Capturi "haioase"

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
rica
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de rica » 20 Oct 2004, 10:38

vara asta am avut cateva partide la oblete - metoda buldo.
plimbam mustele prin apa cu un oblete mai bataios si deodata o marla l-a atacat. am avut un drill de vreo 15 secunde dar apoi cumatra a plesnit apa la 2 metri de mal iar firul de care era legata musca ( 0.12 ) a cedat.

cea mai spectaculoasa captura a fost la cateva zile dupa cea cu marla, un liliac a simtit musca vibrand in apa si a atacat-o cu tupeu. am simtit ca trag ceva mai greu, am crezut initial ca sunt plante pentru ca nu se zbatea deloc.
norocul lui (si al meu) a fost ca a reusit sa "scuipe" musca, cred ca mi-ar fi fost frica sa ma joc de-a dentistul in gura lui.

Imagine

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 20 Oct 2004, 17:36

LOL. liliacul ala rocks!

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 15 Sep 2006, 09:09

lac mare de acumulare, cerut voie la omu de la apele romane sa dam la salau langa calugar, 3 amici dotati cu jeliboane, "da-i in gura"!
buuun.
dupa vreo 30-40 lanseuri/10modele de caucioace/rezultat zero arunc shadul in fata calugarului, vantul imi umfla firul si-l duce pe muchia de beton a calugarului, textilul se agata de o sarma iesita din betoane si...bineinteles am o prezentare. tac,pac,tac...moldovinesti! :roll: dau teapa, il iau...il aduc, era mic. fac "valuri" cu lanseta sa dezgat firul....neam, nu iese. :)
in fine, aduc strapul la betoane si recuperind il vad ca se inalta timid pe langa calugar. :shock: :shock: il las in jos, il ridic iar, iar valuri cu lanseta...nimic! :? astia de langa mine se tavaleau de ras: "ce faci, bah? dai la suspendate?"
in fine, am mers mult in lateral, l-am dezgatat, l-am adus...era ok, nu i-am rupt boticul, l-am eliberat si gata.
n-am patit niciodata asa ceva, a fost singurul care a intrat din multitudinea de lanseuri, care e probabilitatea sa intre exact cand am agatat firul? :roll:
cum ar zice cineva...ceasul rau pisica 13 :lol: daca era mare o "puneam" rau de tot, il scapam sigur, cred ca injuram la greu.

revin cu o poza la album. :roll: sa nu zica astia ca e pescareasca :lol:
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

alex dan
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de alex dan » 15 Sep 2006, 20:30

acuma vreo 2 ani, locatie secreta (sorry :twisted: ) dadeam la feeder dupa ciortan. carlig 14 normal cu o boaba de porunb si in 15 minute am luat 3 bucati polyodonus spatula
pt cine nu crede... am poze
fiecare pescar ii un nebun in felul lui, si nu-l poti convinge ca nu are dreptate
http://www.rapitori.ro/forum/album_pers ... er_id=2073

alex dan
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de alex dan » 15 Sep 2006, 20:38

rosioara la vobler sau blinker nu este o intamplare.
vadivitza si rosioara devin rapitori de la o anumita dimensiune.
eu am rins rosioara la musca, rotativa si vobler mic.

am vazut si stiuci si salai prinsi la 'bomba' , am o explicatie pt asa ceva:
albitura se aduna in jurul mamaligii iar rapitorul se arunca dupa ea, uneori se intampla sa dea cu botul chiar in bomba si sa se aleaga cu cateva carlige in gura.
fiecare pescar ii un nebun in felul lui, si nu-l poti convinge ca nu are dreptate

piticu
veteran
veteran

Mesaj de piticu » 16 Sep 2006, 20:32

sa nu uit... cteno la jdemii da candeli pe mp... eream prin '88 cu o dacie vai mama ei si treceam un dig pe la 4 dimineatza... si din hirtoape (a jucat luminile) ne-am trezit cu unu de fo 8 kile pa drum sarit in fatza noastra... ce sa facem? l-am portbagajat (remember 1988?) si ne-am dus pin la urma sa dam conventzional... deshi... din 10-12 traversari... ne umpleam minciocurile pardon juvelnicele care probagajele... :lol:
"Prapaaaad! Prapaaaad! 36 de stiuuuuuci!" - Marin Moraru, Operatiunea Monstrul, 1976

alex dan
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de alex dan » 16 Sep 2006, 21:13

recent, am fsot cu un prieten la pescuit.
am dat la Sheffield dupa ciortan sau ceva mai mare, si pe la amiaz sau linistit asa ca neam restras intrun loc mai umbrit sa dam la albitura.
la un moment dat in trage mie...dupa cateva secunde ii trage si lui (deadeam chiar unul langa altul) si scoatem amandoi in acelasi timp, fara sa ne dam seama :lol: , o rosioara asa la 200g. avea un carlig intrun coltz al gurii si celalalt in celalalt coltz.
ma intreb ce sar intampla daca ar pati cineva asa in concurs :lol: :P

