COTIZATII 2008
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
gigi 2007 scrie: asta nu prea am inteles si te rog sa dezvolti , daca vrei , oricum in zona noastra toti pescarii au avut carnet si permis si multi pg si te rog sa explici mai pe larg unde e smecheria !!!
Asa ca asociatia se face ca ploua. Vizeaza 1000 de permise, ia de la Bucuresti 100 si le imparte celor apropiati si celor care mai vin dupa ele, cand o fi. Restul raman si pescuiesc asa. Nu-i controleaza nimeni, ca suntem in Romania, sau daca ii controleaza cineva si-o iau si platesc amenda ca afla ca nu erau in legalitate.
Sunteti un caz fericit daca toti ati avut viza pe carnetul de membru si permise (cartonasele emise de CNAFP).
In 2007 au fost discutii pe alt topic (nu-l mai caut acum) in care multi pescari au spus ca le-a fost vizat carnetul de membru dar nu au primit permis. Unii nici nu stiau ca trebuie sa-l primeasca, altii au zis ca la Asociatie nu aveau permise cand si-au vizat ei carnetele si n-au mai mers dupa ele ulterior, altii au mers ulterior dar nu erau permise.
Asa s-a ajuns la concluzia ca unele asociatii practica aceasta politica de a viza un numar de carnete si de a lua de la CNAFP un numar mai mic de permise. Pentru permisele luate de la CNAFP in 2007 trebuia platit ceva peste 20 ron/permis. Luand mai putine permise se facea de fapt o economie, se dadeau mai putini bani la stat si astfel ramaneau mai multi bani pentru salariile celor angajati (directori, secretari, etc)
O smecherie legala!
In 2007 eu mi-am vizat carnetul de membru la 3 asociatii. Una nu a facut permise, dar stiam acest lucru deci nu e o problema. La alta am vizat prin martie si am primit permis. La a treia am vizat la sfarsitul lui mai si nu am primit permis (nu aveau si nici nu mai aveau de gand sa aiba). Motivele pentru care am vizat la fiecare nu fac obiectul discutiei, dar am prezentat situatia pentru a intelege ce se intampla prin tara.
Sunt curios de inca o treaba: ai zis acolo de ses+munte. Ce inseamna acel "munte"? Pe ce ape de munte vei avea dreptul sa pescuiesti? In 2007 si inainte pe apele de munte gestionate de RNP Romsilva nu aveai ce cauta cu permis ci trebuia sa platesti o taxa speciala la RNP. E posibil ca si in 2008 sa fie la fel, dar mai avem vreme pana la 1 mai sa aflam.
-
- veteran
APSHD scrie:Intr-o discutie cu reprezentantul de la ANPA pe care am avuto la sfirsitul anului 2007 i-am precizat ca au trecut peste 60 de zile de cind am solicitat eliberareade permise de pescuit si autorizatie de pescuit sportiv pentru anul 2008 si ca nu am primit nici un raspuns oficial , iar conform legilor in vigoare trebuiau sa-mi raspunda in termen de 30 de zile. Raspunsul lor a fost ca pot elibera chitante fiscale de la inceputul anului 2008 iar pescarii pot pescui cu ele pina se vor tipari noile permise. Urmind ca ulterior sa li se elibereze si permisele de pescuit pentru anul 2008.![]()
![]()
![]()
![]()
APSHD scrie:Iti da numai chitanta , iar dupa ce se tiparesc permisele te duci sa-ti deie permisul de pescuit.
De ce nu apelezi la APS-Alba???/![]()
:help:acolo sunt oameni corecti si te ajuta.
Off topic : APSHD , apsalba, + altii mi se pare mie s-au ati ajuns sa procedati ca ajvps-urile?????
de ce nu astepati sa primiti permisele si apoi sa le taiati chitante la membrii vostrii?????
parca ati dat amenda oamenilor care aveau anul trecut chitanta dar nu aveau un imprimatul de permis.OARE CE INSEAMNA ASTA?????? ABUZZ SAU???????????
RUSINE RUSINE RUSINE
DOAR ATATA AM AVUT DE SPUS , PESCARII SA TRAGA CONCLUZII CE FEL DE ASOCIATII SUNTETI??
VA MAI ASTEPT SA IESITI CU ALTE PROSTII GEN APSHD SAU APSALBA
STII CE FRUMOS E AICI IN UMBRA SA VA ASTEPT LA COTITURA mariii protectori ai pescuitului.
un an nou bun tutror si La Multi Ani pescarilor nevinotvati
-
- veteran
APSHD
nu prea cred ca e corect sa tai niste chitante daca nu ai obiectu pt care le tai
2
controlul se face pentru permis nu pentru chitanta
pescuitul este reglementat de lege ca fiind permis in baza cartonasului respectiv numit permis de pescuit recreativ sportiv nu in baza chitantei
daca il primesti gratuit de la o asociatie sa zicem (permisul) ce chitanta arati la eventualul control?
cei ce elibereaza chitante probabil ca au teama ca raman fara membrii ...
se poate viza carnetul de membru al pescarului pe anul 2008 si ...suna altfel
dar sa vinzi pielea ursului din padure e cam nashpa cred
nu prea cred ca e corect sa tai niste chitante daca nu ai obiectu pt care le tai
2
controlul se face pentru permis nu pentru chitanta
pescuitul este reglementat de lege ca fiind permis in baza cartonasului respectiv numit permis de pescuit recreativ sportiv nu in baza chitantei
daca il primesti gratuit de la o asociatie sa zicem (permisul) ce chitanta arati la eventualul control?
cei ce elibereaza chitante probabil ca au teama ca raman fara membrii ...
se poate viza carnetul de membru al pescarului pe anul 2008 si ...suna altfel
dar sa vinzi pielea ursului din padure e cam nashpa cred

