Cu si despre rapitori - PVTV

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Închis
rine
veteran
veteran

Re: Cu si despre rapitori - PVTV

Mesaj de rine » 23 Apr 2012, 18:28

domnule malin :apreciaz mult activitatea care o faceti in domeniu. eu sunt un anonim, nu ne cunoastem live, numele meu nu va spune nimic ( daca va intereseaza si sunt convins ca nu ,vi-l spun pe privat).
si eu ,am fost printre primii ce au sesizat "neconformitatea" ca sa-i zic asa ,din acea emisiune, pe site-ul asta..nu sunt fanatic C&R dar Il practic in limita bunului simt. si pescuiesc in mod legal. cateodata mai si prind. tot in mod legal.la fel ca personajele d la tv.
tocmai de aceea m-a deranjat jumatatea de adevar sustinuta de baietii aceia. eu intelegeam altceva prin C&R . se pare ca-s mai multe feluri. crapii aia in mod cert nu mai sunt in dunare.deci e indiferent din punctul meu de vedere,daca traiesc in alta parte sau nu.. daca-i prindeam eu si-i duceam la mine in iaz era tot aia?
in domeniul vanatorii legislatia e mult mai clara. am voie sa vanez..n-am voie sa adopt vanat,indiferent de conditiile pe care i le ofer. este? din pacate, ocaua mica , sau alti oameni alte masuri si jumatatile de adevar,displac mult, oricui.
in privinta politicii si constatarilor vis-avis de apele naturale aveti dreptate. mai putin in cazul de fata; de s-au mai dus pe natural sa piarda timpul? crapii aia au stiut sa se apere, de au ajuns la dimensiunea aceea, respectabila pentru zilele noastre si fara ajutorul vostru.voi le-ati pus capac prin faptul ca nu i-ati lasat si pe altii sa se bucure de ei.nu aveti de unde sa stiti ce se intampla cu ei. doar speculati.
de ce nu salvati pescuind, ciortaneii de 500 de grame? aia saracii chiar sunt victime certe in marea majoritate.
oricum: buna incercarea :D

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 23 Apr 2012, 18:36

Dle Malin,
numele meu este Gheorghe Mihai, ca sa nu aveti vreo problema cu identitatea mea !
Desi nu ma pasioneaza in mod deosebit emisiunile dvs, nu pentru ca n-ar fi bine facute ci in principal pentru ca abordati mult prea rar stilul de pescuit care ma intereseaza, eu nu incerc sa arunc cu kkt in aceste emisiuni, nu le critic si nu ma pronunt asupra lor ! In fond de felul cum sunt realizate depinde gradul de audienta pe care reusiti sau nu sa vi-l castigati !
Eu insa ma exprim critic vizavi de aceasta iesire a dvs. la rampa, prin postarea anterioara (prima), prin care incercati sa albiti mai multe rufe decat va tine detergentul pe care-l aveti la dispozitie !
N-am nici o treaba cu afacerea dlor Raduta, Sylvan si ceilalti doi, ba dimpotriva le doresc sa prospere, pe cai cinstite, si dvs. la fel (cu emisiunea bineinteles ! :D ), pe langa ei si afacerea lor !
De aici insa si pana la a-i prezenta ca pe niste salvatori ai pestilor ramasi in DD, este cam prea mult ! Spun asta, pentru ca asta ati facut: Metaforic vorbind, ne-ati zugravit niste oameni cumsecade, aflati intamplator si providential, la locul potrivit, care ajuta o batranica (crapul :mrgreen: ) sa treaca strada si ajunsi pe trotuarul celalalt isi dau seama ca babuta n-are nici o sansa sa supravietuiasca in jungla de afara, plina de pericole (un jaf generalizat :mrgreen: ), asa ca-i salveaza viata si o conduc mai departe, de manuta pana la usa azilului de batrani (incinta :mrgreen: ) de vizavi, unde ii ofera si ii deschid calea unei batraneti lipsite de griji, sub atenta supraveghere a personalului din azilul de batrani !
Avand o astfel de pozitie, eu unul trag concluzia ca ori vreti sa-mi insultati inteligenta, asa putina cat e ea la modul cum mi-o percepe dl Nucus, ori aveti fata de domnii in cauza niste obligatii cel putin morale, majore, care va determina fara alternativa sa le creati o imagine de un alb imaculat, pe care nu v-o pretinde defapt,... nimeni !
Concluzia imi este intarita si de modul cel putin agresiv prin care catalogati ca "hoarde de pescari" cel mai probabil un bun segment din cei care va fac audienta la emisiuni, si mai mult decat atat, un segment de soi al clientelei fidele a acestei industrii a echipamentelor de pescuit in mijlocul careia prin natura meseriei dvs., va invartiti si o promovati ! Ma simt indemnat sa cred ca aceste hoarde sunt bine apreciate si binevenite pt prietenii dvs., ca segmente de audienta si de cumparatori, insa cand vine vorba sa pescuiasca in DD, si nu o fac in incinta, imaginea lor paleste drastic in fata celor ca dvs. !
Si daca e sa vorbim si despre mesajul C&R promovat de emisiunea buclucasa cu crapul eliberat in incinta, emisiune pe care n-am vazut-o si pe care si daca as fi vazut-o nu i-as fi bagat de vina, pot totusi sa va semnalez ca conceptul de C&R nu are mari sanse daca-l promovati ca pe un concept de fitza, doar pentru a fi la moda, si a te incadra in lumea buna si civilizata !
Conceptul asta are sens, atunci cand redarea libertatii pestelui are loc intradevar in mediul lui natural, cu un scop bine definit ! A smulge o viata din mediul ei natural si a o elibera intr-un acvariu pe motiv ca locul de bastina oricum este un "jaf generalizat"... nu inseamna nicidecum C&R, si v-o spun asta nu de pe pozitia unui pretins purist al C&R !

