MihaiV scrie: La cat costa administrarea buna a raurilor de munte, statul nu are bani sa faca ce trebuie, nu are nici interesul.
Vreau sa fiu bineinteles MihaiV … si Luci, eu sunt clar pentru varianta voastra de a vedea lucrurile,… mai ales ca pe mine apele de munte ma intereseaza… asa ca socotiti-ma la sustinatori cand incepeti sa numarati…
Dar daca e sa discutam despre…, atunci e bine sa vedem toate aspectele…. Uite asta cu banii de pilda… cum nu are ? eu zic ca statul are bani,… nu sunt suficienti,…dar are de unde primi : fondurile UE…acestea nu sunt pentru infiintarea de unitati economice care sa faca profit in domeniul mediului ci sunt pentru ca statul roman sa-si resolve aceste probleme la care este deficitar… el doar trebuie sa vina cu proiecte bune care sa creeze infrastructura si sa puna bazele care sa asigure conservarea mediului, diminuarea poluarii, etc, etc,… si acolo unde trebuie sa repare ce s-a stricat in comunism si in tranzitie,… si mai apoi sa aiba grija sa se pastreze toate la standarde UE,… asta cred ca vrea UE de la noi…
De ce credeti ca ne da UE bani ?...mocca?... s-o fi uitat la noi si-o zis ca suntem frumosi si ar fi pacat sa nu fim si bogati...
in primul rand UE nu cred ca e interesata sa creeze unitati economice cu profit la noi in tara, dimpotriva cred ca e incomodata daca noi romanii producem prea multe,…vezi industria, agricultura… ei au nevoie de o piata de consum … dar in acelasi timp vor ca Romania sa devina un contribuabil la fondurile UE in viitor nu numai un consumator al lor,… si din ceva trebe sa faca banii…
Ca tot vorbiti ca e vremea banilor, …. Iar banii astia, din cate prevad eu vor trebui facuti din turism, daca tot suntem obligati sa producem asa putin, orice fel de turism, pentru ca romania e atractiva turistic, …are mare, munte,delta, ape, ...,ski,…,Dracula,…, de toate… turism o sa ne invete ei sa facem nu dupa capul nostru, … noi trebuie sa le pregatim atractiile, … sa arate bine, sa fie salbatice, pitoresti, bine conservate,… sa fie naturale… si mai ales statul sa le garanteze siguranta si calitatea atractiilor… asa ca statul are si va avea bani cu care sa faca ce trebuie,… numai sa vrea si sa stie cum…
Numai noi romanii cand zicem ca acum e vremea banilor,… intelegem ca e vremea … fondurilor UE…si a poturilor grase…
Asociatiile, … si concesionarii … in cazul vostru sunt absolut de acord cu gandul tau ca n-o sa faceti profit, ci dimpotriva o sa aveti pierderi, dar asta pentru ca sunteti niste tipi normali la cap… si voi ii spuneti pierdere, … dpdv economic,…da e o cheltuiala, … dar profitul nu e material in cazul asta ci consta in satisfactia de a-ti intretine hobyul la niste standarde ridicate: vorba aia jimmi iubeste, jimmi plateste, …
Nu va ganditi ca o sa faceti turism din pescuit,…, turismul va inflori de la sine in jurul vostru …, si datorita pescuitului,… dar asta inseamna altceva: pensiuni, apa calda, mancare buna, excursii, partide de pescuit, imprejurimi, peisaje, plimbat cu calul

, etc…
Am deviat un pic de la topic, scuze, … , dar nu mai spuneti ca statul n-are bani… ARE !!!... mai trebe doar sa-si faca datoria !