Ce este JAPCA ?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
SD

Mesaj de SD » 21 Dec 2006, 23:34

danr scrie:esti masochist sau ce ?
Nu sint mah... dar tu ? :D

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 21 Dec 2006, 23:35

eu nu, de asta daca mai fac odata ce m-ai rugat o fac definitiv
asa ca stii cum e , cateodata nu e bine sa se intample ce-ti doresti :)

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 21 Dec 2006, 23:42

Vorba aia, fii atent la ce-ti doresti ca s-ar putea sa ti se intample :lol:
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 22 Dec 2006, 00:03

SD, eu iti dau dreptate pana la un punct cu japca.
Daca pestele nu e intepat in bot, apare suspiciunea ca e luat la japca, cu intentie sau nu.
Dar nu ai de unde sa stii EXACT ce s-a intamplat acolo. Nu stii nici ce a fost in capul pescarului si nici ce a "gandit" pestele, a atacat sau nu.
Si e evident ca insistand pe tema asta unii se supara si se simt jigniti pentru ca sunt catalogati drept jepcari pentru faptul ca mai agata si ei cate un peste aiurea.
Crezi ca merita efortul?

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 22 Dec 2006, 00:16

Teodor scrie:Am urmarit cu ceva timp in urma un documentar despre un concurs de pescuit la fly la francezi.
(Ca si pe la noi) concursul a inceput cu prezentarea regulamentului in care era prevazut ca "un peste prins corect" este pestele prins de gura sau din orice punct aflat intre gura si operculi.

De aici si intrebarea cum se poate defini termenul de "un peste prins corect" ?
mie mi se pare rezonabila definitia francezilor

Dar n-as avea nici o obiectie daca la un concurs de fly s-ar aplica regula mentionata de MihaiV, respectiv prinsi doar din interiorul gurii.

La spin, cea de-a doua regula ar fi prea restrictiva.

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 22 Dec 2006, 00:19

hai sa va intreb eu ce este japca!
incep cu un exemplu:
in urma cu 3 zile am fost la pescuit pe o balta binenteles secreta...unde mustea de salai... apar 4 baieti... pe malul de vis-a-vis...scot lansetele de "big game" le echipeaza cu triple tunate...si incep haaarst!!! haaarrst!!! da rau de tot... ciu niste miscari de nu-ti mai trebuia sala de forta 2-3 saptamani...
eu imi vad de treaba, lansare...salau....lansare salau..., mai si ratam...nu intepam mereu...in fine pestii nu mari...in jur de kil.
am o trasatura...tare supecta...intepatura vine ca un fulger...si urmeaza un drill de 3-4min.= novac de 6kg agatat de coada.... la un jig 7g nr1 owner, e drept ca eu dau intotdeauna fara spin (contra) il pilesc cu pila diamantata, intra in botul salaului pe-a parte si iese pe cealalta.

baietii aia cu sportul lor violent..sa se invineteasca... cum domne la jig, ca noi dam la ancora si nimic...
eu am mai prins inca un novac ceva mai mare...spre 9kg, plus 12 salai. si am plecat...ca stimatii domni incepusera sa se bage cam mult in seama.

precizez ca ei in cele 4 ore cat am pescuit , nu au prins nimic, unul din ei a scapat un peste...
INTREBARE:
1. care din stimabilii (unul fiind eu plus ceilalti 4) pescari au pescuit la japca?
2. ce trebuia eu sa fac ca sa nu prind un novac de coada si unul de spinare? (sa ma las de pescuit?)

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 22 Dec 2006, 00:27

RASPUNS:
1. La japca au pescuit cei patru baieti stimabili de pe malul de vis-a-vis
2. Agati de jig indicatoare explicite cu caractere bolduite de 48 si usor lizibile (Times New Roman sau Tahoma) cu urmatorul text:
se papa numa cu interioru botului!

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 22 Dec 2006, 01:32

10X! :D

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 22 Dec 2006, 09:59

greblatul cu jig este japca? ce este greblatul?
legea nu zice nimic de intentie:
c) pescuitul cu ostia, suliţa, ţepoaica şi cu orice alte unelte înţepătoare şi agăţătoare, prin greblare sau harponare;

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 22 Dec 2006, 11:35

cum sa nu zica nimic de intentie
"prin greblare sau harponare"
greblarea sau harponarea sunt activitati care presupun intentia de a agata pestele din exterior

Scrie răspuns