Frumos spus! Si sunt nevoit sa repet de pe alt topic: SPERANTA moare ultima!

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
pai aia e. e ca si cum ai face un cod rutier, un mecanism/metodologie de a obtine permis de conducere, implementezi totul dar nu bagi politisiti pe strada. In RO se va merge aiurea din ziua unu. Probabil ca in DE ar dura 2-3 ani dar tot acolo se va ajunge. Adica daca dai legi, reguli si regulamente si nu le respecta nimeni pentru ca nu patesc nimic.zamfi scrie:@mihaimircea
Si acum exista norme (adica legi) si organe de control ,iar rezultatele se vad...
Vezi ca in anul ala apa trebuie pazita. Fa un calcul cat costa paza, cu mijloc de transport, combustibil, etc. Bani de paza nu se pot obtine pe nici un proiect.pikeman scrie:ar fi o finantare de la stat de exemplu pe un an in care apa sa fie inchisa la pescuit(ma refer la cele de munte) sa fie ecologizata si populata si apoi in anul urmator ca sa nu se ceara iar finantare se cere o suma modica la cei care vor sa pescuiasca pe ea ... dar sa fie MODICA, aici ne arde :shock:
Termina ideea, sa pricepem si noi: iei 30 km si ce faci cu ei? La ce iti folosesc? Mergi numai tu la pescuit acolo, sau ce?zamfi scrie: Si legat de ideea ca se va concesiona catre asociatii de pescari si nu catre persoane (juridice) ,oare cat este de greu sa-mi fac o asociatie cu vreo doi "smecheri", sa ne dam pescari si sa iau 30 km de Mures pe care ,sigur ca da , o sa curga lapte si miere...Pentru "smecheri"!
Tu nu te gandesti la ce zici? Cum adica sa nu mai pescuiesti ca nu vrea concesionarul? Atunci el din ce isi plateste concesiunea, daca nu lasa pe nimeni sa pescuiasca? (Am zis deja ca vorbim de ape cu pescuit exclusiv sportiv, deci nu poate exploata industrial apa)mihaimircea scrie:Mai exista riscul ca concesionarul trebuie sa reclame niste costuri suplimentare pe care sa le acopere din taxe suplimentare. Nu mi-ar conveni sa nu mai pot pescui la tara pe Olt fie ca nu vrea concesionarul fie ca a pus o taxa suplimentara de 80 lei pe zi/pescar. .
Evident. Asta am zis toti: contract clar, termeni clari, angajamente, control, rezilierea contractului in caz de neindeplinire a sarcinilor.mihaimircea scrie:Ideea este sa existe unele norme si, de ce nu, un organism de control, astfel incat concesionarii care nu fac ce trebuie sa faca sa fie sanctionati sau inlaturati.
- necesitatea aparitiei si existentei asociatiilor de pescari - cu ochi buniapsalba scrie:Cum este oare privita necesitatea (si nu obligativitatea) asocierii?
dle apsalba, noi am pus punct acestei dispute cu obligativitatea ... tu de ce continui ? majoritatea de aici de pe forum a decis: e cum zicem noi !!!... punct !!!apsalba scrie: Sper ca nu veti spune iar ca statul te obliga sa te asociezi ca sa contribui la un tel comun al tuturor.
intr-o democratie (spre deosebire de dictatura) nu numai cetatenii au responsabilitati ci mai ales statul ... si el trebuie pus sa si le respecte iar democratia ofera mijloacele pentru acest lucru, ...apsalba scrie: Cine asteapta sa faca statul, sa mearga in China, Cuba, Coreea de nord, si din ce in ce mai putine astfel de state. Cine sunt comunistii?
Am intrebat mai devreme ce diferenta e intre concesionare si administrare. Ati raspuns altceva decat acum. Ati zis ca singura diferenta e ca la concesionare se face licitatie si e pe bani, la administrare e gratis si cu atribuire directa.apsalba scrie:Ce tot aveti cu concesiunea? Asta ar insemna sa treci domeniul public in privat. Vreti ca asociatiile sa faca afaceri sau sa faca lucruri de interes general?