De regula se incearca sa se evite contactul direct cu capcana sau se foloseste un ulei, ceva.
Din cate am citit.. mai avea cineva pe forum aceeasi problema.. acea persoana insa a apelat insa la o asociatie/ONG, nu mai stiu exact, care a facut "mutarile'.
Spor si numai bine!
Din cate stiu... daca se pune mana pe "capcana" direct, ramane o dara de miros, indeajuns ca s-o atentioneze. De regula se incearca sa se evite contactul direct cu capcana sau se foloseste un ulei, ceva.
Din cate am citit.. mai avea cineva pe forum aceeasi problema.. acea persoana insa a apelat insa la o asociatie/ONG, nu mai stiu exact, care a facut "mutarile'.
Spor si numai bine!
Prin natura omul este posesiv, dar prin incultura ce devine, egoist ?
Re: Cum poti scapa de vidra?
Ai mai sus un caz concret de poveste de pe net. (eu tin cu vidra)iovys scrie: As dori cazuri concrete, nu povesti de pe net

Sigur ca da Cosmine. Probabil ca si tu ai avut candva in casa muste, tantari, furnici, gandaci sau alte lighioane si ai vrut sa scapi de ele. Cred ca nu le-ai rugat frumos sa plece, sau nu ati semnat un act de conciliere cu acordul ambelor parti. Daca ai avea o balta cred ca nu ai mai tine cu vidra
Cum am spus si in prima postare din topic, as dori cazuri concrete

Cum am spus si in prima postare din topic, as dori cazuri concrete
un proprietar de balta din maramures(remetea) a avut aceeasi problema si a resit sa scape cu o capcana gen alea mari de urs
a pus peste p ea si dimineatza saraca vidra era tzapana in capcana. asta a fost in prima noapte cand a montat capcana, intamplator eram si eu la pescuit in noaptea aia. saraca vidra! oare nu sunt p cale de disparitie?

Din cate cunosc vidra este un animal protejat. Si eu am avut probleme cu o vidra la balta pe care am avut-o. Venea seara de seara la aceeasi ora si avea traseul aproape constant. Am gonit-o cu petarde (pocnitori care se comercializeaza de sarbatori). Dupa cateva zile in care era fugarita de zgomote a renuntat la vizite si a preferat o alta locatie.
In alta ordine de idei, animalul asta se hraneste numai cu peste. Asa l-a "inventat" Mama Natura. El nu are nicio vina ca eu, tu, el are (avem) o balta populata cu peste. Parerea mea este ca-i pacat sa iei ce nu poti da (ma refer la viata unui animal). Sfatuieste-ti prietenul sa apeleze la un ONG (cum ai fost sfatuit deja) sau sa-l haituiasca cu pocnitoir si sa inteleaga ca nu-i bine-venita acolo. Sa stii ca vidrele sunt animale deosebit de inteligente (probabil ca mananca numai peste
) si inteleg mesajele ostentative foarte bine.
In alta ordine de idei, animalul asta se hraneste numai cu peste. Asa l-a "inventat" Mama Natura. El nu are nicio vina ca eu, tu, el are (avem) o balta populata cu peste. Parerea mea este ca-i pacat sa iei ce nu poti da (ma refer la viata unui animal). Sfatuieste-ti prietenul sa apeleze la un ONG (cum ai fost sfatuit deja) sau sa-l haituiasca cu pocnitoir si sa inteleaga ca nu-i bine-venita acolo. Sa stii ca vidrele sunt animale deosebit de inteligente (probabil ca mananca numai peste

Bucuresti