Trebuie sa mai precizez inca odata faptul ca nu sunt impotriva concesionarilor!Dimpotriva!!!Dar am mari dubii la cum se vor face ele ,la cat de corecte vor fi asociatiile ,etc.Pentru ca la noi exista ,din pacate , un principiu :am dat banu'(nu conteaza cat!) e al meu! Scurt!Si toata lumea intelege acest lucru si inchide un ochi(cel vigilent al legii) si uite asa am incalecat pe-o sa si ..Stop!Ca nu v-am spus povestea!Pentru cine are rabdare sa o citeasca ea suna cam asa(orice asemanarea cu realitatea este pur intamplare si sigur ca nu este vorba de o asociatie de pescari

):
Poveste:
Titlu:Pe aici candva trecea un rau...
Mai demult ,pe langa o falnica comuna din jud.Alba trecea un rau:Muresul! Frumos rau , bogat in peste si in tot felul de dobitoace acvatice...Dar Mama Natura a vrut ca intr-o zi el sa-si schimbe cursul si , pe acolo pe undeva , sa ramana un brat mort! Culmea este ca nu era mort de loc ,chiar din contra...Si pentru ca nu era mort au aparut si pescarii!! Care plateau si ei un permis ,acolo, pescuiau ,mancau ,beau si timpul trecea ...placut!
Dar!Intotdeauna exista un dar!Onorabilul Consiliu Comunal a obtinut(oare cum mama zmeilor?!!!) cica drepturile asupra acestui brat...Administrare, alocare, concesiune? Pentru pescuitul sportiv,pentru agrement, pentru cazino?Habar n-am! Mult mai grav este ca nimeni nu are habar...
Si din apa nationala a devenit apa comunala!Beton!Iar beutorii aia de pescari , ce s-a intamplat cu ei?Simplu:au permis de pescuit eliberat de Companie (!!!!!!!) prin intermediul asociatiilor de pescari si daca au tupeul sa deranjeze balta (pardon Bratu') trebuie sa sara cu 15 lei la un reprezentant al Primariei!Sigur ca in marinimia lor consilierii accepta si un permis anual in valoare de 60 lei ,la nivelul anului 2006.Ca pe 2007 nu au stabilit inca...Sarbatorile , ce sa-i faci!
Sigur ca va ganditi ca totul e roz la ora asta pe balta!Hai sa fim seriosi!Gunoaiele aruncate de localnici sunt pe tot malu'(cica nu-i vad cand arunca!), ,cu plasa se trage fest (ce-i drept numai noaptea!), greblasii sunt in elementul lor , iar repopulari... naturale datorita exceptionalului potential al Mamei Natura!Si uite asa un colt de rai in perioada de trista amintire ,s-a transformat in colt de rai pentru o mana de oameni(?!)...
Sa va mai zic si faptul ca anual ,primavara, Muresul deverseaza peste in brat datorita cotelor de primavara ridicate?Nu are rost , pentru ca ,nu-i asa ...pe aici candva trecea un rau!Si-am incalecat pe-o sa si ...
P.S.La cati baieti sunt acolo o pun usor si de o asociatie de pescuit

Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.