Tavi scrie:Mihai, chiar am facut ceva calcule si mi-a iesit vreo 20.000 ron/an pt. un singur paznic (1700/luna salariu + combustibil)
Iti mai trebuie macar un ATV second de vreo 3000 €, adica inca vreo 10.200.
Total 30.200 RON
E mult, iti trebuie 3020 de membrii care sa dea cate 10 ron pe an(exemplu apsalba) ca sa strangi banii astia.
Scuze pt. exprimarea mai dura, dar, deocamdata, fara fonduri europene sau alte surse consistente de finantare, asociatiile nu prea pot face mare lucru legat de administrarea apelor, de-aia am zis ca o asociatie
e o gluma sau trebuie sa se ocupe de ceva ce e in stare sa faca.
Salut Tavi
Da-mi voie sa iti spun 1700 impozitabili??? Aia inseamna 1000. Crezi ca gasesti un paznic ce pentru 10mil iti pazeste o apa de hoti? Te inseli
Iti trebuie minim doi! care fara 15 mil in buzunar fi convins ca nu isi pun fundu la bataie.
Iar cu ATV nu faci treaba, nu merge nimeni iarna cu ATV-ul si in plus second fiind platesti service si piese!!! Mai simplu e sa faca patrularea calare ( platesti chiria cailor sa zicem 1.5 mil pe luna si omul e fericit! )
Apoi trebuie sa ii faci curs, ca nu te lasa politia de capul tau sa faca paza orice om, si trebuie sa ii dai arma. Nu uita ca nu il poti trimite intre hoti cu un baston, ce frica inspira un astfel de paznic?
Deci suma creste serios!!!
Si sa iti mai spun, fondurile europene restructurale nu se aloca cheltuielor ci doar refacerii apei, albiei, malurilor, poduri, cascade, populari piscicole sau cursuri de ecologizare catre populatie. Dar nu iti da bani sa ii cumperi jeep sau orice altceva nu mai spun de salarii.
In concluzie o administrare/concesionare e foarte riscanta pentru o asociatie care nu isi face un proiect de management coerent si realist.
Un astfel de management bine pus la punct poate sa faca in asa fel incat banii incasati de la membrii associatiei pentru abonamente, si permisele pentru outsideri sa acopere cheltuielile de intretinere. Castigul real este prin dezvoltarea zonei adica: turism. Dar asta este un aspect ce nu intereseaza direct pe pescar
Singura satisfactie si cea mai importanta este ca pescarul are satisfactia de a pescui intr-un loc curat , frumos, ingrijit si sa aiba satisfactii reale in privinta capturilor la care viseaza.
sanatate