luci scrie:In cazul padurilor date de tine de exemplu. Ok, sa zicem ca e un exemplu bun. Ti-l demontez imediat caci proprietarii respectivi fac ce vreau si nu respecta legea. Ei sunt controlati de stat.
Corect ! dar eu unul nu stiu vreun caz in care respectivul proprietar sa fi suferit vreo consecinta, si nu cred ca statul nu i-a controlat pe nici unul ci pentru ca mai degraba s-au acoperit de hartii continand gaselnite si chichite avocatesti in spatele carora dorm si acuma linistiti.
luci scrie:Inca o data, un model de genul sloven/austriac cu restrictii mai dure de control la noi ( deh ca suntem romani smecheri) pentru a preintampina orice posibilitate de manevre. Daca raman apele publice
Indifferent cat suntem noi de pregatiti pentru UE, sunt sigur ca UE nu e destul de pregatita pentru imaginatia si inventivitatea noastra carpato-dunareana…
MihaiV scrie:
adiwolf a scris:
nu era mai simplu sa fortam statul sa aplice legile existente?credeti ca daca statul prin reprezentatii lui ar fi facut ceea ce trebuie in domeniul pescuitului,am mai fi stat de vorba acuma?.
Si de ce nu a facut? Ce crezi? Sa mai asteptam? Poate incepe statul sa-si faca treaba!
La cat costa administrarea buna a raurilor de munte, statul nu are bani sa faca ce trebuie, nu are nici interesul.
Statul pana acum nu a facut nimic in domeniul asta pentru ca nu a existat o presiune exercitata asupra lui pentru a face ceva,…, categoria sociala numita pescar, destul de numeroasa, dar neorganizata, nu reprezenta pentru stat o problema,… AGVPSul fiind scos din discutie…
Acum insa, cu noile asociatii si federatii ca forme de organizare liber consimtite ar trebui sa inceapa sa se schimbe lucrurile,… acesta ar trebui sa fie unul din principalele obiective ale asociatiilor: sa exercite presiuni asupra statului sa schimbe legile in favoarea pescuitului sportive si mai ales sa le respecte…
mi s-ar parea o solutie total gresita ca asociatiile sa se substituie statului si sa-i faca toata treaba,... asa doar pentru ca ceva trebuie facut si sa nu mai asteptam... si poate deveni chiar periculos
MihaiV scrie:Parerea mea e ca nu trebuie date asociatiilor toate apele (concesiune sau administrare) pentru a nu risca totul pe o singura carte, pentru linistea unora. Multe proiecte nationale au inceput cu judete pilot. Sa se inceapa si aici cu ape pilot.
Aicea zici bine !!! imi place ideea !!!