Cu si despre rapitori - PVTV

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Închis
dan bobei
veteran
veteran

Re: Cu si despre rapitori - PVTV

Mesaj de dan bobei » 23 Apr 2012, 22:43

Istoric vorbind, asa stau lucrurile, insa ideea de c&r la ora actuala nu prea are legatura cu stricta respectare a unor prevederi legale, adica devine c&r doar dupa limita celor 5 kg... Ori e c&r de la inceputul pana la sfarsitul partidei, ori nu e. Si catch&releasu' asta poate fi voit, sau poate fi impus (actualul ordin de prohibitie in vigoare in ceea ce priveste stiuca). Eu asa vad normala o interpretare a termenului de c&r.
PS: nu fac nici o pledoarie pentru c&r, il practic rar, respect pentru cei care il practica.
Stima

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 23 Apr 2012, 23:21

malin scrie:
Rine, daca ar fi fost eliberati pestii la Calarasi, in Dunare, era C&R? LA Bassmaster, basii prinsi de competitori sunt eliberati in zona de premiere, acolo unde se face show-ul, adica la zeci de kilometri distanta de locul in care au fost prinsi. E C&R sau nu?
e aceeasi apa? la calarasi sau galati ? sau la bassmaster? acelasi lac, dar alt mal?
nu vorbim de 300de metri sau kilometri. vorbim de incinte . si "intamplator" ..PRIVATE.

citez .." eliberati in apa, acolo unde le este locul" .
in apa cui? nu mai conteza ,nu? de ce nu au zis: i-am dus si eliberat in loc sigur. unde v-or fi protejati si v-or avea viata lunga datorita lui raduta. nu era mai cinstit fata de public? C&R vrem de la voi ,pescarii anonimi . aveti spirit sportiv ,ca noi.... creatorii de opinii...
sorry, domnule malin.
pacat de dumneata.

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 24 Apr 2012, 02:13

n-am vrut initial sa intervin (intrucat n-am vazut emisiunea cu pricina) insa dupa ce am citit ultimele pagini imi e greu sa ma abtin (poate si pentru faptul ca am un minim de informatii pentru a-mi forma o parere).
din punctul meu de vedere toata discutia asta "e sau nu C&R" nu face altceva decat sa distraga atentia de la problema principala pe care eu o consider a fi dezinformarea (aspect subliniat si de rine mai sus).
Nu era nici o problema daca pestii respectivi se prindeau si se retineau in mod public (cum face si Tarus cateodata spunand "pe asta o sa-l retinem pentru plachie") sau daca se prindeau se desfaceau din carlig si li se dadea drumu in Dunare ,in sistem C&R (ma rog, bratul sau canalul cu pricina) atata timp cat asta declar si asta prezint la televizor. La fel nu era o problema daca, asa cum a zis rine, se spunea public i-am prins aici si le dam drumul dincoace (pentru ca e dreptul nostru legal sa-i tinem si le facem un bine ca nu-i ducem la tigaie) si ceea ce s-a spus se vedea si din imagini.
E o problema cand una imi spui si alta imi arati si in conditiile astea deja incep sa pun sub semnul intrebarii tot ceea ce am vazut la tine pana acum ( ma refer la ceea ce am vazut la "tine" ca fiind prezentatorul unei asemenea emisiuni in general nu la o persoana anume). Incep sa ma intreb daca voblerele cu care te-am vazut prinzand stiuca au fost protagoniste reale sau au fost puse la montaj, sau daca gumele cu care te-am vazut prinzand salau au prins intradevar sau au fost puse la montaj, ori daca pensiunea si sau locul de agrement prezentat indeplinesc intradevar conditiile aratate sau aratau bine doar la filmari si ceea ce nu era chiar bine s-a rezolvat la montaj. Cu atat mai putin incep sa cred tot ceea ce mi-ai recomandat dealungul timpului si care pe mine m-a costat timp si bani si e posibil ca recomandarea sa fi fost doar un serviciu de marketing.
Altfel spus n-are nimeni nimic cu publicitatea atat timp cat se face pe fata si nu mascata (chiar si atunci cand se face publicitate unuii gest nobil). In conditiile in care ceva din ceea ce am vazut imi starneste o urma de neincredere cu privire la concordanta dintre cele declarate si cele aratate oricat de mult incearca cineva sa-mi spuna "ca nu e ceea ce pare a fi " imaginea negativa e deja formata si se rasfrange asupra tuturor partilor implicate direct .
Orice stradanie de disculpare nu face decat sa intareasca si mai mult imaginea negativa creata si convingerea ca se incearca o manipulare a telespectatorului .
Din pacate un post atat de tanar ca PVTV , fiind la inceput de drum, nu-si permite prea multe asemenea greseli si nici prezentatorul cu pricina nu-si permite prea multe sifonari de imagine indiferent cat de bineintentionat a fost. Cred ca ar fi bine ca pe viitor sa nu mai apara asemenea erori si nu pentru ca vor fi montaje mai bune ci pentru ca va exista o deschidere mai larga catre telespectator si lucrurile vor fi mai transparente . Oamenilor nu prea le place sa fie manipulati (nici chiar spre bine) si accepta mai usor ceva atunci cand li se creeaza convingerea ca acel ceva e necesar decat atunci cand acel ceva li s-a varat sub nas mai pe ocolite .Una peste alta la tv nu prea merge cu "sa faci ce zice popa nu ce face popa " ca te penalizeaza audienta si asta se reflecta direct in rating si indirect in venituri. Spuneti deschis ce aveti de spus si cu bune si cu rele ca dupa atata tranzitie suntem invatati cu detoate. :wink:

