Ce este JAPCA ?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Am urmarit cu ceva timp in urma un documentar despre un concurs de pescuit la fly la francezi.
(Ca si pe la noi) concursul a inceput cu prezentarea regulamentului in care era prevazut ca "un peste prins corect" este pestele prins de gura sau din orice punct aflat intre gura si operculi.
De aici si intrebarea cum se poate defini termenul de "un peste prins corect" ?
(Ca si pe la noi) concursul a inceput cu prezentarea regulamentului in care era prevazut ca "un peste prins corect" este pestele prins de gura sau din orice punct aflat intre gura si operculi.
De aici si intrebarea cum se poate defini termenul de "un peste prins corect" ?
"Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba." - Shakespeare
Important e sa treaca iarna ,nu?Sau timpul... Pentru ca banuiesc ca de aceea a aparut acest topic
Sa fim seriosi :toti de aici stim ,din pacate, ce este japca ! La fel de bine stim care sunt accidentele care apar in pescuitul cu naluci , asa ca e clar... da Doamne primavara!
P.S. pentru ce-i care totusi (?) nu stiu ce-i japca nu este nici o problema: daca au timp liber si chef si nervi pot sa iasa in natura ,pe rauri gen Mures si se vor lumina... Pot cere chiar relatii de la "baietii buni"

P.S. pentru ce-i care totusi (?) nu stiu ce-i japca nu este nici o problema: daca au timp liber si chef si nervi pot sa iasa in natura ,pe rauri gen Mures si se vor lumina... Pot cere chiar relatii de la "baietii buni"

Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.
Iar mai prins dane!Recunosc...Acum eu ca sa-i fac daca era fata batrana si nu prea avea dinti... Manca si ea ,batraneste ,cu gingiile si ii mai curgea pe barbadanr scrie:asta e clar, cel mai bun exemplu de japca se poate vedea chiar la zamfi in avatarSa fim seriosi :toti de aici stim ,din pacate, ce este japca !![]()

P.S. Si zici ca nu o prinde culoarea?!!

Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.
Da mai ! mi se intimpla chiar si mie sa mai fac confuzii… dar nu e cazul asta !Sorin scrie:SD , faci o confuzie fundamentala ....si aici nu ma refer numa la pescuit .![]()

Sorin scrie: habar n-ai sa pescuiesti daca spui ca dand la vobler iei chitici la ...japca
Io nu pot sa spun cit de bine sti tu sa pescuiesti… si n-are rost sa speculez ca tine… hai sa facem comparatzii la albumele foto mai bine !

Pot sa itzi dau exemple din spusele altora si fotografiile altora ca sa nu zici ca fac mishto… adelin cu gura lui spune ca a luat avatzi de 5-6 cm…la vobler ! fotografii haioase cu chitici juma cit vobleru sint la albumele foto… guvizi pe jiguri mai sint si pe forum… exemple kakalau… tu nu vrei sa acceptzi ca orice peste agatzat numai din exterior este luat la japca !Sorin scrie: corect da nu la vobler la peste mic si cu japca .....
Sorin scrie: corect dane , dar SD pomenea de cuvantul magic : JAPCA
de unde se vede ca ori nu stie ce e japca , ori cand leaga voblerul ii da jos intai corpul si barbeta ca e ambalaje nu-i asa?
Japca nu se refera numai la cirlige goale… se poate lua la japca cu oridecare scule… chiar si cu vobler printre altele..

Se pare ca tu esti cel care nu vrea sa recunoasca Japca cind o vede… ma intreb oare de ce ?

Dupa cum am mai zis.. luatul la japca nu este intotdeauna intentzionat … tzie cum itzi convine sa o vezi chestia asta ?Sorin scrie: de multe ori rapitorii se agatza din exteriorul gurii pentru ca asa s-a intamplat in momentul atacului
salaii de multe ori cand nu sunt prea activi dau cu burta in twister si te trezesti cu el agatzat......
astea nu sunt exemple de japca japca presupune intentie si ca atare adaptarea , pescuitului'' la asa ceva

Dispretzul meu pe fatza pt japcari nu cred ca a deranjat pescarii cinstitzi !Sorin scrie:SD , Ti-am raspuns si pe forum eu vorbesc numai pe fatza si pe forum si pe privat asa ca nu e nevoie sa ,,o dau pe fatza .''
in aceessi discutie despre japca dar purtata pe un alt site acu ceva vreme , ai mai suparat pe cineva prin stilul jignitor.Probabil ca pana acum i-a trecut
Ei nu au de ce sa se supere pt adjectivele distribuite celor care s-au simtzit cu musca pe caciula !
Daca nu consideri ca este japca… si consideri din toata inima ca ce faci tu este cinstit …nu ar trebui sa te deranjeze asa tare parerea mea “aiurita “ … nu ? SIMPLU !
@ Tavi... nu eu am impartzit pescari in 3 ... ci ei sau impartzit in 3 in privintza japcii... or fi mai multzi dar io atitzia am vazut pina acuma...

Vad deranjez din nou dl administrator... hai ! fa- mi un cadou de craciun .... SUSPENDEAZAMA din nou pt ultima data !
Te rog frumos !