Ape concesionate sau nu

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 06 Ian 2007, 22:34

@podosu dorel

Frumos spus! Si sunt nevoit sa repet de pe alt topic: SPERANTA moare ultima! :lol:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

mihaimircea
veteran
veteran

Mesaj de mihaimircea » 07 Ian 2007, 01:07

zamfi scrie:@mihaimircea
Si acum exista norme (adica legi) si organe de control ,iar rezultatele se vad... :evil:
pai aia e. e ca si cum ai face un cod rutier, un mecanism/metodologie de a obtine permis de conducere, implementezi totul dar nu bagi politisiti pe strada. In RO se va merge aiurea din ziua unu. Probabil ca in DE ar dura 2-3 ani dar tot acolo se va ajunge. Adica daca dai legi, reguli si regulamente si nu le respecta nimeni pentru ca nu patesc nimic.

PS: trebuie sa recunosc ca mi-ar placea sa nu mai fie politisi pe strada, macar aia cu radare :cooler:
Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 07 Ian 2007, 10:50

pikeman scrie:ar fi o finantare de la stat de exemplu pe un an in care apa sa fie inchisa la pescuit(ma refer la cele de munte) sa fie ecologizata si populata si apoi in anul urmator ca sa nu se ceara iar finantare se cere o suma modica la cei care vor sa pescuiasca pe ea ... dar sa fie MODICA, aici ne arde :shock:
Vezi ca in anul ala apa trebuie pazita. Fa un calcul cat costa paza, cu mijloc de transport, combustibil, etc. Bani de paza nu se pot obtine pe nici un proiect.
Acu fa un calcul si zi cat crezi tu ca ar fi o taxa modica? Fiecare intelege altceva prin acest cuvant.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 07 Ian 2007, 10:53

zamfi scrie: Si legat de ideea ca se va concesiona catre asociatii de pescari si nu catre persoane (juridice) ,oare cat este de greu sa-mi fac o asociatie cu vreo doi "smecheri", sa ne dam pescari si sa iau 30 km de Mures pe care ,sigur ca da , o sa curga lapte si miere...Pentru "smecheri"!
Termina ideea, sa pricepem si noi: iei 30 km si ce faci cu ei? La ce iti folosesc? Mergi numai tu la pescuit acolo, sau ce?

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 07 Ian 2007, 10:57

mihaimircea scrie:Mai exista riscul ca concesionarul trebuie sa reclame niste costuri suplimentare pe care sa le acopere din taxe suplimentare. Nu mi-ar conveni sa nu mai pot pescui la tara pe Olt fie ca nu vrea concesionarul fie ca a pus o taxa suplimentara de 80 lei pe zi/pescar. .
Tu nu te gandesti la ce zici? Cum adica sa nu mai pescuiesti ca nu vrea concesionarul? Atunci el din ce isi plateste concesiunea, daca nu lasa pe nimeni sa pescuiasca? (Am zis deja ca vorbim de ape cu pescuit exclusiv sportiv, deci nu poate exploata industrial apa)
Sau daca pune taxa de 80lei/pescar cine i-o va plati?
mihaimircea scrie:Ideea este sa existe unele norme si, de ce nu, un organism de control, astfel incat concesionarii care nu fac ce trebuie sa faca sa fie sanctionati sau inlaturati.
Evident. Asta am zis toti: contract clar, termeni clari, angajamente, control, rezilierea contractului in caz de neindeplinire a sarcinilor.

CC59
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de CC59 » 07 Ian 2007, 11:54

Din cite inteleg eu,pescarul roman nu este speriat de ideeea in sine de concesionare a apelor publice.Marea lui teama este ca acest fenomen(concesionarea) va determina o crestere majora a taxelor de pescuit,teama explicabila cunoscind faptul ca investitoru roman vrea sa cistige intr-un an cit cistiga altii in zece.Si,pt dumnezeu,pina la urma pasiuni au si bogatii si saracii... o fi fro frustare sau e doar o chestie de bun simt?

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 07 Ian 2007, 12:10

CC59 scrie:... o fi fro frustare sau e doar o chestie de bun simt?
si una si alta.cred.
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 07 Ian 2007, 12:45

