Altceva decat AJVPS

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
adrian ionascu
senior
senior

Mesaj de adrian ionascu » 10 Feb 2006, 16:01

eu ma reprezint pe mine. iar cand spun statul ma refer la puterea legislativa si executiva.
eu nu oblig pe nimeni la nimic. dar pe baza informatiilor mele am concluzionat ca statul nu are interes in alocarea de fonduri si mijloace pentru paza. indiferent de culoarea politica.
ca atare consider ca asociatiile de pescari trebuie sa se implice in asta. este, cred si o obligatie a celor care au statut de gestionar delegat si este si o posibilitate de a impulsiona imbunatatirea situatiei. cand statul, adica puterea executiva si legislativa, se face ca ploua in aceasta privinta, cei interesati, in speta pescarii, se pot mobiliza ca sa incerce sa suplineasca lipsa de interes a statului. atata timp cat este interesul pescarilor ca lucrurile sa se imbunatateasca nu vad ce de nu ar actiona unitar in acest scop. este totusi vorba de mii, zeci de mii de oameni, care sunt o forta daca se mobilizeaza si stabilesc o prioritate din acest lucru.
organizati pot chiar sa forteze organismele statului sa aloce fonduri si sa se implice mai mult in paza apelor naturale.
pentru ca statul are obligatia, prin conventiile internationale la care este parte semnatara, sa se implice in protectia patrimoniului natural. dar daca n-are cine sa-l pistoneze si forteze la nivel national lucrurile o sa ramana mult timp la stadiul actual. daca nu exista segmente ale societatii civile care sa forteze o schimbare de atitudine a statului in aceasta problema lucrurile nu se vor imbunatati in timp.
nu stiu daca am dreptate intotdeauna dar astept pareri diferite ca sa le putem discuta. numai prin dialog putem ajunge la cele mai bune solutii.

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 10 Feb 2006, 16:09

Vad ca se tot bate apa in piua cu privire la desfiintarea AGVPS. Nu ma refer la persoane ca radu.i, dar chiar si oameni mai rasariti par a trai cu impresia ca azi-maine se darama "colosul cu picioare de lut". Vorba lui Moromete, pe ce va bazati fratilor? Nu realizati ca intr-un stat de drept, in Romania anului 2006, nu poate da nimeni HG-uri ca'n '47, prin care sa se desfiinteze tot ce vrei si ce nu vrei?
Faceti o confuzie grava intre desfiintare si pierderea monopolului. AGVPS s-ar putea desfiinta doar daca ar inceta sa mai aiba membri cotizanti. Nu va dati seama cate sedii are aceasta asociatie, cate terenuri pe langa care cel vandut lui Copos e un mizilic, ce interese colosale graviteaza in jurul acestei asociatii?
Cu lacrimi Bastus!

adrian ionascu
senior
senior

Mesaj de adrian ionascu » 10 Feb 2006, 16:24

exact asta am spus si eu pe alt forum. asociatiile din structura AGVPS sunt ONG-uri. nu se pot desfiinta decat daca pierd membri si nu mai pot functiona. nu poate nici statul nici nimeni altcineva sa le desfiinteze.

radu.i
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de radu.i » 10 Feb 2006, 16:39

Gerula scrie:Vad ca se tot bate apa in piua cu privire la desfiintarea AGVPS. Nu ma refer la persoane ca radu.i, dar chiar si oameni mai rasariti par a trai cu impresia ca azi-maine se darama "colosul cu picioare de lut".
in primul rand, oricat de dastept te-ai crede ai fi putut observa ca din toate posturile mele nu reiese ca as vrea desfiintarea AGVPS, decat ca o ultima varianta.
Nu va dati seama cate sedii are aceasta asociatie, cate terenuri pe langa care cel vandut lui Copos e un mizilic, ce interese colosale graviteaza in jurul acestei asociatii?

si asta
Eu raman la parerea ca se pot infiinta zeci, sute de asociatii. nici o problema!!!
DAR, in momentul in care AGVPS se va desfiinta( sa dea Domnu), ce se va intampla cu toata gestiunea lor, cu banii nostri????? De ce sa nu incercam si in cazul acestei asociatii, care pana una alta e a marii majoritati a pescarilor si vanatorilor, sa indepartam putregaiurile si sa beneficiem de imensa ei AVERE.
am spus-o cu doar cateva posturi in urma, si chiar cred ca merita sa beneficieze pescarii de pe urma lor.

