Initial nu am vrut sa intervin sau as fi intervenit spunand altceva, dar cu aceasta afirmatie, pentru mine situatia a devenit cat se poate de clara.malin scrie:Intre timp noi facem teoria C&R, si incercam sa vedem ce inseamna a elibera pesti. Daca ii prinzi pe Bratul Chilia si ii eliberezi pe Bratul Sf. Gheorghe de pilda, atunci s-ar putea sa se aleaga praful de gestul nostru, ca sa nu mai zic ca oripilam niste colegi de forum si pasiune.
Imi permit sa va pun o intrebare, eu pescuind aproape exclusiv C&R pe NATURAL.
Cum e mai bine, sa prind pestele si sa-i dau drumul in balta lui Raduta si trupa, dupa care sa platesc 50+ euro pe zi ca sa il pescuiesc din nou, sau sa ii dau drumul acolo unde l-am prins cu posibilitatea de a il pescui aproape gratuit la un moment ulterior?
Eu inteleg ca e o afacere si respect oamenii intreprinzatori, dar nu vreau sa ajungem in situatia in care le dam bani grei strainilor ca sa putem pescui la noi in tara. Tendinta cam asta este.
Din punctul lor de vedere (Raduta si co.), daca nu mai e peste pe natural inseamna clienti mai multi pentru ei.
Chiar vrem sa ne batem joc de putinul pe care il mai avem?
Dvs aveti resursele si capacitatea de a pune presiune in directia potrivita. Nu e nimic rau in a promova C&R, din contra.
Cu toate astea, cunoscand situatia cat se poate de bine din ce am inteles citindu-va mesajele, de ce nu faceti reportaje cu adevaratele probleme ale pescuitului, respectiv cel industrial excesiv (peste limita legala) si braconajul, situatie bine cunoscuta in Delta si pe Dunare.
Inca o data, trebuie sa va spun ca mi-a lasat un gust amar afirmatia pe care am citat-o.
Dvs, prin natura meseriei, probabil ca pescuiti gratuit pe incinte, dar noi restul, cei mai multi dintre noi, nu stiu daca ne putem permite mai mult de o iesire de o saptamana, pe an, la pescuit acolo. Nu ar fi frumos sa ne putem bucura si de natural?