Ce este JAPCA ?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 20 Dec 2006, 23:23

dan, m-am gandit si la asta, dar imi pare mai apropiat termenu decat agatzare, harponarea este un fapt intentionat , practic un fel de vanare, agatarea imi suna mai mult accidental :wink:

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 20 Dec 2006, 23:38

SD, vad ca ai clasificat pescarii in trei categorii mari si late dupa criteriul japca :D
1 braconieri - no comment
2 ipocriti - or fi si de-astia nu zic nu, dar nu-i creditez cu un IQ prea ridicat.
La cati pesti mai sunt pe la noi, sa dai cu artificiale sperand ca vei grebla vreun peste imi suna a prostie. O fi si asta o metoda, dar daca excludem apele sau zilele exceptionale, cred ca e pierdere de vreme si paguba-n ciuperci.
3 cinstiti Din pacate se intampla si accidente, nu vad cum pot fi evitate. Din experienta mea, naluca inghitita face mai mare prapad decat agatarea pe exterior. Singura solutie ar fi carligele fara spin da nush de ce am senzatia ca vor fi putini amatori.

si acum sa nu-mi veniti cu exemple cu fitofagi trasi in jig
:lol:

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 21 Dec 2006, 09:12

s-a zis clar JAPCA este facuta cu intentie in acest scop, nu stiu de ce iar se dezbate agatare accidentala din exterior in timp ce pescuiesti la artificiale :roll:

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 21 Dec 2006, 09:26

SD , m-am lamurit
tu nu esti rau intentionat , doar ca, nu vrei sa intelegi ce e aia japca ...
ai mai avut discutii despre japca si pe alte forumuri sustinand aceleasi aiureli de mai sus si nu pricepi . Esti liber sa o faci si in continuare
Danr a dat definitia cea mai aproape de adevar
de multe ori rapitorii se agatza din exteriorul gurii pentru ca asa s-a intamplat in momentul atacului
salaii de multe ori cand nu sunt prea activi dau cu burta in twister si te trezesti cu el agatzat......
astea nu sunt exemple de japca

japca presupune intentie si ca atare adaptarea , pescuitului'' la asa ceva
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 21 Dec 2006, 09:41

cred ca oricui i s-a intamplat sa prinda un peste agatat cumva din exterior ... dpdv al meu asta nu se poate numi japca....

daca ai triple gigant pe fir si nu exista nici un strop de naluca pe acolo, si greblezi in mod intetionat fundul asta numesc eu japca.... si sper ca intr-o zi sa se intample ceva cu toti cei .... sper ca va fi at mai curand
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 21 Dec 2006, 10:09

Chiar ma intrebam daca nu se va gasi iar cineva sa invie un topic ce a fost foarte dezbatut....

http://www.rapitori.ro/forum/about2182.html

Cred ca in fiecare anotimp mai rece, cand majoritatea prefera caldura din fata pc-ului, decat actiunea pe balta, se gaseste careva care sa lanseze cate o "petarda".

Si ca sa nu fiu Off topic... in topicul din februarie, parca s-a cam cazut de acord ca, daca e luat accidental de cap, sub cap, dar a avut intentie sa atace naluca, NU este japca...Daca dai cu triple, special sa il iei de spate/burta/cap/alta parte a corpului, dar nu gura... atunci e japca.

Chiar si in cazul crapilor prinsi "Accidental" la grub, daca s-a agat in zona gurii, n-ar fi exclus ca, crapul sa fi "atacat" accidental grubul, stiind faptul ca uneori crapii sunt si carnivori. Deci nu poate nimeni numi "jepcar" pe cineva care a prins la spining, neintentionat, un peste de alta parte a corpului decat gura.

Cucu Ionel
senior
senior

Mesaj de Cucu Ionel » 21 Dec 2006, 13:47

Ma credeti sau nu,nu ma intereseaza,oricum am martori.Am prins odata o stiuca accidental,dand cu o fixa dupa peste mic,in lat!Adica mi s-a incurcat carligul pe dupa nylon si stiuca s-a prins ca intr-un lat,probabil ca a venit sa insface vreun carasel ce se adunase la nada mea.Aceasta captura cum se poate numi?(in afara de accident,bineinteles).

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 21 Dec 2006, 14:02

[quote="Cucu Ionel".Am prins odata o stiuca accidental,dand cu o fixa dupa peste mic,in lat!Adica mi s-a incurcat carligul pe dupa nylon si stiuca s-a prins ca intr-un lat,probabil ca a venit sa insface vreun carasel ce se adunase la nada mea.Aceasta captura cum se poate numi?(in afara de accident,bineinteles).[/quote]

Setca monofilament he!he!

Fir Intins!!!

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 21 Dec 2006, 14:22

[quote="empthy_cluster"]@SD,
se pune si aia, agatatzatul din exteriorul gurii nuuuu .[/quote]

Anu asta am prins doua bucati la vobler agatate , in falca de jos , chiar linga gura . Vobleru respectiv evolua la doua palme sub apa , pe apa de 4m adincime . Pestele s-a ridicat , a urmarit naluca si a atacat-o . Daca asta ii japca , atunci ar trebui sa trecem pe ancore de plastelina . Am mai luat o piticanie la rotativa , cu un brat al ancorei intr-o nara , specia respectiva statea si pindea , lipita de fund , ma mir si acuma cum de am nimerit-o , in rest au cam luat-o in gura .

Pescuind cu textil la viu , rime de mare , cred ca din 5 , doi erau agatati de burta , se invirteau pe linga momeala , atingeau cirligu si gata , japca stationar .

Fir Intins!!!

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 21 Dec 2006, 15:11

japcarule , branconierule :D
de nara ?

trebuia sa-ti ceri scuze imediat pestelui , sa-ti infigi si to o ancora in c...in semn de compasiune si sa-ti suspenzi permisul de pescuit pe 30 de zile
apoi , ca penitenta , inca 30 de zile sa pescuiesti cu varnis pe jig :D
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Scrie răspuns