Ape concesionate sau nu
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Ape concesionate sau nu
Va rog sa va spuneti aici parerile si argumentele in privinta concesionarii apelor publice.
Sa nu se concesioneze nimic? Sa se concesioneze ceva, dar nu tot? Sa se concesioneze tot?
Avantaje, dezavantaje, ...
Bagati!
Sa nu se concesioneze nimic? Sa se concesioneze ceva, dar nu tot? Sa se concesioneze tot?
Avantaje, dezavantaje, ...
Bagati!
- mihaimircea
- veteran
Pai hai sa vedem. Ce avantaje ne-ar aduce un concesionar pe o apa? Probabil curatenie, paza, populari. Dar, trebuie sa castige si ei cumva, si cum romanu e roman si nici pe departe european, trebuie sa castige greu si repede, si ca atare, in loc sa faca un busines sanatos bazat pe exploatare coerenta si eventual agrement (inclusiv pescuit sportiv), baga navadoul a doua zi si s-a dus naiba de apa. Poate ca trebuie o autoritate de control care sa vegheze ca concesionarii fac treaba cum trebuie. DAR.... cine controleaza pe controlori??? Ca iar punem lupul paznic la oi (cum e acum).
Sa concluzionez: in teorie concesionarea este buna, in practica romaneasca din secolul 21 nu este oportun!
Sa concluzionez: in teorie concesionarea este buna, in practica romaneasca din secolul 21 nu este oportun!
Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.
O apa concesionata este bine intretinuta, e pazita, e curata, are peste, si in plus ai placerea de a pescui intr-un loc cu un grad de civilizatie crescut.
Nu te bati de nu stiu ce "ion" care iti zice ca sa mergi in "biiipul" lui ca ai fost nevoit sa treci peste gardul lui ce strabatea raul:roll:
Nu face oricine ce vrea, plasari sau neplasari, traistari sau nu, oameni ce isi fac calculele :" tre sa duc 20 de pesti ca atat m-a costat benzina, atata uleiu de motor samd".
Dovada: apele din tarile europene. SUnt ape publice cu mai mult sau mai putin peste, mai mult sau mai putin lasate de izbeliste si Ape Private ingrijite, cu conditii totale pentru pescuit unde ai satisfactii reale din punctul asta de vedere.
Nu te bati de nu stiu ce "ion" care iti zice ca sa mergi in "biiipul" lui ca ai fost nevoit sa treci peste gardul lui ce strabatea raul:roll:
Nu face oricine ce vrea, plasari sau neplasari, traistari sau nu, oameni ce isi fac calculele :" tre sa duc 20 de pesti ca atat m-a costat benzina, atata uleiu de motor samd".
Dovada: apele din tarile europene. SUnt ape publice cu mai mult sau mai putin peste, mai mult sau mai putin lasate de izbeliste si Ape Private ingrijite, cu conditii totale pentru pescuit unde ai satisfactii reale din punctul asta de vedere.
Nu e obligatoriu, in polonia poti pescui cu 5 eur/zi si prinzi pastravi seriosi!!!rosu r. scrie:Aici se pune prob daca se concesioneaza si se face treaba si este peste si este in interesul nostru al pescarilor de acord!
Daca nu sa nu se concesioneze!
Asta ar insemna sa fie ca afara !
Dai un ban pe taxa de pesc dar stii de ce il dai!
Vrei conditii speciale? Nu-i nici o problema, sunt zone unde platesti fabuloasa suma de 8-12 eur/zi si castigul e ca pe o portiune de 12km de rau e voie doar 12 pescari/zi!!!!
Nu e nu stiu ce "BAN". Economia locului a reglat suma asta

mai multa paza si putine concesionari, in ideea in care Federatia vrea concesionari is de acord sa concesioneze 20 de "stadioane" cu piste de concurs si tot ce vor pentru pescuitul sportiv restu sa fie bine controlate si nu vor mai fi plasari si alte treburi, nu vreau sa pescuiesc lanaga un loc amenajat cu gratarele si bancute doar de dragu ca arata bine si tine peste, prefer sa ma chinui intre maracini si boscheti in mijlocu salbaticiei ... cine vrea sa coboare din limuzina in costum si sa scoata undita din portbagaj nu are decat sa o faca, daca doriti concesionari pentru a se imbogati cineva puteti fi pro...parerea mea era ca apele sunt libere , o sa ajungem sa platim si mersul pe trotuar in ritmul asta
Expun aici parerea mea cumulata cu ceea ce vad in Romania de azi, nu trebuie facuta comparatie cu alta tara care nu a avut mentalitatea asta cand a facut concesionarile....asa de idee cat reprezinta 5euro raportat la salariul lor, si cat reprezinta 100RON raportat la salariul nostru?
Intrebarea este punem paza si scapam de cei care fura noaptea si cate putin sau concesionam si lasam pe unu sa faca ce vrea pe apa aceea , inclusiv sa "fure" legal
Parca sa tot incercat eliminarea concesiunilor ca sunt ilegale si nu stiu ce trebi cu ajvps si anpa, acu revenim la problema ?

