Capturi "haioase"

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 17 Sep 2006, 11:56

Mda, de asta se plangea si asistenta... :D

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 17 Sep 2006, 11:58

Adevarul e ca-i de departe cea mai tare de pe topicul asta :lol: .

Faza cu pescarusul am patit-o si eu, tot cu popper, dar nu l-a ridicat din apa, s-a prins aproape instantaneu si i-a dat drumul.

Cea mai tare faza am patit-o pe IOR, nu stiu daca n-am mai povestit-o aici pe forum, in orice caz e crancena:

Luasem o barca sa dau si eu 2-3 ore dupa stiuci fantoma, m-am dus pe langa insulita aia cu gropanul din dreapta debarcaderului si, dupa ce am incercat toate lingurile din trusa fara nici un rezultat, bag si un twister. Dau de 2-3 ori cu el si pac, se opreste in ceva pe fundul apei. Stang frana, smucesc de cateva ori mai tare, si chestia de pe fundul apei o ia spre barca :lol:. Fac ochii mari (se simtea ca nu-i peste), slabesc totusi preventiv frana (de, povestile cu somni de pe IOR :roll: ) si intre timp chestia se lasa din nou pe fund, destul de brusc. Mai sa fie! Mai smucesc iar de cateva ori, iar vine vreo 2 metri spre barca, si se lasa cu si mai multa forta pe fund. Deja pescarii din alte doua barci aflate in zona erau cu ochii cat cepele spre mine, iar pe mal aveam o mica galerie de 5-6 insi care asteptau sa scot "monstrul".
Ma rog, m-am luptat ceva vreme sa aduc "chestia" spre barca, acum imi era clar ca nu poate fi peste (asistenta s-a dumirit mult mai tarziu :lol: ), dar era la fel de clar ca nu-i nici ragalie/ghem de sarma/samd si incepusem sa-mi aduc aminte, cu oarecare strangere de inima, de glumele gen "acum il scoti pe ala cu patine" :P .

E, aduc "chestia" sub barca si incerc s-o salt - evident ca nu mai mergea. Pana la urma, cu chiu cu vai, am scos la suprafata o ... camera de cauciuc de tractor :lol: plina cu noroi si apa. Cand am vazut ce e am scos un oftat de usurare, iar asistenta, deja destul de numeroasa, s-a imprastiat dezamagita :lol:.
Cu lacrimi Bastus!

alex dan
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de alex dan » 17 Sep 2006, 12:52

Adi_ scrie:pai dupa ce ti-a tras tie, nu ai intepat? asa mult ai lasat-o incat a avut timp sa-i traga si lui? :roll:
pai nu intep imediat, il las putin (cateva secunde) sa o ia mai bine. ca de scuipat oricum nu o scuipa cand am carlig de 18 - 22. :P
fiecare pescar ii un nebun in felul lui, si nu-l poti convinge ca nu are dreptate
http://www.rapitori.ro/forum/album_pers ... er_id=2073

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 17 Sep 2006, 19:26

danr scrie:de spinare si de coada i-am prins
daca simteam misculatie pe jig ce sa fac, dadeam teapa normal :roll:

cat se poate de "sportiv" :D si de spectaculos este atunci cand pe 40 de grade afara, il vezi pe Mr. Crap iesit pe suprafata si-i pui Jig-ul sau vobleru-n spinare...super drill! :D se practica pe barajele noastre!

Andrei Tianu
junior
junior

Mesaj de Andrei Tianu » 19 Sep 2006, 11:26

Fazan la rama .

Nevoie fiziologica m-a impins in tufe in timpul schimbarii momelii. Sprijinit lanseta de corcodusul din spate , deplasat 15m mai la stanga si cand m-am intors lanseta era suita cu totul in corcodus. Mi-a fost mila de el dar tot la cuptor a ajuns :wink:

Armand
veteran
veteran

Mesaj de Armand » 19 Sep 2006, 13:32

In mod normal cand pescuiesc cu pestisor dupa stiuca, fac montura cu pluta si pestisorul il agat in bot. La un moment dat, de plictiseala, in carligul de la o lanseta am pus un biban agatat de coada. dupa un timp am trasatura, drill, si scot o stiuca de cca 1 kil. o dau pe mal, ii cracanez gura si carligul statea bine-merci in coada bibanului insa nu atingea stiuca. In schimb doamna stiuca avea creasta bibanului bine proptita in gat !!!

O sa incerc odata cu biban legat de coada- fara carlig...cine stie :?

PS: In decursul timpului am mai prins: rata salbatica la coaja de paine, broaste testoase la rama, un strapazan care mi-a luat ambele ace de la o lanseta, crap si mreana la bucatica, scobar cu fir de 0.35 si multe altele...
Spining....Prea bun ca sa fie light...

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 19 Sep 2006, 14:04

sambata seara eram la pescuit. nu mergea nimic. vad o broasca pe mal, nu am ce face si ii joc un grub alb in fatza. a sarit cu grua deschisa dupa el :shock: m-am si speriat. noroc ca am avut un reflex rapid si i l-am tras din fatza, ca altfel, ma puteam lauda si eu acum cu o captura... haioasa. au mai urmat apoi cateva incercari si de fiecare data a atacat/ oricum, situatia e buna pt. testarea reflexelor, pt ca nu stii niciodata cand sare. sta nemiscata si nu ai nici un indiciu cand va sari. ce mai... foarte distractiv si... poate folositor :roll:

ps. foarte adevarata vorba care zice ca "broscutza mica casca gura mare" :lol: cu toate ca asta nu era chiar mica....
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 19 Sep 2006, 19:24

Am in galerie o captura frumoasa :lol: :lol: :lol: o marlita cat degetul prinsa cu mana, alaturi de inca 5 surori, erau molesite de caldura intro baltuta formata la scaderea brusca unei balti mari in care sedeau.....daca nau ajuns in burta altor shtuci din balta in 2 ani ma duc cu lingura dupa ele :lol: :wink:

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 19 Sep 2006, 22:14

Adi_ scrie:sambata seara eram la pescuit. nu mergea nimic. vad o broasca pe mal, nu am ce face si ii joc un grub alb in fatza. a sarit cu grua deschisa dupa el :shock: m-am si speriat. noroc ca am avut un reflex rapid si i l-am tras din fatza, ca altfel, ma puteam lauda si eu acum cu o captura... haioasa. au mai urmat apoi cateva incercari si de fiecare data a atacat/ oricum, situatia e buna pt. testarea reflexelor, pt ca nu stii niciodata cand sare. sta nemiscata si nu ai nici un indiciu cand va sari. ce mai... foarte distractiv si... poate folositor :roll:

ps. foarte adevarata vorba care zice ca "broscutza mica casca gura mare" :lol: cu toate ca asta nu era chiar mica....

nu, nu esti singur :D :D mai e unul pe la Iasi care face din-astea :lol:
nu spun cine caaaa... ma arde!
apropo, el "dadea" cu voblere si zicea ca merg patternurile fluo, firetiger etc
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 19 Sep 2006, 22:39

capturi recente am avut o oala de 3kg luata la jig, un adidas luat tot la jig si in aceeasi zi!!! :lol: dar de departe cea mai tare a fost acum vreo6-7ani pe pantelimon o bucata de aragaz :lol: :lol: :lol:

Scrie răspuns