In concluzie emisiunea n-are nici o vina, dar e pacat ca atunci cand autorii insesi nu-i inteleg mesajul, degeaba mai promoveaza ideea !

Ca atare, intrucat e aglomeratie mare pe aici pe unde stam toti prostii batuciti, eu ma retrag din aceasta discutie, dandu-i posibilitatea si dl Nucus sa nu se mai simta atat de inghesuit de persoana mea !
Ca sa fiu sincer, prima mea interventie a fost doar o remarca, prin care am spus tot ce voiam sa spun, aceasta fiind doar o replica la care nu merita sa va deranjati cu un raspuns, intrucat, nu ma pasioneaza nici subiectul, nici o polemica pe tema asta ! Daca vreti sa intelegeti ceva din ce am zis este bine, daca nu, ...iarasi este bine !
Cu respect,
Gheorghe Mihai
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

malin
senior
senior

Mesaj de malin » 23 Apr 2012, 19:18

Este foarte interesanta aceasta polemica nascuta de faptul ca trei crapi sau cati or fi fost, prinsi la lanseta in Dunare au fost eliberati intr-o incinta piscicola! Daca acest concept C&R are prozeliti atat de ortodoxi, inseamna ca toti acesti ani in care am incercat sa promovez, alaturi de altii, eliberarea pestilor, nu au fost in van. In legatura cu cei patru patroni de incinte, posturile mele sunt dovada ca nu am spus ca acestia sunt salvatorii Deltei. Am spus insa si o mai spun: mi se pare o mare prostie, cand pestele a varza in natural, in schimb prospera in incinte, sa te apuci sa dai fix in aia patru care incearca sa faca bussines cu asta. E crima sa eliberezi in incinta trei crapi, in schimb vad ca se ia aici apararea pescarilor cu snopul de lansete, cei care pleaca acasa cu saci de peste filetat din Delta? :cry:

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 23 Apr 2012, 19:39

Am auzit ca cei trei crapi,traumatizati de transfer..fac sedinte de psihoterapie.Tamaduitorii lor sint ,Olof,Astrid,si Hrotghar,doi masculi si o femela din tribul zander,ramasi vedete datorita unor scrieri cu subiect halieutic,foarte "gustate",intr-o vreme... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 23 Apr 2012, 20:06

malin scrie: Am spus insa si o mai spun: mi se pare o mare prostie, cand pestele a varza in natural, in schimb prospera in incinte, sa te apuci sa dai fix in aia patru care incearca sa faca bussines cu asta.
Din pacate mare majoritatea a pestilor din incinte a fost "recoltat" si transferat din ape "naturale" ... despre cantitati si modalitati se circula adevarate legende prin delta si nu numai... ar fi bine sa faceti o emisiune si pe tema aceasta !
Sunt convins ca ar avea o audienta ...