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 16 Sep 2006, 22:36

pai dupa ce ti-a tras tie, nu ai intepat? asa mult ai lasat-o incat a avut timp sa-i traga si lui? :roll:
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 17 Sep 2006, 00:43

De capturi ciudate sau, dupa caz, amuzante pot spune ca am avut parte pana acum. Cu pestii stau mai rau...
Copil fiind, pescuiam la mreana cu cascaval. La un moment dat am simtit si eu, ca omu', nevoia de a disparea dupa o salcie. Las undita pe mal, execut misiunea si ma intorc. Stupoare! Undita mea o luase razna prin iarba! Dupa un scurt drill pe uscat, cu spatele la apa, dau cu ochii de autor: un sobolan cat o nutrie, care, din cat amar de cascaval era taiat cubulete pe mal, a poftit tocmai la cel din carlig. Noroc ca a taiat firul, scapand amandoi unul de celalalt.
Alte capturi? O broasca testoasa cat o tigaie, luata la rama pe un sant antitanc de langa Oradea. Pe cat de entuziasmant a fost drill-ul, pe atat de mare dezamagirea, mai ales ca madam n-a cedat insistentelor mele de a-mi recupera carligul. Statea si ma privea impasibila, cu firul iesind printre buzele-i senzuale. Am redat-o naturii, impreuna cu piercing-ul proaspat dobandit. Apoi o scoica de-un kil, scoasa cu greu dintr-o balastiera. Si asta s-a intors in apa fara sa catadisesca sa deschida "gura". Ar trebui acum, dupa 20 de ani sa o caut. O fi facut o perla in jurul carligului meu!
Recent, incercam fara prea mare succes sa conving niste avati ca am un popper apetisant, cand m-am pomenit cu un atac de toata frumusetea. Dar nu din apa, ci din aer! Un pescarus bezmetic venit in picaj, mi-a saltat popper-ul vreun metru afara din apa, dupa care, realizand pesemne confuzia, i-a dat drumul. Norocul meu, ca ma si vedeam inaltand zmeie cu lanseta!
Si, in sfarsit, cea mai mare captura din viata mea, la care am avut si martori oculari cativa prieteni (care dealtfel m-au facut apoi nemuritor) cantarea vreo 20 de tone! Nu exagerez si nici nu e o greseala de tastare.
Eram proaspatul posesor al unui bat de crap, bine mobilat cu o mulineta si un fir pe masura, dar pe care nu avusesem ocazia sa-l testez. Planific urgent o iesire pe Cris, aproape de casa, unde raul e suficient de lat, bat toba in cartier, se aduna maniacii, si purcedem la teste. Poligonul l-am ales langa piciorul podului pe care trece soseaua de centura a orasului. Batul si, mai apoi, mulineta s-au dovedit excelente. Pescarul insa...
Pun un plumb de 50gr, ma opintesc, ca doar aveam de impresionat asistenta, batul lucreaza impecabil si azvarle plumbul cu o forta uimitoare, care m-a facut sa-l si pierd din priviri. Firul se deruleaza suierand de pe tambur... si suiera...si suiera... Caut incantat cu privirea locul in care va ateriza montura, dar evenimentul intarzie sa se produca. Incantarea face loc contrarierii, dupa care disperarii: nu se mai opreste! Marii barbati se vad in situatii limita: dau sa opresc firul cu mana, ma taie, scutur involuntar de lanseta, cade pick-up-ul si firul incepe sa traga din frana mulinetei. A urmat adrenalina pura: agatat cu amandoua mainile de manerul lansetei si proptit bine pe picioare, ma straduiam sa ma opun fortei "monstrului" care incerca sa-mi smulga lanseta. Usor, usor, am realizat si ce mi se intampla: eram in drill cu un TIR care tocmai trecea podul! Cele cateva clipe care au trecut pana cand, in sfarsit, firul a cedat mi s-au parut o vesnicie! Atata cred ca a si fost, pentru ca, revenit pe pamant, am constatat ca prietenii mei murisera demult. Zaceau prabusiti prin iarba, care incotro. De ras! Inutil sa va spun ca in zilele urmatoare am devenit erou de legende! Dealtfel un comitet adhoc mi-a si inmanat a doua zi la serviciu o diploma care consfintea recordul: SCANIA 20 tone, la lanseta!

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 17 Sep 2006, 11:21

Musti, mi-ai provocat febra musculara de atita ris :lol:

Scrie răspuns