Cu si despre rapitori - PVTV

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Închis
cristi.albu
senior
senior

Re: Cu si despre rapitori - PVTV

Mesaj de cristi.albu » 20 Apr 2012, 18:44

Cateva impresii din prima zi a Cupei Periprava - Campionatul National de Spinning

http://www.pvtv.ro/pescuit/cupa-periprava-ziua-1.html

http://www.pvtv.ro/video/calatorie-prin ... asari.html

malin
senior
senior

Mesaj de malin » 23 Apr 2012, 13:21

Raduta, Sylvan, Badiu, Gaina. Iata cele patru nume de care sunt legate in ordine Matita, Periprava, Holbina si Uzlina. Adica singurele locatii din Delta unde mai exista stiuca. Nu vi se pare inacceptabil ca in Delta Dunarii sa se mai prinda peste doar in incinte? Mergeti la o stiuca in natural prin Delta si o sa va convingeti. Indienii, indigenii le-au scos la produs inca din iarna. Asa ca revenim la incinte, acolo unde nu au acces cu plasele termitele locale. Ce sa facem noi, pescari cu principii si mult C&R la activ? Hai sa-i luam putin la ranga pe aia care, de bine de rau, pastoresc aceste incinte. D'aia nu mai e crap ca acum 20 de ani in Dunare, ca a luat Raduta si i-a dus la Sarulesti. Asa-i? Sau crapii aia prinsi de Andrei Vladeanu la Periprava au fost siluiti si abuzati pentru ca au fost eliberati in incinta administrata de francez. Ce face pescarul roman tipic cand prinde asemenea pesti pe Dunare? Ma refer in mod legal ce face... Poate lua acasa un peste peste 3 kile. Si il ia, va spun eu cu mana pe inima. Dar daca sunt trei pescari? Iau trei pesti peste trei kile fiecare. In film ce s-a vazut? Ca au fost eliberati in incinta. Au fost retinuti legal si in loc sa ajunga in tigaie, au ajuns in incinta. Dar hai sa vedem ce viata aveau ei in Dunare, asa cum este acum viata piscicola de Rezervatie? Curent electric, prostovol, setca monofilament si - pentru ca a inceput caldura - hoarde de pescari veniti din Galati, Tulcea, Braila si alte orase indulcite la peste. Baieti cu tambale de 20 de lansete si bidoane din plastic de 100 l ca sa puna la saramura, direct pe mal, fileurile. Ce viata au ei in incinta? Paza, C&R, un mediu natural nealterat de alte activitati umane. Ei bine, asta ne scandalizeaza! De ce sunt preturile care sunt acum pentru a pescui in aceste incinte? Pentru ca NU MAI EXISTA ALTE OFERTE, PENTRU CA IN NATURAL NU MAI ESTE ATATA PESTE INCAT SA MAI MERITE SA BATI SUTE DE KILOMETRI CU BARCA PENTRU A-L PRINDE PRIN METODE SPORTIVE. Oricat am incerca noi sa polemizam pe marginea unor detalii, ca cel de la PVTV, oricat am incerca sa minimalizam mesajul de C&R al acelui episod PVTV din Conexiuni pescaresti, adevarul asta este. Doar 5 - 6 % dintre pescari elibereaza pesti. Printre multi alti farisei care pleaca acasa cu sacul de salau si pe forumuri se dau de ceasul mortii promovand C&R pot sa identific cu precizie pescari de competitie cu state vechi, cu rezultate, care ar trebui sa fie modele pentru pescarii de rand. Asadar, asta sa fie raul, ca Vladeanu elibereaza crapi prinsi la lanseta din Dunare in incinta francezului? Ca cei care au astfel de investitii vor sa faca profit? Deci ar fi mai bine, in conditiile actuale in care resursele pisicole din apele publice sunt jefuite cu acordul explicit al autoritatilor, ca Sylvan, Raduta, Gaina sau Badiu sa plece, sa lase incintele la liber si sa aleaga praful de ele, asa cum s-a ales de ghiolurile si canalele pastorite de ARBDD. Eu cred ca as plusa aici, si - cu riscul de a intrain colimatorul C&Ristilor mai slabi de inger - as spune ca as fi vrut ca toti pestii curentati si plasuiti din Delta care au ajuns in cherhanale sa fi fost luati de niste netrebnici si bagati in cateva zeci de incinte din DD, acolo unde astazi nu este apa si se cultiva bostani. 8)

