COTIZATII 2008

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 07 Ian 2008, 20:01

N-ai citit mai sus ce a scris Costi si ce am scris eu? Sa fac un desen? :lol:

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 07 Ian 2008, 20:22

MihaiV scrie:N-ai citit mai sus ce a scris Costi si ce am scris eu? Sa fac un desen? :lol:
Ti-a adus Mos Craciun creioane colorate?...baga desen :lol: :P :lol:

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 07 Ian 2008, 20:46

Neee! Mi s-a rupt varful! :lol: Nu se mai fac creioanele de altadata! :lol:

gigi 2007
senior
senior

Mesaj de gigi 2007 » 07 Ian 2008, 20:59

Klar, da ati primit permis sau doar v-au luat banii si v-au vizat carnetul de membru????
- stai linistit , nu s-a intamplat nici o evaziune !!! fiscul ,e interesat de chitanta fiscala ,cum ca am platiti ,pe care au primit-o toti pescarii !!!in baza acestor chitante, statul isi trage dreptul , restul ....e can, can !!!
- s-a taiat chitanta ,rezulta ca platile catre stat se efectueaza , ceea ce conteaza defapt....restul ,subiect de discutii libere....

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 07 Ian 2008, 21:03

MihaiV scrie:Neee! Mi s-a rupt varful! :lol: Nu se mai fac creioanele de altadata! :lol:
...la fel si permisele ... :cry: :oops: :( ...
...nu dau sfaturi,dar pana apar permisele,nu o sa stau in casa atunci cand timpul imi permite sa ies la pescuit (':lol1:')

ando
utilizator constant
utilizator constant

100

Mesaj de ando » 07 Ian 2008, 21:24

m am interesat si e 100 ron la neamt neschimbata

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 07 Ian 2008, 21:42

gigi 2007 scrie:
Klar, da ati primit permis sau doar v-au luat banii si v-au vizat carnetul de membru????
- stai linistit , nu s-a intamplat nici o evaziune !!! fiscul ,e interesat de chitanta fiscala ,cum ca am platiti ,pe care au primit-o toti pescarii !!!in baza acestor chitante, statul isi trage dreptul , restul ....e can, can !!!
- s-a taiat chitanta ,rezulta ca platile catre stat se efectueaza , ceea ce conteaza defapt....restul ,subiect de discutii libere....
Nu de evaziune mi-era! Am intrebat sa aflu si eu daca au inceput sa se dea permise, sa merg si eu sa-mi iau.
Din raspunsul tau inteleg ca nu v-au dat permise. Deci e pur si simplu tzeapa! Pentru pescari!
Daca tot ai amintit, nu e evaziune! Cum? Daca in 2007 sa presupunem ca permisul a fost 20 ron si cotizatia 70, atunci 20 ajungeau la stat pentru utilizarea resursei acvatice vii, conform legii, iar ceilalti 50 erau folositi de asociatie si intr-un fel sau altul mai ajungeau din ei si la stat. In speta, majoritatea lor merg pe salarii, asa ca parte din ei ajung la stat ca impozit pe salarii.
Ca doar nu crezi ca statul isi ia ceva direct, fiindca ai primit chitanta? Ce sa-si ia? Impozit pe profit? Nu e cazul, ca-s asociatii non-profit! :lol:
Daca asociatia ia 70 ron si nu da permise, atunci toti 70 merg la salarii si parte din ei merg la stat ca impozit pe salarii. Veniturile statului scad, ca nu si-a mai tras cei 20. Asa ca ia o oarecare tzeapa. Dar legala, fara evaziune. Fiindca pescarii nu au contract cu asociatia in care aceasta sa se oblige sa le dea permise. Asa ca asociatia se face ca ploua. Vizeaza 1000 de permise, ia de la Bucuresti 100 si le imparte celor apropiati si celor care mai vin dupa ele, cand o fi. Restul raman si pescuiesc asa. Nu-i controleaza nimeni, ca suntem in Romania, sau daca ii controleaza cineva si-o iau si platesc amenda ca afla ca nu erau in legalitate.
Dar stai linistit. Ti-ai vizat carnetul de membru? Felicitari si fir intins!

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 07 Ian 2008, 22:22

...mai "relaxat"dom' profesor,ca daca te aud "astia",te propulseaza direct in parlament :lol: :P :lol:

costi
veteran
veteran

Mesaj de costi » 07 Ian 2008, 23:13

Mihai are dreptate... nu inteleg cum se arunca unii sa achite cotizatii la asociatii fie ele AJVPS, APS, KKT sau altele.... in dorinta de a pescui in legalitate....insa ce nu inteleg ei, e ca nu statutul de membru al unei asociatii i da dreptul sa pescuiasca legal, ci acel cartonas eliberat de CNAFP pe care majoritatea l-au primit anul trecut de la asociatii odata cu vizarea carnetului de membru la asociatie. Intrucat anul asta acel cartonas care reprezenta permisul de pescuit nu a foat inca tiparit cai care au dat banii au platit doar statutul de membru al unei asociatii de pescari, insa care nu le poate garanta dreptul liber la pescuit pe apele de pe teritoriul tarii, atata timp cat nu e insotit si de permisul de pescuit.

Aici insa mai apara o mare magarie.... multe asociatii pe carnetele lor de membru, in loc de "Carnet de Membru al asociatiei X" a trecut "Permis pescuit" si asa multi ajung sa creada ca acela este permisul de fapt.....

Asa ca.... spor la cotizat.... si poate dupa ce apar si permisele de la CNAFP mergeti la asociatii si cereti-le... daca tot vreti sa fiti in legalitate!!

gigi 2007
senior
senior

Mesaj de gigi 2007 » 07 Ian 2008, 23:18

- pe chitanta scrie
- 15 cotiz permis
- 70 -ape ses + dunare
- 35 - ape munte

- problema este ca in fiecare an, cam o luna pescuim doar cu aceasta chitanta, pentru ca restul documentelor le folosim pentru permisul de granita si dureaza totul cam 30 zile pana totul e ok ,apoi in fiecare an am primit carnetul si permisul in conformitate cu ce e necesar.
- nu am fost anuntati ca anul asta nu ar fi la fel.
- orice leu incasat pe chitanta e important ,el nu intra direct in buzunarul unora, trebuie justificat.

asta nu prea am inteles si te rog sa dezvolti , daca vrei , oricum in zona noastra toti pescarii au avut carnet si permis si multi pg si te rog sa explici mai pe larg unde e smecheria !!!
Asa ca asociatia se face ca ploua. Vizeaza 1000 de permise, ia de la Bucuresti 100 si le imparte celor apropiati si celor care mai vin dupa ele, cand o fi. Restul raman si pescuiesc asa. Nu-i controleaza nimeni, ca suntem in Romania, sau daca ii controleaza cineva si-o iau si platesc amenda ca afla ca nu erau in legalitate.

Scrie răspuns