Capturi "haioase"

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 14 Sep 2004, 08:13

Acum citiva anisori, pe L.Surduc (TM) am avut parte de un drill de 1/2 ora cu un corcodel. Dadeam la salau cu bibanel, in apa de 6-7 m, la 200 m de mal. A "rapit" dimineata, era inca intuneric, mi se parea mie ca pleoscaie cam tare salaul meu. Cind m-am dus cu barca dupa el, s-a bagat sub barca si tragea sa-mi rupa batul, nu altceva. De abia am apucat sa desfac frina. L-am scos pina la urma cu minciogul, i-am facut pozele de rigoare si l-am eliberat, dar am uitat sa il cintaresc pentru omologare. C&R, nu?
De o captura haioasa a avut parte un prieten anul trecut pe Clisura Dunarii, un crap de 10 kg prins cu twister de... o garnitura de butoi de plastic, pe care sarmanul peste si-o pusese in chip de ham. Drill ca in povesti...

teddy
junior
junior

Mesaj de teddy » 14 Sep 2004, 10:39

La cat de des mi s-a intamplat sa prind sau sa van prins avat/biban/salau la placuta cu mamaliga, deja nu mi se mai pare ceva deosebit. Un prieten a prins o stiuca la placuta. De fapt, a prins-o cu platica-n gura. Si se jura ca nu fura!
Rosioare la oscilanta sau rotativa prind constant. Cea mai mare avea aproape 500 de grame, asta primavara in Delta, la un Dollinger Berti de 8 cm. Curgeau icrele din ea, m-am chinuit 10 minute sa ii scot ancora din gura fara sa o ranesc.
Una dintre cele mai haioase capturi am vazut-o cand dadeam la somn la Periteasca Mica. Prietenul inteapa, il oboseste si il aduce la mal. Un crap, pana aici nimic deosebit. Frumusetea e ca practic nu il prinsese el. De forfacul lui era agatat un forfac rupt, cu plumb si peste incluse in pret. Nici macar nu i-a trebuit mult sa le descurce. Probabil ca pestele ii scapase altui pescar si trecand cu forfacul peste firul amicului ( in zona e curent puternic) s-a incurcat pur si simplu.
Cea mai haioasa captura a mea a fost o ... vidra la shad, anul asta, pe Bascov. Ce-i drept am vazut-o cand iese din mal cu un fir de trestie in gura, dar nu creadeam ca destinele o sa ni se incruciseze atat de rapid. Realmente a agatat firul cu trestia (involuntar, desigur), dupa care s-a scufundat brusc si ... drillul a inceput. Am scos-o relativ repede, sub ochii mirati ai unui pescar care venise atatat de agigatie, mai greu a fost sa-i scot carligul din coltul gurii. Recunosc, i l-am cam zmuls, dar era prins doar superficial si s-a dus imediat in treaba ei.
Teodor Buliga

MariusC
senior
senior

Mesaj de MariusC » 14 Sep 2004, 16:40

Teddy, vidra nu era cumva bizam?

In urma cu multi ani (prea multi), la prima mea iesire in delta, am lasat o undita cu rama in carlig pe suport si am plecat la 100 m sa incerc la stiuca. Cand m-am intors la undita, pluta nu mai era. Am scos o stiuca mica si in timp ce ma intrebam cum se poate una ca asta (stiuca la rama) si cum de nu a taiat firul, incercand sa scot carligul, am vazut in gatul stiucii coada unui peste. La autopsie :lol: am gasit in stiuca un biban cu carligul cu rama pana in stomac.

teddy
junior
junior

Mesaj de teddy » 14 Sep 2004, 19:38

La pescuit de stiuca, doi intr-o barca, intr-o dimineata superba de octombrie, pe unul din ghiolurile Deltei, conteaza prea putin care. O partida excelenta, una din rarele cu stiuci mari la fiecare oprire a barcii. Amicul, cu care de altfel imi mananc amarul de aproape zece ani in Delta, o simte. Lanseaza si ... inteapa. Nu mare, pana in 3 kile o estimam noi rapid. Dupa nici un minut tensiunea in fir cedeaza, cu pestele inca la mare distanta de barca. Recupereaza rapid si de la cativa metri de barca devine evident ca totusi, in varful ancorei e o marlita. O ridica si - stupefactie totala, marlei ii ... cade coada. Marla (nu pix, avea cam 30 cm) era agatata de bot, ce-i drept intr-o pozitie atipica, pe exterior, dar ochii sticlosi si coada digerata ne-a spus ca e demult in inaltele plaiuri ale vanatorii. Dezbatem grabit si ne dam seama ca stiuca partial digerata fusese extrasa din gura unei surate mai mari. Nu ne venea efectiv sa ne credem ochilor, posibilitatea unei astfel de agatari e infima. Si totusi, la urmatoarele 2 lanseuri amicul inteapa o stiuca in acelasi loc, de aceeasi greutate si - cunoscatorii stiu la ce ma refer - cu burta supta, ca si cum ar fi fost "mulsa", foarte probabil cumatra primeia. Pana astazi, desi am vazut multe de atunci, a ramas pt noi cea mai incredibila patanie din timpul unei partide de pescuit. Sunt sigur ca daca nu as fi vazut cu ochii mei mi-ar fi fost greu sa inghit o astfel de povestire.
Teodor Buliga

piticu
veteran
veteran

ai juma' de ora? cum iti bati joc de ea?