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 23 Apr 2012, 13:39

Acum: Radio actualitati - Vocea Romaniei ! tam tam
.....
Nea, Malin....in primul rand tot respectul pentru articolele cu care ne alinti in zilele cu ape inghetate..... Dar, intreb si eu..... daca eliberarea acelor pesti, se facea intr-o balta oarecare...patronata de un oarecare...... la fel sareai ca fript ? Sau altfel....citez din regulamentele diferitelor balti din jurul Bucurestiului: Crapul sub 1 kg se elibereaza..... Crapul peste 5 kg se elibereaza- motiv : REPRODUCATOR. Cate kg aveai acei crapi dunareni ?

p.s.:nu's un mare adept C&R....ci un pescar in limita legala
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 23 Apr 2012, 13:40

Nu era, oare, mai bine(in cadrul aceleasi emisiuni) sa spuneti ce ai scris mai sus !?
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 23 Apr 2012, 13:50

Patetic !
Dle Malin,
Aproape ca am varsat o lacrima gandindu-ma la Raduta, Sylvan, Badiu si Gaina !...
Ar fi fost mult mai reusita pledoaria daca... n-o mai faceati !!!
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

nucus
veteran
veteran

Mesaj de nucus » 23 Apr 2012, 15:05

Ca de obicei ! Dumnezeu a umplut lumea cu de toate iar cu prosti a batucit-o! Jos raduta ,sylvain,badiu si gaina !Napalm,fosfor,acid sulfuric ,atacuri atomice asupra Deltei ! Spinzuratori pentru cei patru ! La moarte Malin ! Felicitari Miky si toti nemernicii !

malin
senior
senior

Mesaj de malin » 23 Apr 2012, 16:03

In primul rand aici este o lupta de idei si de atitudini, nu de persoane. Asa ca eu cred ca e mai bine sa ne respectam reciproc si sa ascultam argumente, nu sa ne luam la misto cu adresari de genul nea cutare. Care "alti" patroni de balta? Pai nu vorbeam noi aici despre Delta? Ce balti? Vorbim la subiect Neernicule. Zi-mi alte incinte cu C&R in DD. Nu sunt patetic, dar incerc sa va atrag respectuos atentia ca a arunca cu kkt intr-o emisune TV ptk niste crapi prinsi la lanseta au fost eliberati din Dunare intr-o incinta, in conditiile in care e jaf generalizat pe Dunare, mi se pare o telenovela de site ieftina. In plus, eu postez aici cu numele real, ma stie lumea cine sunt. Tu Nemernic, daca esti asa de C&R, declina-ti identitatea sa ne convingem ca nu esti unul dintre fariseii care invoca numele C&R-ului in deshert.

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 23 Apr 2012, 17:23

Nemernic scrie: p.s.:nu's un mare adept C&R....ci un pescar in limita legala
Malin scrie:Tu Nemernic, daca esti asa de C&R, declina-ti identitatea sa ne convingem ca nu esti unul dintre fariseii care invoca numele C&R-ului in deshert.
N-are niciun rost sa-ti raspund....asa ca te rog, citeste tot

Ok, de acord cu tine/ voi ......ca e mare jaf..... numai ca eu ce observ....e ca voi contribuiti la acest jaf, nu ? Adica, daca vedem ca o apa se duce de rapa, ce sa facem !? sa ne punem sa scoatem tot pestele sa-l mutam in private ??????? asta era ofu' meu, Nea Malin....si asta a fost mesajul vostru...cel putin mesajul asta l-a perceput un nemernic... ;) e sau nu asa ?
Corect era daca-l eliberati tot in Dunare, si sa ne spuneti noua, telespectatorilor, ca ACOLO trebuie eliberat pestele, ACOLO = DUNARE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
p.s.: iti zic "Nea" pentru ca esti mai varstnic ca mine :elkgrin:

malin
senior
senior

Mesaj de malin » 23 Apr 2012, 17:48

Q.E.D.

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 23 Apr 2012, 18:06

malin scrie:Q.E.D.
Matematic ? :? Astept mai mult....

Închis