apsalba scrie:Cum este oare privita necesitatea (si nu obligativitatea) asocierii?
- necesitatea aparitiei si existentei asociatiilor de pescari - cu ochi buni
- aparitia si cresterea asociatiilor prin obligarea la asociere a pescarilor care nu vor decat permis de pescuit fara a fi membri in vreo asociatie - cu ochi rai
apsalba scrie: Sper ca nu veti spune iar ca statul te obliga sa te asociezi ca sa contribui la un tel comun al tuturor.
dle apsalba, noi am pus punct acestei dispute cu obligativitatea ... tu de ce continui ? majoritatea de aici de pe forum a decis: e cum zicem noi !!!... punct !!!
dupa ce a aparut pe aici ZORRO ala ca o cometa, incercand sa muste tot, ti-am urmarit postarile si sincer unele mi s-au parut chiar rezonabile, iar acolo unde nu vedeam lucrurile ca tine aveam senzatia totusi a unui dialog... deci daca vrei poti... eu m-am convins: esti destul de destept ca sa intelegi ce spunem (vezi folosesc si alte epitete), doar ca nu vrei sa recunosti, si intentionat te faci ca n-ai priceput problema... care-i ratiunea,..., si la ce-ti foloseste nu stiu... cert este ca de aia am zis eu ca "pari a fi"... acum am ajuns la concluzia ca o faci intentionat...
neindoielnic zici si lucruri bune (dar nu numai !!!), asta e clar, dar... ce vrei ? doar sa arati lumii ce face apsalba ? sau vrei un dialog si o colaborare cu altii in speranta ca lucrurile pot fi facute si mai bine decat zice apsalba... pentru ca daca vrei asta din urma, metoda prin care o faci nu e buna...
cand iti convine vorbesti numai in numele apsalba (nu te mai citez), cand te simti pe val, vorbesti despre strategii nationale si interes general...
desi majoritatea ti-a spus ferm si raspicat ca unul din interesele ei generale e sa dispara obligativitatea aia neconstitutionala, tu continui sa stabilesti singur ce e bine pentru ceilalti,...de aici apare senzatia de nesinceritate... vrei sa ramanem la nesfarsit cu ea ?
vorbesti de administrare versus concesionare... iti spun de ce sunt eu pentru concesionare ... (desi intr-o postare anterioara am zis ca mi se pare rezonabila si ideea administrarii)
pentru ca cei de la cluj care vor sa concesioneze, sustin ideea asta numai in numele lor si isi exprima doar parerea ca asa vad ei lucrurile ca ar fi bine sa se intample si in alte parti din tara...declara ferm si deschis ca vor sa investeasca bani,sa faca ceva, si tot ferm si deschis ca ar vrea sa si castige ceva (chiar daca sunt convinsi ca n-au cum)... :lol: si o explica frumos ... in spatele vorbelor lor nu are cum sa se mai ascunda altceva decat ceea ce spun ei insisi limpede si clar... asta inseamna sinceritate si transparenta... asta inseamna intentii la vedere... si nu am nici o indoiala ca sunt bune pentru ca le inteleg...
singurul lucru care te intrebi este daca ce vor ei, nu ofera o portita pentru altii care nu gandesc ca ei sa profite de situatia ca atare si sa aiba acces la abuzuri in detrimentul pescarilor,... dar asta este perfectibil...
pe cand dta vorbind cand in numele apsalba , cand in numele interesului general, dupa cum iti convine, amesteci lucruri rezonabile cu mari ambiguitati, ascunzandu-te dupa cuvinte alunecoase...
faci tot felul de invitatii la initiative personale ale unora si altora, de ce? vrei sa arati ca doar apsalba face, si altii nu ? sau vrei sa ne arati ca de lucrurile de interes general care NU te intereseaza pe tine NU intentionezi sa te ocupi de fel... asta creeaza senzatia de lauda si ingamfare... te multumeste asta? nu vrei o colaborare sau un dialog ?
sau poate te simti jignit anterior de unii si atunci nu-ti mai da mana ? ... spune-i lu ZORRO ala sa mai apara odata sa spuna tot ce ii vine la gura despre mine de exemplu, ca nu-i zic nimic, si daca asta te multumeste si te face sa incepi sa vrei dialog, atunci asa sa fie...
apsalba scrie: Cine asteapta sa faca statul, sa mearga in China, Cuba, Coreea de nord, si din ce in ce mai putine astfel de state. Cine sunt comunistii?
intr-o democratie (spre deosebire de dictatura) nu numai cetatenii au responsabilitati ci mai ales statul ... si el trebuie pus sa si le respecte iar democratia ofera mijloacele pentru acest lucru, ...
a avea pretentia ca statul sa-si faca datoria nu inseamna a fi comunist ,... dar stii asta nu-i asa?
a nu mai astepta de la stat sa faca ceva, hai sa facem noi... E POPULISM IN STARE PURA, ... , nu te poti substitui statului sa-i faci treaba, nu e normal sa-l ignori si sa-l lasi sa doarma ca si cand n-ar fi acolo, pe motiv ca nu face nimic,..., nu in comunism, ci in democratie statul trebuie pus in slujba cetateanului..., TREZITIVAAAAAA CETATENI PESCARI !!!!!!.... :explode:
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 07 Ian 2007, 12:58

anarhistule :lol1:

:lol:
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 07 Ian 2007, 13:41

apsalba scrie:Ce tot aveti cu concesiunea? Asta ar insemna sa treci domeniul public in privat. Vreti ca asociatiile sa faca afaceri sau sa faca lucruri de interes general?
Am intrebat mai devreme ce diferenta e intre concesionare si administrare. Ati raspuns altceva decat acum. Ati zis ca singura diferenta e ca la concesionare se face licitatie si e pe bani, la administrare e gratis si cu atribuire directa.
Mai sunt si alte diferente despre care nu ati zis?
Concesionarul poate percepe taxa? Administratorul poate percepe taxa?
Etc, etc?

Scrie răspuns