Insa se pare ca t-i s-a pus pata pe mine si tii cu tot dinadinsul sa te injur pe romaneste.
te rog nu mai include in posturile tale numele meu.
vb la subiect .

musKloiu
veteran
veteran

Mesaj de musKloiu » 10 Feb 2006, 16:54

adrian ionascu scrie:exact asta am spus si eu pe alt forum. asociatiile din structura AGVPS sunt ONG-uri. nu se pot desfiinta decat daca pierd membri si nu mai pot functiona. nu poate nici statul nici nimeni altcineva sa le desfiinteze.
Asta cam asa e... pana nu dai pisica afara din casa nu scapi de purici indiferent de faptul ca o tavalesti sau nu prin DDT :lol: trist este ca nu identificam entitatea care sa "rupa pisica in doua"... :lol:
Ce poate fi mai trist decat mediocritatea in viciu....

adrian ionascu
senior
senior

Mesaj de adrian ionascu » 10 Feb 2006, 17:00

pai cine poate sa rupa "entitatea" :lol: sunt noile asociatii de pescari. cu cat mai multi pescari cotizanti la ele cu atat mai putini la organizatiile din structura AGVPS. insa trebuie atentie si implicare din partea pescarilor ca noile asociatii sa nu se transforme, in ceea ce priveste mentalitatea si transparenta, in copii mai mici ale AJVPS-urilor.

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 10 Feb 2006, 17:09

adrian ionascu scrie:pai cine poate sa rupa "entitatea" :lol: sunt noile asociatii de pescari. cu cat mai multi pescari cotizanti la ele cu atat mai putini la organizatiile din structura AGVPS.
Foarte corect spus, de la asta ar trebui plecat, nu de la speranta tampa ca gata, de maine desfiinteaza cineva AGVPS-ul, sau, cine stie, se desfiinteaza singur :lol: :lol: :lol: .
Cu lacrimi Bastus!

musKloiu
veteran
veteran

Mesaj de musKloiu » 10 Feb 2006, 17:33

adrian ionascu scrie:pai cine poate sa rupa "entitatea" :lol: sunt noile asociatii de pescari. cu cat mai multi pescari cotizanti la ele cu atat mai putini la organizatiile din structura AGVPS. insa trebuie atentie si implicare din partea pescarilor ca noile asociatii sa nu se transforme, in ceea ce priveste mentalitatea si transparenta, in copii mai mici ale AJVPS-urilor.
Asa gandesc si eu,adica, o asociatie fara membri clar isi pierde obiectul activitatii.....dar in gandirea noastra "candida" avem impresia ca o organizatie formata si calita pe vremea cand tovarasa de viata ideala avea neaparat coc :lol: o sa se "dezarmeze" asa usor....si daca ramane fara membri credeti ca-i este greu sa se transforme intr-o alta forma de organizare?......

adrian ionascu
senior
senior

Mesaj de adrian ionascu » 10 Feb 2006, 18:19

e clar ca nu vor dezarma. dar nu prea au in ce sa se transforme. pentru ca legea spune clar: activitatea de pescuit sportiv este organizata de asociatii de pescari. ei sunt asociatii (ONG-uri) si daca pierd increderea membrilor nu mai au bani pentru a putea functiona. ce pot sa faca este sa-si prelungeasca agonia. sau sa-si schimbe modul de lucru. ceea ce e foarte greu, la oameni obisnuiti cu o anumita mentalitate.
procesul asta de migrare a pescarilor catre asociatii noi o sa dureze ani de zile. sunt convins ca unele AJVPS-uri vor supravietui. pentru ca au experienta si bani. si unii chiar stiu sa faca treaba. concurenta nu va face decat sa le stimuleze competitivitatea. altele vor dispare sau vor avea o pondere neinsemnata.

musKloiu
veteran
veteran

Mesaj de musKloiu » 10 Feb 2006, 18:48

adrian ionascu scrie:e clar ca nu vor dezarma. dar nu prea au in ce sa se transforme. pentru ca legea spune clar: activitatea de pescuit sportiv este organizata de asociatii de pescari. ei sunt asociatii (ONG-uri) si daca pierd increderea membrilor nu mai au bani pentru a putea functiona. ce pot sa faca este sa-si prelungeasca agonia. sau sa-si schimbe modul de lucru. ceea ce e foarte greu, la oameni obisnuiti cu o anumita mentalitate.
procesul asta de migrare a pescarilor catre asociatii noi o sa dureze ani de zile. sunt convins ca unele AJVPS-uri vor supravietui. pentru ca au experienta si bani. si unii chiar stiu sa faca treaba. concurenta nu va face decat sa le stimuleze competitivitatea. altele vor dispare sau vor avea o pondere neinsemnata.
Mdea....o sa vezi ca o sa se mobilizeze in momentul in care o sa le ajunga cutitul la os si in acest "spirit" o sa se afilieze la toate organizatiile internationale numai asa "gen tip model sac sac" ca sa ne arate noua ca "ei pot si noi nu".....parca vad filmul "ACR reloaded" :( ....alta asociatie de "trista amintire" care se lupta din greu sa-si perpetueze specia......din acest punct de vedere tind sa le dau dreptate celor care nu vor sa mai aiba nimic de aface cu ei(ma refer la campionat).....si cred ca ceva paralel ar fi cel mai bun raspuns....o lupta directa ar fi inegala si clar in avantajul lor...

P.S. nu ma refer la open sau zonale aici

Scrie răspuns