Si eu sunt pus in situatia de a plati cotizatia la asociatia unde-s membru de anul trecut , si bineinteles ca nu au de unde sa-mi dea si permis pentru ca nu sunt inca "inventate" pt 2008 .
Pe de alta parte, problema se pune asa: anul trecut am fost controlat de PF de cca 10 ori, si din astea o singura data i-a interesat cartonasul CNAFP , si asta pt ca l-am scos eu din coperta si l-am aratat, in rest nu s-au uitat decat la carnetul de membru cu viza asociatiei si PG pe anul in curs. Asa ca , indiferent de ce spune legea , daca vreau sa ies la Dunare in primele luni ale anului, nu pot decat sa platesc cotizatia "cu ochii inchisi" si ala e "permisul" .

Pe de alta parte, problema se pune asa: anul trecut am fost controlat de PF de cca 10 ori, si din astea o singura data i-a interesat cartonasul CNAFP , si asta pt ca l-am scos eu din coperta si l-am aratat, in rest nu s-au uitat decat la carnetul de membru cu viza asociatiei si PG pe anul in curs. Asa ca , indiferent de ce spune legea , daca vreau sa ies la Dunare in primele luni ale anului, nu pot decat sa platesc cotizatia "cu ochii inchisi" si ala e "permisul" .

Daca statul nu a tiparit permisele nu este asociatia de vina.Pe undeva nu este corect sa iei bani de la pescari si sa le dai chitanta fiscala nu si permisul de pescuit.
Tocmai de acea am luat legatura cu cei de la ANPA si cu acordul lor am inceput sa eliberam chitante pina la tiparirea permiselor dupa care le eliberam retroactiv la toti.
In felul acesta era unica posibilitate de a pescui pe malul apei fara frica de a fi amendati. La noi in judet am inceput controalele cu jandarmi inca din 2-01-2008 cind am facut primele doua dosare penala pentru braconaj la doi pescari care lucra la Politia comunitara. De saptamina asta jandarmi si inspectorul piscicol incep amenzile pentru pescuit fara chitanta .

Tocmai de acea am luat legatura cu cei de la ANPA si cu acordul lor am inceput sa eliberam chitante pina la tiparirea permiselor dupa care le eliberam retroactiv la toti.
In felul acesta era unica posibilitate de a pescui pe malul apei fara frica de a fi amendati. La noi in judet am inceput controalele cu jandarmi inca din 2-01-2008 cind am facut primele doua dosare penala pentru braconaj la doi pescari care lucra la Politia comunitara. De saptamina asta jandarmi si inspectorul piscicol incep amenzile pentru pescuit fara chitanta .

-
- veteran
-
- veteran
-
- veteran
ok dl tudor dar chiar sa imi stergeti mesajul?????
e cam tendentioasa treaba plus ca alt moderator mi-a sters de 5 mniute un topic ptr ca nu eram de acord cu ceva!!!!!!
e cumva forumul federatiei ca sa stiu ca sa nu ma mai obosesc sa scriu????????
domnule moderator mihaiv nu am dreptul sa fac topicuri unde sa exprim ceea ce vreau???????????????parca fiecare isi poate spune parerea nu???????????????
asta e lasitate mihaita si ti-ai dat cu firma in cap.
nu stiu de unde se poate cumpara calitatea de moderator. de la vreo asociatie de ap???????
e cam tendentioasa treaba plus ca alt moderator mi-a sters de 5 mniute un topic ptr ca nu eram de acord cu ceva!!!!!!
e cumva forumul federatiei ca sa stiu ca sa nu ma mai obosesc sa scriu????????
domnule moderator mihaiv nu am dreptul sa fac topicuri unde sa exprim ceea ce vreau???????????????parca fiecare isi poate spune parerea nu???????????????
asta e lasitate mihaita si ti-ai dat cu firma in cap.
nu stiu de unde se poate cumpara calitatea de moderator. de la vreo asociatie de ap???????