@ sorin
cu pastile si toate cele nu mai am de mai bine de 8 luni nici un musuroi in curte ... daca erai atent la ce am scris de la inceput, vedeai ca la mine problema este rezolvata ... cel putin in momentul de fata, iar in viitor mai vedem ...
in alta ordine de idei, casa la tara poate nu inseamna casa in care stai, si poate avem alte standarde .... eu stiu sigur ca un caine care are ceva interes pe cartite, din natiile terrier, tecke,l beagle blabla, astia creati sa mere in vizuini dupe vulpi si rozatoare, va sapa dupa ele ...
daca terrierul tau nu sapa, inseamna ca il doare in carici de alea de sub pamant, si in cazul asta si pe cei de sub pamant ii va durea in carici de el ...
iar pe mine nu ma coafeaza un caine care sa adauge dezastru la gazonul meu tzipla ... si gazonul se cocleste de la pishat de caine ... o gramada de plante gen tufish se coclesc de la pishat de caine ... la o casa de la tzara poate nu ai probleme de genul, dar eu tin ca gradina mea sa fie cum cred eu ca tre sa fie ...
rahati pe suprafata mare : nu a zis nimeni ca tre sa si fie multi ... aia putini, si relativ mici, cat ii face un terrier, dar imprastiati pe suprafata mare , capisci ??
si ai mei parinti stau la casa , cu 2500 de mp de curte, din care vreo 1500 gradina, si au un ciobanesc german lasat la liber ca e baiat civilizat si nu strica pe acolo, si te anunt ca patruleaza bezmetic pe langa musuroaie , se agita, mai rama pe acolo etc , iar pe cartiti le doare in carici ..... realmente ... nici ai mei nu au scapat pana la manevra pastila plus ceva bazaietoare imprestiate de colo colo dupa ce nu ai mai aparut musuroaie ...
asa ca nu mai da recomandari , ca-si ia lumea terrieri sa scape de cartiti, si sughiti dupa aia

...
otherwise, terrierul e un caine cu dus si intors ... singurul caine care il intrece in incapatanare cred ca e dalmatianul, doar ca terrierul este destept si capos, pe cand dalmatianul este prost si capos ...
in fine, ca sa definim, vorbim de foxterrier, pentru cei care nu stiu, cel mic cu blana alba patata si foarte sarmoasa ... nu airdale terrier, cel mare cu blana maro/negru, nici scottish nici etc etc etc ...
un caine cu care tre sa depui multe eforturi sa fie cilivizat ... si nu merge cu foarta, ci trebuie lucrat cu el cu capul ... in fine ....
guys, nu cred ca e neaparat cea mai buna optiune terrierul, iar sorin generalizeaza cazul lui fericit, si sansele sunt foarte mari sa apara mai multe pagube decat beneficii ...
@ kzoli
am bagat eu vreo 7 ore apa pe galerii, cu un debit de 5 cubi pe ora ... rezultate nule ... nici acum nu am idee unde s-a dus atata apa ...
deci tre probabil un pototp sa iaiasa ce vrei tu