malin
senior
senior

Mesaj de malin » 23 Apr 2012, 20:17

O PARTE din peste a fost luat din natural. Incintele repsective au avut peste si inainte de 1989. Punctual: la Periprava a fost crap si stiuca, iar densitatea si bucatile mari se datoreaza pescuitului NO KILL si pazei. La Holbina au fost introdusi acum doi ani alevini de stiuca obtinuti chiar in Complexul turistic (in timpul iernii, cand nu erau turisti) de la stiuci pescuite special pentru asta din incinta. In rest nu se introduce peste din natural. La Cormoran nu stiu sa se fii introdus peste din natural. La Raduta in actuala incinta (undeva pe langa Chilia) nu stiu deocamdata care este situatia. Dar vreau sa va intreb: cand se introduce apa in incinte (si asta se face in permanenta. atunci cand nivelul Dunarii o permite) nu intra si peste? Peste din natural, o multime de puiet de crap si stiuca (plus restul, somn, platica obleti etc.). Nu este si asta o crima? Dar nu este o crima si mai mare sa dai toata ziua cu curent electric? Nu e o crima sa pescuiesti ca un salbatic cu 20 de lansete si sa opresti TOT, de la batca de o palma, la somoteii de cateva sute de grame? Este Romania o tara unde transferarea a trei crapi din natural in incinta sa devina un act care contravine conceptului C&R? Hai sa fim seriosi...

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 23 Apr 2012, 20:25

Intr-o rana bacteriile se inmultesc pentru ca asa le sta in fire..
Poti sa le condamni??Nu,caci asa este natura lor..atita stiu..
Insa daca administrezi ranii un antibiotic,aceasta se vindeca..
Atunci,care este crima,ca bacteriile se inmultesc pentru ca asa le este firea??
Sau cumva ,doctorul care trebuia sa administreze medicamentul nu a facut-o??

Tot asa si in pescuit,braconierii fac ce stiu ei mai bine...plase,setci,curent etc..
Dar unde-s cei care ar trebui sa aplice "antibioticul"..adica legile alea bune -rele,cum sint, care ar trebui sa ne protejeze pestii??
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

malin
senior
senior

Mesaj de malin » 23 Apr 2012, 20:28

"ocmai de aceea m-a deranjat jumatatea de adevar sustinuta de baietii aceia. eu intelegeam altceva prin C&R . se pare ca-s mai multe feluri. crapii aia in mod cert nu mai sunt in dunare.deci e indiferent din punctul meu de vedere,daca traiesc in alta parte sau nu.. daca-i prindeam eu si-i duceam la mine in iaz era tot aia?"

Rine, daca ar fi fost eliberati pestii la Calarasi, in Dunare, era C&R? LA Bassmaster, basii prinsi de competitori sunt eliberati in zona de premiere, acolo unde se face show-ul, adica la zeci de kilometri distanta de locul in care au fost prinsi. E C&R sau nu?

malin
senior
senior

Mesaj de malin » 23 Apr 2012, 20:46

"Dar unde-s cei care ar trebui sa aplice "antibioticul"..adica legile alea bune -rele,cum sint, care ar trebui sa ne protejeze pestii??"

Semlecan, pe cei care trebuie sa aplice medicamentatia ii doare la basca. De multe ori braconeaza cont la cot cu virusii. Atunci, iaca, luam la tavaleala administratori de incinte, care iti cer banul gros daca vrei sa dai la peste acolo unde nu umbla virusii, ca nu au voie. Intre timp noi facem teoria C&R, si incercam sa vedem ce inseamna a elibera pesti. Daca ii prinzi pe Bratul Chilia si ii eliberezi pe Bratul Sf. Gheorghe de pilda, atunci s-ar putea sa se aleaga praful de gestul nostru, ca sa nu mai zic ca oripilam niste colegi de forum si pasiune. :wallbash:

malin
senior
senior

Mesaj de malin » 23 Apr 2012, 20:57

Kzoli: Holbina, Periprava si mai nou - in revenire de forma - Cormoran sunt un paradis al stiucii. Sarulestiul este cea mai buna apa de salau de la noi. Sunt singurele locuri unde calitatea pescuitului se ridica la nivelul Spaniei (Ebro de exemplu) sau al Suediei (Laponia). Ma refer la densitate si talie a capturilor. Si ce ar trebui sa facem? Sa dam drumul la o campanie de denigrare a celor care au reusit sa mentina aceste ape departe de dementa braconajului care pare sa fii cuprins un intreg popor. Am stat de vorba cu multi patroni de balti care mi-au spus ca cea mai mare problema o creaza nu neaparat satenii, ci pescarii sportivi care, dupa ce au platit bonul si au bulan, fura efectiv peste, mult peste cantitatile admise. Stiu cazuri de pescari celebri care au primit interzis pe anumite balti tocmai datorita dosirii a catorva zeci de salai pe sir, in stuf. Se pare ca la noi pestele e ca etnobotanicele - te face sa-ti pierzi capul. :oops:

Închis