Ce este JAPCA ?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
laurentiucat
utilizator constant
utilizator constant

salau si avat

Mesaj de laurentiucat » 22 Dec 2006, 18:54

empthy_cluster scrie:@SD,
se pune si aia, agatatzatul din exteriorul gurii nuuuu :shock: , sa nu uitzi ca salaul (la vobler vorbind) de multe ori il agatzi din exteriorul gurii :wink: :wink: (cand musca mai precaut), aia e japca sau `sportivitate`... ce zici :?: , sau am patzit shi la avat sa-l agatz din exteriorul gurii, si la clean etc.

cea mai buna definitzie dupa mine este spusa de Danr.
si eu am patit asa ceva.am luat si salau si avat involuntar,din exterioru gurii.chiar la avat cred ca am luat unu si de spinare..
Toti pescarii ajung in Rai...

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 23 Dec 2006, 09:48

@SD

Ai dreptate in multe privinte,insa te rog nu uita ca cei de acasa din pacate de multe ori au alta mentalitate.

Ai dreptate si cand spui ca daca in alta parte sunt mai multi pesti si acolo ca si acasa sunt acoperiti cu....apa.

Probabil ca ce spun unii despre tine , spun si despre mine si anume ca e mai usor sa prinzi peste "afara" decat acasa(desi si acasa prindeam destui pesti) si sunt destui ce cunosc acest lucru.
Insa multi nu stiu sau nu inteleg ca daca nu ai ai stiut sa pescuiesti acasa aici n-ai cum sa devii "as"ca nici aici pestii nu se sinucid ,sau daca se sinucid poate se sinucid in carligele altora,nu in ale tale.

Da e mai usor sa prinzi peste unde sunt mai multi pesti decat unde sunt mai putini,dar si atunci trebuie sa stii sa pescuiesti ca altfel ....pazesti apa,dar e bine si asa ca tot pescar te numesti,nu paznic.

Sper ca nu te retragi de pe acest forum,tocmai acum la inceput,rostul unui forum nu e nicidecum sa fii de acord cu ce scriu altii, fiecare poate sa-si sustina parerile cu mai multe sau mai putine argumente si tocmai din aceasta disputa a ''contrariilor''au multi ,ce intra pe acest forum ,de invatat.

Cred ca e vorba de pasiunea comuna a noastra ,a celor ce intra pe acest forum,ce ne face sa discutam diferite probleme legate de pescuit aici si nu are rost nici o ierarhizare care e mai bun sau mai putin bun.
Sunt destui ,poate nu se stiu,sau se stiu,care posteaza aici cate ceva doar sa se afle in treaba ,sa aiba un numar cat mai mare de postari fara a spune nimic practic.Insa sunt destui care stiu sa faca abstractie de acele postari fara substanta si sa i-a de pe forum ce crede ca e important pt. el,daca are filtrul necesar.

A fii un foarte pasionat pescar nu are nimic comun cu a fii un pescar f. bun,comun e doar pescuitul.
S-ar putea ca un pescar ce pescuieste de vreo 3-5 ani sa dea lectii unui pescar ce pescuieste de zeci de ani,dar e doar exceptia ,ca regula e invers.

Nu mai tin minte(am uitat ,deh batranetea!!!) daca ne-am intalnit sau nu in concursuri la musca pe V. GURGHIULUI ,pe Mures la TOPLITA,sau pe FIRIZA in Maramures,ceea ce tin minte ca era o atmosfera super din care atat un pescar mai bun cat si altul mai putin bun avea de castigat,conta si ierarhizarea ,dar cel mai mult conta PARTICIPAREA!!!

De aceea spun ca e importanta participarea ta pe acest forum ,tocmai pt. ca nu esti un pescar de rand ,.nu mai trebuie dovedit decat pt. Toma Necredinciosul,ca esti un pescar f. bun si oricine urmareste acest forum are de castigat chiar daca (sa zicem prin absurd)doar prin faptul ca ai alt orizont, ai pescuit si acasa ,pescuiesti si alte parti unde vrei si poti si multi sunt bucurosi sa afle noutati (chiar cu invidie)din alte parti ale lumii.

Cel putin aceasta este parerea mea chiar daca ,poate altii nu o impartasesc.
Intru pe acest forum tocmai ca sa-mi exprim liber ,in cel mai civilizat mod de care sunt in stare,parerile mele,indiferent daca altii sunt de acord sau nu cu ele.

Craciun Fericit si La Multi Ani cu sanatate si impliniri in orice domeniu!!!