Mesaj de piticu » 11 Oct 2004, 12:52

n-o fi cu capturi da' e ultima mai hilara asa: ieri pe gostilele, era vreo 9 asa, luasem o mirlita numa' si ma pregateam sa schimb locu' ca nu mai misca, neam, ridic ancora in barca, juvelnicu il las in apa, deh, lenea... si dau la visle, dai si dai, cind o data? zbang! inghit in sec, 'ai sa-mi trag una - s-a dus minciogu'... phiii pun mina pe cablu, moale. repede ancora jos sa nu ma misc din locu ala, imi iau repere pe maluri, si asta e, la treaba... iogene, pierdui minciocu, maaaaa. ala,
virit cu barca-n in stuf discret asa zice: he he he... :x
scot vobleru, umplu agrafa 6 de jiguri mari si incep sa lansez in directiile din care le credeam io ca venisem, astept sa atinga fundu... dau asa 15 de minute fara succes, ma gindeam saraca stuka cum moare ea chinuita, in loc sa moara implinita in chip de rasol... am revelatia: daca apa are 3m acilea io inseamna ca sunt deasupra lui, normal ca nu-l pot agata, 3 sa ma misc mai in mal si dupa aia sa incerc iar... iar ancora-n barca, ma duc la 8m de locu' initial si iar 15m la arat fundu' girlii... ma uit la eugen, zbang - ala in chiloti linga stuf (pis n-a zis nemernicu!) in apa pin' la oo, isi cauta si el minciocu' - zic he he he you back, mai mitocanule, te bucurai de necazu meu, mah? si dau, si dau, nimica... o juma de ora tot asa. ma opresc, oftez, biau o lecutza si intinz mina asa intr-o parte, simt cablu de la mincioc intins frate... fusese tooooot timpu' acolo, cablu facuse zgomot doar, atins de visla numa, io pusesem mina pe capatul celelalt al cablului... ridic de cablu, este domle, stiuca numa' ma privea asa, cu un ochi: iti prisosea juma de ora, 'ai? idiotule!
inghit in sec.
iogeneeee, gasii minciocu', baaaaa!
rid singur ca prostu. [/b]

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 11 Oct 2004, 12:58

Lasa ca si eu,intr-o noapte,dupa ce am luat un avat de vreo 4,6kg,am adormit pe scaunul pliant,pana am auzit miscare in mal.Deschid ochii,auzind ceva clipocind(uitasem de avat),vad ceva albicios cum se misca langa mal(am zis ca umbla somnul),sar si prind in minciog inca o data avatul ce statea cuminte intr-un sac de cartofi,cu ochiuri mai mari. :lol:
Michael va recomanda Regulamentul forumului

pescarel
senior
senior

Mesaj de pescarel » 11 Oct 2004, 13:44

Eram la amenajarea piscicola Litcov, intre Partizani si Vulturu. Dadeam la pasnici, cu lanseta la fund. Juvelnicu' era in apa, sub scule, si avea in el si oarece rosioare. Iaca un sarpe isi cam facea drumuri pe la ele, de cateva ori l-am prins pe jumate in juvelnic, incercand sa sustraga cate o rosioara, dar nu avea loc sa iasa prin ochiuri cu tot cu prada, si trebuia sa o abandoneze. Trecuse ceva vreme de cand nu-l mai vazusem, cand, deodata, o bambina s-a lipit nervos, cu zgomot mare, de bat. Prima trasatura serioasa! Ma reped, insfac si intep. Naparca mi se face guler, ma imbie cu mirosul specific si isi vede de ale sale...
Gagiul trecuse, in drumul sau ritualic spre juvelnic, exact peste firul meu, langa mulineta. Si cum eu am intepat in sus, drept...

pescarel
senior
senior

Mesaj de pescarel » 11 Oct 2004, 13:49

O balta oarecare. Amicul de pescuit avea vreo 8-10 bete in apa. De multe ore, vreo 8. Nici o trasatura, nimic nimic. De cateva ori, a scos sa verifice mimeala. Sculele stateau pe cracane paralele, foarte apropiate. Snop. Dupa ce a scos una sa o verifice, a pus-o (cu bambina pe fir si cu forfatul balanganind) la loc, sa se ocupe cateva secunde de altceva. Si uitata a fost, pana dupa vreo 10 minute, cand a vazut bambina lipita... Sa vezi atunci hal de intepatura ce a dat, de a ajuns forfacul pana la graurii de pe campul din spate!

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 11 Oct 2004, 13:55

intr-o primavara, in balta ialomitei, dunarea revarsa si curgea usor peste drumul paralel cu malul, spre padure ( unde se formase o mare balta )
eu ma plimbam pe acolo cu lanseta in mana, urmarind sariturile avatilor
la un momentdat, un crap de vreo 2 kile vroia sa treaca drumul, prin firsorul ala de apa, spre balta din padure
l-am fugarit efectiv prin apa aia mica, dr nu am reusit sa-l prind, a taiat-o inapoi spre dunare
la intoarcere le-am spus prietenilor ca am fugarit putin un crap pe drum, si am ramas de proverb de atunci :lol:

piticu
veteran
veteran

Mesaj de piticu » 11 Oct 2004, 14:16

RECTIFICATZIUNE
de cite ori apare la mine minciog, trebe a se citi JUVELNIC.
si la colegu iogen, la fel, juvelnicu si-l pierdu el, nu minciocu'.
ufffff
stuka proasta

Scrie răspuns