Intrebarea este punem paza si scapam de cei care fura noaptea si cate putin sau concesionam si lasam pe unu sa faca ce vrea pe apa aceea , inclusiv sa "fure" legal

Always C&R
http://www.bscteam.ro
http://www.bscteam.ro
-
- utilizator constant
Ne tot agitam dca e bine sa fie concesionate apele publice si asta doar pt ca acum acele ape nu sint repopulate,ingrijite si mai ales pazite.Daca taxa de permis pescuit ar fi ajuns unde trebuie si nu la tot felul de fite{gen deplasari in strainatate,masini suparate,etc etc} mai aveam acum toate discutiile astea?Concesionati toate apele publice si va muri sentimentul de pionerat de evadare in salbaticie,de natura.Vreti o apa cu peste peste medie?Va asteapta concesionarii gen raduta.petcu si tot neamul lor.Apele publice ar trebui doar pazite de distrugeri[poluare,braconaj] si natura va rezolva celelalte probleme.
Ar fi foarte frumos sa se poata realiza paza si sa scapam de hoti , dar realitatea spune altceva . Cine ar trebui sa faca controalele sunt mana in mana cu hotii si de aceea nu-i prinde nimeni . Cand i-am vazut odata mi-au spus ca de ce nu i-am fotografiat , pe urma cand erau iar in apa ale-am dat telefon sa vina si m-au intrebat ce caut eu pe apa si nu ce fac ceilalti . Mentalitatea din europa nu e departe de Ro. Doar la un an distanta . Un an lumina .pikeman scrie:
Intrebarea este punem paza si scapam de cei care fura noaptea si cate putin sau concesionam si lasam pe unu sa faca ce vrea pe apa aceea , inclusiv sa "fure" legalParca sa tot incercat eliminarea concesiunilor ca sunt ilegale si nu stiu ce trebi cu ajvps si anpa, acu revenim la problema ?

nu stiu ce diferenta este intre aconcesiona o apa catre o persoana fizica sau a o concesiona unei asociati de pescari sportivi...poate vorbesc prostii...
Parca imi suna insa interesant in ceea ce priveste raurile sau segmentele de rauri O CONCESIONARE LA O TAXA SIMBOLICA CATRE O ASOCIATIE EXCLUSIV PT PESC. SPORTIV ?! ar putea exista ceva de genul acesta binenteles respectand anumite reguli
Parca imi suna insa interesant in ceea ce priveste raurile sau segmentele de rauri O CONCESIONARE LA O TAXA SIMBOLICA CATRE O ASOCIATIE EXCLUSIV PT PESC. SPORTIV ?! ar putea exista ceva de genul acesta binenteles respectand anumite reguli

evident ca acea concesionare se face unei asociatii nu unei persoane juridice- doar de ce am mai avea Federatia?- Sa ne reprezinte drepturile si interesele.
Iar in privinta ei, o concesionare nu se face asa: ia tata apa si spala-te cu ea pe cap. Ai un dosar cu obligatii serioase, verificare bonitatii, respectarea legilor mediului, testare populatiei piscicole, verificare cheltuielilor banilor ce trebuie canalizati inspre refacerea unui curs de rau , cascade, maluri, praguri, etc. Cine vede intr-o concesionare un fel de bazin de crestere intensiva a pestelui pentru ca acesta in loc sa fie pescuit cu plasa sa fie pescuit cu undita- se inseala. Sunt niste norme de mediu, de protectie a faunei...e complicat. Nu e apa privata ca a lui Raduta unde el poate fi minizeu si sa hotarasca ce specie sa creasca si ce sa moara. E apa oarecum publica , a statului a carui ingrijitor e un club. Clubul are niste beneficii dar cu respectarea tuturor legilor implicate!!
Sunt unii carora le e frica de concesionare ca inteleg concesionarea impartirea Muresului in kilometrii concesionati diferitelor asociatii. Asa ceva nu e realist, pentru ca pestele circula, implicit concesionarul nu poate face dovada cresterii bonitatii apei, implicit pierde concesionarea ( ca altfel de ce a primit apa?). Deci nu va speriati, asa ceva nu se poate face decat pentru o balta, o cariera inundata, un rau de munte, un rau mic de 10-15km. Raurile si apele mari ies din discutie, e la mintea cocosului
Iar in privinta ei, o concesionare nu se face asa: ia tata apa si spala-te cu ea pe cap. Ai un dosar cu obligatii serioase, verificare bonitatii, respectarea legilor mediului, testare populatiei piscicole, verificare cheltuielilor banilor ce trebuie canalizati inspre refacerea unui curs de rau , cascade, maluri, praguri, etc. Cine vede intr-o concesionare un fel de bazin de crestere intensiva a pestelui pentru ca acesta in loc sa fie pescuit cu plasa sa fie pescuit cu undita- se inseala. Sunt niste norme de mediu, de protectie a faunei...e complicat. Nu e apa privata ca a lui Raduta unde el poate fi minizeu si sa hotarasca ce specie sa creasca si ce sa moara. E apa oarecum publica , a statului a carui ingrijitor e un club. Clubul are niste beneficii dar cu respectarea tuturor legilor implicate!!
Sunt unii carora le e frica de concesionare ca inteleg concesionarea impartirea Muresului in kilometrii concesionati diferitelor asociatii. Asa ceva nu e realist, pentru ca pestele circula, implicit concesionarul nu poate face dovada cresterii bonitatii apei, implicit pierde concesionarea ( ca altfel de ce a primit apa?). Deci nu va speriati, asa ceva nu se poate face decat pentru o balta, o cariera inundata, un rau de munte, un rau mic de 10-15km. Raurile si apele mari ies din discutie, e la mintea cocosului