Jean Scurtu

:lol: Ardelean

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 23 Dec 2006, 10:00

Ai dreptate in multe privinte,insa te rog nu uita ca cei de acasa din pacate de multe ori au alta mentalitate.
si cam in ce ar consta, de exemplu, acea alta mentalitate a celor de acasa ?

Irod
veteran
veteran

Mesaj de Irod » 23 Dec 2006, 12:46

Cucu Ionel scrie:Ma credeti sau nu,nu ma intereseaza,oricum am martori.Am prins odata o stiuca accidental,dand cu o fixa dupa peste mic,in lat!Adica mi s-a incurcat carligul pe dupa nylon si stiuca s-a prins ca intr-un lat,probabil ca a venit sa insface vreun carasel ce se adunase la nada mea.Aceasta captura cum se poate numi?(in afara de accident,bineinteles).
Spanzurare ahhahahahahhahahahhaaa :lol:

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 23 Dec 2006, 19:30

danr scrie:
si cam in ce ar consta, de exemplu, acea alta mentalitate a celor de acasa ?
Crezi cumva ca mai are rost sa ti-o spun eu cand tu o cunosti precis fiind in miezul problemelor???!!!

Dupa cate stiu acest site e site-ul tau si probabil "din cand in cand si-o data toamna " mai citesti ce se scrie pe el si deci poti sa-ti faci o impresie mai mult sau mai putin corecta despre cele discutate.

Sarbatori Fericite!!!

Jean Scurtu

P.S.Pozele trimise de mine pe la inceputul saptamanii acestea poti sa le postezi si in anii viitori,le poti cenzura,continutul lor fiind acelas ca tot despre pescuit e vorba,nu de mentalitate.....doar ca vor fii depasite in timp !!!

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 23 Dec 2006, 20:48

parerea mea mi-o stiu fii sigur, eu eram curios ce ai vrut tu sa spui

ps.ul tau nu l-am inteles dar e scuzabil vine craciunul, mai o bere mai un vin

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 23 Dec 2006, 23:04

Daca nu ai inteles ca trebuia, daca erai fair, sa postezi pozele trimise de mine la inceputul acestei saptamani ,nu sa astepti sa treaca anu,e altceva si te inteleg ca esti f.foarte ocupat sa-ti faci rost probabil, de un pom de Craciun,de ceva vin sau mai stiu eu ce ai tu nevoie de sarbatori....

Sau poate e mai bine ca la Galeria Foto sa apara aceleasi poze doua-trei saptamani la rand(desi ai trimise altele noi intre timp) ca sa fie "aprofundate"......ca doar tu decizi ce se poate posta, sau nu si cand.

P.S.-ul meu ,normal ca nu nu l-ai putut intelege ,ca era f. greu de inteles,dar ca sa-l poti intelege mai lasa berea,vinul chiar daca se apropie Craciunul,concentreaza-te la cele citite,mai citeste ,daca poti si printre randuri,daca nu e o.k si asa,voi ramane un neinteles ca oricum nu are nimeni de pierdut nimic.

Jean Scurtu

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 24 Dec 2006, 00:33

hai mai baieti, vin sarbatorile si deja va luati la japca? :lol: :lol: :lol:

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 24 Dec 2006, 00:41

jeane, tu iti imaginezi ca eu las anumite poze sa stea postate si altele nu, de exemplu ale tale ?
pentru ca vad ca ai o frustrare cu pozele alea, o sa-mi fac program special pentru tine, da-mi mesaj privat si iti bag pozele imediat cum le bagi, e bine ?
eu te-am intrebat ce ai vrut sa spui cu o chestie, tu n-ai raspuns pe tema dar ai inceput un atac cu pozele, ceva lagat de "cenzura" sau insinuarea ca nu as fi fair, nu inteleg ?
nu stiu de ce te-ai simtit atacat cand te-am intrebat ce ai vrut sa spui cu mentalitatile diferite ale celor de acasa, si ai inceput sa ma ataci pe alte teme, probabil am atins ceva special care-mi scapa, nu-i nimic, las-o asa

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 24 Dec 2006, 09:08

Eu doar ti-am "tradus " P.S-ul pe care nu-l intelegeai,nu te-am atacat cu nimic,doar am spus ce cred,iar despre mentalitatea de acasa ti-am spus ca o cunosti ,nu fa pe necunoscatorul acum.
Culmea ca dupa raspunsul meu au aparut repede si pozele postate de mine,dar nu inainte cand trebuiau sa apara,dar asta e alta problema...

Numai bine,

Jean Scurtu

Scrie răspuns