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 24 Apr 2012, 04:52

Ma...daca sa retii in ape naturale si sa eliberezi in incinte private e ok.....cand faci invers, e nasol ?

http://cre.naturabacau.ro/?p=1889

:lol: :lol:
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 24 Apr 2012, 09:12

Ma, ce anume e nasol, ca nu mi-e clar?
1. Ca un pescar oarecare a prins unul sau mai multi pesti in Dunare si i-a bagat intr-o incinta privata?
Din punctul meu de vedere, atata timp cat cantitatea totala de peste se incadra in limita legala nu vad o problema aici, e fix optiunea omului care i-a prins. Intr-adevar mai bine acolo decat in tigaie, intrebati pestii cu pricina daca nu ma credeti. :D
2. Ca s-a dat la televizor asta? Aici e cu dichis. Intr-adevar o emisiune care isi propune sa prezinte pescuitul la anumite standarde poate ca ar fi mai bine sa evite sa prezinte astfel de incidente, sau, daca o face , sa adopte o pozitie neutra fata de subiect si sa lase spectatorii sa judece gestul... fara sa sustina vreuna din variante...nici macar ulterior prin reprezentanti. Pentru ca gestul e totusi discutabil... are si acest aspect al recoltarii din bunul public (chiar daca e jefuit) si ingrosat buzunarul patronului.
De exemplu, mi-a placut atitudinea echilibrata si neutra a PVTV, respectiv Malin in discutia Vladeanu-Popescu.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 24 Apr 2012, 16:36

malin scrie:Ranga, aia cu snopul de lansete nu elibereaza fileurile decat in saramura. Cum poti pune semnul egal cu acei crapi eliberati intr-o incinta?
Incinta=privat. E ca si cum as prinde 10 somni la Dunare si i-as elibera in iazul din spatele curtii. Voi asta promovati la TV? :roll: Asta cum se numeste? Daca voi considerati ca asa este normal.....este doar pentru voi.
Mediul lui natural inseamna sa-l lasi acolo unde l-ai prins. Un crap crescut intr-o apa curgatoare se va acomoda greu(sa nu spun foarte greu)intr-un lac. E ca si cum te-ai muta in Africa. Ori te obisnuiesti cu greu, ori mori. Asa si cu pestii astia...
Oricum, din punctul meu de vedere, faceti cum vreti si cum credeti voi ca este bine.
Nu pot sa trec peste afirmatia ca totul este varza si voi sunteti trimisii lui Dumnezeu pe pamant si incercati sa salvati ce a mai ramas...
Daca un peste a ajuns la o dimensiune respectabila, inseamna ca nu e prost. :wink: A stiut sa se fereasca de cel mai prost animal: OMUL! Dar cand are nesansa sa puna mana omul pe el, viata lui s-a dus...cu toata desteptaciunea.
Cam asta e...

Consider ca ati gafat-o fara sa va dati seama, desi la TV nu apare intotdeauna tot. Sau mai bine zis, se da pe sticla doar ce e frumos. Ma bucur ca nu-mi place sa va urmaresc!

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 25 Apr 2012, 17:40

Numar mai mare de pesti, stiuci foarte mari, vreme frumoasa,..............
fara sa vreu sa stirbesc cu ceva din meritele si performantele concurentilor, dar din pozele prezentate in ambele manse, nu pot sa remarc decat maxim 5 stiuci, restul..................marle, o multime de marle
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

IlieNeamt
veteran
veteran

Mesaj de IlieNeamt » 25 Apr 2012, 18:23

"S-au prins 887 stiuci, 456 m , cmmc 105 cm : media undeva la 54 cm"

Eu am numarat vreo 10 stiuci de la 80 cm in sus si vreo 30 intre 70 si 79 cm prinse in cele 2 manse :)
www.pentrupescuit.ro

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 25 Apr 2012, 20:42

Frumos. Insa ...am o RUGAMINTE : cumva rezolvati problema cu RDS ca la Aiud (asta-i pe undeva prin judetul Alba :lol: ) Malin vorbeste ungureste de-i sare baitcastul din mana! :lol: Si chiar nu mai suport! Nu am treaba cu nici o semintie dar imi doresc sa inteleg ce spune .Si chiar nu am chef sa invat maghiara in momentul asta...Multumesc!

Ps: vreo doua zile ati avut pe RDS si program electronic(EPG sau cum ii zice) de mai stiam ce si cum ...S-a dus dreag si asta :twisted:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

Închis