Cum poti scapa de vidra?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 21 Apr 2011, 08:42

kzoli, la mine au fonctionat pastilele de la daky ... si la prima aplicare am avut fo 30-40 de musoraie ... dupa aplicare fo luna nici un musuroi nou, dupa care fo 10 intr-o sapt, aplicare din nou, disparut complet, pus bazaietoare, nu revenit ...

asa ca ... da-mi un tzar daca vrei sa-ti zic mai multe ...

@ nucus

barosane, nu cred ca zici bine ce zici ... logica este corecta de principiu, dar foarte gresita in practica ...

cat am construit, te asigur ca nu era nici o cartita ... dupa ce am terminat, am decopertat nitel, am adus pamant ca lumea, cu giugele, ingrasaminte tztza de matza etc ... am gazonat, si de abia dupa aia au inceput sa apara javrele ... orice pamant fertil, bine intretinut, si cu plante, va tine rame, viermi, insecte bla bla ... mai ales cum e la mine pe mal de lac ...

deci cum propui tu sa facem, imi lasa pamantul sa se duca pe ****, sa fie desertul kalahari acolo, ca sa se tireze javrele? sau imi tin gradina misto, pamantul fertil, si executez javrele ?

asta ca sa nu mai zic ca treaba este simpla : pleaca de la tine, se duc la vecini ... ii chinuie pe altii ... si stii ce misto e sa vezi cum apar un milion de musuroaie in gazonul tau intretinut cu atat chin ??

ps: mentionez ca stiu ca sunt animal protejat, dar daca mai apar vreodata, nu mai iau pastile, iau curse de-alea de killarit cartitzoiu :twisted: :evil: :twisted: :evil:

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 21 Apr 2011, 09:30

o sa ajungem sa vedem vidre si cartite la muzeu . da! da! la muzeu.
ca pe...ca pe. ..dinozauri :lol:

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 21 Apr 2011, 09:37

rine, cartitele oricum nu le vezi :PPPPPP

cate cartite ai vazut toata viata ? la astea vezi doar efectele ... ce n-as da eu sa le fi vazut "live" pe ale mele :twisted: :twisted: :twisted:

sa le pup dulce cu ranga pe gingii :twisted: :twisted: :twisted:

cu javrele astea nu tre sa-ti faci griji ... sunt pline padurile de ele ... asa ca nu le mai compatimi atat ...

daca stiam io ca o sa am cartite, cand am sapat fundatia la gard, sapam pana la 1.5 si puneam o plasa cu ochi mic si aia era ... dar vezi, fetele nu apar decat cand ai gradina lucrata , ca de, atunci sunt viermii grasi si carabusii veseli pe acolo .....

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 21 Apr 2011, 09:45

@toni sa stii ca am vazut vre-o..trei. inunda Dunarea cum stie ea, cand e hotarata si alea ieseau afara.nu-s prea aratoase.si sunt surprinzator de mici.am prins una si am tinut-o in mana .nu musca, nu se zbate .scoate un zgomot ceva intre grohait si chitzait .eu, la bloc, nu le dusmanesc :lol:

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 21 Apr 2011, 09:50

:D

cam tot asa si eu, fo 2-3, si nu pe alea care trebuie :D :D :D

sunt urate cu spume, si intradevar foarte mici ... daca ar fi fost mai mari, probabil ca ar fi fost crescute pt blana, ca au o blana foarte jmechera ...

nici nu ma indoiesc ca de la bloc par simpatice :) nici eu nu as avea ceva cu ele daca nu mi-ar strica curtea , in care am bagat bani nervi cu muncitorii etc etc etc ...

asa ca, jos cu cartita !!!!!!!!!!!!!!!!!!

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 21 Apr 2011, 09:55

toni, exista o planta care alunga cartitele in mod ecologic :lol: si pt o curte cu un mic parculet nici nu arata tare rau. Pacat ca e prea mare distanta dintre arad si bucuresti. Astfel ti-as fi dat si tie o buruiana anticartite :wink:

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 21 Apr 2011, 10:09

hehe, luci, stiu, doar ca nu mere sa pun 600 de metri patrati de planta de-aia ...

ca mai am si eu ceva interese pe acolo ... mai o magnolie, mai un picea hoopsi, mai un acer atropurpurem alea alea ...

oricum, deocamdata am scapt, din toamna trecuta nu am mai aparut ... probabil ca devasteaza pe la vecini :twisted: :twisted: :twisted:

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 21 Apr 2011, 10:27

toni, doua-trei buruieni din alea, asezate prin colturile gradinii/curtii rezolva "problema" Dupa un an doi se inmulteste singura si plntele care te incurca le poti elimina sau face cadou altora. La socru in gradina (aprox 4000mp) era plin de cartite, acum a scapat de ele, dar tot mai are cateva plante crescute razlet si lasate pe acolo.
Daca stii planta poti incerca preventiv, daca nu, incerc sa-ti fac rost de o poza :wink:

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 21 Apr 2011, 11:24

o stiu, thanks ... ce nu stiam este ca functioneaza treaba cu cateva raspandite razlet pe acolo ...

o sa incerc sa fac rost si sa pun cateva, just in case ...

inca o data mci ....

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 21 Apr 2011, 11:51

@iovys ..scuze dar.. :lol:
mah, baietzi !
eu stau la etajul 6. cum sa scap de tantzarii de la subsol ?
nu de alta dar am gandaci la baie ... :lol: :lol: :lol:

Scrie răspuns