Cum poti scapa de vidra?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
pasek
senior
senior

Mesaj de pasek » 22 Apr 2011, 21:56

"Cum poti scapa de vidra?"

Amenda + Bataie

Scuze de off topic dar nu m-am putut abtine... :D
in rest ... we are the best!

iovys
veteran
veteran

Mesaj de iovys » 22 Apr 2011, 23:40

Da-i tu amenda...cu bataia se rezolva.
Chiar nu vad ce e asa de amuzant, sau ecologic, atata vreme cat multi dintre voi pescuiti chiar in prohibitie, si chiar la specii interzise pescuitului, dar vi se rupe inima de saraca vidra. Omul a facut doua balti pe un teren pe care nu era nimic. A populat cum a putut, si pe cand cresc pestii, apare cumatra. El vrea sa scape de ea. Ce vi se pare asa anormal? sau nelalocul lui? Nu el a ajuns pe teritoriul ei, ci ea pe al lui. Are o multime de ape in zona. Somesul, doua brate moarte ale somesului, inca vreo 3 balti private pe care ar putea sa se hraneasca(cateva chiar nu sunt administrate de nimeni, dar probabil nu au nici peste si de aceea ea prefera alte locatii)
Asadar, dao-n colo de vidra, ca nu a intrat nimeni pe teritoriul ei, ci ea a venit de pe teritoriul ei care probabil era somesul sau una din baltile celelalte.
Si sobolanii, cartitele, soarecii, sunt vietati, dar asta nu inseamna ca trebuie sa convietuim cu ele. Hai sa ne mutam toti in pesteri si sa luam blani de animale pe noi...
...da' de unde blani?

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 22 Apr 2011, 23:52

iovys scrie:...da' de unde blani?

...de la cartite , ca vidra-i ocrotita . :lol:

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 23 Apr 2011, 00:48

mah ! iovys ...ce idei ai! pai tu inca nu ai iesit din pesterile alea de care pomenesti! ti-e frica ca n-o sa supravietuiesti? stai linistit ca nu se termina specia umana odata cu tine!

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 23 Apr 2011, 07:40

iovys scrie:Burieni anti vidre nu aveti? :lol:
nu stiu de astfel de buruiana. Vidrele au de obicei o poteca/carare pe care o folosesc cand vin in vizita. Poate fi chiar si o conducta de evacuare/aducere a apei in balta.
Dupa ce a gasit locul de intrare a vidrei e relativ simplu de speriat, mai ales ca are si alte optiuni de hranire in zona. Nu-i musai sa le omoare. Eventual le prinde cu o cursa care nu le raneste si le muta la concurenta :wink:
S-a mai spus pe aici de petarde si alte chestii zgomotoase. Sunt, zic io, destul de eficiente daca sunt folosite cateva zile in sir pt a speria frumusetile :lol:

iovys
veteran
veteran

Mesaj de iovys » 23 Apr 2011, 08:08

[quote="rine"]mah ! iovys ...ce idei ai! pai tu inca nu ai iesit din pesterile alea de care pomenesti! ti-e frica ca n-o sa supravietuiesti? stai linistit ca nu se termina specia umana odata cu tine![/quote]

Ce idei am?? De ce sa-mi fie frica? Eu nu mananc stiuca, imi place doar sa pescuiesc la ea. E vreo problema? Unii vor sa scape de stiuca, altii de vidra, altii de cartite...etc Daca e ocrotita ce sa faca omul? Sa mearga la pescuit in prohibitie(pe motiv ca da la stiuca), si sai aduca salmonide sa le puna pe traseul ei, nu cumva sa oboseasca saraca, cautand hrana.
PS ...si vezi ca eu nu te-am jignit...

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 23 Apr 2011, 09:58

Baltile de care am pomenit mai sus au scapat de vidra cu carpe imbibate in motorina .... au fost puse vre-o 2-3 pe "traseul" - cararea vidrei si schimbate frecvent (imbibate iarasi la cate 2-3 zile) Dupa o luna nu au mai aparul cozi si cadavre de peste ... si nu au fost pagube... cel putin vizibile...

carinio
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de carinio » 23 Apr 2011, 10:07

Doar ca fapt divers , ramane doar blana de soarece ca si cartita e ocrotita prin lege ! :-) E nasolie cu vidra pt ca ea odata ce si-a facut un traseu , se tine de respectivul itinerariu , chiar de construiesti o autostrada pe ea ! Nu intrevad deznodamantul final

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 23 Apr 2011, 12:17

iovys scrie: Asadar, dao-n colo de vidra, ca nu a intrat nimeni pe teritoriul ei, ci ea a venit de pe teritoriul ei care probabil era somesul sau una din baltile celelalte.
Si sobolanii, cartitele, soarecii, sunt vietati, dar asta nu inseamna ca trebuie sa convietuim cu ele. Hai sa ne mutam toti in pesteri si sa luam blani de animale pe noi...
...da' de unde blani?
in momentul cand te duci tu la peste ,ESTI pe teritoriul ei .n-are cum sa-ti spuna sau sa-ti interzica ,dar noi avem , voie nu?.cand ne bucuram ca suntem in mijlocul naturii sigur, inoportunam . si ce dracu' cautam acolo?invers nu ne mai place . daca pui problema de "teritorii" cu salbaticiunile, care practic nu mai au loc de noi si sunt obligate (tot de noi)sa supravietuiasca cum pot si te duce gandul la pesteri si blanuri unde ti-e superioritate de specie? ce simplu , comod si primitiv e sa rezolvi problema omorand-o! altfel nu se poate nu? in epoca internetului!

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 23 Apr 2011, 12:33

iovys scrie:

PS ...si vezi ca eu nu te-am jignit...
te rog sa-mi accepti scuzele!

Scrie răspuns